Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.6.2011 8:37:02
|
|
|
|
MASHKA
|
jedno glupo pitanje....jel još ubek moram da joj skidam koru sa krušaka?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.6.2011 9:18:34
|
|
|
|
gaggica
|
Znam da imaju adaptirana mleka za alergije i nama je prepisan aaptamil alergy car ali kisela je i nece da pije a i ne bih mogla to da priustim s obzirom da kosta 1800dinara,tako da sam prinudjena davati joj sojino lepo ga pije kolicinski za razliku kako je pila bebelak i povracala razmisljam se ovih dana da probam kozje mleko da joj dam,ona jede brokoli,spanac,tikvice,krompir,sargarepu,karfiol skoro svo povrce samo ne voli da guta lenja je,nista joj ne smeta nema alergiju nikakvu sem na mleko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.6.2011 9:28:59
|
|
|
|
minavb
|
Desava se da alergija na mleko da reakciju u vidu upale sluzokoze, ezofagitis i slicno, pa deca nece da gutaju. Bas kad smo mi isli kod gastroenterologa, jedna mama je dovela cerkicu koja je bas taj slucaj. NJena alergija na kazein je davala tesku upalu jednjaka i sluzokoze creva i zato je dete odbijalo sa pije mleko i jede bilo sta.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.6.2011 9:30:11
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: MASHKA jedno glupo pitanje....jel još ubek moram da joj skidam koru sa krušaka? SKidaj Maso
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.6.2011 12:58:02
|
|
|
|
gaggica
|
Pa ne znam ona je imala periode kad je bas lepo jela cak 750gr.povrca dnevno ovo traje mozda mesec dana da slabije jede ali pije lepo mleka,i mi smo bili kod gastroenterologa u Tirsovoj jedan od najboljih strucnjaka ubacivali su joj sondu u zeludac valjda bi videli da nesto nije u redu njena dijagnoza je anorexio samo eto lenja sve mora na silu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.6.2011 16:44:00
|
|
|
|
minavb
|
I mi smo imali dijagnozu infantilna anoreksija dok mnismo potvrdili refluks. Kod koga ste bili?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.6.2011 22:40:29
|
|
|
|
gaggica
|
Kod dr.Vojislava Perisica smo bili on bas vazi za strucnjaka,jel mozes da mi kazes kako se prepoznaje reflux i kako se leci posto nemam pojma nista o tome?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.6.2011 23:54:52
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: gaggica Kod dr.Vojislava Perisica smo bili on bas vazi za strucnjaka,jel mozes da mi kazes kako se prepoznaje reflux i kako se leci posto nemam pojma nista o tome? gaggice evo teme o refluksu KLIK Ima neko savjet sta da dajem Matiji za dorucak??? Mislim da mu je pavlake, jogurta, sira i hleba na vrh glave vise Palentu nece. Kravlje mu nisam jos uvela. AD (osim gotovih milupinih kasica sa bananom ili keksom) nece pa ne mogu da miksam zitarice...U rebusu sam
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 0:11:15
|
|
|
|
Tea2
|
Kupi Bio 7 corn,skuvas jabuku ili neko drugo voce-moja D to voli.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 0:16:09
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Kupi Bio 7 corn,skuvas jabuku ili neko drugo voce-moja D to voli. Imam ih vec , samo ne znam u sta da smiksam. Probala sam u ono kupovno voce i on nece to da jede Mozda bi sa domacom jabukom bilo drugacije, probacu
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 0:24:42
|
|
|
|
Tea2
|
Ja sam ujutru jako lenja pa je uglavnom instant varijanta.Ali,moze vec i pitu,krofne,kifle,przenicu sa zumancetom....Milupina Chokolada je super.Popara..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 0:41:04
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Ja sam ujutru jako lenja pa je uglavnom instant varijanta.Ali,moze vec i pitu,krofne,kifle,przenicu sa zumancetom....Milupina Chokolada je super.Popara.. Nisam mu jos davala cokoladu, ali hocu uskoro. Nego drugarica mi rece da u Milupinoj sa keksom ide cijelo jaje? Nikako da procitam. daaaaa u pravu si przenice A pite i krofne ce da zaobidje ujutru, narocito po ovim vrucinama
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 13:50:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Przenice ? Kako ih pravite samo u mleku i zumancetu ?? Jel vasa deca zvacu ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 13:52:52
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Eeeeeeeeeeeee, a mi se baš ujutru davimo pitama... Vidim da joj prija, ne pojede mnogo, 10ak zalogaja.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 13:56:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Pitama ? Kako ih napravis ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 13:57:50
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Mladi sir, jogurt, spanać, bez soli, (sa malo kisele vode da naraste), pa u kore urolam i krkamo Zbog nje se navikli i ostali na neslano.
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 22.6.2011 13:58:27 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 13:59:18
|
|
|
|
Anoniman
|
A koje kore , jel u tim korama ima jaja ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:14:40
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Iskreno, ja tupson, nije mi palo na pamet da vidim za jaja . Ona sad jede žumance. Verovatno ima jaja... a nije joj se pojavljivalo ništa na koži. A jednom sam pravila i od integralnih kora pa pita bila malo sladunjava.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:16:17
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Moja drugarica se druži sa nekim Kinezima, oni imaju bebu i mama bebi pravi nešto od celog jajeta. Znam samo da u to ide celo jaje, a beba tad imala 2 meseca!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:17:26
|
|
|
|
Tea2
|
Nema jaja u korama,samo brasno i voda.Slobobno u ovom ,,nasem"uzrastu smes i pravu pitu,tako ces polako i belance uvoditi.Moja D jos uvek povraca na celo žumance,pa sam malo u strahu-inace bih joj sada sve davala.Jos miksam.Lizne po malo plazmice,kiflu radi zabave...Ali,što žvace papir-nema sanse da joj uzmes,caskom proguta!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:21:55
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Super za kore, znači i dalje teramo pite Papir, razne etikete i nalepnice, to nam je glavni meni
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 22.6.2011 14:22:29 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:24:32
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Plazmu neće, onako samu,ali sa voćem hoće. Jogurt neće, pavlaku sam joj juče 1 put dala, svidela joj se pa sam malo dodala i u slanu kašicu, lepo je jela. A onda joj juče svekrva da i krastavac pa je i njega njupala... da se osula ne bih znala od čega je, pavlaka ili krastavac
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:27:21
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Nego drugarica mi rece da u Milupinoj sa keksom ide cijelo jaje? Nikako da procitam. daaaaa u pravu si przenice DA, ja narucila da mm nabavi milupine biskvit zitarice i kad je doneo citam sastav a ono sitnim slovima pise sadrzi jaja... pa jbm im m... pricaju ne sme dete belance pre 1 god. a oni stavili celo jaje a mi jos nismo ni zumance probali, rekla dr ne jos
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:36:20
|
|
|
|
Tea2
|
pahulja,generacijo,ima li doktorka obrazloženje zasto ne žumance?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.6.2011 14:38:51
|
|
|
|
magnetic
|
Ja danas kuvala kukuruze i dala D da proba.Dete se ''razvalilo'' jeduci
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?