|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
21.12.2010 11:10:38   
Jeca*
Luka pije oko litar mleka dnevno. On non stop trazi mleko. Dodje iz vrtica, i otvara masinu za sudove da vidi da li mu je tu flasica i trazi da mu sipam mleko, uvece pre spavanja, ujutru kad ustane. Vikendom se to svede na sigurno litar dnevno, a radnim danom mozda 750ml. Ali sta cu kad voli user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 326
21.12.2010 11:20:15   
*Alexx*
Jeco, a krvna slika? Nas je pedijatar napala kad sam sa godinu dana rekla da pije oko 600ml AD mleka dnevno.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 327
21.12.2010 11:28:16   
Anoniman
Jeco, isto i kod nas. Vikendom popije oko 500ml običnog mleka, 250ml čokoladnog (sa pola mere  nesquicka), i oko 250ml voćnog jogurta.
Radnim danima sve ukupno 500ml mleka i 250ml voćnog jogurta.
On pored toga ima 4-5 obimnih i raznovrsnih obroka, koji retko sadrže neki mlečni proizvod, izuzev sira ponekad,i pije i vodu i sok i čaj.
Nikada nije imao problem sa krvnom slikom, par puta je imao tvrđu stolicu, onda mu zamenim jedno mleko običnim jogurtom i prođe.
Svako dete je priča za sebeuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 328
21.12.2010 11:31:17   
Jeca*
Šta sa krvnom slikom? mislim, u kom smislu mleko moze da utice negativno na krvnu sliku, ako ima sve ostale normalne obroke?

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 329
21.12.2010 11:33:07   
Anoniman
Unos mlečnih proizvoda otežava vezivanje kalcijuma za organizam. Bar je tako kod većine dece, eto, mi smo izbegli taj problemuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 330
21.12.2010 11:34:11   
Jeca*
da znate da bih mogla i da mu uradim neku kontrolnu krvnu sliku user posted image  nisam skoro
ali moja mama, koja je internista hematolog, kaze, sto da bodemo dete kad mu nista ne fali, vidi se da je zdravo i pravo
pupupupu user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 331
21.12.2010 11:36:52   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Šta sa krvnom slikom? mislim, u kom smislu mleko moze da utice negativno na krvnu sliku, ako ima sve ostale normalne obroke?

Pa ne valja ako pije mnogo mleka (tj. više od tih pola litra), ne valja ako pije malo mleka - u oba slučaja dobija anemiju user posted image
Doduše, on je zdrav, prav, energije ima za troje dece, a jede baš raznovrsno.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 332
21.12.2010 11:42:29   
Anoniman
Alexx, mislim da je bitnije da ne unosi ml proivode sa hranom bogatom gvožđem u istom obroku, nego da li pije malo manje ili malo više mleka. Tu se pedijatri retko slažu, kao i oko svega ostaloguser posted image Nama je dr rekla da je i 7,5dl ok, za uzrast od dve godine, pogotovo ako dete nema nikakvih zdravstvenih problemauser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 333
21.12.2010 11:49:04   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Nedja

Alexx, mislim da je bitnije da ne unosi ml proivode sa hranom bogatom gvožđem u istom obroku, nego da li pije malo manje ili malo više mleka.

Ovo svakako ne unosi, jer retko kad jede mlečne proizvode uz neku konkretnu hranu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 334
21.12.2010 11:51:25   
Anoniman
Po meni je to najvažnije, a sad čaša mleka više ili manje...bar meni to nije toliko važno, bar ne sad.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 335
21.12.2010 11:51:27   
Jeca*
a vidite, i za to, samo konsultovala neke lekare i svi kazu da prvi put cuju o tome da se ne sme mesati recimo meso i pavlaka user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 336
21.12.2010 11:52:45   
Anoniman
Ma nije to ni da ne sme, mislim da je to prvenstveno za decu koja već imaju anemiju. Ja sam Neši često davala i jela sa pavlakom, kiselim mlekom...španat spremam isključivo sa mlekom, dinstanu junetinu volimo sa pavlakom...

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 337
21.12.2010 12:09:01   
Jeca*
Luka bez pavlake i jogurta nece ni da sedne za sto user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 338
21.12.2010 13:05:25   
gagana83
Kod nas je problem bas to sto ona kuburi sa anemijom.
Sad joj je hemoglobin tu negde na granici pa joj zatoi nikad uz rucak ne dajem pavlaku ili jogurt.Da joj je krvna slika ok,ne bih toliko vodila racuna o tome.
Sad sam joj za uzinu dala vocni jogurt a mleko cu joj veceras dati pred spavanje ali malo manje nego inace.Tako da cemo doci do nekih 450-500ml mleka tj. mlecnih proizvoda.
Samo da ne povrati opetuser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 339
21.12.2010 16:42:37   
liliana
I moja Tina popije oko litar mleka dnevno. Ujutro i pre spavanja obavezno popije punu flašicu. Što se tiče krvne slike, nama se popravila, ali ona obožava džigericu , spanač, brokoli i prokelj, pa mislim da to ima svog udela i to velikog.
E, sad jedno pitanje: kada ste počele da dajete deci Nesquick? I još jedno pitanje : Koje Cornfleks im dajete? Jel imaju neke "bebeće" ili...? I kada ste počele da ima dajete, jer mi imamo samo 2 zuba i 1 je provirio, pa ne znam kako bi žvakala? E, ovo nije 1-no, nego 21-no pitanje!!!user posted image user posted image user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 340
21.12.2010 18:32:16   
Anoniman
Cornflakes ne dajem, jer ga Neša ne voli, ponekad uzme iz kutije i gricka, ali to kod mojih, i to uzme onaj najobičniji koji moj tata jede.
A Nesquick...ja ti možda nisam merodavna pošto sam slatko "uvela" sa 18 meseci, a nesquick oko 20. meseci.
Realno, čim odlučiš da joj daješ slatko, možeš nesquick, to je kvalitetna stvar, i skoro sva deca ga voleuser posted image

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 341
21.12.2010 21:55:40   
gagana83
Ni ja jos ne dajem Nesqick a ne verujem ni da cu uskoro.

