Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.7.2011 9:36:45
|
|
|
|
MASHKA
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Mina, koji kupovni puding preporucujes? i mene interesuje???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.7.2011 9:39:46
|
|
|
|
minavb
|
Vanja jede Nestle kad ga nadjem, Campina i Monte. Nestle je najbolji, bas bebeci, ali retko gde ga ima.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.7.2011 9:46:05
|
|
|
|
*Alexx*
|
Znaci, na istoj smo talasnoj duzini.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.7.2011 9:49:54
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Znaci, na istoj smo talasnoj duzini. A kad nismo bile?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 20:08:48
|
|
|
|
mtajcica83
|
Zene sta dajete bebama u ovom periodu da klopaju,,,Ja dajem ovo: dorucak, griz(jedan dan), pa zitarice (drugi dan ), pa cokolino(treci dan), i tako ispocetka, rucak: povrce sa mesom, ili zumancetom, palenta sa sirom i kajmakom, supica takodje, uzina :banana sa plazmom mljevenom, ili vocni jogurt, ili puding.. vecera: mljevena plazma i mlijeko naravno preko citavog dana mu stalno nutkam vodicu, sokice, cajeve pije mlijeko 3 puta na dan..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:23:52
|
|
|
|
mejvis
|
Ja mislim da bi za ručak meso trebalo biti obavezno i ja uvek uz meso i povrće dodajem pavlaku, krem sir, zdenku isl. Mislim i da ručak ne bi trebalo da bude jedini slani obrok već da bi trebalo davati i slanu večeru, bar svaki drugi dan. To bi moglo da bude testenina sa mlečnim proizvodima, žumance i povrće, hleb sa mlečnim proizvodima, popara isl
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:35:15
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: mejvis To bi moglo da bude testenina sa mlečnim proizvodima, žumance i povrće, hleb sa mlečnim proizvodima, popara isl Ovo je odlicna ideja.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:37:45
|
|
|
|
Snelle
|
Zar testenina ne bi bila preteška pred spavanje
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:40:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Luka obožava ovaj puding, od kada smo ga otkrili, druge ni ne kupujem. Davno nisam probala lepši. Koliko znam, ima u 4 ukusa, iskreno, ne znam ni koji je ovaj koji on jede, ali taj čokoladni deo je najtamniji (os svih vrsta), a drugo je vanila, kao na slici.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:41:55
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Zar testenina ne bi bila preteška pred spavanje Nista se ne vari tako lako kao pasta, tj testenina. Tash, prabacu taj. Monte je takodje divan.
< Poruku je uredio minavb -- 31.7.2011 22:43:55 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:43:14
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Snelle Zar testenina ne bi bila preteška pred spavanje Nista se ne vari tako lako kao pasta, tj testenina. Sat vremena nakon testa kao da nisi jeo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:45:16
|
|
|
|
minavb
|
To ti pricam. Idealan obrok pred trening i takmicenje-brzo se vari i jos brze iskoriscava, ali o tome negde drugde.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:46:16
|
|
|
|
Snelle
|
Šta mislite o Ehrmann prozivodima? Ja sam juče L kupila ovaj puding - odličnog je ukusa. IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Snelle Zar testenina ne bi bila preteška pred spavanje Nista se ne vari tako lako kao pasta, tj testenina. Sat vremena nakon testa kao da nisi jeo. Pa onda da mi se budi tokom noći da jede Neka hvala, izostavićemo je iz menija za večeru Inače, meni je nakon obroka teško u želucu od testenine, pa sam zato i pitala.
