RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (25.8.2012 19:58:38)

Ahaaa, znam za taranu koja ide u supu, i to sam jela, a moze i vako

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (25.8.2012 20:43:40)

nemoj ti meni "znam" nego pravi deci taranu u mleku za dorucak!

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (25.8.2012 20:58:19)

Ja samo ne pravim (ne mesim ) taranu, kupujem je u kesici, skuvam u vodi sa malo soli i ulja, procedim i izmesam sa kiselim mlekom i malo sira. E samo sto se prodaju sa jajima i bez jaja, pa ako ne uvodite belance ili ne planirate, obratite paznju da budu bez jaja. Ja kupila sa jajima i dobro nam ide. [sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (25.8.2012 21:01:14)

Moram da priznam da ovo nisam nikad jela niti davala detetu. Mi smo taranu stavljali u supu par puta u zivotu. Ovo moze da se sprema i sa sosevima s apovrcem i mesom, kao makaroni.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (25.8.2012 21:07:16)

valjda moze, nije mi palo na pamet.
na selu se to tako jelo, nedeljom u supi a za dorucak u svezem mleku. i to sveza tarana, suva nikad ne dostane [sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (26.8.2012 0:45:35)

BB, idi begaj,sad mi se jede tarana..u ove kasne sate[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (26.8.2012 0:49:57)

:o)

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (26.8.2012 14:52:46)

Ove nedelje, kao i prosle, je imao za rucak ribu (oslica). I to ce nam biti tradicija ubuduce: nedeljni rucak-riba. Mislim da je dovoljno jednom sedmicno.
Stavila sam jedan rolo file u rernu, pokriven folijom, u serpici prodinstala luk, sargarepu, dodala dve kasike pirinca, dodala vode, malo kasnije stavila i brokulu. Posle sa ribom izmesala, izmiksala i super! Lepo je ruckio. Dobro je, voli ribu, za razliku od mame i tate. [sm=smiley1.gif]

Christabel -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 16:39:40)

Kako se sprema popara? Znam da se hleb kuva u mleku (ili vodi?), ali ne znam koliko ni sta se tu jos dodaje

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 17:26:19)

POPARA [sm=smiley1.gif]

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 17:46:55)

Ja u malo mleka stavim parce hleba koje prethodno iscepkam na manje parcice. Dodam malo parcence putera i to je to.
Danas sam dodala i manji komadic fete. Bas joj se dopalo[sm=smiley1.gif]

Lilla -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 21:26:25)

I mi smo danas ruckali poparu prvi put, svidja mu se, bas je lijepo pojeo. Bila sam ubijedjena da nece ni okusiti, ali eto. Napravila sam je tako sto sam u mlijeko dodala malo maslaca i pavlake, pa onda u tome skuhala 3 snitice tost hljeba bez korice.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 22:08:08)

Poparu nisam nikad pravila Tamari, a mislim da necu ni Nedi ... a zasto? Nemam pojma, nesto mi to ne pase, nekako mi lepse da napravim przenice ili mekike bez belanca, i sa tim ce biti uskoro svrseno, uskoro godinica pa cemo sve da izedemo. Mislim sve te sastojke mogu da joj dajem i bez poparisanja [sm=smiley36.gif]
Jel tarana vojvodjansko jelo, jerbo ja kod moje bake sremice nisam to niikada jeeela u mleku [sm=smiley2.gif]
A Neda je nevidjena izelica [sm=smiley36.gif] jede sve sto joj das, doduse nisam joj davala jos samo krastavac, kupus i one kelje, prokelje, cveklu i odbija da jede breskvu, moracu opet da probam, visnju smo npr probali juce. A ja sam kao dete sam najvise mrzela poparu, koju moja maajka i nije pravila cesto cak dapace(dakuce) i kacamak. Sada kao matora nateram se da pojedem kacamak, ali ne vredi,krce creva posle sat vremena ahahah
Daj bre tu jagnjetinu da izedemo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

PE dobro mi dade ideju da Nedi ponudim feticu [sm=smiley1.gif]

Mama Veki starija Tamara je u stanju da se davi u ribi, kao i njen padre, ja sam tu, onooo kako kad, ja brate volim kad riba ima cetiri noge [sm=smiley36.gif] (opet odoh u off)

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 22:12:41)

prdavac jede, jednom ili dva puta nedeljno. do sada sam samo rendala sir na kupno, prosli put sam probala da dodam kiselo mleko i nije nesto odusevljen kombinacijom. mozda je do zuba, mislim da su krenuli ostali ...

