|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
22.6.2011 14:50:40   
pahulja76

IZVORNA PORUKA: Tea2

pahulja,generacijo,ima li doktorka obrazloženje zasto ne žumance?

ma, zbog operacije i njene jetrice... al idemo u petak opet pa cu je pitati jel sad smemo

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1301
22.6.2011 15:30:02   
minavb
Pahuljo, ima li ona zucnu kesu?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1302
22.6.2011 15:50:28   
pahulja76
izvinjavamo se moderatorima na off
mina, vise je nema, odstranili su je jer je imala jedan zucni put i od tankog creva napravili drugi koji su vezali za cistu koja se nalazi u centru jetre.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1303
22.6.2011 15:52:03   
Olga75
onda Andrijana bas mora da pazi sta rucka

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 1304
22.6.2011 15:55:08   
pahulja76
a hirurzi kazu kao moze sve normalno al mislim da ipak nije tako...i slusam sta kaze pedijatar
i onda mi se nadje pametna svekrIva i ne obaraca paznju na to sto je andrijana prosla nego da ce ona jos malo da napuni 10 mes. i onda mi soli pamet kako ona moze sve i da ja preterujem

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1305
22.6.2011 15:58:53   
Olga75
moci ce ona da jede sve ali opreznije
sa zumancetom , korom od voca , hranom koja je masnija , mahunarkama
samo polako , znas i sama user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1306
22.6.2011 16:05:52   
pahulja76
ja pazim al me drugi (babe) ne slusaju i non-stop me kritikuju kako su oni pre mene othranili decu i znaju bolje od mene

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1307
22.6.2011 16:12:36   
minavb

IZVORNA PORUKA: Olga RR

moci ce ona da jede sve ali opreznije
sa zumancetom , korom od voca , hranom koja je masnija , mahunarkama
samo polako , znas i sama user posted image

Bas htedoh da napisem ovo.
Reci ti babama da su nihova deca imala zucnu kesu a da tvoje nema.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1308
22.6.2011 16:15:15   
pahulja76
dzabe, ne slusaju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1309
22.6.2011 17:50:29   
Verus
pahuljice, ne znam kako sa decom, ali odrasli uzimaju neki lek (ako im je odstranjena zucna kesa) da mogu da vare masno, jel nesto slicno planiraju i za nju?

Direktna veza do poruke: 1310
23.6.2011 12:57:48   
pahulja76
nista nam dr (hirurg) nije rekla, sve kao normalno moze da jede al pedijatar nam rekla ne jos dzigericu (ima holesterola), posnija mesa-pilece belo, junece, telece, da mesam povrce (sto i radim, nekad joj u slanu kasicu ubacim 4 vrste povrca, npr. krompir, sargarepu, tikvicu, karfiol) i td. jos nismo ni mlecne proizvode probali, ne znam sta moze prvo da proba user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1311
23.6.2011 13:04:22   
Verus
Od mlecnih mislim da je najbolje da prvo proba neki vocni jogurt, naravno sa vocem koje je jela.  H nikad nije volela obican jogurt, a jela je vocni.  Ili pomesaj obican u mixeru sa malo svezeg voca.  Daj joj par kasicica pa vidi kako ce podneti.  Mleko naravno ostavi za sam kraj, ipak je teze za varenje.  Posle jogurta mozes da joj das malo nekog mladog sira, oni su laksi za varenje od onih, zrelih, "starih" sireva. Bice sve to super, samo polako.user posted image

