RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (7.9.2012 12:23:28)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]PE,blago tebi,meni se moje smanjilo vec od 7og meseca,a to sve jer je manje sisala[sm=smiley13.gif]
inace,moracu da joj uvedem mleko,definitivno,jer u jaslicama jedu plazmu i mleko,griz,ovsene pahulijce..a ona to jos nista ne jede..sutra cu probati,pa cu pratiti stolicu!

tijatija -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (7.9.2012 12:28:16)

Ja sam kravicu pocela davati u popari, palenti, pirincu ... Probala sam da pije ali nije htela dok aptamil sljusti celu bocu [sm=zmeden.gif] Isto tako kravicu pojede samo uz nesto ali cistu nece niti cu je forsirati, uvece i ujutro neka pije AD .

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (7.9.2012 12:52:14)

tija,i ja sam imala pokusaj,ali joj se stolica pokvarila,postala je redja..sad je ok..a da li je od mleka,videcemo..pije AD uvece i ujutru,to necu menjati!

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (11.9.2012 10:26:34)

Jel mogu da dam sveze kupine? [sm=smiley1.gif]

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (11.9.2012 21:14:48)

Mislim da mozes da probas,pogotovo ako dosad niste reagovali na neke druuge namirnice. Da mogu da nabavim proverene i ja bih dala. Mi smo danas poceli svinjetinu,zasad nema reakcija.

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (11.9.2012 21:20:54)

Super Marya, hvala na odgovoru.
I mi smo probali svinjetinu, ama u Hipp kasici, dobili smo bili davno dve kasice sa sunkom, pozadi pise svinjetina nedimljena i nesoljena, i posto mi je bilo rano pre da mu dam, skoro sam mu dala zajedno sa kuvanom testeninom i bas mu se svidelo.

A kako si je ti dala, mislim u kom obliku i kako si je spremila?

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (11.9.2012 21:45:30)

Skuvala sam krmenadlu u supici i dala je sa ostalim povrcem iz supe i malo piletine.nije se ni osetilo da je svinjce[sm=jezicek.gif]

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (11.9.2012 21:49:19)

Ja sam danas Mini spremila bas ukusan rucak. Prodinstala sam na malo maslinovog ulja crni luk, dodala teletinu, seckanu pa jos malo dinstala i na kraju ubacila bundevu i krompir i zalila vodom.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (12.9.2012 8:12:58)

I H je probala svinjce [sm=smiley36.gif]
Musaku kad sam spremala.

Malo me sad muci sa njenim ruckom, u nekoj prelaznoj fazi je, niti hoce kasice kupovne, da joj ja spremam ni slucajno. Kuvanje tu i tamo...zavisi sta [sm=smiley29.gif] A sve sto je slatkasto prolazi bez problema!

Oooooo razbise me ova moja deca sa ishranom [sm=smiley12.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (13.9.2012 21:10:32)

danas jeli ovo i lepo je proslo ... s obzirom da nece da jede jer ga muce zubi pojeo je citavih 10 kasikica ..
Ukusni karfiol
Potrebno je:
- šolja opranih cvetova karfiola
-beli deo praziluka
- 1 šargarepa
- kašika maslinovog ulja
- kašika pavlake

Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje ili puter u šerpi, pa na njemu izdinstajte sitno iseckani praziluk. Kada povrće omekša, dolijte 100 ml vode (u nasem slucaju supe od kuvanog komada piletine), pustite da proključa, a zatim smanjite vatru. Sada ubacite karfiol i na kolutove isečenu šargarepu. Poklopite i dinstajte dok povrće ne bude potpuno meko.

Izdinstano povrće izgnječite viljuškom, začinite sitno iseckanom mirodjijom, i na kraju umešajte kašiku pavlake. Ovako pripremljeni karfiol poslužite bebi sa sitni seckanom kuvanim pilećim ili junećim mesom.

Guardian -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (14.9.2012 16:42:00)

Ćao mamice, da se overimo ovde, danas nam je 9 meseci tačno.[sm=bravo.gif]

Dr nam je rekla da ne pijemo Rosu više, već običnu prokuvanu vodu. Kakvu vodicu vi dajete svojim bebcima?

Pozdravljam vas sve i kažem da nema boljeg foruma od ovog. [sm=smiley20.gif]

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (14.9.2012 23:44:07)

Mi pijemo rosu.
Svinjče prošlo bez reakcije, počeli smo da jedemo gnječeno povrće i seckano meso [sm=bravo.gif] a mislila sam da ću joj do zabavišta blendati[sm=smiley36.gif].
Sutra višnje, njih sam potpuno zaboravila da uvedem, pa posle grožđe.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (14.9.2012 23:51:47)

ja dajem odmenjsku[sm=smiley1.gif]
TIki je danas ruckala sledece:
-stavila pirinac da se skuva,pri kraju dodala spanac u tu vodu (koristim frikomove brikete-2kom),kuvala jos 10ak minuta..
-dodala zumance i ABC sir i sve je smazala[sm=smiley1.gif]
nista nisam blendirala,bilo joj cudno,ali je jela!

Za dorucak griz i ovsene pahuljice,stavim u 3dcl hladne kravice 1 kasiku griza i 1 kasiku pahuljica,i kuvam dok se ne zgusne![sm=smiley1.gif]

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (15.9.2012 10:32:04)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

ja dajem odmenjsku[sm=smiley1.gif]
TIki je danas ruckala sledece:
-stavila pirinac da se skuva,pri kraju dodala spanac u tu vodu (koristim frikomove brikete-2kom),kuvala jos 10ak minuta..
-dodala zumance i ABC sir i sve je smazala[sm=smiley1.gif]
nista nisam blendirala,bilo joj cudno,ali je jela!

