|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
24.1.2011 19:07:32   
Anoniman
Mejvis, ja sam sa 9 meseci dala sinu isto tako pripremljen španat, jedino tako ga je jeo, i to je bilo jedino jelo koje je jeo sa "zaprškom" do daleko iza godine.

(odgovor članu mejvis)
  Direktna veza do poruke: 326
24.1.2011 20:51:02   
mejvis
Probaću baš sledeći put isto kao i nama. I malo soli stavim, jel da?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 327
24.1.2011 21:16:28   
Verus
Hvala NM!

Da vam napisem da sam sinoc pravila tako dzigericu, dinstan luk, celer, dzigerica-naravno luk joj nisam dala.  Umesala sam joj sa pire krompirom (tj. baren krompir izgnjecen), dzigerica i pavlaka. Jela je ali lose.  Mislim da nije bila gladna, jer nije se gadila ni tresla, jednostavno nije htela puno...Na kraju se najela yams ili ti slatkog krompira....bas je nekad cudna...a i to sto je bole usi ne pomaze situaciji oko jelauser posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 328
25.1.2011 0:35:24   
Modessty
A kako se daje belanac? Htela bi da probam da Danilu dam u toku ove nedlje dok sam još kod kuće.
Koliko količinski za prvi put?
Baš mi je frka jer sam ja imala jaku alergiju na belanac. Ali mislim da je bolje da mu dam dok sam kod kuće, jer moja mama koja će da ga čuva kad počnem da radim nema šanse da mu da.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 329
25.1.2011 0:48:05   
Modessty
Inače naš dan što se klope tiče poslednja dva meseca izgleda ovako:
ujutru mlečna kaša (frutolino, čokolino, grisolino....), ili griz (pirinčani ili pšenični) ili palenta sa mlekom. To je negde izmedju 8h i 9h

Nakon prepodnevne dremke voće ili voćna kašica (zavisi kako je raspoložen)

oko 15h ručak: povrće + piletina, ćuretina, teletina, riba ili žumanac, a nekad i samo povrće. uz ručak obično jede i kiselo mleko. Za jogurt i sir nije baš zainteresovan. Od povrća ne jede: pasulj, prokelj i kupus. Prokelj smo probali ali ga je ba mnogo mučilo stomače. Ne jede ni paradajz jer je jednom povratio kašicu koja je imala paraajz u sebi. Hleba uglavnom ne jede. PO nekad gricne neko malo parčence korice čisto da malo počeša zubiće.

Obično spava od 16h do 18h. Kad se probudi pije sok ili vodu i pojede neki keksić.

Večera izmedju 19h i 20h i to opet neka kombinacija kašice sa mlekom.

Sisa uveče pre spavanja - oko 22h i ujutru oko 4 ili 5h.

Povrće i meso su bareni, sa malo maslinovog ulja ili maslaca.
Sok i vodu počeo da pije pre jedno mesec dana kada smo sasvim izbacili podoj preko dana.
Od voća neće citruse. Lizno jednom narandžu, mandaribu i limun i više nikad nisam mogla da ga nateram da makar i proba. Samo se nasmeje i pobegneuser posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 330
25.1.2011 1:02:13   
indy_25
Evo i mene u ovoj temi user posted image  mada smo mi po jelovniku vec odavno u ovoj temi, jedino nismo probali kravlje mlijeko i kostunjavo voce a ostalo smo sve skoro probali.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 331
25.1.2011 10:44:34   
Shishica
A kad oni pocnu da jedu priblizno kao mi...?

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 332
25.1.2011 10:47:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mejvis

Probaću baš sledeći put isto kao i nama. I malo soli stavim, jel da?

Moje mišljenje je da se so ne daje pre godine, osim u posebnim slučajevima. Ali, ako soliš ostalo, stavi i tu.

