Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.6.2011 14:02:31
|
|
|
|
MASHKA
|
interesuje me da li ste deci davale grašak i paradajz, i kako?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.6.2011 14:20:02
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam grasak pocela sa 8 meseci a paradajz do sad samo Tomatino.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.6.2011 15:07:00
|
|
|
|
MASHKA
|
Nensi kako mu daješ tomatino?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.6.2011 15:15:35
|
|
|
|
Nensi*
|
Pred kraj kuvanja stavim malo da se prokrcka zajedno sa ruckom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.6.2011 9:35:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Da li da joj dam malo boranije danas ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.6.2011 12:10:00
|
|
|
|
Nensi*
|
Mozes ribizla,ja sam i boraniju pocela kad i grasak.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.6.2011 17:39:39
|
|
|
|
MASHKA
|
jao ja ću poludeti od ovog mog deteta! i dalje slabo doručkuje i ruča, danas je ručala samo 100g. i to sve uz plač sam joj silom gurala u usta... više nemam ideju šta da joj dajem i naravno sve mora da bude skroz izpasirano inače neće. kada je vreme da jede samo onako izgnječenu hranu viljuškom i koliko puta vi nedeljno dajete žumance a koliko džigericu? da napomenem da sam ja pored nje za nedelju dana izgubila 3kg.!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.6.2011 17:50:29
|
|
|
|
Verus
|
joj maska nemoj na silu...daj joj ispred nje i nek brlja rukicama, pusti da se sama navikne...znam da ti je frka, ali jedino ces tako postici neki uspeh, nista nece moci na silu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.6.2011 17:52:36
|
|
|
|
minavb
|
Maso, jel rastu zubici? Ja jaje i dzigericu dajem po jednom nedeljno, a meso 5 puta. Tek od pre neki dan gnjecim voce, sve ostalo je pasirano. Svako dete drugacije.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.6.2011 17:54:59
|
|
|
|
Verus
|
a sto se tice gramaze, ja verujem da moja H i sad nekad pojede samo po 100 grama. Ali uvek jede 5 obroka, tako da sam i citala da se sve to "nakupi" i tako se racuna, malo po malo. Ipak ne mogu oni cesto da pojedu puno, mali su im stomacici i to je sasvim ok. Nemoj da te kolicina toliko sekira...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.6.2011 17:56:00
|
|
|
|
MASHKA
|
kako da brlja rukicama? i onako smo u hrani do lakata.... Mina ima već 4 zuba! buni me to što je do pre 2 nedelje jela sve po 250g. a sad jedva 100 poludeću više, majke mi!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.6.2011 18:45:55
|
|
|
|
Verus
|
pa da se igra sa hranom, da umace rukice. Das joj kasikicu da ona brlja sa njom, i dok se ona tim zabavlja ti je hranis. Automatski otvore usta i jedu. Ako okrene glavu, sacekas, pa ponudis opet. A ni mi ne merimo koliko jedemo, i nekim danima jedemo jako malo, nekad puno, to je samo faza. Ako si pod stresom, ona to sve oseti i to ne pomaze. Samo polako.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.6.2011 18:46:15
|
|
|
|
minavb
|
Ma garant su krenule dvojcice. Svako dete se muci sa zubima, bez obzira da li su neki vec nikli ili ne. I nemoj da se nerviras, proci ce pa ces biti smesna sama sebi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.6.2011 14:57:08
|
|
|
|
milijana.rs
|
Jao...i mi bas imamo problem sa ishranom.Beba za 4 dana puni godinu.Jos uvijek doji.Od sestog mjeseca kada sam joj uvela cvrstu htanu,super mi je sve jela(osim rize).Prvi obrok podoj,sledeci kuvano voce sa plazmom,sledeci podoj,poslije slana kasica od mesa i povrca,podoj i navece griz.To je trajalo sve do 11 mjeseca,kada su joj krenule gornje dvojke rasti i tada je nastao problem.Odbijala je ama bas svu hranu osim dojenja.Trajalo je 7 dana,pa je polako prihvatila samo kuvanu jabuku i navece griz.Slano odbija vec mjesec dana.Znaci,nikako joj nisam mogla ubaciti u usta slanu kasicu.Vjerujte mi,osjeti po mirisu...cim joj prinesem usnama,okrece glavu,pocinje plakati...ako joj uspijem na silu ubaciti jednu kasiku-ona je ispljune ili vadi rucicama.Vise je ne silim da jede slano,ali ne znam sta da radim.Da li ste imale slican problem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.6.2011 15:59:05
|
|
|
|
minna
|
Mame, kad da pocnem da mu solim malo rucak? I jos jedno pitanje, jel moze da jede lubenicu i dinju?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.6.2011 16:05:18
|
|
|
|
IVA 11
|
Ja sam po malo solila hranu od 10-og mjeseca, a za ova dva ne znam, jer ja jos nisam dala ni jedno ni drugo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.6.2011 17:00:05
|
|
|
|
Verus
|
mozes malo soliti (ja tako mislim) a i dinju i lubenicu moze da jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.6.2011 17:03:34
|
|
|
|
pepeljuga
|
Ja jos uvek ne solim, mada u poslednje vreme ima dana kad vidno slabije jede (zbog zubica, vrucine, sta li) pa dodam malo kalijumove soli. Lubenicu jos nismo probali ali planiram da mu dam, samo jos malo, ne volim ovo voce i povrce koje se prvo pojavi, uvek malo sacekam.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.6.2011 17:04:45
|
|
|
|
minavb
|
Klarita?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.6.2011 17:06:37
|
|
|
|
Klarita
|
Mina, citirala sam samu sebe u ishrani 6-9!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.7.2011 15:28:17
|
|
|
|
Tea2
|
Kako dajete cveklu?Secam se da je neko o ovome pisao,mislim Olga,ali ne znam gde...Mogu li bebi da dam svezu?Kako kuvanu,koliko je kuvam i sa cime kombinujem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.7.2011 9:58:19
|
|
|
|
Tea2
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Kako dajete cveklu?Secam se da je neko o ovome pisao,mislim Olga,ali ne znam gde...Mogu li bebi da dam svezu?Kako kuvanu,koliko je kuvam i sa cime kombinujem? Niko ne daje cveklu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.7.2011 10:07:43
|
|
|
|
Snelle
|
tea, ja sam je samo jednom dala. L se gadila na nju i odustala sam. Skuvala sam je i izblendala sa drugim povrćem i mesom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.7.2011 11:20:40
|
|
|
|
Tea2
|
Čula sam za neku kombinaciju cvekle sa kupusom,ali ne znam kako se to pravi.Mada,ni kupus joj nisam dala.Pre neki dan sam joj izmiksala nasu zacinjenu boraniju,racunajuci da je vec velika-nije htela da jede vec sam morala da joj kuvam njeno nesoljeno..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.7.2011 13:15:09
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Zdravo mame, nadam se da ste sve dobro sa bepcima.. Interesuje me da li u ovom periodu moze da se daje zivo voce, nekuvano? Npr breskve, kajsije, jabuke? Ja joj to sve jos kuvam, ali nesto mi se cini da je vec vreme da prestanem? I neko je pominjao dinju gore, kako se ona daje, jel obicna ili moze ona ananas dinja? Hvala
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?