Trbica -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (29.7.2010 15:04:09)
|
Zdravo zene! Ja vas pratim vec dugo ali sam retko pisala [sm=smiley1.gif] Evo naseg rasporeda ruckanja... kolicina koju pojede varira, sem mleka, to ispije uvek do kraja... Adaptirano 240ml. zatim, dorucak: Palenta sa tikvicama barenim i pavlakom, palenta sa mladim sirom i zumancetom ako je u pitanju slani dorucak. slatki: banana i jabuka sa jogurtom i kasikom posnog mlevenog keksa (zlatni pek) Tu sad moze da postoji hiljadu kombinacija sa razlicitim vocem, sa jogurtom ili bez, sa keksom ili bez, stavljam i zitarice umesto keksa, 7 korn milupine, posto su one bez mleka. To pojede oko 250g. Nismo probali bobicasto voce i citruse. Za rucak sve moguce kombinacije povrca i mesa, jos uvek nisam davala pasulj i paradajz, svinjsko, riblje i jagnjece meso. U rucak nekada ubacim pavlaku, ako ne pavlaku onda malo maslaca ili maslinovog ulja. Grasak nikada nisam cistila od ljuspica, ni boraniju, samo to dobro izmiksam. Kolicina isto 250g Zatim adaptirano 240ml. i pred spavanje 210ml. adamtiranog mleka sa zitaricama. Nadam se da ce nekome da koristi ideja za dorucak... heheh ja ko da sam toplu vodu otkrila! [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|