Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (6.7.2012 21:54:57)
|
IZVORNA PORUKA: mamicak Cao mamice, Imamo vec 10 meseci i pitam se sta joj mogu uvesti od svezeg voca? Jedemo bananu, kajsiju, krusku, jabuku, sljivu, Sta jos sme od svezeg? Sme li sad sve osim jagoda? sme li npr lubenicu? I da li da joj dajem svez paradajiz i krastavicu i kako da joj dam? Mislim na koji nacin? Mogu li joj poceti praviti makarone i spagete i ako neko od vas pravi sta sve dodajete? Mozda sam dosadna, ali senadam da ce mi neko dati odgovore:) pozzzz Možete lubenicu, dinju, avokado koji izmiksaš sa bananom i malo jogurta (avokado je jaaaaako zdrav), možeš breskve, jagode se ne preporučuju pre navršene godine. Krastavac možeš da izrendaš ili iseckaš pa pomešaš sa pavlakom, moj Marko tako voli ali neće kad mu dam onako sam krastavac da gricka. Neće ni paradajz pa ga kuvam. Makarone imaš posne (zbog belanca), mi smo još uvek u fazi gađenja, nešto mu ne idu ali ja ne insistiram. IZVORNA PORUKA: mamicak Jos jedno pitanjce!!! kako da joj napravim poparu? Znam kako se pravi popara, ali koje kolicine ulja, butera, pavlake da ubacim? So ne koristimo i nemam ga nameru jos dodavati. Nadam se da ce i bez soli biti ukusno:D Poparu pravim tako što sipam oko 180-200ml vode da proključa, ubacim hleb, kad se raskaša dodam kockicu putera i kad se malo prohadi umešam pavlaku. Kravlje mleko ne konzumiramo još uvek tako da kuvam na vodi.
|
|
|
|