Moram probati ovo sa spanacem samo mogu staviti i celo jaje. Zvuci ukusno.

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (15.9.2012 10:35:01)

IZVORNA PORUKA: Mariya

Svinjče prošlo bez reakcije, počeli smo da jedemo gnječeno povrće i seckano meso [sm=bravo.gif] a mislila sam da ću joj do zabavišta blendati[sm=smiley36.gif].
Sutra višnje, njih sam potpuno zaboravila da uvedem, pa posle grožđe.

Joj Mariya, ajde me malo uputi, molim te. Bas o ovom prelasku razmisljam mnogo ovih dana. On jede neke vece komade u hrani, ali ako je drugo kasastije. Na primer, kupovne kase od 8 i 12 meseci mu odgovaraju. Jos ih ja podgrejem sa malo vode i to nema problema, ali ne znam kako sa domacim povrcem. Na primer: grasak. Bojim se da se ne zadavi od ljuspica. Koje povrce si ti izgnjecila i kako si iseckala meso. Ne znam , imam neki strah da mu dam. Jel stavis i malo vode gde se kuvalo povrce u to, da ne bude suvo? Nije dete krivo, ja sam smotana, sve se nesto plasim. Par puta mi se tako ispovracao sa necim i sad me sve strah da mu dam, a pa kako ce se drukcije nauciti [sm=zmeden.gif]

Guardian -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (16.9.2012 11:38:07)

Mame, pravite li projaru bebama? Nama je Dr rekla da slobodno krenemo sa projarom samo da bude bez belanca naravno i praška za pecivo.

Mi nemamo još uvek nijedan zubić, [sm=smiley13.gif]ali žvaćkamo nekako desnima.[sm=smiley1.gif]

A, da. Reče i da smemo kravlje mleko, ali ne direktno na flašicu već može u spremanju hrane ( griz, popara, sutlijaš ).

Kada ste uvele jagnjetinu? Mi krećemo, ali ćemo prvo sa kupovnom Hipp. Jes' da ima 8% mesa samo, ali mi nije baš svejedno, jer ne znam gde kupiti dobru jagnjetinu.

branki* -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (16.9.2012 13:14:27)

ja sam davala bozi proju sa celim jajima da gricne pomalo pre prvog rodjendana.jagnjetinu sam isto uvela kad i teletinu,ali ne secam se tacno kad,dosta pre prvog rodjendana.

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (16.9.2012 19:29:06)

Ja sam jagnjetinu davala kad i svo ostalo meso. U 8. mesecu

Guardian -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (17.9.2012 13:46:59)

Hvala vam mamice na odgovorima. [sm=smiley1.gif]

Mi čekamo prvi zub pa da grickamo malo voćence i povrćence. Bojim se da joj dam tek tako iako Dr reče : "Ih, ako čekamo zube ješćemo tek sa godinu i po dana. "[sm=zmeden.gif]

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (18.9.2012 0:54:41)

Mama veki, pre nekoliko dana sam počela da joj blendam sve manje, bukvalno samo prođem malo štapnim mikserom da se malo izgnječi hrana i tako nekoliko puta, kad sam videla da hoće da jede onda sam joj počela seckati meso na komadiće veličene oko pola cm, ubacila u povrće i sve izgnječila viljuškom tako da ostanu komadići i dodala malo vode od kuvanja. Tako joj dajem krompir, kelerabu,karfiol,luk,šargarepu, grašak jede bez problema, ustvari ne jede ga, samo ga proguta[sm=smiley36.gif]
Danas smo jeli bolonjeze sa mlevenim svinjčetom,( luk je bio u kockicama, šargarepa rendana na krupno rende, mleveno meso i testenina-spirala), samo sam malo izgnječila viljuškom teseninu da ne budu veliki komadi i smazala je sve!!
Počela sam da joj dajem kravlje mleko iz šoljice i jaako joj se dopada, sad smo na oko 1dl i popije ga u cugu, dok AD nije htela ni da lizne. A probaću i kozje mleko, pa valjda će ga hteti...

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (18.9.2012 11:48:29)

IZVORNA PORUKA: Mariya

Mama veki, pre nekoliko dana sam počela da joj blendam sve manje, bukvalno samo prođem malo štapnim mikserom da se malo izgnječi hrana i tako nekoliko puta, kad sam videla da hoće da jede onda sam joj počela seckati meso na komadiće veličene oko pola cm, ubacila u povrće i sve izgnječila viljuškom tako da ostanu komadići i dodala malo vode od kuvanja. Tako joj dajem krompir, kelerabu,karfiol,luk,šargarepu, grašak jede bez problema, ustvari ne jede ga, samo ga proguta[sm=smiley36.gif]

Mariya, hvala na detaljnom objasnjenju. Cisto da znam kako si postepeno presla na cvrscu hranu, dobro je da je spremna i prihvata .[sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.9.2012 11:56:52)

Mama Veki pa tvom je detetu juce bio rodjendan?!! E, onda sretan rodjendan malom zvrku, neka mu naredne godine budu uzbudljive i pune osmeha.
Kakva je bila tronta?

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.9.2012 11:59:06)

Hvala BB [sm=smiley31.gif] Stavicu tortu u rodjendanske torte [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (20.9.2012 12:01:48)

Slobodno daj i recepat, ima nas par koji ce vas uskoro sustici sa slavljima

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (7.10.2012 17:53:01)

Da li ste i kad poceli da dajete deci ribu i koje vrste?
Mi smo danas poceli (ja se malo gadim ribe pa je mm bario i cistio).

Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>