Ana RR -> RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers doktorima (28.10.2015 13:40:19)
|
Pitanje za dr Svetlanu Zdravković: Moj 4-godišnji sin je jako vezan za mene. Igrom slučaja sam kući od njegove druge godine, duži period smo bili u inostranstvu gde je on takođe stalno bio sa mnom. Trenutno je u fazi da želi samo ja da mu pomognem oko jela, oblačenja, kupanja, čak i odlaska u toalet.. uveče želi samo sa mnom da spava, bezbroj puta dnevno mi kaže da me voli, ako ga grdim odmah počinje da plače i da me grli i govori kako me voli... Ne ide u vrtić (išao je od 2. do 3. godine), nije svakodnevno u kontaktu sa decom a na žalost nismo u mogućnosti da ga upišemo u vrtić (koji on nikada nije ni zavoleo). Voli da ide kod bake i deke ali ne želi nigde da ostane bez mene. U suštini je veselo dete, jako je aktivan, pametan je, brzo uči, engleski jezik je savladao za nepuna 4 meseca i baš puno razume, traži da mu puštamo pesme i crtaće na raznim jezicima i vrlo brzo počne da ponavlja reči, kada se sam igra priča na engleskom.. Ali je i tvrdoglav, nema koncentraciju za stvari koje mu nisu interesantne. Brine me samo ta vezanost za mene, da li to može da utiče na njegovo samopouzdanje i samostalnost? Hvala unapred. Lp, Ana
|
|
|
|