|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
18.8.2011 18:02:47   
Vika
Kelerabu kuvam u onom aparatu na paru, pa sasvim mekanu smiksam sa mesom i drugim povrćem.

Lazar  puni 9. meseci 22.08. ima oko 9,5 kg i visok je 80 cm a jelovnik nam je sledeći:

06 h mleko plafon 200 ml, a ako baš popije malo prenesem za doručak sa žitaricama

08 h doručak: popara od integralne kifle ili crnog hleba sa domaćim kajmakom; kačamak sa puterom i mladim sirom; kukuruzna pogača sa jogurtom 3.2 mm i žumancetom...

11 h užina: sok; slatka pavlaka sa seckanim voćem; voćni jogurt; sveže voće ili voćna kašica...

14 h ručak: meso (sve vrste osim svinjskog, uključujući losos i oslić) sa povrćem (širok repertoar)

17 h užina: puding; sveže voće; plazma iz ruke...

19 h žitarice za bebe, razne

20 h mleko plafon 200 ml

Uvela sam kravlje mleko da bih proširila izbor za doručak ili užinu, sutlijašem, grizom, domaćim kremovima i sl. Doduše, tek uvodim

(odgovor članu Leana)
Direktna veza do poruke: 1476
2.9.2011 11:18:58   
Anoniman
Pliz, pliz, priti pliz (što kaže Olga), dete mi ušlo u 9 mesec i ja sad više ne znam da li da menjam dosadašnje klopanje dodavanjem koječega , kako da dodajem, šta da dodajem?

Pliz, nek mi neko napiše raspored  klopanja za bebu 9 meseci i primere doručaka, ričkova i ostalog. Pliz user posted image

Vika, hvala na ovom gore!

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 1477
2.9.2011 11:20:58   
Sanjica26 RR
Ti virni u onu nasu temu da nas i ti posavetujesuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1478
2.9.2011 11:34:48   
Ivanka 75
6 - 6.30 - podoj

9 - 9.30 - doručak - žumance sa pavlakom, čokolino, popara, hleb i sir/kajmak/pavlaka/sitan sir/jogurt, griz, mleko i keks, kačamak, palenta ali je Iva ne voli, mekika, burek (od maminog doručkauser posted image )

11 - užina - voće (sve osim citrusa) ili sok (oko 60ml) (pošto spava oko 11h onda se uspavljuje uz sok ili mleko)

14 - 14.30 - ručak, ono što se kuva za nas samo bez zaprške, odvojim za nju pre zapržavanja (jede sve, još nije probala pasulj)

17 - užina - voćni obrok - miksovano voće sa plazmom, puding, sutlijaš, voće (spava oko 16h i pije mleko iz flašice pa onda jede manje voćnog obroka), a ako neće da jede onda sok (popije oko 60ml)

19 - večera - pita, makarone sa sirom, sutlijaš, komad sira, nekad ono što joj je ostalo od ručka

20 - podoj pred kupanje (izbacujemo i njega ovih dana)

21 - najdraži tatica za uspavljivanje i mlekce (oko 100ml)user posted image

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 2.9.2011 11:35:42 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1479
2.9.2011 12:39:21   
Anoniman
Ljudi, ja ću napisati kako ja radim, a vi sugerirajte... Nekako imam utisak da negde nešto fali.

Oko 6h popije mleko (ovih dana pije Humanu jer je imala proliv ali prolazi, ved 2 dana je ok). Inače pije kravlje, 250-300ml.

Oko 9:30 voćna kašica: blendirano voće + plazma, samo voće ili voće + keksolino, voćni jogurt.

Oko 13h- 14h ručak, kuvam i dalje samo za nju, bez soli, začina : povrće razno + teletina, piletina, džigerica, žumance, kako kad.

Oko 18h griz, palenta, frutolino sa mlekom, uglavnom mleko u nekoj varijanti.

21h kupanje i mleko 250-300ml.

