Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 9:45:02
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Superm, ona je velikaaa devojčica Devojke, mozda ce nam biti bolje kad krene lepo vreme :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 9:55:19
|
|
|
|
vocicana
|
Uvek pomislim na tebe i na toju decicu, bas ide vreme, porasla je i za zubic, zlato malo. Ja se radujem ovim dogadjajima koji dolaze. ETo ne mogu da verujem da smo dogurali do kraja, koliko sam se samo sekirala i razmisljala u cemu je problem pa nikako da dodje trudnoca, bas mi je tesko tada blo. Ali ona sreca sva posle toga i svi problemi raspolozenja i muke su stvarno slatke muke i srecna sam sto cu imati najvazniju titulu na svetu, mama! Grlimo te moje cedo i ja
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 10:30:00
|
|
|
|
Ella2407
|
Jutro djevojkeee Bubiii super za pregled,sad si mirnaa.. Nego jedno pitanjee.. Ne znsl jel to normalno ili hshsh Primjetila sam da samo kad se tek probudim Npr sinoc kad sam htjela prec u sobu I jutros I mislim jos par jutara unszad da mi je stomak bas tvrd Nista me ne boli,sve najnormalnije samo bas tvrd i dok lezim A kad ustanem i pocnem funkcionisat onda normalan,hshs Ne znam jesam li zakomplikovala,hah Pusaaa
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 10:47:27
|
|
|
|
superm
|
Ella, to se i meni dešavalo. To mogu biti kontrakcije.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 10:50:54
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Da, to mogu biti kontrakcije. Reci doktorki kad budes isla.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 12:41:54
|
|
|
|
jocajaca
|
Ćao cure!!!! Samo da vam javim da je ono kantarionovo ulje ČUDOO sinoć sam ga stavila tek drugi put I evo ova dva dana mi se ne dešavaju "nezgode" sa mokrim gaćicama. Samo kad se sjetim koliko mi je bilo nezgodno I nelagodno a to ulje imala cijelo vrijeme u kući a da ne pričam koliko sam gaćica bacila zbog propadanja na tom mjestu gdje "curi"
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 12:44:41
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Super, bas mi je drago! Kantarion je inace cudo!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 13:03:51
|
|
|
|
Ella2407
|
A jel moguce da su kontrakcije ako nista pored togs ne osjetim.. Nikakva bol Cak ni tvrd stomak ne bih skuzila da nisam pipalaa Zbunjena sam sad :/
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 13:17:17
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Da, da, to mogu biti lazne kontrakcije. Svejedno, reci doktorki.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 13:41:28
|
|
|
|
emicaa
|
Stomačići da vas pozdravim samo,T konačno prikunjala pa da odmorim.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 16:02:30
|
|
|
|
marketing RR
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Tri Ringerajine trudnice koje budu najaktivnije u okviru foruma trudnoća u periodu od 16.3. do 16.4.2016 osvojiće kao nagradu po kutiju FolicPlus koja će biti dostavljena na adresu dobitnica u Srbiji (o trošku sponzora) Pročitaj više o FolicPlus>>> “Obavezno unosite folnu kiselinu u toku trudnoće” Ovo je standardni savet, koji će Vam svaki doktor dati ukoliko ste trudnica. I zaista, folati su neopohodni za zdravu trudnoću. Međutim, većina trudnica uopšte ne razmisli pre nego što izabere na koji način će unositi folnu kiselinu. Istina je da, najnovije studije sve češće ukazuju na razliku između termina folat i folna kiselina. Folati su prirodna forma vitamina. Mogu se naći u hrani kao što je spanać, zelena salata, pasulj, džigerica i dr. Folna kiselina je sintetički oblik vitamina koji se koristi u većini suplemenata. Da bi se iskoristila, folna kiselina se u telu mora pretvoriti kroz niz različitih koraka u aktivni oblik koji telo može da iskoristi. Ovaj aktivni oblik zove se 5-metiltetrahidrofolat (5-MTHF). Međutim, istraživanja pokazuju da svaka druga osoba u Srbiji zbog genetike nije u mogućnosti da u potpunosti iskoristi običnu folnu kiselinu (da je pretvori u aktivan oblik). Ovo je posebno važno pre, i za vreme trudnoće, kada se preporučuje dodatni unos. Insistira se na dodatnom unosu zato što nedostatak folata može izazvati brojne negativne posledice po zdravlje, uključujući i preeklampsiju, pobačaje, nisku telesnu težinu deteta, prevremeno odvajanje posteljice i drugo. Važno je znati, da većina multivitamina za trudnice sadrži sintetičku folnu kiselinu (jer je jeftinija). Potražite preparate koji sadrže Aktivni folat najnovije generacije ili 5-Metiltetrahidrofolat. Tako ćete biti sigurni da, bez obzira na genetiku, Vaše telo u potpunosti može da iskoristiti folate. FolicPlus: * Obezbeđuje aktivni oblik folata, odmah na raspolaganju za biološku akciju * Ima 7 x veću bioraspoloživost u odnosu na običnu folnu kiselinu. * Brojne prekliničke i kliničke studije dokazale su njegov bezbednosni profil * FolicPlus® je proizveden je u skladu sa GMP standardima (garantuje kvalitet) * FolicPlus® je proizvod bez glutena * U kapsuli biljnog porekla
