|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
3.8.2011 14:15:49   
gagana83
Ako kupujete puding u prahu mozda je najbolja varijanta C puding sa ukusom slatke pavlake, koliko sam ja primetila jedino on ne sadrzi vestacke boje. Sastav: skrob, kuhinjska so i aroma. Svi ostali imaju vestacke boje.
A ima i u DM-u dobar puding u prahu bez aditiva.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1426
3.8.2011 15:41:50   
Snelle
A ja bih preporučila  Dr Oetker puding u prahu. Poredila sam sastav njega i C pudinga i definitivno prednjači po kvalitetu!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1427
3.8.2011 18:08:45   
Anoniman
Evo kako sam smislila.

Dakle, mleko ide u 6, 9 i 21h, a između, u 12, 15 i 18h idu sledeći obroci:

PON
- palenta, kruška
- jagnj., krompir, tikvice
- palenta, tikvice

UT
- palenta, breskva
- jagnj., krompir, blitva
- palenta, šećer

SRE
- palenta, višnja
- jagnj., krompir, karfiol
- palenta, karfiol

ČETV
- palenta, jabuka
- jagnje., krompir, paradajz
- krompir, šargarepa

PET
- palenta, kajsija
- jagnj., krompir, brokoli
- palenta, šećer

SUB
- palenta, šljiva
- jagnj., krompir, šargarepa
- krompir, šargarepa

NED
- palenta, jabuka, šargarepa
- jagnj., krompir, prokelj
- krompir, prokelj

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1428
7.8.2011 21:15:37   
MASHKA
možda nije pitanje za ovu temu ali ne znam gde da ga postavim:
doktorka mi je rekla da joj pojačam mleko tako što ću u njega da stavim 2 kašičice čokolina, keksolina.... e sad, to ne može da mi prođe kroz onu cuclu sa 4 rupe a kada joj dam na onu jednu veliku za gušće napitke ona se nervira i neće da pije! ne znam šta da radim, čak sam tu najveću probala i da proširim ali ona opet neće. na kakve vi cucle im dajete tako nešto? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1429
7.8.2011 22:22:54   
Anoniman
Ja nikada nisam radila tako nešto. Uvek je pio (Luka) čisto mleko. Čokolino sam pravila gušći i davala na kašiku. 

(odgovor članu MASHKA)
  Direktna veza do poruke: 1430
8.8.2011 10:02:11   
Snelle
Ja radim isto kao Tasha. Nije mi jasno što bi dodavala čokolino da bi pojačala mleko. Mislim da je onda bolje da napraviš gušće sa istom količinom mleka koju inače praviš i daješ na kašiku.

< Poruku je uredio Snelle -- 8.8.2011 10:04:51 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1431
8.8.2011 11:47:38   
Anoniman
Možda joj se beba uspava na mleku, na flašici. Ali ja bih onda napravila na kašiku, pa posle dala malo mleka na flašicu, čisto simbolično, da zaspe. 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1432
8.8.2011 14:20:10   
gagana83
Ni ja nikad nisam nista dodavala u mleko, ne vidim zasto.
Dosuse, sad ga ne pije nikako ali dok ga je pila, pila je cisto mleko.

IZVORNA PORUKA: Snelle

A ja bih preporučila  Dr Oetker puding u prahu. Poredila sam sastav njega i C pudinga i definitivno prednjači po kvalitetu!

Uporedjivala sam i ja i dosla do zakljucka da jedino C puding sa ukusom slatke pavlake i Dr Oetker od cokolade nemaju vestackih boja, svi ostali ukusi  (i C i Dr. Oetker) imaju. Nisam bas sve ukuse pregledala ali vecinu jesamuser posted image Ja sam manijak za takve stvari.
Uglavnom je kod svih sastav isti - skrob, so, aroma i vestacke boje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1433
8.8.2011 14:20:58   
MASHKA
mleko mora da pije ujutru i uveče pa joj to dajemo da bi se malo popravila jer mi je prošli mesec napredovala samo 100gr. a na kašičicu jako slabo jede, jedva je nahranim za ručak i užinu...muče je zubići...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1434
8.8.2011 14:23:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagana83

Ništa nikad u mleko... Čak neće da proba ni ono kupovno čokoladno.
Doduše on pije biljno sada, ali ni u to ne dodajem ništa.

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 1435
8.8.2011 14:26:56   
gagana83
Una pije cokoladno, samo zato sto nece obicno mleko. Da ga hoce, nikad joj ne bih ni nudila cokoladno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1436
8.8.2011 14:29:10   
Snelle

Ja sam manijak za takve stvari.

I ja user posted image  Ja sam isto pogeladala samo taj od čokolade, ostale nisam, jer kad kažem puding ja mislim na onaj od čokolade, ostali za mene nemaju značaja user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1437
8.8.2011 15:43:03   
MASHKA
IZVORNA PORUKA: n i n a

Ništa nikad u mleko... Čak neće da proba ni ono kupovno čokoladno.
Doduše on pije biljno sada, ali ni u to ne dodajem ništa.

ja samo slušam mog pedijatra, ima razloga jer beba slabo napreduje a neće na kašičicu!
ali nije nam to problem već koju cuclu staviti kako bi sve to lepo prošlo?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1438
8.8.2011 15:46:22   
Snelle
Mashka, koliko je teška?
Hoće li da pije na čašu sa piskom? Možda će kroz te rupice moći da prođe.
P.S. Ako se ja dobro sećam, meni je u tom nekom periodu L napredovala oko 300gr za dva meseca, što je po meni sasvim ok.

