RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:15:05)

Moja drugarica je došla, tačna ko sat. Uvek sam mrzela kad neko kasni, a sad bih najviše na svetu želela da ona zakasni i ne dodje devet meseci, pa posle kako hoće [sm=smiley19.gif]

krin 40 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:21:26)

jao Maro,bas mi je krivo..Evo bas sad pisem Suncu o pretragama,mozda nisi ni ti to sve pregledala.Mozda je nesto sitno u pitanju sto ti promice?

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:32:13)

Nisam se toliko potresla jer sam rešila da ovaj mesec ne razmišljam previše, sad odmah krećem dalje. Mm će opet uraditi spermogram, za svaki slučaj, a ja ću na folikulometriju da vidim imam li uopšte ovulacije. A ujedno ću i laparo da zakažem da bih polako prikupljala sve što mi treba za to. Posle laparo čekam tri meseca i ako ne bude ništa, ja bih razmišljala o vto.

krin 40 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:36:47)

Slazem se sa tobom,samo vidi da odradis sve,bas sve analize.Doktori se uhate za standardno..brisevi,papa,prohodnost jajaovoda,hormoni.A ima toliko toga jos da se pregleda

Ikka -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:37:01)

Bravo maro05, slazem se nema sta cekati, i ja sam rekla da kad se preselimo radicemo na tome 6 meseci, toliko dajem fore (jer sam pre toga sa bivsim muzem pokusavala dve godine ), i ako nista ne bude vto, necu vise da gubim vreme.
Samo necemo da gubimo nadu jer se danas hvala bogu sve moze.

krin 40 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:39:29)

uradite obavezno asa test i trombofilije.Jao koliko slucajeva znam da zbog toga nisu zabebili :(

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:42:46)

Kako se uopšte radi praćenje folikula? Moram svaki dan na uz?

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:45:21)

Krin, da li se to leči ukoliko nije u redu? Jbt, da li je moguće da toliko toga ima? Muškarci urade samo spermogram i to je to. Bože što nas napravi ovoliko komplikovanim :D

krin 40 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:46:55)

pa i ne moras.Krenes sa trakicama..kad se druga oboji isto krenes,to je najava O,i onda dr isprati da li ti puca folikul.Mozes i bez trakica,alu mislim da je tako lakse,jer,kao sto rekoh,mozda ovuliras u neko drugo vreme ciklusa a ne na sredini.Ja sam npr kada sam imala cukluse od 24 dana ovulurala 9-10 dc

krin 40 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:49:52)

Ta antitela moze i muskarac da ima.Sada pisem kao laik,ali izguglajte.Treba to proveriti sve.Ne treba olako bacati novac na VTO ili ici drzavno a ne proveriti sve to.

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:53:33)

Sad sam nešto čitala i videh da odnos fsh i lh pokazuje da li dolazi do pucanja folikula, meni je to u redu. I progesteron mi je dobar. Možda ipak jajovodi definitivno prave problem. Idem ja odmah u ponedeljak kod dr da se posavetujem.

krin 40 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 17:54:21)

drzim ti fige:):D

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 18:13:45)

Hvala ti :*. A sad nam pričaj kako ti je muž reagovao? Deca?

Doroty -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 18:54:14)

ćaos, vidim živuno forum, baš extra.
Samo sa odgovorim Mari, nije samo kod žena komplikovano veruj mi. Nama je prvo spermogram imao loš rezultat, ali nas je moja gin odmah poslala kod urologa. Mene najviše nervira kad gin rešava muške probleme. Našli smo ok urologa, odneli rezultate i on je pregledom ustanovio da mm ima varikokelu ( varicocelu ), i da je zbog toga loš spermogram, dao terapiju i ako se spermogram ne poboljša predložio operaciju. Nama je ta vena proširena pravila problem. Hoću da kažem , da mm nije otišao kod pravog dr-a ,mi ne bi znali da on to uopšte ima. Sreću smo imali da sam ja ostala trudna, a da on nije morao na operaciju. eto da podelim naše iskustvo.
Krin, ajde pričaj kako je teagovao tm?

vocicana -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:08:46)

