Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 21.12.2015 22:56:38
|
|
|
|
Animsaj9
|
Sve smo na broju madre Meni stomak zateže, ovaj mališa gura pod rebra, pa u pupak pogledam u njega kako on udari pupak iskoči , pa u grlić dole kao da me neko bocka..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 21.12.2015 22:57:17
|
|
|
|
popkica bebic
|
meni izgleda zurka tek pocinje... V kaslje bez prestanka, to ide do te mere da ne mogu ni da spavam niti da se opustim. Iz minuta u minut sve je gore. Nos mu je prepun a pokusaj ciscenja me je ucinio monstrumom koji kao da maltretira dete. On ne daje da mu se pomogne, a ja jedino da izadjem napolje da spavam zao mi njega, ali i bebe mi je zao jer je za mene ovo uzasan stres... Iscrpljena sam nacisto...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 21.12.2015 23:06:24
|
|
|
|
madre
|
anim, i mene BH kontakcije bas napale ovih dana, preceste su i jace nego ikada! sutra idem na kontrolu, pa mi mozda i odrade prvi ctg... popkice, a je l mu nos zapusen ili pun slina? ne brini se, naravno da ce da se otima, ali to sve radis za njegovo dobro... verujem da se potresas mnogo
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 21.12.2015 23:20:54
|
|
|
|
BubaBubica
|
I mene danas muče mučnine ceo dan, od kako sam oči otvorila. Svo vreme iste jačine, sreća pa nije toliko do povraćanja. Vratio mi se čulo mirisa u potpunosti, kukuuu kako sve smrdi! Smrde mi degu veverice, smrdi mi kanta za otpadke, iznela sam je napolje, sutra ću da je operem nekim sredstvom. Smrdi mi još nešto ali ne znam šta, mojima ne smrdi ništa kažu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 21.12.2015 23:24:35
|
|
|
|
BubaBubica
|
Popkice, naseckaj crnog luka i stavi u tanjirić pored njegove glave gde spava, od mirisa luka će mu krenuti šljam i lakše će da diše. Ja kad tako stavim mojim curama ne moram ni kapi za nos da koristim. Vidiš a nisam se setila sebi da stavim pored glave da se ne gušim noćima.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 21.12.2015 23:32:27
|
|
|
|
alex88
|
Samo da vam mahnem i pozelim laku noc,ubi me I danas mucnina I kuk,a o nespavanju da ne pricam,ne pamtim kad sam ko covek spavala.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 21.12.2015 23:59:08
|
|
|
|
Jole84
|
Vece drugarice..kako ste mi? Ivana dobrodosla ne vidim tiker preko telefona, ako sam dobro razumela ovo ti je druga trudnoca? Mamice jako mi je drago da te vidim medju trudnicama, secam te se sa crtica Mamaj jel sve ok? Spicilo neko bezvezno raspolozenje.. Izgleda nam je to masovno ovih dana. Marincice jos nisam pravila pitu, al salji recept i za piroske, ogladneh Bubice jel si imala tako izrazen osecaj mirisa i prva dva puta? Da ti brzo prodju mucnine... Popkice istu muku mucimo s decom...i ja non stop vadim slince i inhaliram, prava sam babaroga. Al mora, non stop je bolesna odlepih!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 3:18:13
|
|
|
|
isidora88
|
Sve spavate, blago vama. Mene pocela nesanica opasno da muci, izludecu, kao zombi sam. Bebac nocu luduje i nema sanse da zaspim, piski mi se se svakim pola sata, uhvate me neka razmisljanja kad legnem i nema sanse da zaspim dok svaku temu ne razradim sama sa sobom Imam problem sa kolenom, od kad sam pala su mi se pojacali bolovi, dodje mi da otkinem nogu, nije strasan bol koliko je iritantan Vidim da ima bolesne decice, brz oporavak
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 6:55:09
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Jole, hvala . Nisam jos stavila tikere, svi vreme pisem preko telefona :). Ne prija mi da sedim za kompom, pa izbegavam. Da,ovo mi je druga trudnoca, imam decaka od osam godina. Ja sam sinoć jedva zaspala od mucnine, a jutros sam cula mm-a kad je isao na posao i ne mogu da se uspavam, nos mi se nesto zapusio i mucnine, naravno.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 7:25:25
