Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 11:23:31
|
|
|
|
vonavoj
|
Emice,ne znam sta da ti kazem..nama su govorili da treba vremena i da ne odustajemo..moja T je ceo septembar preplakala u vrticu,kada je imala 2godine..a sa 10 meseci nije plakala..nego tek sledece godine..ali ja nisam imala resenje..i morala je da ide..i posle se umirila!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 11:27:48
|
|
|
|
Trcosava
|
Iskreno ja ne vidim razlog da bilo koja mama ostane sa detetom, pa neće ona biti sa njim u vrtiću (Emice, nema veze ovo sa tobom). Moja Ana je imala par meseci više kad je krenula u vrtić. Jezičke barijere kod dece ne postoje. Pogotovo ne kad su tako mali, kamo li kad su veći. Uverila sam se više puta u to. Emice, vi živite u sredini gde se priča nemački i to je njoj sasvim dovoljno. Ako gleda crtaće na TV-u, pusti joj nemačke. Jer, džaba sam ja sa Anom pričala srpski od rođenja, nije ga progovorila dok nismo otišli mesec dana u Beograd, gde su svi oko nje pričali srpski. E sad ne znam kako je sa vašim prijateljima, da li se družite samo sa onima koji govore sprski ili ima i nemaca.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:01:34
|
|
|
|
eca89
|
Ma, daj Trco molim te, kako nema veze što ne zna jezik, pa kako da kaže kad nešto hoće, kad je žena ništa ne razumije, šta je tebi???? Pa, ona sve konta, Emica je sama pisala da se uspaniči, kad shvati da je teta ništa ne razumije, da počnje plakati, jer ona govorom komunicira!!!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:33:10
|
|
|
|
Trcosava
|
Mislila sam IZMEĐU DECE za igru nije potreban jezik. a Emica može da kaže par reči teti koja je pazi šta bi mogla da traži. Tako sam i ja rekla u vrtiću. Stoji, srpski i slovenački su slični. Ja sam samo za jednu stvar napomenula, ostalo sam je pustila da se snalazi. A jezičke barijere ne postoje ni kad su veći. Evo u školu sa Anom ide Perla Margherita koja ne zna ni da bekne slovenački jer je iz ŠPANIJE!!!!! Dakle, stojim iza svoje izjave - deca nemaju jezičku barijeru. Emice, kaži jjo da ide da se igra sa drugarima, da će tamo da bude lepo, da crtaju bla bla bla. Moja Ana je komotno mogla da ostane ceo dan već prvi dan. A do tad je bila samo samnom. Dakle ''vezana'' nije bila za mene i to mi ne pije vodu. Pod poretpostavkom da će većina mama da se uvredi sada, moje mišljenje je da su samo roditelji ''krivi'' kod tih problema.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:34:22
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Ivanka, ma nemoj se nervirati zbog bluze, nije vredno. Pa kako da se ne nerviram Roze bluzica kao potkosulja (zato sam je i kupila) imala roze cipku oko vrata i oko rukava sad otkuvana i naravno cipka vise nije roze nego bela. A ja planirala da je zimus nosim ispod otvorenih bluza taman da se vidi ta cipka i da bude lepo sad je bez veze skroz, neupotrebljiva.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:38:23
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Mislila sam IZMEĐU DECE za igru nije potreban jezik. a Emica može da kaže par reči teti koja je pazi šta bi mogla da traži. Tako sam i ja rekla u vrtiću. Stoji, srpski i slovenački su slični. Ja sam samo za jednu stvar napomenula, ostalo sam je pustila da se snalazi. A jezičke barijere ne postoje ni kad su veći. Evo u školu sa Anom ide Perla Margherita koja ne zna ni da bekne slovenački jer je iz ŠPANIJE!!!!! Dakle, stojim iza svoje izjave - deca nemaju jezičku barijeru. Emice, kaži jjo da ide da se igra sa drugarima, da će tamo da bude lepo, da crtaju bla bla bla. Moja Ana je komotno mogla da ostane ceo dan već prvi dan. A do tad je bila samo samnom. Dakle ''vezana'' nije bila za mene i to mi ne pije vodu. Pod poretpostavkom da će većina mama da se uvredi sada, moje mišljenje je da su samo roditelji ''krivi'' kod tih problema. Ja sam jedne godine imala dete koje je samo engleski znalo a nova grupa deca ni srpski ne znaju kao treba (imali 3 godine, tek krenuli u zabaviste) sjajno su se sporazumevali, ruke noge, vikanje kao da se BOLJE RAZUMEJU
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:40:59
|
|
|
|
adulence
|
Mislim da mi to mnogo tragicnije podnosimo od dece pa sta i da se izvristi,deca pokusavaju na sve nacine da se domognu onoga sto zele,u ovom slucaju biti sa mamom...opste je poznato da su deca mali manipulatori...