(odgovor članu mejvis)
  Direktna veza do poruke: 333
25.1.2011 10:48:59   
Anoniman
Mod, isto kao žumance. Prvi put mrvu, tek da vidiš da li ima neke reakcije, drugi put dve mrveuser posted image i treći put već možeš malo više.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 334
25.1.2011 12:31:46   
Verus
Dala sam joj dinju i borovnice 2x i podnela je bez problema.  Jedino sam kod borovnica gulila ljusku i dala samo bobicu iznutra: nesto sam se bojala da bi joj ta ljuska bila teska za varenje?  A opet, znam da je u ljusci verovatno puno antioxidanta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 335
25.1.2011 16:53:15   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Dala sam joj dinju i borovnice 2x i podnela je bez problema.  Jedino sam kod borovnica gulila ljusku i dala samo bobicu iznutra: nesto sam se bojala da bi joj ta ljuska bila teska za varenje?  A opet, znam da je u ljusci verovatno puno antioxidanta...

Normalno je da deci do druge godine opne samo prođu kroz GIT, sve te se namirnice sa ljuskama teško i/ili ne vare.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 336
26.1.2011 12:10:05   
Modessty
Ja Danilu dala mleko kravicu 2.8mm još pre dva ili tri meseca. ALi neće da ga pije već samo kao čokolino i razne slične kašice.
Evo danas pio iz moje šolje malo mleka sa kakaom. Htelo dete da proba i ja mu dala.

A koliko se pravi pauza izmedju te prve i druge mrvice belanca kad počne da se daje?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 337
27.1.2011 23:37:19   
indy_25
Moja Sarah cijeli dan je popila danas svega 200 ml mlijeka ne znam sta joj je inace popije oko 500-600 ml. Sta mislite da joj uvedem kravlje mlijeko kad napuni 10 mjeseci ako bude i dalje odbijala ovo ad. Svakako sam mislila sa godinu dana da ga uvedem, pa ne znam sta mislite hocu li pozuriti ako krenemo sa dva mjeseca prije?

Unaprijed hvala na odgovorima user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 338
28.1.2011 0:25:59   
Modessty
Indy slobodno joj daj kravlje mleko. Ono sa 2,8 mlečne masti. Ja ga Danilu dajem od 8. meseca.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 339
28.1.2011 0:28:38   
indy_25
Ok hvala Mod user posted image  pocecu pomalo da joj dajem jer ovo ad nesto u zadnje vrijeme ne gotivi nikako samo odbacuje rukom kad je vidi skroz slabo pije mlijeka.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 340
28.1.2011 0:34:16   
madre
indy, danas mi je bila patronažna sestra i rekla je da ona preporucuje ad mleko cak do 3. godine životauser posted image ja sam planirala da mojoj bebi dajem sve do 2. godine a za kasnije cu videti. kasnije jedna konzerva ad mleka traje dugo tako da nije mnogo skuplje nego kravlje. ja bih produžila to bar jos malkouser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 341
28.1.2011 7:00:19   
indy_25
Madre ja mogu podnijeti sto se tice finansija da ga pije do ne znam koje godine user posted image  nego ne bi joj davala nikako preko godinu dana ad mlijeko vise. Glupo mi to nekako po novom do 3 g pa sta fali djeci koja su pila i od ranije. Uvijek nadjem neku zlatnu sredinu nebi joj dala ni od 6 mjeseci kravlje mlijeko a  ne bi ni do 2-3 g da cekam.I kod nas kazu da treba do 3 g. Samo sam pitala jel ima mama koje su dale prije godinu dana jer njoj se vise ni ne svidja ad evo jutros je popila 50 ml pa beba koja se rodi popije vise od nje user posted image . Eto Mod mi se javila pa cu i ja njoj jos malo pa kravlje.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 342
28.1.2011 7:25:07   
Trcosava
Indy moj sestra je uvela mlađem sinu kravlje sa nekih 9 meseci. A bio je dojena beba. Ono što ja mogu da ti kažem je da budeš obazriva sa kravljim zbog stolice. Ana mi je nadrljala, muku mučim. A uvela sam joj kravlje sa godinu dana.

Dobro jutro

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 343
28.1.2011 7:39:16   
indy_25
user posted image
IZVORNA PORUKA: Trcosava

Indy moj sestra je uvela mlađem sinu kravlje sa nekih 9 meseci. A bio je dojena beba. Ono što ja mogu da ti kažem je da budeš obazriva sa kravljim zbog stolice. Ana mi je nadrljala, muku mučim. A uvela sam joj kravlje sa godinu dana.

