Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 17:12:56
|
|
|
|
cici78
|
Mame, sta vam decica veceraju? Moj Matija jos uvek jede zitnu kasu (Milupa) pa sat vremena kasnije flasica i krevet. Danas nam dr kaze da i za veceru moze povrce i meso, ja nekako ostadoh bez teksta...sumnjam da bi ovaj moj to opet hteo. Pa bolje rekoh da pitam vas, sta veceraju vasi malisani? Mi skoro imamo godinu i po.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 17:15:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Cici, sa godinu ipo već može da večera kao i odrasli - hleb i neki namaz, sendvič, viršle, moče, palačinku, proju, kobasicu...ne znam kakve su vaše navike u ishrani, kod svakog su drukčije, bitno je samo da nije nešto jako teško.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 18:36:27
|
|
|
|
cici78
|
Hvala na odgovoru On neki namaz i hleb jede cesto za dorucak, ponekad jaje i sl...znaci moze tako nesto i za veceru. Za kobasice bas nisam sigurna da bi hteo. Znaci trebala bih definitivno da izbacim Milupa pahuljice?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 20:49:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa ne znam da li da ih izbaciš, moje dete ih je samo izbacilo, ali svakako uvedi i druge namirnice za večeru - isto što i za doručak, i isto što i vi jedete, slobodno
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 23:05:47
|
|
|
|
gagana83
|
I kod nas su i dalje pahuljice najcesce na meniju za veceru,ponekad griz ili nesto slicno,uglavnom zitne kase Virsle,kobaje i ostale suhomesnate proizvode ne planiram jos dugoooo da joj dajem.
< Poruku je uredio gagana83 -- 27.1.2011 23:06:41 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 23:13:56
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Virsle,kobaje i ostale suhomesnate proizvode ne planiram jos dugoooo da joj dajem. Ovo ko da sam i ja pisala.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 23:17:53
|
|
|
|
cici78
|
Slazem se Gagana, tako je i kod nas, ali probacu za sada po koji put da mu izbacim zitnu kasu i probam nesto konkretnije sa hlebom. I pitam se koliko toga bi trebao da pojede? Dve kriske hleba namazane necim? Ovako sam bar znala, 250 ml zitne kase pojede i miran je do ujutru.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 23:23:18
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: cici78 Slazem se Gagana, tako je i kod nas, ali probacu za sada po koji put da mu izbacim zitnu kasu i probam nesto konkretnije sa hlebom. I pitam se koliko toga bi trebao da pojede? Dve kriske hleba namazane necim? Ovako sam bar znala, 250 ml zitne kase pojede i miran je do ujutru. I ja razmisljam o ovome. Mislim da je dovoljno 2 kriske hleba.Ja cesto pravim poparicu Uni,stavim parce i po-dva hleba i malo mleka i jogurta i to bude oko 220-230g kase.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 23:28:22
|
|
|
|
cici78
|
Valjda je dovoljno 2 kriske. Moj Matija ne bi vise od toga ni liznuo. Nekad pojede samo jednu krisku sa puterom i dzemom. Tu reagujem, obavezno dodam bar jos vocni jogurt jer to, hvala Bogu, nikad ne odbija.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 23:39:15
|
|
|
|
gagana83
|
Moje dete nece da jede tako,pokusavala sam da joj namazem sirni namaz na krisku hleba i nema sanse.Ne da joj se ne svidja vec nece ni da otvori usta da proba,hoce samo da jede iz svog tanjirica i svojom kasikicom.Jedino hoce bananu i kivi tako,valjda joj je poznato jer joj odavno tako dajem. I inace kad mi jedemo ponekad stavim nju sa nama i probam da joj uvalim nesto od nase hrane a ona samo okrece glavu i pljuje,pljuje u prazno a da nije ni probala.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.1.2011 0:17:22
|
|
|
|
cici78
|
Gagana, veruj mi nije ni tako lose kad dete hoce nesto da pljune. Moj problem je, verovala ili ne, sto moje dete nikada nista nije pljunulo, svidelo mu se ili ne, on ga zvace, gadi se (ako mu se ne svidi), zvace, gadi se iznova ali da se seti da ga pljune-NE, tupan mali. Tako, kad stavi nesto u usta sto ne treba, na pr.papir, nesto sa poda, i sl. moram da mu kopam po ustima da ga sama izvucem inace bi ga pojeo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.1.2011 10:42:55
|
|
|
|
gagana83
|
Ma i Una se gadi na hranu ali zato sa papiricima i mrvicama sa poda nema problem,to trpa u usta samo tako
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.1.2011 21:28:36
|
|
|
|
cici78
|
Uzas, ista stvar. Zato smo izgleda i navukli neku bakteriju, svako govance bi stavio u usta. Place kad piski, pecka ga. Sorry, odoh off.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.2.2011 11:38:22
|
|
|
|
usamljena
|
Da li je neko pokusao za dorucak dati neku kupovnu vocnu kasicu ili domacu, svejedno? Ja bih da nesto promenim, a Una u zadnje vreme nece nista od voca (osim grejpa ili pomorandze) pa bi sastavila "dva dobra" Za dorucak su obicno neke zitarice i ako joj je volja kakao, rucak meso i povrce, uzinica neki jogurt vocni ili puding, popodne opet neko povrce, vecera zitarice. Izmedju pije te sokice tj cajeve od grejpa ili pomorandze. Hleb jede ali u kasicama, ovako solo ili sa necim preko nema sanse, sireve i pavlake nece.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.2.2011 12:03:13