Vidim da u Idei ima velik izbor kornfleksa.Ima i nekih bio koji su bez secera.Ni njih jos nismo probali.
Ja joj i dalje dajem bebece pahuljiceuser posted image

I da se pohvalim,danas smo prvi put klopali sitno seckano mesouser posted image Do sada smo miksali.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 342
21.12.2010 22:26:59   
JMPM
IZVORNA PORUKA: gagana83

Ni ja jos ne dajem Nesqick a ne verujem ni da cu uskoro.

Vidim da u Idei ima velik izbor kornfleksa.Ima i nekih bio koji su bez secera.Ni njih jos nismo probali.
Ja joj i dalje dajem bebece pahuljiceuser posted image

I da se pohvalim,danas smo prvi put klopali sitno seckano mesouser posted image Do sada smo miksali.

Bravooooooo user posted image !Ja se nadam da cemo mi poceti jesti meso uskoro,pa makar i miksano user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 343
21.12.2010 22:34:56   
marince1
mi nekako nikako da ustalimo obroke.
David sa svima nesto mljacka.Cim vidi da neko jede on kaze ''dagnj''(daj) i pokaze prstom na to sto jedes i onda njupa sa tobom.
JEde sve sto i mi,ali nikako nemam kontrolu koliko pojede cega i kad user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 344
21.12.2010 22:43:37   
MERYEN
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

da znate da bih mogla i da mu uradim neku kontrolnu krvnu sliku user posted image  nisam skoro
ali moja mama, koja je internista hematolog, kaze, sto da bodemo dete kad mu nista ne fali, vidi se da je zdravo i pravo
pupupupu user posted image

Ja Jovana vodim posle ove terapije gvozdja (ferum lek) kod hematologa posto mu terapija traje oko 3 meseca i pravi se pauzica mala, to je sredinom februara,da vidim ce da nam kazu,sta da radimo vise,dete jede sve pije sve ali je anemican od rodjenja,odnosno od prve kontrole znam da je anemican,najvisi hemoglobin 119(posle mora i planine) i padne odmah posle na 103 do 109.
Strasno je kad ne mozes nista da uradis po tom pitanju on vec pije trecu terapiju od po 3 meseca to je ukupno 9 meseci a ima 25 meseci uzas!
Tacno znam kad je bas anemican,slabo mi jede i puno spava!
Sve neke prirodne metode smo isprobali,ali....ja mislim da je on pojeo vise cvekle nego sto je neko video,borovnice cedjne sok kao slatko....
I naravno zbog toga sam mnogo i nervozna,odvedem ga ujutru u vrtic,kad dodjem po njega kazu  mi nije hteo da doruckuje,pa znam da nije  i ne moze mukica kad popije mleko i 6ml gvozdja,njemu sigurno bude muka da do12 ne jede nista!user posted image

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 345
21.12.2010 22:57:15   
usamljena
Meryen cimet je jako dobar za anemiju. Ja citav zivot imam problema i ni meni cvekla ne pomaze. Jedino sa cim sam imala uspeha su planina i kupinovo vino. Tvoj bebac je mali za vino user posted image jedino da pokusas sa sokovima od kupine ili sokovima Bakina Tajna. Ja ih dajem svojoj user posted image a i redovno joj u vocni obrok stavljam kupine ili borovnice

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 346
21.12.2010 23:03:45   
MERYEN
Veruj mi da pije i sokove od kupine sto kad je ima cedimo mi ili kupujemo bakinu tajnu,nece cimet da jede probala sam preko sutlijasa nema sanse!

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 347
21.12.2010 23:22:46   
usamljena
Bas mi je zao user posted image , ako se setim jos necega pisacu ti. Znam da je Ferum jak, ja ga ne podnosim uopste tj moj zeludac.

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 348
22.12.2010 8:14:33   
caca81
Vidim da najviše pričate o količini popijenog mleka u toku dana, pa da kažem da moja deca mleko slabo piju. I ćerka i sin su negde sa 10 meseci prestali da koriste flašicu, pa samim tim su i mleko počeli sve manje i manje da piju. Uz doručak i večeru piju jogurt, a mleko samo kada im pravim keks i mleko, kornfleks, griz, puding...Inače sa godinu dana su sve jeli normalno kao i mi.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 349
22.12.2010 9:28:27   
gagana83
Meryen,bas mi je zao sto se toliko muciteuser posted image
Una i pored problema sa krvnom slikom lepo jede i ne spava puno.
Cak spava mislim i manje sto bi trebalo.Preko dana oko sat-sat i po.A ima dana kada odspava samo pola satauser posted image

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here