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:43:11
|
|
|
|
Modessty
|
emice jel imaš neki drugi izbor? Neki drugi vrtić ili šta god? Možda se ta teta nešto izdrala na nju ili ko zna. Očigledno da je ne prihvata uopšte. deca su različita. Moj se Danilo nije nikada privikao na državni vrtić i tu krivim vaspitačice. Nije plakao, ali nijednom nije reko da mu je tamo lepo. A posle je u Andreju trčao i kad je bolestan! Nije hteo da se odvoji do drugara i teacher. Oristup onih koji ih čuvaju je jako jako bitan
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:44:10
|
|
|
|
jess021
|
Ivanka, ma kazem ti opet, mani se nerviranja zbog bluze, pa da je 100 puta roze cipka L spava vec dva sata, ja svasta nesto uradila i sad pijem kafu. Jos malo pa ce mi doci sestra. Mislila sam da cemo napolje, ali zao mi je da je sad cimam kad spava. Da, poceli smo spavati na stomaku
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:47:42
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Mislila sam IZMEĐU DECE za igru nije potreban jezik. a Emica može da kaže par reči teti koja je pazi šta bi mogla da traži. Tako sam i ja rekla u vrtiću. Stoji, srpski i slovenački su slični. Ja sam samo za jednu stvar napomenula, ostalo sam je pustila da se snalazi. A jezičke barijere ne postoje ni kad su veći. Evo u školu sa Anom ide Perla Margherita koja ne zna ni da bekne slovenački jer je iz ŠPANIJE!!!!! Dakle, stojim iza svoje izjave - deca nemaju jezičku barijeru. Emice, kaži jjo da ide da se igra sa drugarima, da će tamo da bude lepo, da crtaju bla bla bla. Moja Ana je komotno mogla da ostane ceo dan već prvi dan. A do tad je bila samo samnom. Dakle ''vezana'' nije bila za mene i to mi ne pije vodu. Pod poretpostavkom da će većina mama da se uvredi sada, moje mišljenje je da su samo roditelji ''krivi'' kod tih problema. Znači, ja ću samo reći za tebe!!!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:48:11
|
|
|
|
Trcosava
|
Mod, pričala sam o jezičkoj barijeri. Ono vrištanje za mamom je dodtak. Jer sam slušala moju drugaricu koja mi priča kako ostavi dete u vrtiću, pa čučne ispred vrata i plače ona dere se i dete unutra. Ali krećem od toga - kako im predstaviš vrtić - tako će ga i prihvatiti. Naravno, ima udela i kod vaspitačica, ali deca su poenta, a ne tete. Jer one su generlano tamo da im presvuku pelenu, ako treba da se nahrane i da gledaju da jedni drugima glave ne odšrafe. Sve ostalo - ko ih šta pita?! Ivanko, Ado - potpuno se razumemo.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:56:57
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR . Naravno, ima udela i kod vaspitačica, ali deca su poenta, a ne tete. Jer one su generlano tamo da im presvuku pelenu, ako treba da se nahrane i da gledaju da jedni drugima glave ne odšrafe. Sve ostalo - ko ih šta pita?! sa svim drugim se slažem al sa ovim ne. tete su jako bitne. Kod nas nisu bile tete nego babe. I ja sam pogrešila što sam imala poverenje u njih. Kad smo promenili tetu i školu sve se promenilo! A što se jezika tiše tu se sasvim slažem - deci jezik nije barijera. Klinac kog smo vodili na aikido seminar sa nama, dva dana se u Beogradu igrao sa klincem iz Engleske koji nezna da bekne srpski a ovaj drugi ne zna engleski. Fenomenalno su se složili i igrali. I ispričaju se za sve pare - svako na svom jeziku! Znači da im jezik nije bio barijera. Ja bi pre rekla da ta teta iz nekog razloga ne ume da pristupi emicinoj ćeri ili jednostavno hoće da je otkači jer jedina ne govori nemački pa joj je lakše da radi sa decom koju razume.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:57:17
|
|
|
|
adulence
|
I da moj je stav da sto mladji krenu bolje prihvate,moja Iva je sa godinu dana krenula ,a verovatno ce i Relja....ali opet to sam samo ja...