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: usamljena Da li je neko pokusao za dorucak dati neku kupovnu vocnu kasicu ili domacu, svejedno? Ja bih da nesto promenim, a Una u zadnje vreme nece nista od voca (osim grejpa ili pomorandze) pa bi sastavila "dva dobra" Za dorucak su obicno neke zitarice i ako joj je volja kakao, rucak meso i povrce, uzinica neki jogurt vocni ili puding, popodne opet neko povrce, vecera zitarice. Izmedju pije te sokice tj cajeve od grejpa ili pomorandze. Hleb jede ali u kasicama, ovako solo ili sa necim preko nema sanse, sireve i pavlake nece. Imam glupo pitanje - a šta bi ti tu da menjaš? Inače, što da ne kašica za doručak, voćna? I dodaš malko onih žitarica (ili ne). Jedino što će možda biti gladna malo pre nego obično, voće se brže svari.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.2.2011 17:22:10
|
|
|
|
usamljena
|
Ma zitarice uvek, nekad jogurt i to je to- mislim na dorucak. Vec pocinje da mulja po ustima, mislim da joj je dosadilo pa reko da pokusam sa vocem. Hvala ti, pokusacu pa cemo da vidimo. Iskreno i meni bi dosadilo da jedem non- stop isto
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.2.2011 18:11:58
|
|
|
|
Olga75
|
usamljena a sto ne za dorucak malo razenog hleba i neki kremasti sir tipa kremsi ?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.2.2011 23:31:44
|
|
|
|
usamljena
|
nece ni sir ni pavlaku a ni hleb. Zvace samo sta joj je po volji.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.2.2011 23:35:00
|
|
|
|
Brana
|
Dajem mu svo voce i povrce,kajmak,pavlaka,jogurt,samo mu jos nisam uvela ribu,orahe,belance,mast,svinjetinu i sl.sacekacu jos mesec dana pa cu polako i ove namirnice da mu uvodim!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.2.2011 9:16:42
|
|
|
|
Modessty
|
KAdf smo već kod hrane... Kako dajete deci meso? Moje dete ima dva i po zuba i davi se ako mu dam samo piletinu na primer, a da nije izmiksano sa nekim povrćem u kašu. Ovo drugo hoće da žvaćka. Ali čim treba da se malo pomuči neće da jede već samo prstom izbaci iz usta!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.2.2011 9:48:00
|
|
|
|
Olga75
|
kad je zvercica bila tolika , meso sam blendirala a povrce gnjecila viljuskom tako da nije bilo skroz kasasto pa sam postepeno meso ostavljala krupnije i od godinu i sam samo gnjecila hranu
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.2.2011 9:52:38
|
|
|
|
Modessty
|
Srećna sam što hoće sve da jede. Ali se sa mesom baš muči. Mulja on to po ustima jadničko i onda neće da proguta već samo izbaci. Voli da mu dam malo hleba i da on to sam jede. ALis a mesom se neko davi. Inače od voća neće jedino citruse: limun, narandžu, mandarinu. Probao, tj liznu po jednom sve i sad neće ni da pomiriše. Mleko je pio juče i ujutru i uveče, ali sa malo neskvika. Čisto mleko neće.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.2.2011 9:57:39
|
|
|
|
Olga75
|
i Marija pije mleko samo sa neskvikom nece drugacije vec odavno
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.2.2011 13:33:58
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Modessty KAdf smo već kod hrane... Kako dajete deci meso? Moje dete ima dva i po zuba i davi se ako mu dam samo piletinu na primer, a da nije izmiksano sa nekim povrćem u kašu. Ovo drugo hoće da žvaćka. Ali čim treba da se malo pomuči neće da jede već samo prstom izbaci iz usta! Kod nas kako kad. Do skoro je jela sve izmiksano,a od skoro joj seckam meso ali skroz sitno ali pojede manje nego sto bi pojela izmiksano,pa joj onda negde na pola obroka izmiksam i tako pojede ostatak.I nece samo seckano,komadice pojede samo ako su ubaceni u kasu .Bas smo komplikovani Teletina nam predstavlja najveci problem,s njom se redovno zadavljuje bilo da je izmiksana ili seckana.Tako da kad kupujem teletinu trazim u prodavnici da mi samelju i to dva puta i opet je nakon toga blendam Jabuku recimo jede bez problema i ostale stvari koje voli ali meso....
< Poruku je uredio gagana83 -- 2.2.2011 13:34:20 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.2.2011 16:16:05
|
|
|
|
cici78
|
Meso i zvakanje istog nam predstavlja veliki problem, posebno ta teletina. Koliko god da je iskuvam, pa onda izmisksam, dusu joj izvadim, ona mu se u toku zvakanja kao sjedini u klupko, a on zvace i zvace po pola sata i kao da zvace zvaku, to je igranka bez prestanka. Onda ja uzmem i sama mu je izbacim iz usta, isve tako iznova. A napominjem da je uvek pomesana sa povrcem. I kako se na kraju samo ona izdvoji nemam pojma. Primetila sam da je taj problem izrazeniji kad je u pitanju malo vece parce teletine skuvane za rucak.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.