RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

mali_mis -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 8:03:13)

Jutro mame [sm=kava.gif]
Alarm se oglasio, trazio melko, i to bi bilo to sto se tice mog spavanja.
Um nema padanja u depresiju [sm=smiley31.gif]

bebilule -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 8:03:54)

Jutro. Ja ova dva dana nem vremena ni za sta. Preletih na brzinu. Vidim sve neke viroze, kasalj, slinci... UM zaglavi u bolnici sa Norom [sm=smiley13.gif].

Maraj -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 8:22:48)

Jutro i od nas
um kako ste, sta kazu dr?

emicaa -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 9:43:44)

Dosadne bolesti hoće li ikada proći,i moja T slinavi,mama mi kašlje nije uopšte spavala.Valjda neće i mene opet uhvatit.
Um držite se [sm=smiley31.gif]

superm -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 10:10:17)

Dobro jutro! Može [sm=kava.gif]?

Zemunka85 -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 10:36:48)

Dobar dan i od mene.
Auuuuuu sta ej ovo, pa mislim da nikad vise bolesnih nije bilo.

Moja L isto kasje preeeepuna je slajma i nos joj toalno neprohodan. Ja uopste ne smem da izgovaram tu recenicu, ali meni zaista nije jasno kako njoj nikada to ne ode ni na usi ni na grlo ni na pluca pupup kada su slinci oni zeleni komadi da prostite a i slajm takav. Ovo je vec 3 nedelja toga, ali mi furamo, u vrticu je poslusa DR kaze da je OK, ja je kljukam vocem, cajevima, medom i picimo .. sve je bolje ali evo treca nedelja. Mada je prosla cela zima bila takva (ali i prva vrticka godina).

UM jako mi je zao. Ti meni i delujes kao neko ko se lako i brzo potresa tj osetljiva (da ne shvatis pogresno) mogu da zamislim kako ti je tek kada imas razlog i kada je u pitanju tvoja beba pa jos novorodjence. Ali tu si sigurnija (bar bi trebalo) i ja verujem da ce to sada sve brze ici [sm=smiley31.gif].
Joj Ado, to je bas zeznuto - zbog rodjendana. Tako je nama bilo prosle god za RR Dekicu, ali u danu proslo sve.

Mi smo juce bili na klizanju preeeeeeedobro smo se proveli. Ostali smo pun termin tj sat ipo tj do pola 10, nisam mogla da izvucem L sa klizalista, odlepila je. Da znate da u Zemun parku ima - ako ste kupili tu nesto, u bilo kojoj radnji i racun je 500din - sat ipo besplatkog klizanja (sa klizaljkama). Za jednog. Ako je racun 1000 za dvoje i tako ..basbasbas je super. Moja L kada je tek stala (najmladja je ubedljivo bila), sokovi koliko ne ume i koliko je pretesko. Ma nikakve sanse da makne, mislila sam da ce joj odmah dosaditi ali mala se primilaaa...Posle je dooooosta naucila da odrzava ravnotezu, naravno da price nema da proba sama (ne jer ne sme, ona "sve moze sama". nego je neizvodljivo) ali ako drzi jedno od nas dvoje za ruku, ili oboje - super je. Tako da, eto predloga kako mozete da ubijete dva sata.

Svi bolesni da sto pre ozdravite [sm=smiley27.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 10:41:18)

Um, sta je Nori, jel zna neko ??
Mi Lj , mm povracao celi dan od kako je ustao, jeo samo malo voca i sve izbacio nesvareno. Pretpostavljam da je virus.Sve ga je bolelo, bubrezi, stomak, glava... a maloj se vratila T posle pet dana pijenja Pancefa (upala uha). Mene stisla preghlada, danima ne mogu da prodisem....

Zemunka85 -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 10:50:15)

