Pampers pedijatar -> RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers doktorima (5.11.2015 18:41:07)
|
IZVORNA PORUKA: branki RR pitanje za pampers psihologa-koja je kolicina cvrste hrane u toku dana potrebna za bebu od 9-10 meseci,koji je neki minimum? pitanje za psihologa,kao i za pedijatra-postovani,posto imam sina sa autizmom,razmisljamo se da cerki ne dajemo mmr vakcinu,ipak.koje je vase licno misljenje o svemu tome,da li ipak negde sumnjate da postoji neka veza iizmedju mmr i autizma,tj da li mmr vakcina moze biti okidac za autizam kod predisponirane dece?sto onda znaci da ako nema okidaca,i kod te predisponirane dece se nece razviti autizam? Kolicina cvrste hrane u toku dana podrazumeva slani obrok od povrca i mesa ( meso junece , pilece i jagnjece na drugu dan) U vasem uzrastu hrana treba da bude gnjecena,meso mleveno.Sami odredite razumnu kolicinu i kombinaciju povrca.I voce spada u cvrstu hranu,ali i tu razmislite o kolicini,koliko je vama mnogo, ne preterujue,budite umereni. Ne potoje zvanicno objavljene,naucne, studije o vezi MMR vakcine i autizma,postoji samo kampanja koja se vodi protiv ove vakcine. To su moja saznanja, ja u toku radnog staza nisam imala negativno iskustvo sa MMR vac.Okidaca kod predisponirane dece je mnogo i za davanje vacine vasoj devojcici posavetujte se sa imunologom i decijim neurologom. Potrebno je vise misljenja , strucnjaka, za donosenje ovakve odluke.
|
|
|
|