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 22:16:29)

Ženetino, nasmeja me [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mare obožava poparu ali ja je još uvek pravim sa vodom (još nisam počela da mu uvodim kr. mleko), dodam puter i pavlaku i on oliže činijicu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 22:31:20)

I sta sad? Da prosirim vidike i napravim tu poparu, vidim da je popularno medju ovom nasom malom mafijom [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 22:36:13)

ja pravim sa ad - u 1 dcl vode kad provri iskidas sredinu 1 parceta hleba, kuvas dok ne postane ujednaceno, dodas parcence putera, skines sa vatre i dodas 30-60ml AD mleka. Narendas sir ili probaj kiselo mleko

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 22:39:16)

u poslednje vreme mm pravi poparu sinu - juce sam skontala zasto.
napravi vise pa sam pojede [sm=smiley36.gif]. cicvaru sam jedva pristala da jedem i sad je volim, za poparu ce mi trebati vremena

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 22:51:44)

Joj, pa zar popara i cicvara nisu ista stvar [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja sam to prvi put napravila kada sam Marku počela da dajem..

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.8.2012 23:11:51)

jok, cicvara je napravljena od psenicnog brasna uprzenog na masti sa malo vode i soli, mada nekako mislim da ce Olga bolje znati da ti kaze ...
taranu u mleku sam jela jedino u banatu pa ne mogu da ti kazem sigurno - znam da je svi znaju samo u supi!
kad dodjemo do celog jajeta podelicu sa vama i recept za priganice (ovo nije vojvodjansko no sa drugog kraja)

Mama.Veki -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (28.8.2012 11:14:44)

Makedonci kazu da je tarana njihova [sm=smiley36.gif], e pa sad ko ce ga znati. Ja sam prvi put i cula za taranu kad sam dosla ovde.
Poparu sam samo jednom napravila sa mlekom i bas je bila meni bljak, a i sin mi nije bio bas odusevljen, voli je sa vodom, pa pomesamo i sa abc namazom i k. mlekom i tako je jede.
Inace, primetila sam da mnogo vise voli i jede slane obroke. Bas interesno. Ako mu napravim nesto tipa cokolino ili slicno, jede, ali ne tako slasno kao nesto slano, kacamak, popara, tarana so k. mlekom. I to me dovodi do toga da ja vise ne znam sta da mu dam da jede?

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (28.8.2012 11:48:21)

prvi put je jela poparu sa mlekom,nije lose prosla..dosta sam napravila,ali je jela![sm=bravo.gif]

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (28.8.2012 11:51:47)

Zenetino, ja npr. obozavam poparu a mm nema snase da je okusi.
Mini zezaju zubici pa malo manje jede. Najvise mrzim kad joj spremam neki specijalitet bas za nju a ona nece ni da okusi[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (28.8.2012 17:33:56)

PE, ne spremaj specijalitete kad je bole zubi, spremaj ono sto najvise voli.
Mama Veki, ovo sam pisala drugarici pre koju nedelju, njoj su problem bili doruckovi. Recepti su uglavnom odavde, a ostalo od kojekude.
ako je off, skruseno prihvatam opomenu

przenice sa sirom - zumance umutis sa malicak vode, natopis hleb bez korice time i stavis u rernu na 180 na pek-papir (onaj kolacarski za rernu, ima da se kupi u rodicu) da se ispece. kad je peceno narendas sir odozgo premazes pavlakom sa obe strane da bi omekanilo i cepkas detetu komadice pa nek sam jede ako hoce

Popara sa sirom - u 1 dcl vode kad provri iskidas sredinu 1 parceta hleba, kuvas dok ne postane ujednaceno, dodas parcence putera, skines sa vatre i dodas mericu-dve AD mleka. Narendas sir ili probaj kiselo mleko ... ne moras, vec ima mlecno u sebi

Ovsene pahuljice sa jogurtom - mora da ih napravis bar 20 minuta ranije da bi omekanile.

Palacinke sa jabukom - zumance, brasno, voda i sitno rendane jabuke umesas pa peces na malo putera. isto mozes iscepkati komadice da sam jede. daj jogurt uz ovo.

Domaca pasteta - skuvas meso koje je jeo do sada, izdinstas malo luka sa persunom i zeleni, dodas meso, dinstas jos malo i sve sameljes na masini za meso sitno-sitno-sitno. odvoj deo za vas pa dodaj so i biber a detetu nista. Nemoj da preteras sa lukom, nije onda lepo.

Pogacice - mlad sir, zumance i malo brasna umesas, formiras pogacice i przis na malo putera.

Na foru palacinki ja jabukom mozes bilo koje voce i povrce, samo se onda zovu pljeskavice :o). Puter SVEMU poboljsa ukus, pa ga daj kad nisi sigurna da li ce jesti nesto. U principu puter dajem za dorucak, maslinovo ulje ili pavlaku za rucak

Corn-flex sa ... mleko, jogurt, kiselo mleko - jedino izmrvi i 20 minuta ranije pripremi da se natopi

Ovsena kasa - kuvas ovsene mekinje u vodi, oko 15 minuta kad provri, dodajes voce/mleko/jogurte ...

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (28.8.2012 18:28:00)

Jest, sad jos i posebno palacinke da joj pravim. Nema sanse, probace ove zajednicke za koji mesec[sm=smiley36.gif]
A popara moze i sa krAavljim mlekom, pisala je Mina u svojoj temi o ishrani.
Sad sam joj napravila griz sa renadanom jabukom i cimetom. Olizala je tanjir[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>