|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
3.1.2011 21:52:02   
gagana83
IZVORNA PORUKA: LillyT

Od sutra zvanično pripadamo ovde user posted image
Koji krem sir koristite? Ja sam Lari dala onaj ABC, ne znam šta sada još smem od tih čudesa user posted image
Kada se daje žuti sir?

LlillyT,ABC sir ima konzervans.Mozda je bolje da joj dajes neki drugi koji ga nema,ima oh dosta na nasem trzistu.
Naravno nece joj nista biti ni ako jede ABC,ali zasto da ne izbegnes konzervanse ako vec mozes.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 301
3.1.2011 21:56:20   
LillyT
Gagana, ABC ima najmanje ostalih dodataka i soli, a znam da svaki ima malo konzervansa. Šta ti daješ?

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 302
3.1.2011 21:58:18   
gagana83
Ja pavlakuuser posted image

Bez zezanja,ne znam da li sam joj jednom ili dva puta dala krem sir,i ne secam se koji,uglavnom jede pavlaku.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 303
3.1.2011 22:00:52   
LillyT
Ja joj sir dajem uz palentu, poparu i makarone. Pavlaku zaboravim da stavim user posted image
Vrati se na prethodnu stranu i vidi mi pitanje za večeru, pliiiiz user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 304
3.1.2011 22:07:51   
gagana83

A šta da smućkam za večeru? Čitam u Nutriciji da kao može žumance, ali ne znam da joj ne presedne user posted image Za ručak meso, za večeru jajce, da nije mnogo proteina ili?

Ja sam sve dok Una nije napunila godinu pazila da joj istog dana ne dajem i zumance i meso.
Dva-tri dana meso pa jednom zumance. Sad vec ne vodim racuna o tome.

Koliko ti mesa pojede za rucak?
Ja sam u tom periodu za dorucak davala gotove pahuljice(u to nekad ubacim voce) a vecera je uglavnom bila palenta ili popara sa jogurtom ili sirom.Ili neka od Hipp kasica Good night,najcesce ona sa keksom.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 305
3.1.2011 22:09:52   
Mishica 77

Onda sam pobrkala nešto user posted image Meni u glavi stoji da se umuti slatka pavlaka (user posted image ) i neko seckano voće. Ja joj kupujem ili Hipp ili one plave Campia i to joj je za doručak

A pa jesam ondaK ja! user posted image Pravila joj slatku pavlaku i voćku.

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 3.1.2011 22:10:37 >

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 306
3.1.2011 22:12:27   
LillyT
Fala vi, uplatiću ti penziono user posted image
Jede ona meni oko 60-70-80 grama... tako nekako, ne merim. Krvnu sliku je super sredila. Te Hipp-ove good night baš i ne voli nešto.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 307
3.1.2011 22:14:13   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Onda sam pobrkala nešto user posted image Meni u glavi stoji da se umuti slatka pavlaka (user posted image ) i neko seckano voće. Ja joj kupujem ili Hipp ili one plave Campia i to joj je za doručak

A pa jesam ondaK ja! user posted image Pravila joj slatku pavlaku i voćku.

Nisam još prsla s mozgom user posted image Koju slatku pavlaku i koliko toga bude i koliko ona sme da jede? Moja Milka je halapljiva, ta bi pojela ceo raf kašica i litar jogurta

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 308
3.1.2011 22:23:49   
Mishica 77
Nisam joj ni to skoro davala.... tad je jela po 120g. Recimo 50g voća i ostalo pavlaka. ne bih ja davala puno. Ta pavlaka je jako masna i kalorična.
Mene zanima jel tih 60, 70, 80g mesa obareno ili sirovo? I u koliko povrća? Meni je Isidora od skoro počela da jede po 180-190g. Do tada 150 i u tome 50g sirovog mesa. Sada moram da povećam malkice.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 309
3.1.2011 22:40:38   
LillyT
Ima tema, meni- meso, tako nekako se zove. Ja otprilike dajem oko 1/3 mesa, ostalo povrće.

Direktna veza do poruke: 310
3.1.2011 22:41:50   
Mishica 77
Ma znam da ima tema, gledala je odavno... nego me zanima koliko izmeriš sirovog, pre barenja?

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 311
3.1.2011 23:00:57   
red sonia
ja sam zumance davala samo umesto mesa,za veceru uglavnom neke zitarice dajem

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 312
3.1.2011 23:02:54   
red sonia
ja ne merim meso vec odokativnouser posted image

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 313
4.1.2011 4:31:40   
Verus
jaoj boze pa i ja sam sad u ovoj temi!

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 314
4.1.2011 7:54:48   
maja19
I ja sam u ovom periodu krenula Nikoli sa zumancemi davala mu tri puta nedeljne krenuvsi od 1/8, a ostalim danima meso.Nikad nisam mesala.U ovom periodu sam mu davala i ribu, belu, i cesto somovinu to mu se mnogo svidjalo.Sto se tice jogurta cula sam od koleginice koja je dete vodila u Bgd kod imunologa, da ne objasnjavam zasto da je od jogurta za decu najbolji 5+..ovde  kod nas nije bilo tog pa nam je suprug donosio iz Zajecara..

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 315
4.1.2011 9:00:59   
red sonia
jel isao mozda neko kod nutricioniste ili ima neki konkretan plan i program od pedijatra sta za dorucak,veceru,kad voce kad slano,koliko mleka i sl.