< Poruku je uredio Snelle -- 31.7.2011 22:48:33 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 22:48:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam Snelle, rekoh, od kad smo otkrili onaj, druge ne gledamo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.7.2011 23:12:18
|
|
|
|
pepeljuga
|
Luka je moj covek, ja obozavam taj Piruet, i sa cokoladom i sa karamelom, mljacccc
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.8.2011 16:13:55
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: mejvis To bi moglo da bude testenina sa mlečnim proizvodima, žumance i povrće, hleb sa mlečnim proizvodima, popara isl Ovo je odlicna ideja. Nisam jos spremala testeninu , dala sam joj onu nestle kupovnu za rucak par puta .. Kako da joj spremim , da prvo prodjemo `kroz ` belance ? Da li je vreme da za rucak jede meso a za veceru zumance u istom danu ? I da li i dalje treba da ima 2 mlecna obroka , rucak , uzinu voce ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.8.2011 16:52:14
|
|
|
|
mejvis
|
Za testeninu stvarno imaš varijanti. Negde sam pročitala da bebama treba malo duže kuvati testeninu pa se toga pridržavam. Lepo je sa krem sirom i malo jogurta i kiselog mleka ako je pregusto, onda može paradajz da se izdinsta sa malčice putera i doda testenina i zdenka, Može i razno mešano povrće, tikvice i sir...Ja otvorim frižider, vidim šta imam i onda smislim šta ću da mu dam! Ja dajem žumance otprilike 2 puta nedeljno i pored toga taj dan dajem i meso 70-100g. Kada mu dajem kupovnu kašicu u nju uvek dodam žumance jer imaju najčešće samo 8% mesa pa da malo pojačam proteine. Ali stvarno retko dajem kupovne kašice.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.8.2011 13:05:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Marko ima 6 obroka. Znam, trebao bi imati manje, ali on onda vrišti, i gladan je. Dakle, jede otprilike ovako: - 6h 240ml ad mleka - 9h 240ml ad mleka - 12h slatka kašica (oko 200ml) - 15h slana kašica (oko 200ml) - 18h 240ml ad mleka - 21h 240ml ad mleka Kažem danas dr u savetovalištu da mi se dešava da se noću budi, i kada mu dam vode, tačno čujem ono "BLUP BLUP" kako mu dospeva u PRAZAN stomak, gladan je. Kaže mi ona da mu pre kupanja, znači oko 19.30h, dam palente (ograničeni smo izboom namirnica zbog alergija), pa ga oko 20h okupam, pa mu onda dam mleko. Pa to je onda 7mi obrok, majku mu! A pretvoriće mi se dete u šapuriku od toliko palente! Ne znam šta da radim. Razmišljam da bih mu radije taj obrok u 18h zamenila nečim čvrstim, ali čime!? Ovo su namirnice koje jede KLIK. Pomagajte drugari, šta da radim?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.8.2011 13:08:17
|
|
|
|
minavb
|
Ja bi dala isto sto jede za rucak.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.8.2011 13:14:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Taman sam ti htela preporučiti da jedno mleko zameniš još jednim redovnim obrokom Jeste li uspeti uvesti pirinač? Mogla bi mu možda pripremati đuveč ili neki rizi bizi za ručak, pa čorbice od povrća za ručak da malo zagustiš kašikom palente. I možeš recimo pirinač da skuvaš sa malo šećera i voćkicom (njam ), pa da recimo napraviš neki fin pire od krompira i brokolija ili šargarepe ili karfiola, a zamutiš sa malo AD mleka... Možda mu treba više konkretnih obroka, a manje mleka - velik je on sad već A ja sam Miši znala recimo i palentu da pravim na više načina u toku dana dok je bio na dijeti-sa voćem, pa u čorbi, pa obična sa solju (i malo AD mleka) i slično. Eto malo predloga od mene
< Poruku je uredio n i n a -- 3.8.2011 13:15:44 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.8.2011 13:24:13
|
|
|
|
Anoniman
|
I meni je palo na pamet da ponovim ručak, samo me strah, šta ako mu bre presedne, pa prestane da mi jede i ručak? Ovo sa palentom, ona se mora jesti sveža. To nije neki problem zimi, kad si svakako uveče kod kuće, ali leti, taman tada ideš napolje jer pre toga umireš od vrućine, i onda treba da jurim kući da mu kuvam palentu. Međutim, mogla bih praviti kao treći obrok palentu sa nekakvim povrćem, to bi se onda razlikovalo od prethodna dva obroka. Pirinač nismo uveli, i neću sigurno probati da ga uvodim još nekih mesec dana, kao ni griz. A oni bi rešili problem. Sve mi frka da se ne zeznem, da mu ne napravim nešto teško za stomak tako kasno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.8.2011 13:28:20
|
|
|
|
Anoniman
|
To da, mi smo ovakav režim imali od oktobra do januara.... Nisam o tome mislila... A daj mu recimo oko 19-19:30 da večera, taman će malo svariti do kupanja, pa za spavanjac mlekce... Valjda tako neće biti puno gladan, miš mali
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.8.2011 13:35:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Ali on u 19.30 neće hteti da jede, neće biti gladan, jer je jeo u 18h. To neće ići. A u 20.30 je već toliko pospan da će urlati na kašiku, on tad hoće flašicu, i dok je ispije, spava. Jedina varijanta je da mu obrok u 18h menjam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.8.2011 13:53:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja bih mu zamenila taj u 18, i dala isto što i za ručak. Mislim da bebi ne može nešto da presedne, ako ne zna za drugo. Mare je probao, lupam, 10 namirnica, i on za druge ne zna, kao što bebi od 4 meseca ne može da dosadi mleko jer je to jedino za šta zna (malo sam konfuzna, nadam se da razumeš šta hoću da ti kažem).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.8.2011 14:11:08
|
|
|
|
gagana83
|
Slazem se sa Nedjom. Mozda mozes za veceru da mu das samo povrce od rucka, ili palentu sa povrcem. Zene, a gde kupujete Nestle puding? Ja ga kod nas nisam videla. To su oni mali u pakovanju od po 4? Te sam kupovala prosle godine na moru. I Una jede najcesce Campina puding, a kupujem joj i onaj Zoff, tako nekako. Monte takodje obozava, dajem joj i ovaj za koji je Snele pitala- i on je dobar.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?