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 16:51:49
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Lepa nagrada, bravo!!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 17:48:52
|
|
|
|
emicaa
|
Ivana kuckaj šalim se,nemoj mislit da te prozivam jer i ja sam već prozivana da samo ja pišem
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 17:49:20
|
|
|
|
Ella2407
|
Svakako cu rec dr,ali tek 30.tog ://// A de mi recite inace trudnocki stomak jel mekan il je tvrdji? Kod mene je stalno onaj donji dio,malo iznad stidne kosti malo tvrdji .. Jel to tako treba,haha
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 19:50:20
|
|
|
|
BubaBubica
|
IZVORNA PORUKA: Ella2407 Svakako cu rec dr,ali tek 30.tog ://// A de mi recite inace trudnocki stomak jel mekan il je tvrdji? Kod mene je stalno onaj donji dio,malo iznad stidne kosti malo tvrdji .. Jel to tako treba,haha To je normalno i ja imam tako, donji stomak tvrđi a ostalo mekano ja i sad imam te bezbolne kontrakcije, stvrdavanje stomaka, ako nije neprijatno, nemoj da brineš, tako treba da bude
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 19:55:07
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hahaha, Emice, ma ja se zezam za to prozivanje :) Ja imam vremena da kuckam, sama po ceo dan. A od kada kuckam ovde, lakse mi je, ne razmisljam previse o svakakvim stvarima. Kozmetiku ili tasnu sam bas zelela, zato sam rekla da cu se potruditi. Ella, normalno je to sa stomakom.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 21:06:14
|
|
|
|
pipi_coco
|
Dobro vece Ja sam umorna i osjecam se ko prebijena macka Pisala sam izvještaj tamo u temi....uglavnom.....cekamo da sinovac odluci da krene van..... Sutra citam sta ste pisale i kuckamo se, nadam se da su svi dobro puno vas grilim i laku noc od nas
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 21:11:07
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pipi, bice to sve ok. Lepo spavkajte, ljubimo vas!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 21:26:43
|
|
|
|
emicaa
|
Pipi Mene je večeras moja princeza mazila i mazila da!mi je žao što je prije toga bila u kazni.Gospodin beban je cijeli dan aktivan,a sad je i ojačao.Baš FINO osjetim udarce
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 17.3.2016 21:44:07
|
|
|
|
vocicana
|
Pipi Ja danas obavila kontrolu. Posteljica III to sam ocekivala, porasli smo, procena aparata je 3150 gr, razvalice me, ali neka. Bio je dobar, uzivala sam. Na gin pregledu, sve isto kao i pre dve nedelje, nema otvorenosti, razmeksan, uloziv ali zatvoren. Kako ste ostale?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 7:24:26
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jutro NeceVoci nije to toliko puno 3 kilice , moja je imala 3800, ja se samo bojim da ne bude 4 i vise Secam se samnom je lezala zena prvorotka , rodila decaka 5 kg ni secena sva poletna dan posle porodjaja ..ja zinula Jaao evo vam jedan kik za dobro jutro, negde mi se zavukao sa strane pa kika, al skrooooz sa starne, bas nezgodno.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 7:43:00
|
|
|
|
vocicana
|
Jao ja bii volela da ne bude preveliki , dobrojutro, nas dve polozajnici na temi, ja sam tako slomljena,m koliko mi sesamo spava, pa ovo je neverovatno. Malo kasnim Anck jutroos, ali da se iskupim, kuvamnes, ako si za. Znaci udara zlato,neka, neka samo sutira, jos malo.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 7:50:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moze nes...naraaavno Ma volim sto je aktivan da ne moram da brinem ali ovo mi vec utice i na raspolozenje. Juce mladja cerkica imala priredbu za mame, ajde sedela pola sata nije strasno a drugih pola sata sam sedela na onoj maloj stolici skucena , on naravno razbija sa sutanjem, mi kao pravili neke ogrlice sa decom. A kako da ne pravim... Pa ja neznam kako sam se dogegala posle do auta. Usla u kucu nemogu da opisem , sve me boli , legla i samo sto nisam zaplakala. Al ne dam se ja odmorila 5 min i otisla sa decom na sejk. Jutros ista prica, zaglavio mi se tu negde sa strane i mlati , a ja nemogu da se pomerim da pomognem decici oko spremanja... mada znaju sve same ali opet. ah eto..iskukala se ja ...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 7:57:12
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutro i od mene,budna sam od prije 7 već ali nisam mogla pisati
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 7:58:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jutric Emice Jao sad videh usla sam u 32 nedlju Jos malo i odoh da se spremam za komisiju.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u prvom tromesečju trudnoćeKrvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?