Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:50:40
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 pahulja,generacijo,ima li doktorka obrazloženje zasto ne žumance? ma, zbog operacije i njene jetrice... al idemo u petak opet pa cu je pitati jel sad smemo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 15:30:02
|
|
|
|
minavb
|
Pahuljo, ima li ona zucnu kesu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 15:50:28
|
|
|
|
pahulja76
|
izvinjavamo se moderatorima na off mina, vise je nema, odstranili su je jer je imala jedan zucni put i od tankog creva napravili drugi koji su vezali za cistu koja se nalazi u centru jetre.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 15:52:03
|
|
|
|
Olga75
|
onda Andrijana bas mora da pazi sta rucka
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 15:55:08
|
|
|
|
pahulja76
|
a hirurzi kazu kao moze sve normalno al mislim da ipak nije tako...i slusam sta kaze pedijatar i onda mi se nadje pametna svekrIva i ne obaraca paznju na to sto je andrijana prosla nego da ce ona jos malo da napuni 10 mes. i onda mi soli pamet kako ona moze sve i da ja preterujem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 15:58:53
|
|
|
|
Olga75
|
moci ce ona da jede sve ali opreznije sa zumancetom , korom od voca , hranom koja je masnija , mahunarkama samo polako , znas i sama
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 16:05:52
|
|
|
|
pahulja76
|
ja pazim al me drugi (babe) ne slusaju i non-stop me kritikuju kako su oni pre mene othranili decu i znaju bolje od mene
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 16:12:36
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR moci ce ona da jede sve ali opreznije sa zumancetom , korom od voca , hranom koja je masnija , mahunarkama samo polako , znas i sama Bas htedoh da napisem ovo. Reci ti babama da su nihova deca imala zucnu kesu a da tvoje nema.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 16:15:15
|
|
|
|
pahulja76
|
dzabe, ne slusaju
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 17:50:29
|
|
|
|
Verus
|
pahuljice, ne znam kako sa decom, ali odrasli uzimaju neki lek (ako im je odstranjena zucna kesa) da mogu da vare masno, jel nesto slicno planiraju i za nju?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 12:57:48
|
|
|
|
pahulja76
|
nista nam dr (hirurg) nije rekla, sve kao normalno moze da jede al pedijatar nam rekla ne jos dzigericu (ima holesterola), posnija mesa-pilece belo, junece, telece, da mesam povrce (sto i radim, nekad joj u slanu kasicu ubacim 4 vrste povrca, npr. krompir, sargarepu, tikvicu, karfiol) i td. jos nismo ni mlecne proizvode probali, ne znam sta moze prvo da proba
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 13:04:22
|
|
|
|
Verus
|
Od mlecnih mislim da je najbolje da prvo proba neki vocni jogurt, naravno sa vocem koje je jela. H nikad nije volela obican jogurt, a jela je vocni. Ili pomesaj obican u mixeru sa malo svezeg voca. Daj joj par kasicica pa vidi kako ce podneti. Mleko naravno ostavi za sam kraj, ipak je teze za varenje. Posle jogurta mozes da joj das malo nekog mladog sira, oni su laksi za varenje od onih, zrelih, "starih" sireva. Bice sve to super, samo polako.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 13:23:14
|
|
|
|
pahulja76
|
ma, kravlje mleko nemam nameru da joj dajem pre 1.god. a juce me svekrva napala kako preterujem, kako neka njena komsinica sinu koji je mladji mes. dana od andrijane vec uveliko daje kravlje melko... i jos stosta a ja preterujem jer ce andrijana sad da napuni 10 mes. pa, sto jo ne dajem jaje... bla bla bla...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 13:31:02
|
|
|
|
Verus
|
Ti reci svekrvi da je tebe jedino briga za svoje dete, a ne za tudju decu. Ja sam H pocela polako da uvodim kravlje sa 13 meseci, da mesam po malo sa AD i negde sa 13.5 sam je prebacila na kravlje, ali ona je imala alergiju na kazein od 2 meseca zivota pa smo mi malo sporije isli, ali svakako mislim da si u pravu sto cekas. Sve te preradjevine, jogurt, sir, pavlaka su lakse za varenje i mozes lagano da krenes sa tim. Ja sam uvek cekala 3 dana, pa ako nije bilo problema, 4 dan sam je pustila da jede koliko zeli.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 13:44:44
|
|
|
|
pahulja76
|
ja ti cestitala u temi bracni problemi jer sam tamo videla da si pisala al cek da ti cestitam i ovde na novoj superiska, ti, magnetic, znam jos neke koje nisu na forumu a bebe su tu oko 10.-og mes.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 13:46:07
|
|
|
|
Verus
|
Hvala draga-eto, malo iznenadjenje, al nek prodje sve dobro, H ce biti skoro 2 godine starije, pa lepa je to razlika, sorry za OT.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 14:17:08
|
|
|
|
pahulja76
|
lepa razlika a i najbolje je tako dok su mali a ne kao mm i njegov brat-8 god. razlike. sorry za off, evo da se ja vratim na temu, a kad smo kod jogurta (sad mozda previse zapitkujem) jel gledate masnocu, 3,2%, 2,8%, 1,6%-ne znam vise ni koja postoje pa, kad se krene sa maslacem, margarinom, koji od njih, oni mekani, npr. rastimo il sirni namazi, koji mogu, krem sir