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dobro jutrooo! Usli smo u peti mesec H i ja kuci , hvala bogu sinoc nije bilo temperature, ali zato moj noooooos i dalje ne radi jedva sam predisala noc.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 8:12:43
|
|
|
|
isidora88
|
Dobro jutro, ja naspavana kao da sam spavala 10 sati, a ne 3 sata. Danas ako me slomi umor bice veselo. Anck bravo za 5.mesec Imam gomilu stvari danas da obavim a mrzi me da se pomerim. Odoh za pocetak da se istusiram, pa na spremanje
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 9:01:04
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja upravo kuvam rucak... a mogla bih opet na spavanje. A trebala bih na kontrolu u betaniju da vidim kako je stanje s grlicem a nemogu kad smo bolesne a i neznam gde cu s detetom
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 9:09:13
|
|
|
|
Mala Elena
|
I ja imam gomilu stvari da uradim a E nije otisla u vrticjer joj je tata dao slobodan dan... a meni ga oduzeo.. Sad umesto da jedem plazmu sa kremom(koji sam trebala kupiti) , jedem samo plazmu. pojedoh pola one velike
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 9:58:17
|
|
|
|
alex88
|
Dobro jutro .Takodje me muci nesanica I lose spavanje,sva sam se nesto ukocilo,pored kuka sve me zivo boli,kao da imam upalu misica.Sinoc me nesto bas zaboleo stomak, jedva ustala,pa se ufrkisala I zbog toga!Nadam se da cu danas popraviti raspolozenje,dolazi mi sestra sa klincima a i idem na kontrolu!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 10:22:15
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Dobro jutro, devojke drage Jole, raspoloženje jeste nekako svima ljosnulo, baš se oseća, nema neke predpraznične euforije, čini mi se. Inače, dobro sam, hvala što brinete. Madre, sve je ok, nego me zezala ta istekla sesija i onda sam odustala od pisanja, a da se ne pitate gde ssm, napisala vam da se ne porađam. Alex, jedva čekam da čujem šta će ti reći na kontroli, piši bar kratko da je sve ok kad završiš. Anck, bravo za peti mesec. Elena, sad se i meni jede plazma, ali s mlekom.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 10:36:51
|
|
|
|
alex88
|
Hocu Mamaj,u 16.30h imam zakazano,javljam kad zavrsim,nadam se bice sve ok,nego strah i psiha su cudo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 10:37:46
|
|
|
|
marinchica
|
Nema euforije mamamaj, i ja osecam, jos mi ne kitimo jelku zbog svekra. Ja kucam s domalim, solju za kafu drzim s obe ruke, toliko su mi sake utrnule u snu, pritisak 117/53. Probacu neke vezbe veceras pre spavanja. I mene je Alex sinoc preseklo nesto posred stomaka, nisam mogla ni da sednem ni da legnem, stajala sam skoro sat vremena polusavijena ko baba neka.Sve je to ok, trudnoca, ide u rok slzube...ali cekaj bre, meni je beba 300 gr sad, pa sta ce da bude kad bude imala 2 kilograma??? Popkice drzi se. Jole saljem samo da malo dodjem k sebi. ustala sam umorna. Bubice, pamtim foru s lukom, nisam cula za to zasad. LJubim vas sve, puno, puno.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 10:45:05
|
|
|
|
madre
|
evo i mene jole, ne smem ni da zamislim koliko ti je tesko trudnoj sa tako cesto prehladjenom bebom! anck, bravo za 5i mesec isi, stici ce te umor danas sigurno, dremni kasnije ako stignes... i ja cu morati, jer sam rano ustala. alex, mislim da je skroz normalno da nas s vremena na vreme zaboli stomak, sve se rasteze, beba pravi mesto sebi! neko rece jednom, trudnoca ne moze biti bezbolno stanje... mamamaj, da znas da je nema euforije, ali i kako da je ima, kada napolju, brate mili, sija sunce kako si ti? seka stize sutra ja upravo dosla sa kontole, radila uz i prvi ctg... ctg odlican, po uz bebac ima 2950kg, sto se dr ucinilo mnogo pa mi predlaze da odradim ujutru ogtt sa 50gr glukoze i da mu nosim u cetvrtak rezultate...plodova voda super, placenta i dalje I stepen i tako