Maro, ja citam, a samo cu ti ponoviti sve sto si vec ovde procitala. Posto je stigla bez opomene [sm=hudicek1.gif], sacekaj treci, cetvrti dan I nahvataj nekog endokrinokoga za kompletan hormonski status, kada se ciklus zavrsi, odmah na kolposkopiju I briseve, sacekaj rezultate, budi temeljna I od pocetka. Uradi I anti Miler hormone, uglavnom se radi privatno, da proveris rezervu jajnih celija a muzic neka da spermogram, spermokulturu, briseve uretre I urinokulturu, to ti je najosnovniji pocetak. Drzim ti pesnice jako, sigurna sam da I ako postoji neki problem, resenje ce se iznaci. Kako budem tuzna kada vidim razocarenje.
Ali sam ti ogromna podrska I sve sto treba ako mogu da pomognem, samo reci [sm=smiley27.gif]

Doroty -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:15:28)

Maro [sm=smiley31.gif]

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:25:21)

Hvala voci, rasplaka me jbt, a rekla sam da neću da plačem [sm=smiley31.gif]. Ali mi smo to već odradili, skoro sve. Briseve sam radila pred hsg, a letos papu i kolposkopiju. Sad sam radila polne hormone, ostali mi hormoni štitne i taj Miler kako se već zove. Mm je radio i briseve i spermogram. Doroty i sve ostale, hvala vam na podršci [sm=smiley19.gif]

vocicana -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:29:54)

Nemoj da places, duso bice sigurno bebice, pa mora da bude. Tu sam makar savetodavno, ako je i tada sve bilo u redu, onda pusti brigu na veselje i ne sekiraj se, sredice se kada treba...kako te dobro razumem, znaj da imas najvecu podrsku i razumevanje. Teska tema i jako bolna ali kada nam svirnes slicicu sa [sm=rozacrtici.gif], kako cu slaviti, obecavam!!!

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:37:32)

Jedini problem na koji smo do sada naišli je ta otežana prohodnost jajovoda. Sledeći korak je laparoskopija, da ih pročiste ako bude moglo. Sve drugo je bilo u redu. Ali strpljenje popušta, sad je već 2.5 godine. Jbg, biće valjda.

Doroty -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:42:26)

Maro, biće, videćeš. Mora da bude kad toliko želite, ja verujem u to...
Mi sad toliko želimo još jednu bebicu, ali stvarno. Moja ćerka se svako veče moli da joj Bog pošalje bata ili seku. Ne kažem da mi je isto kao za prvo dete, nije. Imamo ćerkicu i veoma smo srećni , ali nekako bi bili kompletni sa bar još jednim...Mislim da je želja za potomstvom najača na svetu..

vocicana -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:45:02)

Naravno da ce biti, ako je do toga, ihaj, kada te budu ispregledali, ima da se zakace dve bebe.
Verujem da je resivo I da je to, ako je opet kazem do sada sve bilo u redu jedini problem.
Ma znam da ce biti! Maro, koliko godina imas?

IvanaSK RR -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:47:12)

Joj, bre, rasplakah se dok vas citam... Zelim vam svima uskoro da zatrudnite (ako vec niste)..
Krin, breee, sta su rekli tvoji?

Mara05 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:48:57)

U avgustu punim 32. Progesteron mi je 21dc bio 8.56 (1.5-22.6). Negde sam pronašla da je nizak, a ovde su mi rekle da je dobar. Videću u ponedeljak šta kaže dr.

vocicana -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 19:59:08)

Taman prave godine da budes mama! Ja u maju 34!
Sve sto je u okviru referentnih vrednosti je dobro I to se menja stalno. Da vidis moje hormone pre tri godine kada je krenuo sex sa ciklusima, nervozom, koza suva, nokti pucaju, ja se susim, nervozna, bez reda I poretka kada cu dobiti, da li cu dobiti, a dobijala precesto, ponekad I na 20 dana. Ispila je Voci hemije 7 meseci, kontracepciju I samo pevala, malo smo se pomucili, ali bebica je dosla. Ne sekiraj se toliko, eeeej 21 vek, sve je resivo.

krin 40 -> RE: Čekamo II crtice 01/16 [chat] (16.1.2016 21:07:14)

Evo me zene moje..spavala kao top Bog zna koliko [sm=zmeden.gif].Kakve.suze bre..pobednici Maro ne placu,obrisu kolena i idu dalje.Ljubim vas sve.Doroty apsolutno te podrzavam i razumem,kad nas vise ne bude bilo necemo da nam deca ostanu sama,vec da se drze.zajedno braca i seke:-*:-*:-* A ja??Nikom nisam rekla,samo Vama.Bojim se da im kazem dok nisam sigurna da je ok,mada ako uskoro ne kazem mm ce misliti da se drogiram koliko spavam...p.s. Sensa pa sta si se ucutala,prosla ti O,ostavi tog coveka da dise malo:-P

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>