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 13:58:23
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Sta sam ja trebalo da uradim sto je T plakala pola godine u vrticu. Nema odustajanja kao sto su moji mene povukli iz vrtica jer sam dve nedelje plakala. Mnogo mi fali sto nisan isla u vrtic. Mi smo T non stop pricali o lepotama vrticama. Evo je sad obozava. Ivanka ja sam juce poludela kad sam videla sta je mm juce ubacio u ves masinu. Posle nase dormeo jastuke. Samo sto se nisam slpgirala kad sam videla da su se savili od pranja. On ih je uzeo i ispravio i rekao: "jel to bio razlog da se nerviras". Imam pauzu, pa nazad u skolu. Ovo me vise ne pece, ali cu morati sad da mazem kremu
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 14:44:22
|
|
|
|
Modessty
|
sanjice nisam ja povukla dete nakon dve ndelje već nakon 10 meseci i to kad je zaglavio u bolnici. Lagale su me da jede a ništa nije jeo sem hleba. Lagale su a ja sam im verovala i na kraju ja sam kriva što mi je dete završilo u bolnici. Nisam verovala svom detetu isvom osećaju več drugima i rečima - pa nije on jedini gle šta dece ide u državni vrtić pa im nije ništa! Slažem se. Mnogima nije ništa. Al mom detetu je bilo užasno loše. Ja sam ga vodila tamo i ja sam ga ostavljala u ruke dvema .. neznam nikako da ih nazovem! Hoću da kažem da ne treba generalizovati! Svaki roditelj neka odluči za svoje dete. Emice mi ne znam ni tvoju ćerku ni tu tetu koja je čuva! Ti moraš da proceniš i odlučiš da li da nastavite ili ne. I na kraju ćeš ti biti kriva ili zaslužna za napredak i blagostanje svog deteta. Možemo mi ovde da pričamo šta hoćemo. To su naša iskustva sa našom decom. Odmeri i proceni. Na kraju krajeva razgovaraj otvoreno sa tom ženom, pa onda odluči!
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 15:10:53
|
|
|
|
daca77
|
Uh...Mod, i ti resila da me plasis drzavnim vrticem...sinoc prijatelj mm i njegova zena, a danas i ti...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 15:11:07
|
|
|
|
Maraj
|
Mame pisala sam u temi urinarne infekcije kod dece.... radila sam urin i urinokulturu L zbog prosirenog pijelona koji je vidjen L intrauterino. Nakon porođaja nisu radili uz u porodilistu. Dr pedijatar mi rekla da uradim urin da ne brzamo odma sa uz. Prvi put nalaz 100 000 klebsijela u urinu. Tad se i ukakio pa ja ponovila nalaz za 5 dana u drugoj laboratoriji pose 80 000 klebsijela i 15 000 enterokoka.... Da l sam dobro uzela uzorak oba puta...ko ce ga znati. Bas se nerviram. Inace ja na njemu ne vidim da ga nesto muci. Da nisam rekla dr za prosireni pijelon vidjen pre porođaja ne bi sad ni radila ove nalaze... inace u nalazu urina ne piše da ima povisenih leukocita..nista....
