Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.7.2011 16:31:19
|
|
|
|
Tea2
|
Naravno da moye nekuvano voce.Moze obe vrste dinje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.7.2011 13:35:33
|
|
|
|
Trudnicica83
|
E, hvala Tea..probacemo..
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.7.2011 8:56:24
|
|
|
|
Tea2
|
Mogu li maline da se daju pre prvog rođendana?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.7.2011 15:22:15
|
|
|
|
Tea2
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Mogu li maline da se daju pre prvog rođendana? ???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.7.2011 21:21:55
|
|
|
|
MASHKA
|
Tea ne znam za maline, ja ih nikada nisam davala... a do kada trebam da joj dajem prokuvanu vodu? da li smem da pređem na flaširanu? i da li mogu da počnem da joj stavljam malo luka u hranu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.7.2011 22:11:29
|
|
|
|
Tea2
|
Mi od pocetka pijemo Rosu,kazu da je ona najbolja za bebe.Ako ne popije tog dana kad si otvorila,sledeceg dana prokuvaj.Luk se svez ne daje do trece godine,kuvan u jelu vec mozes.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.7.2011 22:26:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Mashka, znam da je previše za iščitavanje ali ipak evo teme VODA Evo odgovoriću ti i ja: ne moraš da prokuvavaš flaširanu vodu, nisam sigurna da li 48 sati ili 72 kada stoji otvorena, mora posle da se prokuva. Najbolje da otvaraš flašu svaki dan, a ostatak popijete vi Luk kao začin u hrani možeš od 6-7. meseca, a svež u salati od godinu dana, samo ga deca uglavnom ne prihvate odmah jer je specifičnog ukusa (mi nismo imali taj problem, jeo ga je kao jabuku )
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.7.2011 8:21:30
|
|
|
|
MASHKA
|
hvala vam drugarice, krećemo danas sa Rosom!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 15:08:57
|
|
|
|
MASHKA
|
ala nam je pusta tema... a kako dajete bebi dinju, sa čime je kombinujete?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 16:28:28
|
|
|
|
ivaj
|
Bas mashka,ja se samo sa tobom dopisujem Iako ni ne pripadamo jos ovde,ali ajde...Ishrana nam je prilagodjena ovom delu. Ja dajem samo dinju,nabodem na viljuskicu i dam joj Svekrva se sokirala kad me malopre videla. Danas sam pravila njoke sa tikvicama i neutralnom pavlakom,Jeca se posteno najela.Svidelo joj se. Sta vi jedete za rucak?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 16:41:47
|
|
|
|
MASHKA
|
Nabodeš na viljušku??? meni Staša neće ništa što nije strogo pasirano! danas je ručala boraniju, šargarepu, krompir, malo luka, žumance i malo pavlake. sve naravno dobro izmiksano...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 16:51:19
|
|
|
|
Tea2
|
Mashka,celo kuvano zumance?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 17:36:43
|
|
|
|
MASHKA
|
da, ona meni već odavno jede celo žumance! mada nikada ne pojede baš sve iz tanjira.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 22:05:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Koliko slatke a koliko slane kašice jedu vaša deca? Marko i slatkih i slanih jede oko 200ml. Nekada se za poslednjih par kašičica već ubeđujemo, a nekada mi se čini da bi mogao još. Nisam sigurna dal mu je to dovoljno? Da li to ima veze sa tim šta više voli pa bi toga još? Nekada, kao danas, se desi da sat nakon ručka cokće i traži da jede. Onda snimi tatu da jede, i puzi ka njemu, hvata mu se za noge i zija. Jel to faza "hoću da jedem sve što i vi jedete" ili je gladan?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 22:07:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja kupujem vodu na balone od 6l, i Marko je pije "dok ima". Ne prokuvavam ni za piće, ni za ad mleko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 22:20:27
|
|
|
|
bojkica
|
Tash-moja devojcica jede isto oko 200ml.slane kasice,kada smo sa 7 meseci bilikod gastro.na kontroli rekao mi je slani obrok 160ml.sada je veca pa pojede vise. Dok slatke-tj.voce kod nas slabo ide-i voce izmiksano i kasice kupovne. I ona kada vidi da drugi jedu cokce i lize se,ali mislim da im je vise zanimljivo da probaju to"nesto"nego sto su gladni.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.7.2011 23:53:29
|
|
|
|
GRGA
|
