Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.12.2010 9:30:56
|
|
|
|
MERYEN
|
On je takav onda kad mu bas padne gvozdje,e onda ga vodimo da proveri ks i ukljucujemo terapiju!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.12.2010 9:35:03
|
|
|
|
Jeca*
|
Draga pitala sam mamu za ono sto si mi poslala na pp. Ona ne zna za njih, ali raspitace se. A jel ti Joca jede meso?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.12.2010 22:46:51
|
|
|
|
MERYEN
|
Jede meso ribu,jede on meni uglavnom sve.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.12.2010 9:09:44
|
|
|
|
Olga75
|
Meryen , kad je Marijin hemoglobin bio 100 davala sam joj RevituFe i posle oko mesec dana je porastao na 109 ali njen hemoglobin nije bio toliko nizak da zahteva ozbiljne lekove . Mozda da probate
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.12.2010 18:57:10
|
|
|
|
liliana
|
T. je danas prvi put jela kivi. Izmiksan sa bananom . Sviđa joj se. E, sad jedno pitanje: kada ste počele da solite deci hranu? Ja joj još uvek ne solim ni malo.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.12.2010 19:27:52
|
|
|
|
Maryna1
|
ja sam pocala da solim posle godinu dana, i to ne uvek!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.1.2011 22:31:49
|
|
|
|
marince1
|
Ja cu da poludim od nejela! Ja mislim da moje dete dete jede dobrovoljno svake prestupne godine!!!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.1.2011 11:11:31
|
|
|
|
usamljena
|
marince ne brini. Pa mislis da moja to radi sa voljom? reklame, crtici, tastatura starog kompa i jede! Malo po malo, nekad vise nekad manje ali jede, hB. Dodje im pa nece nista, evo moja jutros nece nista! Nadam se da ce rucak biti ok, a ako ne idemo dalje Ogladnece gu*a mala, sama ce ona meni traziti
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 11:38:09
|
|
|
|
jabudic
|
Moj sin moze da zivi samo od mlijeka, cim oci otvori to je prvo sto trazi, a u toku dana popije sigurno litar... E to nije bilo strasno dok je htio da jede i ostalu hranu, nekad manje, nekad vise, nikad previse, ali je jeo, a evo dva zadnja dana on samo na mlijeku zivi, naruci sta ce za dorucak, ja mu spremim, on ne takne, pa ce kao nesto drugo, ja opet spremim, on ni to ne takne... Ima da poludim...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 11:41:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Jabudić, ja bih mu ukinula jutarnje mleko. Znam ja da to zvuči i surovo, i da je bolje da pije makar mleko nego da ne unosi ništa-ali to je usko povezano - naravno da ne može da doručkuje kad mu je želudac pun. Ovo ti nije nikakva kritika nego lično iskustvo, isto to sam prošla. Ili mu postepeno smanjuj, daj mu 100ml, umesto 200-250, i polako će početi bolje da doručkuje. Dok ne stekne naviku-ugađaj mu, mada vidim da to i radiš...veruj mi i pokušaj...na veličinu njihovog želuca 2dl mleka je pun želudac, kao kad bi ti popila pola litre, pa treba da jedeš posle. A doručak je dobra navika koja treba da ga prati kroz život
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 11:42:34
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
jabudic ne sme d apreteruje sa mlekom. Ono jeste obro i zdravo ali vise od 500ml dnevno ne bi trebalo da pije, jer onda tesko se apsorbuje gvozdje, onda opada gvozdje u krvi.Mozda nisam bas najbolje objasnila ali tako nekako je meni objasnio pedijatar da ne treba preterivati sa mlekom. I ova moja cim ustane odma solju mleka od 250 ml. a plsu sto tokom dana pojede ili pavlaku ili kiselo mleko...malo sma joj smanjila ali ipak trazi, dobro ali i jede dosta. Pogotovo joj se pojacao apetiti otkad je pocela da pije pikovit IQ sa omega 3 masne kiseline.Do tada je bilo kolko joj dam tolko a sada ocu jos kaze ona meni. Znam da ti je tesko.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 11:52:59
|
|
|
|
jabudic
|
Nedja, pokusala sam da mu ne dajem, ali on vice i place po pola sata, ja mu kazem da nema, a on zna dje stoji paket, ode i donese, kaze: Sad daj meka Smanjila sam mu, dajem mu po 150, jer bi on bez problema popio 10 puta dnevno po 250ml. Joj, ne znam sta da mu radim, i kad je rucak, on nece nego trazi mlijeka, ma haos... Zadnja dva dana dozivljavam nervni slom, imam po punu sudoperu sudova, spremam mu sve sto malo bolje jede, ali nista.. SM, nadam se da cu i ja docekati da trazi jos necega, do sada je bilo samo jos meka
