|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
17.5.2011 15:14:59   
Verus
Ja sam sa bananom krenula, pa sam je pustila da rukicama sama brlja.  Bio je haos, ali dete ne nauci da zvace ako samo ne stavi u usta, mislim da je povezanost ta dva velika.  U pocetku dajes sve povrce i voce skuvano, zgnjeceno viljuskom, i u pocetku dodas malo vode u kojoj se kuvalo, a opet dovoljno da moze da ugrabi rukom, ILI sto sam ja radila, prstima sam je prvo hranila, pa cak u pocetku ako proguta bez zvakanja, naravno ne moze da se udavi.  Kasnije sam joj davala one pufnice kupovne, pa lomila na pola, a ona sama rukicama uzimala i jela. 
Tada je imala samo 2 donja zuba. Njima su desni dovoljno tvrde da mogu njima da prozvacu to dovoljno da se moze progutati. 

Treba ih pustiti sto vise sami rade, uzivaju u tome i sada su u uzrastu kad i zele da budu pomalo nezavisni od nas, i to je sasvim ok. 
Ubrzo ce nauciti da jede sam bananu, pa povrce itd.  i kad vidis da dobro zvace, onda mozes seckati siiiiitno.  Ja sam meso sekla bas sitno, popreko od vlakana mesa, i onda mesala sa gnjecenim povrcem i malo supe, pa davala na kasicicu i prihvatala je lepo.

Moja H kad je jednom pocela da jede hranu koja nije blendirana, nije vise NISTA htela kupovno, blendirano. Od tada sve spremam sama, znaci od nekog 6,7 meseca.  Jedino nekada je voce dobijala kupovno, i to je slabo htela....
IZVORNA PORUKA: ribizla

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Daco, mislim da je vreme da polako prestanes da blendas, gnjeci viljuskom pa onda polako seckaj sitnouser posted image

Kako ovo postici ? I ja sam pokusala nekoliko puta , hoce samo bananu gnjecenu i to je sve

< Poruku je uredio Verus RR -- 17.5.2011 15:27:47 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1101
18.5.2011 10:18:57   
Anoniman
Hvala Verus na savetima , jos mi molim te reci kakve su to pufnice ?
Pokusacu danas , zumance tikvice i povrce iz supe da joj izgnjecim viljuskom user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1102
18.5.2011 15:14:43   
Verus
Joj ribizla ne nam kako se to tu zove...haj pokusacu da nadjem sliku, ali to su kao mali okrugli smoki, koji se topi u ustima, a namenjeno je za bebe.  Bas da uce da jedu rukicama i prstima jer ih lako mogu uhvatiti.  To je sama vec jela sa 8 meseci-bas i kad je krenula u jaslice.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1103
18.5.2011 15:16:45   
Verus
Evo ove od Gerbera sam joj davala (i sad nekad voli da ih jede):

user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1104
18.5.2011 15:17:05   
Verus
Hajde javi kako je proslouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1105
18.5.2011 15:18:00   
jelenadunja
gde ima da se kupi?

Evo ove od Gerbera sam joj davala (i sad nekad voli da ih jede):

user posted image

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1106
18.5.2011 15:19:31   
jelenadunja
Desava mi se vec par puta da D uvece odbija mleko sa keksom!Jel ima neko predlog sta da joj ponudim pred spavanje?

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

(odgovor članu jelenadunja)
Direktna veza do poruke: 1107
18.5.2011 15:55:44   
Daca88
Počela sam polako da uvodim belance...
prvo sam dala testo sa celim jajima
pa onda sam dala piškote nadrobljene u mleko
pa zatim sam napravila slatki krem sa celim jajetom
i danas sam dala četvrtinu belanceta čistog

< Poruku je uredio Daca88 -- 18.5.2011 15:56:15 >

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

Direktna veza do poruke: 1108
18.5.2011 16:02:34   
minavb
Kako pravis slatki krem?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 1109
18.5.2011 16:04:18   
Verus
Jelena, ja sam to ovde kupovala (SAD),  ne znam ima li u Srbiji...ili bar nesto slicno?

Direktna veza do poruke: 1110
18.5.2011 16:08:21   
minavb
Nema. Posalji nam.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1111
18.5.2011 16:11:00   
Verus
user posted image  ne znam jel se sme hrana slati postom=ma ima neki smoki ili nesto na bazi voca i povrca ne ?  Pa se izlomi i da.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1112
18.5.2011 16:11:32   
Anoniman
Grozno je proslo user posted image Nije htela da otvori usta uopste posle prvog zalogaja ..
Pokusacu sutra da joj izmixam veci deo i da dodam u to kasiku gnjecenog povrca , par dana pa cu da povecavam kolicicnu .. Do rodjendana ce valjda jesti bar gnjecenouser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1113
18.5.2011 16:13:48   
minavb

user posted image  ne znam jel se sme hrana slati postom=ma ima neki smoki ili nesto na bazi voca i povrca ne ?  Pa se izlomi i da.