Tako sam je hranila sa 8 meseci, danas napunuila 9... ne znam da li da dodajem još nešto? Ona često između obroka gricka plazmu, hleb, keksić neki... Lepo napreduje... user posted image

I još nešto : počela sam da joj dajem slaninicu, po malo sastružem nožem, pa na hlebić, uz pavlaku, baš lepo krka. Dr nam rekla može šunkica i slaninica. user posted image

< Poruku je uredio BubaMira -- 2.9.2011 12:42:09 >

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 1480
2.9.2011 12:46:29   
Klarita
Ne znam sta da ti kazem, meni nekako tu veliki razmak izmedju vocne kasice i rucka, i rucka i sledeceg obroka...a, ovako mi deluje ok...mada, neka neko iskusniji prokomentarise...
Mozda da joj malo ubacis mleko oko 16huser posted image Ja tako radim...pa, joj onda u 19h dam ono sto ti das u 18h, pa mleko pred spavanje oko 21i 30, najkasnije 22h....ponavljam, neko iskusniji ce se vec valjda javiti...ovo ti je moj predlog i ono kako ja radim!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1481
2.9.2011 12:46:52   
Anoniman
Bubo meni ovo izgleda sasvim ok. Jedino ako ti je gladna da malo daš konkretniji doručak, a voće da ostaviš za užinu. I ne moraš da koristiš so kao začin, ali slobodno koristi peršun, bosiljak, beli i crni luk, mlevenu papriku i sl. Recimo supu skuvaš sa celom glavicom luka koju posle baciš, naseckaš peršun... U spanać staviš malo granula belog luka, mlevenu papriku ubrljaš u grašak ili boraniju... Hrana će biti ukusnija, a počećeš da je pripremaš za redovnu kuhinju koju ćete svi jesti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1482
2.9.2011 12:52:48   
Anoniman
Hvala! user posted image

Ja ne znam, meni dr kaže da je ok što ona jede na 3-4 sata user posted image Pije tečnosti, pije sokića, gricka ponešto, a nekad stvarno i ubacim neko mlekce, što ja Klarita spomenula.

Nina, šta da dajem za doručak (osim slaninice user posted image )?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1483
2.9.2011 12:57:30   
Anoniman
Ček' da se setim: kačamak, proju, poparu, hleba sa sirom, pitu sa sirom, griz, možeš i malo žumance sa jogurtom i kiflicom, ovsene pahuljice možeš skuvati u malo mleka (da omekšaju) pa ubaciš bananu-to je baš sito.... Kombinuj ono što si joj uvela, a što bi recimo i vama bio doručak. Vremenom samo proširiš meni sa recimo sardinom, paštetom, viršlom, kajganom, omletom... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1484
2.9.2011 13:00:06   
Klarita
Da bre...konkretan dorucak, a voce kao uzina...to sam ispustila da kazem, a ja bas pre neki dan trazila savet sta dati detetu za dorucakuser posted image Eto resenja Bubi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1485
2.9.2011 13:03:27   
Anoniman
E, sila ste! user posted image Nina, još jedno pitanje: koje ovsene davati? Mislim, ja ih ne koristim, jedem samo musli (ako moram) user posted image .

(odgovor članu Klarita)
  Direktna veza do poruke: 1486
2.9.2011 13:08:26   
Anoniman
Pa ja kupim na merenje u Zdravoj hrani, a mislim da pakuje i ona Florida user posted image u žuto zelenim kesicama. Super je povoljno. Mislim da je nekih 160din kila a dovoljno ti je 100-200 gr i trošićeš baš dugo user posted image

user posted image

ove user posted image

< Poruku je uredio n i n a -- 2.9.2011 13:10:45 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1487
2.9.2011 13:32:10   
Anoniman
Спасиба, Ниночка! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1488
2.9.2011 13:38:05   
Sanjica26 RR
Nina, svaka ti cast na predlozima. Ovo treba iskoristitiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1489
2.9.2011 13:40:23   
Anoniman
user posted image ih, ma ništa.... Ja sam najsrećnija kad znam da klinci ručkaju lepo, i moj i njegovi drugari user posted image Tako će nam biti zdravi i porasti veliki!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 1490
2.9.2011 13:47:15   
pepeljuga
Uh, ja obozavam ovsene pahuljice, mljac, mljac, ali ja nikad ne kupujem u zdravoj hrani, uvek ove zapakovane, a posebno ne bih za bebu. Imas ih u svakoj prodavnici upakovane, sa rokom trajanja, nekako ne volim kad ne znam koliko dugo stoje.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1491
4.9.2011 14:03:44   
ivaj
Bubo,sve ti je na mestu osim jednog-a zasto joj za dorucak ne dajes nesto 'slano',ocu reci nesto sto nije slatko kao voce a voce da joj das za uzinu?!