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 11:55:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Znam tačno kako ti je...stvarno nemoj pogrešno da me shvatiš, ali to nije dobro za njega...znam ja da ti to znaš...ali, probaj da skloniš negde paket mleka, ili ga pusti malo da otplače (i meni je to strašno, al nekad se mora)...eto, samo savet.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 11:57:50
|
|
|
|
Jeca*
|
a vidis, posto smo prosli nedavno kroz tu fazu i i dalje mislim da moj LUka pije puno mleka, ja ti savetujem da ga pustis. U smislu: daj mu duplo manje, sto vidim da si vec i uradila i nek pije mleko. Daj mu. Drzace ga par dana, a ti polako podvaljuj i ostalo pa koliko popije. Proci ce ga faza, pre ako ga iskuliras nego ako mu branis. Veruj mi. Moj Luka pije puno puno mleka i nek pije.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 11:59:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Pije i Neša previše mleka, ali ne pre doručka. Da je hteo da jede i posle mleka, pustila bih ga, ali nije hteo. Samo u tom smislu sam mislila na smanjivanje mleka, preko dana ne. Pa Neša još uvek popije skoro litru, i to na flašicu, i to i noću kao mala beba Ne sekiram se ja zbog toga, nego eto, zbog doručka koji je ipak najvažniji obrok.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 12:10:07
|
|
|
|
jabudic
|
Potrudicu se da mu ne dajem prije dorucka, a da preko dana smanjim, ipak je previse da zivi samo od mlijeka. Nekad pomislim bolje i mlijeko nego nista, ali kad bi pio manje mlijeka, mozda bi jeo jos nesto. Mada ce to jako tesko ici, njemu je mlijeko milije od mene Hvala vam zene
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 12:12:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Nema na čemu jabudić. Pokušaj, pa ako ne ide, ne ide, šta ćeš. Dogovorite se da pije mleko posle obroka, on je već velik, pokušaj da mu objasniš kao odraslom čoveku...u svakom slučaju, nemaš šta da izgubiš
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 13:21:28
|
|
|
|
liliana
|
Zamima me sa čim pripremate makarone bebama? Meni nekako je najlogičnije da to bude pavlaka i nešto tome slično-kako bi se lepo sjedinilo kada se izmiksa...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 13:26:09
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Liliana ja sam ih spremala tako sto skuvam makarone, sa strane umutim jedno jaje malo sira i mleka i prelijem makarone i zapecem ih u rerni.Kada ih izvadim ranije sma miksala i dodavala ili kiselog mleka ili pavlaku. Naravno sada vise ih nemiksam ali ponekad joj dodam pavlakicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 13:31:25
|
|
|
|
liliana
|
SM hvala ti. Ja joj sve miksam jer su joj tek počeli izbijati zubi, pa još nema čime da žvaće.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 13:33:19
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Znam liliana.Ja do dan danas na primer junetina izmiksam a ostalo seckam a ima 2 godine. Naucice polako. Nadam se da ti se dopao recept.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 13:34:48
|
|
|
|
liliana
|
Da. Ješćemo zajedno!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 13:40:21
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: liliana Zamima me sa čim pripremate makarone bebama? Meni nekako je najlogičnije da to bude pavlaka i nešto tome slično-kako bi se lepo sjedinilo kada se izmiksa... Ja ih ponekad pravim sa mlevenim telecim mesom i sokom od paradajza,kao pasta bolonjeze
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 13:55:27
|
|
|
|
liliana
|
Ja joj još nisam davala paradajz.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.1.2011 14:07:48
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 IZVORNA PORUKA: liliana Zamima me sa čim pripremate makarone bebama? Meni nekako je najlogičnije da to bude pavlaka i nešto tome slično-kako bi se lepo sjedinilo kada se izmiksa... Ja ih ponekad pravim sa mlevenim telecim mesom i sokom od paradajza,kao pasta bolonjeze Možeš ovako, možeš sa sirom, možeš sa povrćem... Makarone su žitarice, kao i krompir, pirinač
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.