Prosle god i ovo vreme moj mali kumic od (tada) 2,5god je zakglavi u bolnici zbog obostrane upale pluca. To je "zaleceno". U Januaru, opet isti scenario - oostrana upala pluca, bolnica. Posle samo dva meseca. Bio je tamo 10ak dana. Pazite sad u nedelju je izasao prepodne, u nedelju vece tj isti daj dan dobio proliv (vrv u bollnici zakacio) u ponedeljak ujutru vracen u bolnicu, gde je zadrzan jos 7dana. Ljudi moji, moja kuma koja je najveca faca na svetu (po tome kako je jaka zena, uvek pribrana - pa i kada se porodila, zasiju joj da prostite anus (nekako, ne skroz) i dobije sepsu te se 7i dan bebinog zivota vrati u bolnicu na 15dana i uspe da odrzi mleko i vrati kumica da sisa. Koja je to glava, ja joj se divim) - ona je tada bila polumrtva osoba. Samo je plakala. On je imao vodeni proliv, opet izvinite na banalnosti - voda do vrha nose na par sati. Temperatura 39 nije se budio. To je strasno bilo...I tako sigurno 4dana. Ona je vec videla razne scenarije. U Tirsovoj su lezali, sve su istestirali na sve je bio negativan i sigela, adeno, rota, ma svesvesve .. neke gl;jivice, bakterije ... nista detetu nisu nasli. Bio je na infuziji danima. Malo po malo, zivnulo dete i sve ok. Ali ono je bilo strasno, nikad to ni cula ni videla...

Zaista vam svima zelim sto brzi oporavak [sm=smiley27.gif]

cockic -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 11:03:55)

Evo i mene,deca u vrtiću ja smazala burek spremila spanać i prži se belo meso pa kad dodjem sa posla samo dodam neutralnu pavlaku i super[sm=smiley1.gif]
Deca kasljucaju povremeno suvo.dajem im povremeno beli slez,vitamine trenutno centrum junior med propolis.juče sam uzela i primed propolis njega cu kad ovaj domaći potrošimo.ja imala i u spreju domaći i onaj iz bočice i samo preručila taj iz spreja u tu bočicu tako da domaćeg ima još.
A ceru zeza nos malo pa joj stavljam olint za decu da noću može da diše.bas se skroz zapusi kad legne.

jovicaa -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 11:07:34)

mi svi kasljemo, slinimo, haos... svi pijemo origano ulje, valjda ce uskoro proci...
nas bebac sta je sve prelezao do sad, da covek ne poveruje, jedno 30 viroza, sve skuplja od brace, samo srecom bez ikakvih terapija, pu pu da ga ne ureknem..[sm=smiley1.gif]
ja ucim bas puno i onda mi je ludnica sa vremenom.

jovicaa -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 11:09:48)

zemunka strasno[sm=smiley13.gif] svaka cast tvojoj kumi. ja kad sam lezala pet dana sa maksimom zbog bronhitisa u bolnici, bila sam polunormalna sledeca 3 meseca...

Ana RR -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 11:28:23)

Zemunka, strašno [sm=smiley13.gif]

UM, nadam se da ćete brzo kući, baš mi je žao što se tako mučite [sm=smiley13.gif]

Moje dete izgleda reaguje na ove kapi, jutros posle stavljanja mu je buknulo lice i češao se, povuklo se nakon nekih pola sata. Ne znam kako nije odreaovao još u subotu kada smo počeli da koristimo ali tada sam mu stavljala samo u nos a sad stavljamo i u oči. Obustavićemo za svaki slučaj.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 11:31:01)

Um,bolje da ste 5 dana u bolnici,nego da se kod kuce mucite 2 nedelje uzalud..bice to sve ok,stresno je sigurno! Mislimo na vas!
Zemunka,kuma ti je bas nagrabusila!!
Mi smo dosli od dr u 11,otisli u pola 9,da odlepim od cekanja,tek sad pijem kafu..bile na kontroli,da ispije ab jos 3 dana,upala uha je od zuba definitivno i sum se skoro i ne cuje..jedva cekam kardiologa u petak!
Da sva deca brzo ozdrave!

jess021 -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 11:36:59)

Jao zene ne znam sta da vam kazem, samo da deca ozdrave, iako je ovo vreme odlicono za kojekakve viruse. Da bar padne sneg i da dobro stegne minus.
L je nocas zaspala u 2h i spavale smo do 9h, a tata nam je komiran otisao na posao.
Danas moram do Biga L da kupim zimsku kapicu.

Zemunka85 -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 11:37:12)

Ovo je bilo prosle god u ovo vrem mada strasno svakako.

Joj i mi imamo sum ali ja nju nikada nisam vodila kod kardiologa. Par DR koliko ih je culo reklo da ne treba. Znam da bih mogla ali ja DR sve izbegavam. Totalna paranoja i nepoverenje. Nikad je ne vodim.