Direktna veza do poruke: 1312
23.6.2011 13:23:14   
pahulja76
ma, kravlje mleko nemam nameru da joj dajem pre 1.god. a juce me svekrva napala kako preterujem, kako neka njena komsinica sinu koji je mladji mes. dana od andrijane vec uveliko daje kravlje melko... i jos stosta a ja preterujem jer ce andrijana sad da napuni 10 mes. pa, sto jo ne dajem jaje... bla bla bla...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1313
23.6.2011 13:31:02   
Verus
Ti reci svekrvi da je tebe jedino briga za svoje dete, a ne za tudju decu.  Ja sam H pocela polako da uvodim kravlje sa 13 meseci, da mesam po malo sa AD i negde sa 13.5 sam je prebacila na kravlje, ali ona je imala alergiju na kazein od 2 meseca zivota pa smo mi malo sporije isli, ali svakako mislim da si u pravu sto cekas.  Sve te preradjevine, jogurt, sir, pavlaka su lakse za varenje i mozes lagano da krenes sa tim.  Ja sam uvek cekala 3 dana, pa ako nije bilo problema, 4 dan sam je pustila da jede koliko zeli.  

Direktna veza do poruke: 1314
23.6.2011 13:44:44   
pahulja76
ja ti cestitala u temi bracni problemi jer sam tamo videla da si pisala al cek da ti cestitam i ovde na novoj user posted image
user posted image user posted image user posted image superiska, ti, magnetic, znam jos neke koje nisu na forumu a bebe su tu oko 10.-og mes. user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1315
23.6.2011 13:46:07   
Verus
Hvala draga-eto, malo iznenadjenje, al nek prodje sve dobro, H ce biti skoro 2 godine starije, pa lepa je to razlika, sorry za OT.

Direktna veza do poruke: 1316
23.6.2011 14:17:08   
pahulja76
lepa razlika a i najbolje je tako dok su mali a ne kao mm i njegov brat-8 god. razlike. sorry za off, evo da se ja vratim na temu, a kad smo kod jogurta (sad mozda previse zapitkujem) jel gledate masnocu, 3,2%, 2,8%, 1,6%-ne znam vise ni koja postojeuser posted image
pa, kad se krene sa maslacem, margarinom, koji od njih, oni mekani, npr. rastimo il user posted image sirni namazi, koji mogu, krem siruser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1317
23.6.2011 14:20:17   
Verus
Ja sam davala najmasniji jogurt: sto vise masti je bitno za bebe zbog mozga.  Ja mislim da je puter puno zdraviji od margarina, ako imas opciju da to dajes.  Sto se tice sireva, ako bi druge mame mogle da napisu jer ja nisam u Srbiji pa ne znam kojih ponuda ima....Neko je spominjao onaj ABC sir i President sir kao dobre, pa mozda to?

I bitno je nuditi zitarice, citala sam da se malo hleba (bolje crnog, pravog ako ima) nudi uz obroke, ali ako jede one cerealije kupovne i to je onda dovoljno...

Direktna veza do poruke: 1318
23.6.2011 14:41:40   
pahulja76
za sada jede 7 korn pa joj ponekad u to dodajem voce al kad pocne da gricka hleb uz sir, namaz davacu joj integralnu kiflu, razanu, crnu i sl. (a sad dal je to stvarno od crnog brasna il ih boje kakaom ne znamuser posted image )

maslac i ja mislim da je bolji od margarina, ja sam ga jela do svoje 20 i neke god., tek sam sa 20 i nesto god. pocela da jedem margarine dok sam kao vodila racuna o liniji user posted image i sad sam se skoro opet vratila na maslac user posted image

hvala ti na savetima user posted image kiss

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1319
23.6.2011 14:46:42   
Verus
nema na cemu, eto, samo neka neke mame ubace jos koji su sirevi tu dobriuser posted image

Direktna veza do poruke: 1320
23.6.2011 15:10:26   
pahulja76
nego, htedoh jos da pitam, sa cim bi valjalo mesati grasak (osim sa sargarepom i kad je dan za meso) a da imam dovoljnu kolicinu da bih ga u blenderu izmiksala i da mi ne ostanu ljuspiceuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1321
23.6.2011 15:18:15   
Verus
mozda sa malo kuvanog pirinca?

