|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
26.6.2011 14:02:31   
MASHKA
interesuje me da li ste deci davale grašak i paradajz, i kako?

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 1326
26.6.2011 14:20:02   
Nensi*
Ja sam grasak pocela sa 8 meseci a paradajz do sad samo Tomatino.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1327
26.6.2011 15:07:00   
MASHKA
Nensi kako mu daješ tomatino?

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1328
26.6.2011 15:15:35   
Nensi*
Pred kraj kuvanja stavim malo da se prokrcka zajedno sa ruckom.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1329
27.6.2011 9:35:15   
Anoniman
Da li da joj dam malo boranije danas ? 

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 1330
27.6.2011 12:10:00   
Nensi*
Mozes ribizla,ja sam i boraniju pocela kad i grasak.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1331
28.6.2011 17:39:39   
MASHKA
jao ja ću poludeti od ovog mog deteta!
i dalje slabo doručkuje i ruča, danas je ručala samo 100g. i to sve uz plač sam joj silom gurala u usta...user posted image
više nemam ideju šta da joj dajem user posted image
i naravno sve mora da bude skroz izpasirano inače neće.
kada je vreme da jede samo onako izgnječenu hranu viljuškom i koliko puta vi nedeljno dajete žumance a koliko džigericu?
da napomenem da sam ja pored nje za nedelju dana izgubila 3kg.! user posted image

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 1332
28.6.2011 17:50:29   
Verus
joj maska nemoj na silu...daj joj ispred nje i nek brlja rukicama, pusti da se sama navikne...znam da ti je frka, ali jedino ces tako postici neki uspeh, nista nece moci na silu...

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1333
28.6.2011 17:52:36   
minavb
Maso, jel rastu zubici?
Ja jaje i dzigericu dajem po jednom nedeljno, a meso 5 puta. Tek od pre neki dan gnjecim voce, sve ostalo je pasirano. Svako dete drugacije.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1334
28.6.2011 17:54:59   
Verus
a sto se tice gramaze, ja verujem da moja H i sad nekad pojede samo po 100 grama.  Ali uvek jede 5 obroka, tako da sam i citala da se sve to "nakupi" i tako se racuna, malo po malo.  Ipak ne mogu oni cesto da pojedu puno, mali su im stomacici i to je sasvim ok.  Nemoj da te kolicina toliko sekira...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1335
28.6.2011 17:56:00   
MASHKA
kako  da brlja rukicama? i onako smo u hrani do lakata....
Mina ima već 4 zuba! buni me to što je do pre 2 nedelje jela sve po 250g. a sad jedva 100  user posted image
poludeću više, majke mi!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1336
28.6.2011 18:45:55   
Verus
pa da se igra sa hranom, da umace rukice.  Das joj kasikicu da ona brlja sa njom, i dok se ona tim zabavlja ti je hranis.  Automatski otvore usta i jedu.  Ako okrene glavu, sacekas, pa ponudis opet.  A ni mi ne merimo koliko jedemo, i nekim danima jedemo jako malo, nekad puno, to je samo faza.  Ako si pod stresom, ona to sve oseti i to ne pomaze.  Samo polako.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1337
28.6.2011 18:46:15   
minavb
Ma garant su krenule dvojcice. Svako dete se muci sa zubima, bez obzira da li su neki vec nikli ili ne. I nemoj da se nerviras, proci ce pa ces biti smesna sama sebi.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1338
29.6.2011 14:57:08   
milijana.rs
Jao...i mi bas imamo problem sa ishranom.Beba za 4 dana puni godinu.Jos uvijek doji.Od sestog mjeseca kada sam joj uvela cvrstu htanu,super mi je sve jela(osim rize).Prvi obrok podoj,sledeci kuvano voce sa plazmom,sledeci podoj,poslije slana kasica od mesa i povrca,podoj i navece griz.To je trajalo sve do 11 mjeseca,kada su joj krenule gornje dvojke rasti i tada je nastao problem.Odbijala je ama bas svu hranu osim dojenja.Trajalo je 7 dana,pa je polako prihvatila samo kuvanu jabuku i navece griz.Slano odbija vec mjesec dana.Znaci,nikako joj nisam mogla ubaciti u usta slanu kasicu.Vjerujte mi,osjeti po mirisu...cim joj prinesem usnama,okrece glavu,pocinje plakati...ako joj uspijem na silu ubaciti jednu kasiku-ona je ispljune ili vadi rucicama.Vise je ne silim da jede slano,ali ne znam sta da radim.Da li ste imale slican problem?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1339
29.6.2011 15:59:05   
minna
Mame, kad da pocnem da mu solim malo rucak?

I jos jedno pitanje, jel moze da jede lubenicu i dinju?

(odgovor članu milijana.rs)
Direktna veza do poruke: 1340
29.6.2011 16:05:18   
IVA 11
Ja sam po malo solila hranu od 10-og mjeseca, a za ova dva ne znam, jer ja jos nisam dala ni jedno ni drugo. user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1341
29.6.2011 17:00:05   
Verus
mozes malo soliti (ja tako mislim) a i dinju i lubenicu moze da jede.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1342
29.6.2011 17:03:34   
pepeljuga
Ja jos uvek ne solim, mada u poslednje vreme ima dana kad vidno slabije jede (zbog zubica, vrucine, sta li) pa dodam malo kalijumove soli. Lubenicu jos nismo probali ali planiram da mu dam, samo jos malo, ne volim ovo voce i povrce koje se prvo pojavi, uvek malo sacekam.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1343
29.6.2011 17:04:45   
minavb
Klarita?

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1344
29.6.2011 17:06:37   
Klarita
Mina, citirala sam samu sebe u ishrani 6-9!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1345
2.7.2011 15:28:17   
Tea2
Kako dajete cveklu?Secam se da je neko o ovome pisao,mislim Olga,ali ne znam gde...Mogu li bebi da dam svezu?Kako kuvanu,koliko je kuvam i sa cime kombinujem?

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1346
3.7.2011 9:58:19   
Tea2

IZVORNA PORUKA: Tea2

Kako dajete cveklu?Secam se da je neko o ovome pisao,mislim Olga,ali ne znam gde...Mogu li bebi da dam svezu?Kako kuvanu,koliko je kuvam i sa cime kombinujem?
Niko ne daje cveklu?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1347
3.7.2011 10:07:43   
Snelle
tea, ja sam je samo jednom dala. L se gadila na nju i odustala sam. Skuvala sam je i izblendala sa drugim povrćem i mesom.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1348
3.7.2011 11:20:40   
Tea2
Čula sam za neku kombinaciju cvekle sa kupusom,ali ne znam kako se to pravi.Mada,ni kupus joj nisam dala.Pre neki dan sam joj izmiksala nasu zacinjenu boraniju,racunajuci da je vec velika-nije htela da jede vec sam morala da joj kuvam njeno nesoljeno..

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1349
4.7.2011 13:15:09   
Trudnicica83
Zdravo mame, nadam se da ste sve dobro sa bepcima..user posted image
Interesuje me da li u ovom periodu moze da se daje zivo voce, nekuvano? Npr breskve, kajsije, jabuke? Ja joj to sve jos kuvam, ali nesto mi se cini da je vec vreme da prestanem?
I neko je pominjao dinju gore, kako se ona daje, jel obicna ili moze ona ananas dinja?
Hvala

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here