Maraj -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 13:30:05)

Joj sta je ovo...skoro svi prehladjeni...sto pre da ozdravite

ja stavila povrtnu corbu da skuvam pa da isprobam stapni mikser sto sam kupila

vonavoj -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 13:59:52)

Sad me zvali iz decije bolnice da mi otkazy pregled za petak..eeeej.3 meseca cekamo..reko ne moze tako..pa kao mozete sutra u pola 12,ponesite mleko i spremite se na cekanje..prosli put smo od 8 do 11 bili tamo..

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 14:01:49)

Bas smo svi nazebli. Ja sam u kolima. Cekam mm. Idemo u nabavku, pa onda po T u vrtic. Moram da pravim mafine za decicu sa plesa za opet prvo osvojeno mesto. Jedna majka sprema pinjatu, a ja cu mafine.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 14:39:20)

Zemunka, i mali od moje kume isto...cak mu se izlio sekret izmedju pliuca i plucne maranmice.Bili u bolnici nedelju dana..na slusalicama nisu nista culi sve do uz-a i snimka..
Elenu nasa pedijatrica uputila na institut jer joj cula skiripanje sa jedne strane ali doktorka tamo kaze nema nikakvu opstrukciju , cak nije potrebna ni inhalacija.Ona je i dalje puna slajma, kaslje od proslog vikenda..ne znam sta da mislim..

vonavoj -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 14:52:56)

Inhaliraj je makar fizioloskim..ne moze da steti.

wivern -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 15:19:11)

Ja da se pohvalim. M danas u jaslama sam uzeo kiflu da jede, i to prvi, spavao sa decicom i bio fenomenalan kažu vaspitačice. [sm=bravo.gif]

eca89 -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 15:21:14)

Bravo, Wiv za Maxu, super je[sm=bravo.gif]!

Valerie -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 16:28:50)

svima zelim brzo ozdravljenje!

UM, jel Nora ima bakterije samo na kozi, nisam shvatila sta su pokazale analize krvi.
sa mnom u sobi je bila beba koja je na rodjenju dobila streptokoku, iako je mamin bris bio ok...
zadrzali je, dobijala ab I bila sve bolje. divna velika lepa bebica. samo su po gubitku tezine provalili da nesto nije u redu...

mi danas primili prvi pentaksim, kaze sestra nece biti nikakvih reakcija. ja mislila da moze malo, a ona kaze samo od revakcine.
nemam pojma, prvoj cerki smo davali diteper plus polio plus hib...

au zemunka,slosilo mi se od toga sta se tvojoj kumi desilo. sacuvaj boze....

[sm=bravo.gif] viw

Rosita -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 18:29:49)

Da se i mi javimo. Kaslalj bio standardan, jutros i promukao ali ga odvedoh u vrtic, da skratim predvidjeno bolovanje [sm=smiley13.gif], rekoh vaspitacici da zove ako bude puno kasljao, zvali u pola 3, T 38 i povraca slajm, bili kod dr, on promukao, dobar je sa 38, veseo, kaslje li kaslje, dr potvrdio pulmikort i uvece moze i berodual. Dao mu sinacilin jer 20 dana mu se kalemi jedno na drugo. Cista mu pluca, ali rece bolje da ga pokrije, On ne daje lako antibiotike, ali poznaje D i vidi koliko vuce kojekakve vrste kasllja. Nisam se bunila ni imala snage za vadjenje krvi i provere. Nek popije. I tako. Svima brz opravak zelim!

Zemunka, ni mom D hvala Bogu ne ide do sad na pluca, usi, pupupu, azli je jako sklon da bas puno kaslje, tako da je to iscrpljujuce, kaslje i nocu, oslabi mu imunitet od spavanja i onda obicno dobije i neku T, ako dugo vuce kasalj...

branki* -> RE: Razgovori mama 12/15 [chat] (8.12.2015 21:35:49)

Auu,mame,citam svi bolesni[sm=smiley13.gif]strasno!i moja boka ,curi nos i kija,cele noci oka nisam sklopila,ne mize da spava,zapusen joj nos.sad ih uspavali oboje i da uskuliram malo ovde,sutra su nam casovi od osam!
Drugo nista novo,isli na casove,ja kupila sebi haljinu zelenu do kolena,obicna,uska,a super stoji.cistila po stanu,b danas slomio toplomer onaj sa zivom,odlepila sam,a prethodno mojoj sveki ispala staklena bokina flasica na plocice i razbila se,taman to sredila,a ovaj dohvatio toplomer i mlati njime i kako je skakao,zakaci stolicu i razbije.slognucu ,svega mi!i tako..sutra mi je rodjendan[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>