Dobro jutro

Mislis da ce joj biti tvrda stolica ako bude kravlje pilauser posted image Probacu par dana da joj dajem.

Dobro jutro i tebi user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 344
28.1.2011 7:49:27   
Trcosava
Daj Bože da ne bude, mislim malo tvrdja bi trebalo da bude. Sestra mi reče da se i njen mali napinjao, ali oni nisu stigli dokle smo mi stigli, na njihovu sreću.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 345
28.1.2011 12:06:01   
madre
indy, nisam mislila da ce joj nešto faliti, sigurno nećeuser posted image nego, u ad mleku ima svih vitamina, pravilno izbalansiranih, koji su potrebni za njihov razvoj, kojih u kravljem mleku nema. svakako da je i kravlje mleko zdravo, ali mislim da je ovo bolje. ali, ako neće ad, kravlje je fino rešenjeuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 346
28.1.2011 22:20:19   
LillyT
IZVORNA PORUKA: indy_25

Glupo mi to nekako po novom do 3 g pa sta fali djeci koja su pila i od ranije. Uvijek nadjem neku zlatnu sredinu nebi joj dala ni od 6 mjeseci kravlje mlijeko a  ne bi ni do 2-3 g da cekam

Baš tako. Ja ne verujem da su se stvari toliko drastično promenile, daleko bilo da je ono ranije bilo savršeno, naravno da je sve napredovalo pa se danas i više zna, ali i farm kompanije imaju veliku ulogu u svemu.
Ja sam juče Lari napravila pijace (namazala puter na hleb). Ljudi moja, kako je ona to jela, kao matora. Sve kao nešto žvaće, a samo zija da joj stavim u usta, pa zaboravi da proguta. Sledeći put ću da probam sa krem sirom.
Nego, važili još ono pravilo, 5 puta  mesa, 2 puta žumance?

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 347
29.1.2011 14:39:54   
mejvis
IZVORNA PORUKA: madre

indy, danas mi je bila patronažna sestra i rekla je da ona preporucuje ad mleko cak do 3. godine životauser posted image ja sam planirala da mojoj bebi dajem sve do 2. godine a za kasnije cu videti. kasnije jedna konzerva ad mleka traje dugo tako da nije mnogo skuplje nego kravlje. ja bih produžila to bar jos malkouser posted image

I meni je tako rekao pedijatar isto! Mada mislim da je to preterano. Za sada sisa i dajem mu Humanu kada pravim čokolino i te stvari sa mlekom. Sigurno da je bolje formula 3 i junior mleka od kravljeg a sada baš do 3 godineuser posted image , previše je.
Ja još uvek dajem 5x meso 2x žumance, otprilike.
A vidiš puter na hleb, toga se nisam setila! user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 348
29.1.2011 15:12:23   
Olga75
sad cu ja pametna user posted image adaptirano mleko je u stvari adaptirano kravlje mleko u prahu .
Ja sam zvercici dala kravlje mleko 3,5 % mlecne masti kad je imala malo vise od godinu dana i prakticno sve jela , malo je kaka bila tvrdja dok stomacic nije navikao i to je bilo to

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 349
1.2.2011 19:39:00   
Verus
Ja sam se totalno opustila.  Odlucila sam da je beba spremna, za ono sto jede i na cemu lepo napreduje, ima normalnu kaku, nema gasove itd.

Dajem joj sve sto jedemo.  Naravno, ako nesto nisam pre dala, onda idem sa onim 3 dana pravilom.

Npr. kuvala sam paprikas.  Sve sa dinstanim lukom, paprikom, piletinom, krompirom.  Naravno, izvadila sam krompir i meso pre nego sto sam stavila vegetu i biber (stavia sam malo soli), i to je jela. 

Dok smo bili na zimovanju=jela u restoranu sto i mi.  Malo testa od pice sa sosom, i govedine i sira.  Drugo vece jela piletinu i palentu iz mog tanjira, sa malo spanata i hleba.

Voli dete i nek jede.

Smucilo mi se sve kad sam procitala kako vise ne treba dojiti decu 6 meseci nego dati ranije cvrstu hranu, jer suprotno PODIZE rizik od alergije.  Bez veze.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here