< Poruku je uredio madre -- 22.12.2015 10:47:06 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 10:46:55
|
|
|
|
alex88
|
E sa dva kg sutirace da necemo znati sta vise boli .Bice sve u redu i sled.god kiticemo jelku sa nasim .Mislim da nema euforije zbog ovog prolecnog vremena,lepsa je N.g i Boz.praznici kad ima snega Madre za bebca,super ste
< Poruku je uredio alex88 -- 22.12.2015 10:48:46 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 10:52:35
|
|
|
|
marinchica
|
Moj muz cim pocnem da mu kukam kaze "trazili ste-gledajte" Najcesce dobije odgovor ili da nema rucka ili da sledece on radja, pa da vidi Sinoc lezimo i on stavi ruku na stomak, i po obicaju nema nista. izmedju njegovih prstiju ja svojim bocnem stomak malkice. javio se bebac odmah, odgovara i on s druge strane. BUP! Muz se utronjao. Kaze on se boji. Jbt ko u crtanom filmu, kad se slon popne na drvo jer je video misa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 11:00:05
|
|
|
|
alex88
|
Kako ce prisustvovati porodjaju kad se sad boji ,mada mislim da je to normalno,secam se sebe pre par god kad je drugarica bila trudna kaze stavi ruku da vidis kako mrda a ja nisam smela .A dobra je ideja da prisustvuje vise ce ceniti to kukanje,moj bi cini mi se bio ko u vicu Crnogorac kad mu se rodila cerka,rekao bi dobro je da nije musko da se muci ko ja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 11:27:40
|
|
|
|
marinchica
|
Ako mi verujes alex sve vise razmisljam o tome kako li cu mu ja prisustvovati. MM ce da zvekne bensedin i bice mu sve ravno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 11:55:40
|
|
|
|
Lota
|
Dobar dan stomacici :). Ostala sam vam duzna za svoj izvestaj. Porodila sam se jos pre tri nedelje. Otisla sam na kontrolu sa 37+4 i bila vec otvorena 3 prsta, grlic skroz izravnat. Pozavrsavala sam jos neke stvari i tog dana u 18h otisla da se poradjam bez ikakbih bolova. U 18:30 sam legla, prikljucili me na indukciju, ctg je belezio kontrakcije koje nisu ni izbliza bile bolne kao one na prethodnom porodjaju. Za 4 sata sam se porodila, nisam secena, bila sam u neverici da je sve proslo tako lako, beba dobila 10. Bila sam presrecna. Onda me posle 3 sata prebacuju na odeljenje, gde me pedijatar obavestava da je beba posle sat vremena od porodjaja pocela da jeci i da ima problem sa plucima. Celu noc ga gledam kako se muci u inkubatoru i ne moze da dise. Ujutru ga prebacuju na neonataologiju na aparate. Ja sam iz bolnice izasla sutra dan bez bebe. Ni sama ne znam kako mi je proslo narednih 17 dana bez njega. Bila sam fokusirana samo na starije dete, izmuzavanje i na skupljanje snage kako bih bebi obezbedila dovoljno mleka. Decko je sada sa nama, 5. dan, rucka i spava, kad je budan razgleda, malo ga muce grcevi, ali to je maciji kasalj u odnosu na ono sta je pregurao. Sad se budi i mora ponovo da rucka... Sve vas grlim, pa citam malo vise kad ugrabim vremena .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 12:03:28
|
|
|
|
borica
|
Dobar dan i od mene, htela sam jos jutros da vam se javim, ali mi je net kocio. Danas idem da kupim L baletanke za folklor, ako nadjem u toj jednoj radnji koju sam preko interneta pronasla, juce trazili i nigde nema . Veceras im dolazi Deda Mraz u jednoj od skola u kojoj radim, u 18 h, a u 18:30 mora na folklor i slikanje za kalendar . Vodicu ga i za paketic, pa neka prvo njemu daju, i taksijem cemo valjda da stignemo na vreme. Bice bogami . Madre , hvala na savetu. Potrazicu u apoteci za kasnije, a sada cu resavati sodom bikarbonom.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] 22.12.2015 12:05:08
|
|
|
|
Animsaj9
|
Čestitam Lota, neka je živ i zdrav , sve se to brzo zaboravi, bitno da je sada sve ok Borice samo polako sve ćete stići.
< Poruku je uredio Animsaj9 -- 22.12.2015 12:08:39 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?