TASH...........ukljucujem se urazgovor iako nisam mama,,,ali eto planiram da bude.. Jedom sam negde citala da je neki doktor specilasta rekao da bebe ne znaju sta ima se svidja od hrane a sta ne.... Culo ukusa im nije razradjeno kao nase,,,takod a danas nece da jede spanac,,ali sutra zeli............ili kada vidi roditelje da jedu to mu budi interesovanje,, ili ako ti ne volis da jedes jabuku i to iskazes kroz ponasanje to nece zeleti ni dete...tako damame samo tutkajte hrannicu pa nema veze ako odbije sutra ce!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.7.2011 0:24:40
|
|
|
|
choopa choops
|
Tash, Matija pojede za dorucak oko 1.5dl-2dl jogurta sa hlebom, pa jabuku, bananu ili slicno, pa rucak kupovnu kasicu (mislim da je cca210gr) ili domacu koja je cini mi se duplo veca od kupovne, ne mjerim, dajem mu direktno iz onoga u cemu miksam , pa opet vocnu kasicu kupovnu (cca210gr) i [red spavanje popije oko 210-240 ml Milupinih zitarica sa bananom ili keksom. Inace i ja dajem kupovnu vodu, ili domau prokuvanu. Sad je poceo da pije iz one flasice sa slamkom, pa i popije nesto...Inace nije ljubitelj vode Nego mi imamo jedan problem...Polako sam pocela da mu miksam hranu koju i nama spremam, znaci sa zacinima (paradajz sos, paprika)---> recimo luk i meso proprzim na ulju i dodam grasak, mrkvu i krompir, kasiku paradjz pirea, soli i td. I njemu se to ne svidja. Da li je prerano da mu dajem zacinjeno? Jeste li vi davali? I jos jedno pitanje...ako sam mu dala Milupa kasice sa keksom koje u sebi sadrze jaja, da li to znaci da sad 'ladno mogu da mu dajem sve sto sadrzi jaje? A jeo je i pettite beurre (kod babe naravno)...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.7.2011 0:32:38
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: GRGA TASH...........ukljucujem se urazgovor iako nisam mama,,,ali eto planiram da bude.. Jedom sam negde citala da je neki doktor specilasta rekao da bebe ne znaju sta ima se svidja od hrane a sta ne.... Culo ukusa im nije razradjeno kao nase,,,takod a danas nece da jede spanac,,ali sutra zeli............ili kada vidi roditelje da jedu to mu budi interesovanje,, ili ako ti ne volis da jedes jabuku i to iskazes kroz ponasanje to nece zeleti ni dete...tako damame samo tutkajte hrannicu pa nema veze ako odbije sutra ce!! Da ti kažem, ovo nije tačno. Marko se svaki put stresa na paradajz (koji ja obožavam), a davi se u šargarepi (koju ja ne ljubim). Choopa, ja ti ne znam odgovore na pitanja. Ne sećam se kako sam sa Lukom, a Marko će dijetalno da jede još neko vreme.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.7.2011 8:35:04
|
|
|
|
GRGA
|
Koliko meseci ima Marko!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.7.2011 16:52:18
|
|
|
|
Tea2
|
I moja curica samo hoce svoju bljutavu hranu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.7.2011 23:34:35
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 I moja curica samo hoce svoju bljutavu hranu... Znaci definitvno mu necu davat jos nista sa zacinima, jer on nece da jede, pa bacam
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.7.2011 23:49:16
|
|
|
|
marija32
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Nego mi imamo jedan problem...Polako sam pocela da mu miksam hranu koju i nama spremam, znaci sa zacinima (paradajz sos, paprika)---> recimo luk i meso proprzim na ulju i dodam grasak, mrkvu i krompir, kasiku paradjz pirea, soli i td. I njemu se to ne svidja. Da li je prerano da mu dajem zacinjeno? Jeste li vi davali? I jos jedno pitanje...ako sam mu dala Milupa kasice sa keksom koje u sebi sadrze jaja, da li to znaci da sad 'ladno mogu da mu dajem sve sto sadrzi jaje? A jeo je i pettite beurre (kod babe naravno)... Ja sam pocela da mu solim negde sa 9- 10 meseci, mrvicu kalijumove ponekad, a sada sa godinu mu dajem sve sto i mi jedemo za rucak. A za jaje, nemam pojma, probaj jos nesto sto sadrzi jaje, a uskoro bi mogla da mu polako uvodis i celo (1/4, 1/2, pa celo belance, pretpostavljam da si mu zumance vec davala) Pozz
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.7.2011 0:19:31
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: GRGA Koliko meseci ima Marko! Piše na tickeru, 10.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.7.2011 18:31:38
|
|
|
|
liliana
|
Čupa, T. je jela žumance od 10. meseca, a belance tek sa godinu. Prvo sam joj dala malo gibanice (tako je i probala celo jaje). Isto sam joj uvodila belance kao i žumance: Prvo 1/8, pa 1/4, pa 1/2 i tek onda celo.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?