Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (28.8.2012 17:33:56)
|
PE, ne spremaj specijalitete kad je bole zubi, spremaj ono sto najvise voli. Mama Veki, ovo sam pisala drugarici pre koju nedelju, njoj su problem bili doruckovi. Recepti su uglavnom odavde, a ostalo od kojekude. ako je off, skruseno prihvatam opomenu przenice sa sirom - zumance umutis sa malicak vode, natopis hleb bez korice time i stavis u rernu na 180 na pek-papir (onaj kolacarski za rernu, ima da se kupi u rodicu) da se ispece. kad je peceno narendas sir odozgo premazes pavlakom sa obe strane da bi omekanilo i cepkas detetu komadice pa nek sam jede ako hoce Popara sa sirom - u 1 dcl vode kad provri iskidas sredinu 1 parceta hleba, kuvas dok ne postane ujednaceno, dodas parcence putera, skines sa vatre i dodas mericu-dve AD mleka. Narendas sir ili probaj kiselo mleko ... ne moras, vec ima mlecno u sebi Ovsene pahuljice sa jogurtom - mora da ih napravis bar 20 minuta ranije da bi omekanile. Palacinke sa jabukom - zumance, brasno, voda i sitno rendane jabuke umesas pa peces na malo putera. isto mozes iscepkati komadice da sam jede. daj jogurt uz ovo. Domaca pasteta - skuvas meso koje je jeo do sada, izdinstas malo luka sa persunom i zeleni, dodas meso, dinstas jos malo i sve sameljes na masini za meso sitno-sitno-sitno. odvoj deo za vas pa dodaj so i biber a detetu nista. Nemoj da preteras sa lukom, nije onda lepo. Pogacice - mlad sir, zumance i malo brasna umesas, formiras pogacice i przis na malo putera. Na foru palacinki ja jabukom mozes bilo koje voce i povrce, samo se onda zovu pljeskavice :o). Puter SVEMU poboljsa ukus, pa ga daj kad nisi sigurna da li ce jesti nesto. U principu puter dajem za dorucak, maslinovo ulje ili pavlaku za rucak Corn-flex sa ... mleko, jogurt, kiselo mleko - jedino izmrvi i 20 minuta ranije pripremi da se natopi Ovsena kasa - kuvas ovsene mekinje u vodi, oko 15 minuta kad provri, dodajes voce/mleko/jogurte ...
|
|
|
|