Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 9:53:23
|
|
|
|
emicaa
|
Joj Eco jadniče,tek sad vidjeh.Nisam ni znala za tako nešto. T ostade kod tete i plqkala je ali čim me izgubila iz vid smirila se.Vidjećemo šta će biti.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:01:58
|
|
|
|
Modessty
|
Bio Gaia deluje odmah jer je baš jaka. A na kamislicu neka deca reaguju alergijski. Bolje samo prokuvati par zrna kima u šoljici vode
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:10:41
|
|
|
|
Trcosava
|
Mod sve je od deteta do deteta, bio gaia nije ništa pomala ani Eco, na koksaki sam mislila kad sam rekla stručno
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:34:55
|
|
|
|
Leptiric123
|
Kako se bese pravi caj od kima za bebu,razmera,i od kad sme da pije?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:35:21
|
|
|
|
Maraj
|
Bebilule i mi smo koristili Aptamil. Uzas jedan koliko je grceva imao plus za nedelju dana dobio 10g uzas jedan. Sva sreca isli smo odma kod pedijatra. Rekla nam da uzmemo Hipp combiotic mleko. Jer ono u sebi ima probiotske kulture. Stvarno je bolje. Probaj. Dosta je jace i masnije mleko. Aptamil je sama voda. I hvala Bogu Lazar lepo napreduje uz Hipp. Sto se tice dojenja. Ja pijem onaj caj za dojilje isto hippov. I jeste mi se ppvecalo mleko. Doduse i stavljam ga stalno da sisa. Sad meni mleko krenulo oko 10.dana pa je on malo navikao na flasicu. Sisa dok mleko ide "bolje" onda se unervozi .....pa mu ja posle podoja ponudim i flasicu....sta cu. Tako bi volela samo da dojim al eto....nije ni ovo tako lose. Vazno mi da on popije i nesto mog mleka
< Poruku je uredio Maraj -- 16.11.2015 10:38:52 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:37:19
|
|
|
|
mamin mish
|
Joj Eco bas mi je zao za zamalenu. Mora da je strasno nervira. Samo neka brzo prodje.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:37:20
|
|
|
|
Maraj
|
E da. Ja u svaku vodu koju kuvam ubacim po 2-3 zrna kima. Dakle kuvam oko pola litre vode i 2-3 zrna kima. I sa tom vodom mu pravim dohranu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:42:36
|
|
|
|
Trcosava
|
Čini mi se da ide 200ml vode i 7 zrna kima. Nisam sigurna U DM ima baby čaj, koji sme da se pije od druge nedelje života - komorač ili koromač ne znam kako se kod nas kaže. Ja ga Luki i dalje dajme povremeno.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:44:25
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Leptiric123 Kako se bese pravi caj od kima za bebu,razmera,i od kad sme da pije? sme da pije od rođenja. U recimo šolju (za čaj) vode staviš 5-6 zrna kima. Nema potrebe da bude jače. mom Nikoli je Bioa Gaia pomogla. Nije kakio i po nedelju dana. Ali što reče Trca nisu sva deca ista, pa nekome i ne pomaže uopšte. Ja sam NIkoli recimo sa dva meseca dala kompot od šljiva - onu vodicu iz kompota. Ma sve to prođe. Možda se i ne bi toliko sekirala oko nekakanja da nije imao fizološku produženu žuticu pa je bilo bitno da prazni creva.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:45:45
|
|
|
|
Leptiric123
|
I nama je Biogaja pomogla,al drugarica ima muke jos,mada ja verujem da treba par dana da pocne da deluje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 10:49:17
|
|
|
|
jess021
|
Gde ste mamike? Ja cekam pregled kod ginekologa. Noc je prosla standardno, nismo spavale. Ja L dajem Biogaiu i Plantax caj. Njega bas voli.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 11:10:41
|
|
|
|
Maraj
|
Jess super. Ja i dalje "krvarim" evo mesec i po nakon porodjaja..... nisam jos zakazala pregled.... ko sta radi mi samo kupujemo pelene i uloske
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 11:12:38
|
|
|
|
Leptiric123
|
Juuu ja danas imam zakazano kod ginekologa,crna ja zaboravila sam...sad kad sam procitala da cekas kod ginekologa setih se.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 11:37:58
|
|
|
|
eca89
|
Hvala Vam curice moje, biće valjda bolje. Evo danas bar spava sama, juče je bila haos, tako mi je žao! Nego, Sizif je mala maca za mene , ja samo tapkam u mjestu, ni korak da krenem naprijed, ali šta da se radi.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 11:49:40
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Mame koje se borite protiv grčeva, pokušajte da date deci Enterokind, homeopatski lek. Nama je baš pomogao. Sada, zbog zubića, koristimo i Dentokind, i isto smo prezadovoljni. Stvarno su učinkoviti, naravno, sve zavisi od deteta do deteta, ali eto, probajte ako niste zadovoljne preparatima koje već koristite.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 11:59:57
|
|
|
|
mamin mish
|
Mrzim kad iskucam post i ond ga ne objavi! Danas je izgleda dan za ginekologe. Ja sam zavrsila kod moje dr. Mojoj T je za stolicu najvise pomagao caja od kamilice blago zasladjen ili sa kimom. Espumisan kapi smo probali ali su nam samo pravile grceve. Mada sto kaze Trca svako dete je drugacije.