Smoki samo kukuruzno sa kikirikijem. Smoki se inace jako lepi za nepce, moze dete lako da sa zadavi sa tim. Bilo je slucajevauser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1114
18.5.2011 16:14:22   
Verus
user posted image  ma hoce sigurno, naci ces vec nacin da prilagodis njenim zeljama i ukusu....cudno im je to, bas kao sto je posle mleka blendana hrana isprva bila cudna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1115
18.5.2011 16:15:15   
Verus
uf mina...ne znam jel ima nesto sto je na bazi pirinca..ove pufnice se onako, istope u ustima, mada, i mene je bio bas strah ispocetka, lomila sam na pola i pratila joj svaki pokret, pa ako nesto zapne da je tresem naglavacke...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1116
18.5.2011 16:18:40   
Daca88
IZVORNA PORUKA: minavb

Kako pravis slatki krem?

1 jaje,kašičica neskvika,kašičica margarina light,malo mleka,malo prah šećera,mešati na vatri dok se ne zgusne i ne postane lepo kremasto,posle ohladim...
Mada,juče sam mu tek prvi put dala ovaj "kućni krem" recept sam dobila od drugarice čiji mali je mesec dana stariji od mog,a dala sam mu samo zbog celog jajeta da vidim kako će proći...

< Poruku je uredio Daca88 -- 18.5.2011 16:19:27 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1117
18.5.2011 16:19:57   
Pretty78
celo jaje? i belance?

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 1118
18.5.2011 16:21:08   
minavb
IZVORNA PORUKA: Daca88

Kako pravis slatki krem?

1 jaje,kašičica neskvika,kašičica margarina light,malo mleka,malo prah šećera,mešati na vatri dok se ne zgusne i ne postane lepo kremasto,posle ohladim...
Mada,juče sam mu tek prvi put dala ovaj "kućni krem" recept sam dobila od drugarice čiji mali je mesec dana stariji od mog,a dala sam mu samo zbog celog jajeta da vidim kako će proći...

Deluje zanimljivo.user posted image

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 1119
18.5.2011 16:23:10   
Daca88

IZVORNA PORUKA: Pretty78

celo jaje? i belance?

pa da...uvodim polaklo celo jaje zbog mmr vakcine koja nam je zakazana 2 nedelje posle prvog rođusa.Rekli su nam da dajemo prvo hranu koja u sastavu sadrži celo jaje,pa tek onda čisto belance.
Tako da sam ja pre 4 dana počela da uvodim belance kroz celo jaje,prvo u domaćem testu sa celim jajima,pa u piškoti,pa u tom kremu,i danas sam mu dala četvrtinu belanceta.Malo se osuo po vratu,tri-četiri tačkice crvene...mada nisam sigurna,možda je i od toplote.

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 1120
18.5.2011 16:24:52   
Pretty78
ja nikako da Davidu krenem sa tin belancem....sve nekako....pojma nemam.....juce smo bili u savetovaliostu i ja konj nisam pitala sta sad smemo jos da jedemo....mislim posto smo sad veliki user posted image

ali to belance nikako da krenem....sve mi se nesto ne da....neznam sto

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 1121
18.5.2011 16:58:35   
Verus
Pretty sad moze da jede sve ko veliki user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 1122
18.5.2011 16:59:27   
marija32
Ja sam pocela sa celim jajetom, prvo sam po mrvicu, sada vec celo przim, kuvam...

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 1123
18.5.2011 17:22:02   
Dada81

Smoki samo kukuruzno sa kikirikijem. Smoki se inace jako lepi za nepce, moze dete lako da sa zadavi sa tim. Bilo je slucajevauser posted image

A,mene kopka ,je li sme smoki zbog kikirikija/alergen? Nešto se sve ustručavam,a nigde ,baš nigde nisam našla bez kikir. Jaje i ja dajem od skoro ,samo kroz hranu,juče pojeo gotovo dve lepe palačinke.Hvala Bogu ,ništa negativno!

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1124
18.5.2011 17:23:02   
Verus
Ja sam dala kikiriki puter 2x do sada i sve je proslo ok, ali bila je vec napunila godinu dana.  Neki kazu ne pre 2 godine, a meni pedijatar rekla sve da dajem...pa sad budi pametan

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here