Direktna veza do poruke: 1322
23.6.2011 21:40:20   
gaggica
Molim vas za pomoc moje dete jede ovako u 9h.240gr.povrca sa mesom nece nista moje jede samo juvitanine kasice jer sam bila u bolnici u to vreme kad smo pocinjali sa cvrstom hranom,u 12h.200ml.mleka,u 15h.isto juvitanina kasica povrce sa mesom 120gr.i sok 120ml.18h.juvitana kasica 120gr.u 21h.200ml.mleka,u 23h.200ml.mleka i u 4h.sama se probudi oko 210ml.mleka.Nece nista slatko,nece griz,palentu poparu,nista moje sto skuvam a kuvala sam joj krompir,sargarepu,tikvice,brokoli,spanac,pasulj i nista ne prihvata kako da je naucim da mora da jede moje jer stvarno nemam para za kasice sve joj tetka kupuje,dajte mi neki savet.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1323
24.6.2011 0:39:04   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: pahulja76

nego, htedoh jos da pitam, sa cim bi valjalo mesati grasak (osim sa sargarepom i kad je dan za meso) a da imam dovoljnu kolicinu da bih ga u blenderu izmiksala i da mi ne ostanu ljuspiceuser posted image

Ja ga kuvam sa sargarepom, mesom (sa ili bez) i krompirom.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

Direktna veza do poruke: 1324
24.6.2011 0:53:02   
prase
IZVORNA PORUKA: gaggica

Molim vas za pomoc moje dete jede ovako u 9h.240gr.povrca sa mesom nece nista moje jede samo juvitanine kasice jer sam bila u bolnici u to vreme kad smo pocinjali sa cvrstom hranom,u 12h.200ml.mleka,u 15h.isto juvitanina kasica povrce sa mesom 120gr.i sok 120ml.18h.juvitana kasica 120gr.u 21h.200ml.mleka,u 23h.200ml.mleka i u 4h.sama se probudi oko 210ml.mleka.Nece nista slatko,nece griz,palentu poparu,nista moje sto skuvam a kuvala sam joj krompir,sargarepu,tikvice,brokoli,spanac,pasulj i nista ne prihvata kako da je naucim da mora da jede moje jer stvarno nemam para za kasice sve joj tetka kupuje,dajte mi neki savet.

Ja sam imala jako slican problem sa starijim detetom, koje je prethodno jelo sasvim lepo hranu koju ja skuvam, a za samo 7 dana kojih smo bili non-stop u pokretu se "navukao" na juvitanine kasice. Odvikla sam ga malo po malo, obozavao je i obozava jogurte i sve sto se pravi od mleka... Stavljala sam mu po jednu kasiku pavlake prvo u juvitaninu kasicu, a kada je to prihvatio onda sam isto radila sa kasicama koje ja spremim i progutao je bez problema. Bilo je povuci-potegni, jedno vreme su bolje isle kasice sa zumancetom nego sa mesom valjda zbog ukusa i konzistencije, ali proslo je. Umesto vocnih kasica je jedno vreme palio vocni jogurt, a onda cisto voce, sve je prihvatio. Glavni problem je bio sa povrcnim kasicama i to je reseno u jedno 7-10 dana. Inace, savet za pavlaku mi je dao neko sa RR. Drugi savet koji sam dobila a koji nisam probala jeste da uzmem njegovu omiljenu kasicu (ona crvena mala sa junetinom juvitanina) i dodam jednu supenu kasiku toga u ono sto ja spremim. Tada mi nije trebalo, ali kada se razboleo i kada nije nista hteo da jede - jeo je rucak spreman na taj nacin, a imao je vec 13, 14 meseci.

Srecno! Uspeces! Samo budi istrajna i ne vodi se logikom "bar nesto da pojede" jer nece sigurno nesto mnogo lose da bude ako za jedan od 5-6 obroka pojede par kasicica umesto cele teglice. Uzgred, nama je problem brzo resen zato sto smo imali samo jedan kritican obrok - a cini mi se kod vas prebrojah 3 - mozda ce trebati vise vremena...

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu gaggica)
Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here