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 12:08:36
|
|
|
|
vonavoj
|
dan mamike! I ja se kunem u homeopatske lekove! Sela da predahnem..kicma kao da nije moja!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 13:27:31
|
|
|
|
bebilule
|
Ja prvo trazila enterokind i ovdje nema pa smo uzeli biogaju. Joj maraj sta mi rece za aptamil. Mi u cetvrzak idemo na kontrolu, bas cu da vidim sta se desava. Nisam ga sama vagala. Kad je isao na bsg imao je 3750, a iz bolnice smo izasli sa 3450. To je bilo 3.novembra. Ja stavljam onako otprilike kamilice i nekoliko zrna kima. Ne koristim to za svaku flasicu vec jednom. Ne pravim jak caj, jos pratim da ga sto manje tim kljukam ako borba sa grcevima bude podnosljiva. Za dojenje ne znam da li da opet ubacim u petu i pocnem grcevito da se borim. Jedva sam izasla iz depresije zbog malo mlijeka i danonocnog dojenja, strah me ponovnog neuspjeha. Taman sam se pomirila sa flasicom Maraj, i ja nudim siku na svakom hranjenju. Koliko ti popije dograne nakon dojenja i dohranjujes li ga svaki pit?
< Poruku je uredio bebilule -- 16.11.2015 13:30:36 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 13:30:49
|
|
|
|
Trcosava
|
Bebiblue, kao i za grčeve tako i za mleko - svaka beba za sebe. Drugarica ćerku odgajila na aptamilu, bucka beba bila. Ja sad isto kad nemam vremena za apoteku, kupim aptamil. A da je manje masno ili barem tako samo izgleda - jeste
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 14:10:11
|
|
|
|
jess021
|
Mi smo probali Enterokind i nije nam pomogao. Ja mislim da u nista ne pomaze nesto specijalno, mozda samo ublazi, a dok grcevi sami ne prodju nista. Obavila ginekologa i dobila potvrdu da mogu da se bacim u akciju, mislim keks Dosla kuci, posvadjala se sa mamom, uspavala L, rucak imam od juce, tako da opusteno nervoziram
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 14:18:19
|
|
|
|
mama krava
|
Nama je sa nasom operskom pevacicom pomagala jedino topla pelena! Ali cinjenica ada su prestali tek tamo oko 2 meseca, u nasem slucaju tacno posle 40 dana!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 14:20:05
|
|
|
|
emicaa
|
Jess taman neka ti mužić večeras istjera nervozu
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 14:24:24
|
|
|
|
bebilule
|
Joj jess ja apstiniram od avgusta... Juce smo bas vijecali kad bismo mogli . Ti veceras u akciju kako znas i umijes, vrijeme je za smanjenje nervoze!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 15:49:16
|
|
|
|
Maraj
|
Ih...mi apstiniramo od januara kada je bila vto inace ponovih se kupila sam zlatne mindjuse sebi. Ne dobih nista za rodjendan od mm tako da resih sama da se castim. Bila sam sa mamom i L u setnji i svratismo u zlataru . Bas su leeeepe
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/15 [chat] 16.11.2015 15:52:18
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Jess, nama je Enterokind baš potpuno pomogao. Bukvalno su grčevi nestali, završeni, nikad ih više nije imao. Zavisi od deteta, pa opet kažem, ko NIJE probao, neka proba.
< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 16.11.2015 16:04:45 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?