|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
23.5.2011 16:43:50   
Ana RR
Ma samo ti znaš kako vam je bilo. Bitno da ide na bolje user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1151
23.5.2011 16:45:13   
*Alexx*
Mina, ekstra! user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1152
23.5.2011 16:47:13   
red sonia
user posted image za Vanjuuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1153
23.5.2011 16:52:00   
minavb
Hvala drugari. Sutra cu da mu dam jagodicu, samo jednu, da proba.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 1154
23.5.2011 16:53:02   
Gejsha
ja sam jagodu već odavno dala ali interesuje me za južno voće? kada mogu da mu dam i šta sve smem?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1155
23.5.2011 17:04:51   
minavb
Bananu si vec uvela, avokado takodje moze rano da se uvede, ostalo bi trebalo posle prvog rodjendana mada vecina pozuri pa uvede ranije.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Gejsha)
Direktna veza do poruke: 1156
23.5.2011 17:06:21   
Gejsha
a kivi i ananas? to vidim da mnogi već uvode i sa 8 meseci

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1157
23.5.2011 17:09:34   
minavb
Ja i to odlazem. Mene pece jezik od kivija a od ananasa pocrvenim oko usta. Mogu da zamislim sta Vanji moze da se desi. Ne zurim nigde, jesce sve to zilion puta, ima vremena.

(odgovor članu Gejsha)
Direktna veza do poruke: 1158
23.5.2011 17:10:29   
Gejsha
u pravu si! hvala punouser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1159
23.5.2011 17:35:58   
mejvis
Jagoda mnogo lepo ide kada se umuti sa bananom, 3-4 jagodice i jedna banana- fenomenalna užinica!user posted image

(odgovor članu Gejsha)
Direktna veza do poruke: 1160
24.5.2011 10:47:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ribizla

Sta mislite o kozijem mleku ? Imam priliku da uzimam mleko od koze koja samo pase travu pa me zanima da li je to mleko bolje , lakse i zdravije od kravljeg ili ne?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1161
24.5.2011 10:57:17   
minavb
Juce naleteh na ovo:
Španski naučnici iz Granade proučavali su sva blagotvorna svojstva kozjeg mleka i došli do zaključka da ima daleko više prednosti u odnosu na kravlje.Ovo mleko je po svom sastavu najsličnije ljudskom, veoma je hranljivo i lako ga vare čak i ljudi koji su osetljivi na laktozu.

Kozje mleko obiluje kalcijumom i fosforom koji su važni za čvrstinu kostiju, te cinkom i selenom, snažnim antioksidansima koji održavaju  imunitet.

Španski naučnici preporučuju kozje mleko ljudima koji pate od anemije izazvane manjkom gvožđa u krvi zato što upravo kozje mlijeko pospešuje bolje korišćenje gvožđa u organizmu i obnovu hemoglobina, krvnog pigmenta koji sadrži gvožđe.

Malopre sam probala Vanji da dam za uzinu jagodu sa jabukom i uopste mu se nije svidelo. Cak je ispovracao to malo sto je progutao. Nema veze, nista strasno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1162
24.5.2011 11:04:52   
Olga75
Mishica je negde pisala o kozijem mleku kad je htela da ga uvede ali sad ne mogu da pronadjem gde user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1163
24.5.2011 11:09:24   
Anoniman
Sve u svemu mislite da je dobro davati bebi kozije , prokuvano sa grizom ili palentom ?
Mina , mani se jagoda , drago mi je sto tako lepo jede , sad sam procitala user posted image
Olga , u kojoj temi je pisala trazicu ja

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1164
24.5.2011 11:13:32   
minavb
Bilo je malo kiselo, verovatno mu se zato nije svidelo, a secer bas nisam htela da dodam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1165
24.5.2011 11:15:24   
Olga75
Ribizla , da li u kravljem mleku , da li ovde u ishrani ne secam se ali znam da je pisala

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1166
24.5.2011 11:15:46   
Snelle
Meni je pedijatar rekao nikako kozije!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1167
24.5.2011 11:16:35   
minavb
Zbog?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1168
24.5.2011 11:20:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Snelle

Meni je pedijatar rekao nikako kozije!

Jel rekao samo to ili je objasnio ?

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1169
24.5.2011 11:20:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

Ribizla , da li u kravljem mleku , da li ovde u ishrani ne secam se ali znam da je pisala

Ok , procitacu sve user posted image Hvala O

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1170
24.5.2011 11:21:16   
Olga75
mislim da kozije mleko zbog soli ili proteina vise opterecuje bubrege , tako nesto je rekla meni zvercicina pedijatrica kad sam pitala user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1171
24.5.2011 11:22:52   
minavb
To i mene zanima, zasto ne. Mene su nalivali kozjim mlekom kad sam sa 9 godina imala tesku leukopeniju i anemiju. Cak su mi i izdvajali surutku da pijem, tako im je hematolog naredio.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1172
24.5.2011 11:23:24   
Snelle
IZVORNA PORUKA: minavb

Zbog?

Izaziva anemiju kod dece.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1173
24.5.2011 11:24:11   
Anoniman
Moracu da pitam naseg nefrologa onda , mislila sam da joj pravim samo dorucak sa tim mlekom umesto kravljeg .. Ostalo bi bilo AD , ali cu ipak pitati dr 

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1174
24.5.2011 11:26:26   
minavb
IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: minavb

Zbog?

Izaziva anemiju kod dece.

Zar se to ne odnosi na kravlje koje se uvodi prerano?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here