< Poruku je uredio Maraj -- 23.11.2015 15:12:22 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 15:19:47
|
|
|
|
Zemunka85
|
Ja nas vrtic obozavam, ali mi je isto uvek pitanje kako je jela
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 15:22:02
|
|
|
|
emicaa
|
Joj vi ste raspisale kao prave a ja pobjegla na posao I ja mislim da ne ostoji jezička barijera medju djecom aline znam šta je bilo pa ovoliko tetu sad gura od sebe.Ali neću je više voditi kod nje jer vidim da ni ona nije za to.Zato ću pokušati u igraonicu,jednom sedmično po tri sata,znam da je žena super,i tu kroz igru uči njemački sa djecom.Meni nije toliko problem oko čuvanja,može je čuvati zaova dok sam na poslu nego samo hoću da bude sa drugom djecom,da polako uči njemački,jer kad krene u predškolsko neće biti hoću kući mami nego mora ostati.Sledeće sedmice ću probati sa igraonicom,zaova će prekosutra pitati tu teta Gabi hoće li nas uzeti na probu.Meni je sad problem što kad ona počne plakati plačem i ja,i jutros sam
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 15:52:57
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Emice, mani se plakanja, pogotovu ne pred njom. Pred njom ne smes da zaplaces niti ona sme da vidi da ti je tesko sto je ostavljas. Ako ti places i ona ce da pomisli da si ti tuzna i nastaje jos gora situacija.I sto manje intnosti pri rastanku "dodji da te poljubim i udji u sobu". Bez preteranog grljenja i objasnjavanja. Objasni kratko, ides da,se igras, kad se iziigras sa decom ja dolazim da po tebe. Bez objasnjavanja medjuradnji, ona ne zna koliko je to vremena. Popila sam pwelinkovac pa sam fijuuuuuuu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 15:59:54
|
|
|
|
emicaa
|
Ivankq inače ne plačem,i kad mi se baš skupi poljubim je,kažem eto mame brzo i odem.Ali danas ne ospjedoh izdržati,mada mi je malo bilo teško i kad je ina rekla da hoće da pravimo pauzu.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 17:28:24
|
|
|
|
wivern
|
Ahoj. I ja da se nadovezem na vrtic, mislim da su presudne vaspitacice. Za sve. Nama je za sada ok, vaspitacica je za nas roditelje strah i trepet, samo ostro sa nama Oh Sanjice nadam se da si bolje i da nije tako strasno. Iz mog iskustva - kakve god da vam muzevi prave gluposti, da vas ne slusaju, da se ponašaju nezainteresovano - uzivajte u svakoj njihovoj nesavrsenosti. Ja se danas kajem što sam pridavala važnosti nekim trivijalnim stvarima.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 17:48:20
|
|
|
|
Ivanka 75
|
wiv znam da,sam reklaxda,secu zaliti na njega ali ako ja njegove stvari mogu da cuvam i pazim zasto ne uzvrati istom merom? Njemu su moje stvari prolazne, nebitne i nevazne i to je ono sto me boli i smeta. I kao "pa sto se sad ljutis...." Ma nisam ljuta nego povredjena, to je jos gore, ljutina dodje i prodje a povredjenost kod mene traje i traje....
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 18:35:27
|
|
|
|
vonavoj
|
Wiv,ti si jos i blaga bila..a sta ja sve mom zameram!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 23.11.2015 18:51:45
|
|
|
|
bebilule
|
Ivanka, pa tvoj je ukljucio masinu!!! Mani se nerviranja, vidis sta se desava...prvo jekiki, wiv pa dragic... Sta mi wiv dala da joj muz danas greskom moze otkuhati majicu. (izvini wiv sto te uzimam u usta, ali sve neke ruzne vijesti pa pomislih da mogu ukazati koliko su neke stvari trivijalne)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?