< Poruku je uredio Snelle -- 8.8.2011 15:47:46 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1439
8.8.2011 16:10:47   
MASHKA
Snelle probali smo sa tom čašom i odmah se zagrcne...teška je 8,1 kg. a napredovala je samo 100gr. za nekih mesec i po user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1440
8.8.2011 16:15:08   
Snelle
Samo polako, nemoj da se brineš, vidiš da ni moje dete nije ništa više napredovalo u tom periodu. Važno je da su zubići problem, a ne, ne daj Bože, bolest, dakle, samo faza, biće bolje user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1441
8.8.2011 16:23:07   
minavb
Maso, Vanja je napredovao 300g mesecno kad su druge bebe dobijale po 600g. Za rodjendan je imao jedva 8700g. Pusti grame, gledaj dete. Bitno da je zdrava i vesela. Ja Vanju vise uopste ne merim. Inace,  ako koristis avent, ne verujem da imaju cuclu za guste tecnosti. Mozda ona varijabilna, ali nisam sigurna. Mozda nuk ima cucle sa vecim otvorima.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1442
8.8.2011 16:28:46   
MASHKA
Mina ima avent jednu za guste tečnosti ali nama treba nešto još veće...user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1443
8.8.2011 16:41:08   
JMPM
IZVORNA PORUKA: MASHKA

možda nije pitanje za ovu temu ali ne znam gde da ga postavim:
doktorka mi je rekla da joj pojačam mleko tako što ću u njega da stavim 2 kašičice čokolina, keksolina.... e sad, to ne može da mi prođe kroz onu cuclu sa 4 rupe a kada joj dam na onu jednu veliku za gušće napitke ona se nervira i neće da pije! ne znam šta da radim, čak sam tu najveću probala i da proširim ali ona opet neće. na kakve vi cucle im dajete tako nešto? user posted image

Probaj nekoliko puta na siroku cuclu, dok ne navikne. Ili daj detetu dok spava. Tako ja radim iz odredjenih razloga vec mesecima (kroz san).
I da, ja uzimam Nestle junior 1+ sada, a pre ovoga smo koristili Humana adaptirano.

< Poruku je uredio JMPM -- 8.8.2011 16:45:09 >

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1444
8.8.2011 16:54:42   
Anoniman
Mashka, ja ubacijem Nini keksolino, napravim tako da ne bude puno gusto i kod mene opušteno ide kroz varijabilnu Avent, samo mora da bude okrenuta na tri crtice. Stavi manje keksolina, dve je puno pa je zato gusto, ja stavim jednu ipo na 250 ml i ide.

Mada, moja Nina je na kravljem, možda je zato ređe.

< Poruku je uredio BubaMira -- 8.8.2011 16:55:16 >

(odgovor članu MASHKA)
  Direktna veza do poruke: 1445
10.8.2011 18:40:56   
snješka
Ja Viktoru u čorbice često stavljam proso, kad ne stavljam krompir i rižu, ali mu češće dajem sa voćem.
Taskođe, u mlijeko me ne stavljam ništa. Večera oko 18:30 i pije mlijeko pred spavanje.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1446
10.8.2011 23:39:35   
Anoniman
MASHKA, Marko već tri meseca napreduje tako: 150gr, 200gr, 100gr... Moji pedijatri (da, u množini) kažu da je to ok, i da ne bi valjalo da je drugačije. Pa zamisli da ti beba i dalje dobija po pola do celog kg mesečno! Ne bi imala bebu nego tovno prase!
No, da ti ne stajem na muku, samo sam ti htela reći da ne brineš. A rešenje za tvoj probl nemam. I dalje smatram da dete ne treba na silu da dobija na težini dodavanjem keksa u mleko...Problem je drugde, i ne mislim da je to adekvatno rešenje.

< Poruku je uredio Tash -- 10.8.2011 23:40:12 >

(odgovor članu MASHKA)
  Direktna veza do poruke: 1447
10.8.2011 23:45:32   
JMPM
Navela sam da dajem detetu karamelino jednu dve merice u Nestle mleku iz tog razloga sto drugacije nece da ga popije ni kroz san, kako mu inace i dajem.Ne dajem zbog toga da dobije na tezini jer tih 70 ml max sto popije nece ga ugojiti user posted image .Dajem mu zato sto ne jede kao druga deca.Ima 10 kg i nepune dve godine.Mrsav je i zdrav.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1448
10.8.2011 23:48:23   
Anoniman
Nisam tebi rekla nego Mashki.

A kako ne jede kao druga deca? I šta mu karamelino nadoknađuje?

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 1449
11.8.2011 10:13:42   
JMPM
Znam da nisi meni rekla, samo sam rekla sta i kako ja radim. S ne jede meso i povrce nikako, a od voca samo bananu po dva-tri zalogaja ponekad. Eto zato kazem da ne jede kao druga deca. Ne jede nista kuvano. Kroz to mleko mu dajem makar nesto hranljivo. A karamelino mu ne stavljam zato sto u njemu ima nesto zdravo nego samo iz tog razloga sto ni kroz san ne mogu da ga zeznem da popije SAMO mleko, bez nekog ukusa. Inace, dok je budan, nema nacina da popije mleko. Ne zeli. Eto, samo zato stavljam kasicicu-dve karamelina,da mleko dobije drugaciji ukus i dam mu da popije kroz san iz 20 puta 70 mililitara.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here