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 316
7.1.2011 13:46:53   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Ma znam da ima tema, gledala je odavno... nego me zanima koliko izmeriš sirovog, pre barenja?

Ja tek sada videh ovo user posted image
Miši, ja sam verovatno jedna pod retkih koja ne meri hranu, nego koliko pojede, pojede. Kada joj kupim npr. teletinu ili junetinu, onda to bude oko 60-70 gr sirovog mesa, a piletinu i zeku mm-ovi gaje, pa to ne merim. Sada smo u fazonu da joj nađemo negde pačetinu, kaže dr da je to super, samo nemam pojma kome ću koknuti patka (ili patku).
Koliko tečnosti sada treba da piju? Meni L često zabušava, a nekada se nalije kao kamila (preko 120ml), a tu ne računam mleko

Direktna veza do poruke: 317
7.1.2011 17:54:29   
Olga75
ja isto nisam merila nego odoka , onako sirovo parce velicine i debljine dlana lepo iseckano sa povrcem i onda sam napravljenu kasicu eto cisto radi orjentacije stavljala u posudicu od kupovne kasice

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 318
17.1.2011 19:32:47   
Verus
Dizem temu.  Jel sve vec hranite svoje bebice osim kravljeg mleka, bobicastog voca, kikirikija?

Kako vam sada izgleda meni/dan?

Trazim ideje...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 319
17.1.2011 19:48:49   
Mishica 77
Nismo probali pasulj, kupus, cveklu.... sad mi stade mozak, mislim da je to to. I ovo što ti reče osim što ja Isidori odavno spremam hranu sa kravljim.
Mi pijemo mleko oko 7h, "doručkujemo" oko 12h jer do tada spava, užinamo oko 14h, ručamo oko 16 i 3oh, večeramo oko 19 i 30 - 20h i opet mleko oko 23 - 23 i 30.
Sok i čaj ne pije, ne dajem joj nikada, a vode popije malo.... možda do 70ml, što je malo za njen uzrast ali neće više.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 320
22.1.2011 22:09:16   
LillyT
Kupus, pasulj i cveklu nije jela za sada, bobičasto sam joj dala (Hipp kašica jabuka i bobičasto voće), a kravlje joj dam tu i tamo (u nekoj hrani). Koštunjičavo voće nije jela. Meni mi se nije puno menjao, jedino joj ne sitnim sada puno, a danas sam joj dala hleba i putera za večeru. Vodu slabo pije, ponekada popije 120ml, pa onda danima ništa, uvalim joj malo soka u tu vodu, pa tako pije. Znam da je bezveze, ali gadi se i ništa ne pije, pa bar malo da unese tečnosti. 

Direktna veza do poruke: 321
23.1.2011 9:00:24   
ljubavce
mi smo presli na kravlje mleko jos od 8 meseca, a dan nam izgleda ovako:
cim se probudi (to je oko 7 i 30) pije mleko, kasnije ponovo dremne od 9 i 30 - 11h. kada se produdi ide dorucak:
sto je obicno- popara, palenta, cokolino, zitarice za povrcem ili samo zitarice. Nakon sat i po vremena ide voce (sitno iseckana banana i rendamna jabuka preliveno sokom od mandarine ili vocna kasica) Onda se uspavljujemo mlekom u 14h i spavamo do 16 i 30h, sledi rucak sto nam je uvek povrce i meso (milion kombinacija za rucak i uvek novi recept) i uvek dodam jogurt ili kis.mleko ili pavlaku ili mladi sir ( sve kupljeno u prodavnici jer ne volim kupovati od zena ili na pijaci mlecne proizvode). Vecera nam je u 19 i 30h (jogurt i hleba ili cokolino ili hleba i sirko ...)
Uspavljujemo se u 23h sa mlekom spavamo do 7 i 30

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 322
23.1.2011 22:03:18   
New Mom
Za Verus.user posted image

Propržiti crni luk dok ne postane providan. Dodajte šargarepu (1-2). Zatim dodati 1 supenu kašiku osnovne supe (verovatno može i voda), džigericu (225g), paradajz i peršun (1kk). Krčkati sve na tihoj vatri još 15-20 minuta. Iseckati džigericu na sitne komade.
(za 8 porcija)

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu ljubavce)
Direktna veza do poruke: 323
24.1.2011 19:01:37   
mejvis
Evo i nas u ovoj temi!user posted image

Neće seckano, nema šanse, neće da žvaće, samo sakuplja u ustima, pa se davi, ne zna ni da pljune nego mu ja vadim prstomuser posted image ! A hleb komadiće sira, banane, to hoće ali ručak- samo napravi žvaku u ustima!user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 324
24.1.2011 19:05:10   
mejvis
Kravlje mleko mu nisam davala ali mogla bih da počnem, bar u kuvanju.
Danas sam pravila spanać za nas a odvojila sam za njega kada sam upržila sa belim lukom (pre brašna i mleka).
U to njegovo sam dodala krem sir, formulu i izmrvljeni hleb. Nije loše!
A sada razmišljam da nisam ni morala da odvajam nego da sam mogla i njemu da da sa brašnom i kravljim mlekom???
A korn- flex i jogurt- to može???

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here