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 14:20:17
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam davala najmasniji jogurt: sto vise masti je bitno za bebe zbog mozga. Ja mislim da je puter puno zdraviji od margarina, ako imas opciju da to dajes. Sto se tice sireva, ako bi druge mame mogle da napisu jer ja nisam u Srbiji pa ne znam kojih ponuda ima....Neko je spominjao onaj ABC sir i President sir kao dobre, pa mozda to? I bitno je nuditi zitarice, citala sam da se malo hleba (bolje crnog, pravog ako ima) nudi uz obroke, ali ako jede one cerealije kupovne i to je onda dovoljno...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 14:41:40
|
|
|
|
pahulja76
|
za sada jede 7 korn pa joj ponekad u to dodajem voce al kad pocne da gricka hleb uz sir, namaz davacu joj integralnu kiflu, razanu, crnu i sl. (a sad dal je to stvarno od crnog brasna il ih boje kakaom ne znam ) maslac i ja mislim da je bolji od margarina, ja sam ga jela do svoje 20 i neke god., tek sam sa 20 i nesto god. pocela da jedem margarine dok sam kao vodila racuna o liniji i sad sam se skoro opet vratila na maslac hvala ti na savetima kiss
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 14:46:42
|
|
|
|
Verus
|
nema na cemu, eto, samo neka neke mame ubace jos koji su sirevi tu dobri
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 15:10:26
|
|
|
|
pahulja76
|
nego, htedoh jos da pitam, sa cim bi valjalo mesati grasak (osim sa sargarepom i kad je dan za meso) a da imam dovoljnu kolicinu da bih ga u blenderu izmiksala i da mi ne ostanu ljuspice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 15:18:15
|
|
|
|
Verus
|
mozda sa malo kuvanog pirinca?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.6.2011 21:40:20
|
|
|
|
gaggica
|
Molim vas za pomoc moje dete jede ovako u 9h.240gr.povrca sa mesom nece nista moje jede samo juvitanine kasice jer sam bila u bolnici u to vreme kad smo pocinjali sa cvrstom hranom,u 12h.200ml.mleka,u 15h.isto juvitanina kasica povrce sa mesom 120gr.i sok 120ml.18h.juvitana kasica 120gr.u 21h.200ml.mleka,u 23h.200ml.mleka i u 4h.sama se probudi oko 210ml.mleka.Nece nista slatko,nece griz,palentu poparu,nista moje sto skuvam a kuvala sam joj krompir,sargarepu,tikvice,brokoli,spanac,pasulj i nista ne prihvata kako da je naucim da mora da jede moje jer stvarno nemam para za kasice sve joj tetka kupuje,dajte mi neki savet.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.6.2011 0:39:04
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: pahulja76 nego, htedoh jos da pitam, sa cim bi valjalo mesati grasak (osim sa sargarepom i kad je dan za meso) a da imam dovoljnu kolicinu da bih ga u blenderu izmiksala i da mi ne ostanu ljuspice Ja ga kuvam sa sargarepom, mesom (sa ili bez) i krompirom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.6.2011 0:53:02
|
|
|
|
prase
|
IZVORNA PORUKA: gaggica Molim vas za pomoc moje dete jede ovako u 9h.240gr.povrca sa mesom nece nista moje jede samo juvitanine kasice jer sam bila u bolnici u to vreme kad smo pocinjali sa cvrstom hranom,u 12h.200ml.mleka,u 15h.isto juvitanina kasica povrce sa mesom 120gr.i sok 120ml.18h.juvitana kasica 120gr.u 21h.200ml.mleka,u 23h.200ml.mleka i u 4h.sama se probudi oko 210ml.mleka.Nece nista slatko,nece griz,palentu poparu,nista moje sto skuvam a kuvala sam joj krompir,sargarepu,tikvice,brokoli,spanac,pasulj i nista ne prihvata kako da je naucim da mora da jede moje jer stvarno nemam para za kasice sve joj tetka kupuje,dajte mi neki savet. Ja sam imala jako slican problem sa starijim detetom, koje je prethodno jelo sasvim lepo hranu koju ja skuvam, a za samo 7 dana kojih smo bili non-stop u pokretu se "navukao" na juvitanine kasice. Odvikla sam ga malo po malo, obozavao je i obozava jogurte i sve sto se pravi od mleka... Stavljala sam mu po jednu kasiku pavlake prvo u juvitaninu kasicu, a kada je to prihvatio onda sam isto radila sa kasicama koje ja spremim i progutao je bez problema. Bilo je povuci-potegni, jedno vreme su bolje isle kasice sa zumancetom nego sa mesom valjda zbog ukusa i konzistencije, ali proslo je. Umesto vocnih kasica je jedno vreme palio vocni jogurt, a onda cisto voce, sve je prihvatio. Glavni problem je bio sa povrcnim kasicama i to je reseno u jedno 7-10 dana. Inace, savet za pavlaku mi je dao neko sa RR. Drugi savet koji sam dobila a koji nisam probala jeste da uzmem njegovu omiljenu kasicu (ona crvena mala sa junetinom juvitanina) i dodam jednu supenu kasiku toga u ono sto ja spremim. Tada mi nije trebalo, ali kada se razboleo i kada nije nista hteo da jede - jeo je rucak spreman na taj nacin, a imao je vec 13, 14 meseci. Srecno! Uspeces! Samo budi istrajna i ne vodi se logikom "bar nesto da pojede" jer nece sigurno nesto mnogo lose da bude ako za jedan od 5-6 obroka pojede par kasicica umesto cele teglice. Uzgred, nama je problem brzo resen zato sto smo imali samo jedan kritican obrok - a cini mi se kod vas prebrojah 3 - mozda ce trebati vise vremena...
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?