Stvarno ne mislim nista lose,molim te nemoj da zameris.Cak ni to voce nije lose ni nezdravo i treba da se daje ujutru.
Nego ja uvek gledam po sebi,npr ne volim bilo sta slatkasto za dorucak,retko kad jedem npr dzem i hleb i sl.,to mi je sve slabo,pre jedem nesto konkretno.Pa tako gledam da nikada ne dajem deci nesto sto ne bih ni sama jela.Npr jelena bas slabo jede ali rekla sam necu da joj mesam kacamak i jabuku samo da bi pojela,jer mi ne zvuci ni malo ukusno.
Oni su vec 'veliki',daj joj poparu,palentu,zumance,a posle za uzinu voce.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1492
5.9.2011 17:20:19   
jovicaa
zene meni je slican redosled kao sto je buba napisala
ali ja ne znam kako da ubacim jos nesto, njemu je to dosta?
kakav puding dajete?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1493
5.9.2011 22:10:59   
ivaj
Puding dajem retko,kupim neki ali ne znam da ti tacno kazem koji.

Nego,htedoh nesto da vas pitam-koliko je supa adekvatan rucak?
Jelena je obozava ali sve mislim da je to slabo,iako u sebi ima i mesa i sargarepe.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1494
5.9.2011 22:14:34   
minna
Ja mu supu dam pre rucka, malo mu udrobim hleba, a onda posle toga ruca normalno meso+povrce, a ako nije mnogo gladan onda samo supu ali brzo posle toga i ruca, tako da njemu to nije dovoljno, a verovatno zavisi od bebe

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1495
5.9.2011 22:24:29   
Anoniman
Počeli smo da njupamo za doručak poparicu, palentu sa mladim sirom i jogurtom i tako to... Šta još za doručak?

Nina spomenu ribu, nama dr rekla da ribu ne dajemo pre prvog rođusa, dakle, čekamo.

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 1496
5.9.2011 22:27:14   
Pretty78

IZVORNA PORUKA: minna

Ja mu supu dam pre rucka, malo mu udrobim hleba, a onda posle toga ruca normalno meso+povrce, a ako nije mnogo gladan onda samo supu ali brzo posle toga i ruca, tako da njemu to nije dovoljno, a verovatno zavisi od bebe

ja sam deci uvek supu davala posle rucka user posted image user posted image
to mi rekla patronazna
da se prvo najede pa onda zalije supicom, jer ga supica zasiti a bude brzo gladan posle user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1497
5.9.2011 22:29:10   
Verus
Bebin dorucak user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 1498
5.9.2011 22:35:35   
Verus
Stavila sam link jer se Buba pitala sta moze jos za dorucak, pa reko' nacice idejauser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1499
5.9.2011 22:36:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Klarita

Ne znam sta da ti kazem, meni nekako tu veliki razmak izmedju vocne kasice i rucka, i rucka i sledeceg obroka...

Ja ne mislim da je velik razmak, ja tome težim, ali se Marko ne da! user posted image Vrišti na 3 sata, kao švajcarski sat. user posted image

Ja sam sada obrnula jedno mleko i jednu kašicu, sad ću da vam napišem šta i koliko jede M., 2 dana pred prvi rođus, i pašćete na guzicu! user posted image

2h  240ml ad mleka
6h 240ml ad mleka
9h slatka kašica
12h 240ml ad mleka
15h slana kašica
18h nekad slatka, nekad slana kašica
21h  240ml ad mleka

Ni jedan obrok nije moguće izbaciti! user posted image

(odgovor članu Klarita)
  Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here