RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 9:26:01)

von,za sada ok.rucak kuvam nocu,tj uvece.sve sto mogu odradim uvece,opeglam odecu za sutra,spremi povrce za boku,pocistim po nesto.svekrva vodi i dovodi b iz obdanista,a mm uskace oko boke kad sam ja u skoli,odsustvuje sa posla,ali ja planiram da idem na bolovanje usskoro,tako da izdrzacemo.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 9:39:30)

Von icicu sad do apoteke, pa cu da uzmem. Mukica bas se namuci.[sm=smiley13.gif]
I meni je kuca u haosu. I stvarno mi nije jasno kakо. Sve sredim od uvece. Ali ujutru svasta ima. Rasiri ves, vadi sudove iz masine, zatezi krevete. Mada, sada T namesta svoj krevet. Jutros mi kaze pre nego sto sam joj rekla: "Ne moras nista da mi govoris. Sve znam sta treba da uradim".[sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 9:54:04)

Ipak smo organizovanije kad radimo..sve mozemo!
Bas to Sanjice,sve sredjeno uvece..a ujutru skupi jedan ves,drugi rasiri..masina za sudove..dorucak,pa opet sudovi i vec vremr za spremanje rucka! I peglanje me ceka,kupatila..

dijana1* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 10:11:03)

Jutro mame[sm=smiley1.gif]
Eca nisu sva deca ista, neko samo zaspi, neko bi da se nosa, neko bi da samo lezis pored njega....
meni je suludo pustati dete da se kida i place. Pa sto smo ga radjale ako necemo biti uz nju/njega. Veruj mi to je jako kratak period godinu-dve-tri dana , jako brzo porastu. Jesi li cula ili videla da neka majka nosa dete od tri godine da bi ga uspavala, verujem da nisi. Zato ako tvoja beba hoce da se nosa, ti je nosaj, ljubi je, mazi je, njoj je to potrebno a ne trening i autoritet da bi sama naucila da spava. Koja je razlika hoce li sama zaspati sa godinu ili sa dve godine. Koga to briga. Bitno je samo da se ona oseca voljenom a ti zadovoljnom[sm=smiley1.gif]
Ja sam Vuka nosala do besvesti a sada sam ode u krevet i zaspi. Kostu nisam nosala ali sada smo u fazi da on legne u krevet sam ali ja ga drzim za ruku dok ne zaspi. Sam kaze juka, juka ( ruka) i ja mu dam. Ako mu to znaci sta me kosta da mu pruzim ruku.
Samo prati svoju bebu i radi onako kako ona zeli i neces se osecati lose.
Moji klinci u vrticu a ja odmaram. Posle klasika ves, sudje, spremanje....

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 10:18:35)

Zenska robija..kuca!!!

jess021 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 10:21:54)

Von, hvala [sm=smiley1.gif]
Nadam se da cemo sve resiti u hodu. Trenutno nas muce grcevi, ali dobro, malo se nosimo, malo se mazimo i prodje.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 10:33:04)

Evo,mene je boka upravo dovela do tacke kljucanja svojim spavanjem od 15 minuta!jbt kad bi neko mogao samo po ceo dan da dzonja sa njom i da je animira,nosa,sta vec!prodje,jeste,ali meni nekad dodje da samo zatvorim vrata za sobom!

jess021 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 10:39:36)

Branki[sm=smiley31.gif]

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 10:44:18)

Branki, draga sve te razumijem, mene isto dovede do ludila.
Znam Dijo, da će proći, ali umorna sam, iscrpljena, sama sam sa njom skoro po cijeli dan, ali biće bolje valjda.

mamin mish -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 10:52:43)

Jutro zene. Samo da mahnem.
Moja T je danas otisla na izlet sa vrticem. Sinoc nije mogla da zaspi od uzbudjenja a jutros se probudila na alarm mm za ustajanjeu pola pet.
Ja nacu puno da pametujem. Eco znam kako ti je. Meni je mm rekao sa sam kamenog srca kad sam je ucila da se sama uspavljuje i mesec dana je bezao iz kuce kad je trebala da se uspavljuje uvece. Preko dana nije puno pravila probleme ali uvece jeste. Ja sam T stavljala u krevetic i stajala pored nje i pricala joj pa kad se navikla na to onda sam pocela da je ostavljam samu. Jeste problem i treba zivaca. Probaj da joj das i neku igracku da je drzi kod nas je to upalilo. Dalo joj je neku sigurnost valjda da nije sama. Sto se tice vecere ja joj nikad nisam davala voce za veceru. Jednostavno voce mi nije za veceru jer je ne zasiti dovoljno.
Jess zenice su ti rekle radi onako kako ti mislis da je najbolje za tvoje dete. Ja sam moju T kupala svako vece i posle kupaja koj stavljala kapicu posto je spavala u sobi u kojoj je bilo svezije. I tako je i navikla da posle kupanja ide spavanje i mjkad nije pravila problema uvece pa makar se i probudila sat vremena pre toga. Oblaci je kao i sebe nemoj i pokri je tankim cebencetom. Ako primetis da je nervozna probaj da je raskomotis pa ces videti ako se smori onda joj je bilo toplo. Za piku ja sam joj brisala gazicom ili pelenom to belo.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 10:56:14)

e,kad bismo moogle mi mame ovih nasih prgavih devojcica da se skupimo,pa bar da imamo drustvo i da se komplet izjadamo i utesimo[sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 11:25:22)

Sad se vratih sa pijace. Zvala sam mm da dodje po mene jer sam se natovarila. Sad da im stavim supicu i da idu na spavanje.

amdn -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 11:31:30)

caos mame samo da mahnem, ctam sta se desava kod vas al nikako da sednem za komp malo duze da pisem i pricam sa vama. mislim na vas i ljubim vas

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 11:38:17)

Von kad si vec tu jel si davala Joki atiprim? Vidim da pise da se ispod tri godine ne preporucuje.[sm=smiley13.gif]

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 12:00:02)

Nisam J,ali sam Tiki od druge godine,pre druge godine..tako da mozes da dajes..to pise jer ima meda u sebi,pa zato..a one med jedu!

wivern -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 12:07:51)

Auuu ala ste vredneeee [sm=bravo.gif], zato u kafani nikoga [sm=smiley36.gif]
Moj M se nikada ne uspava posle kupanja uvece, to kao da ga razbudi. Sto se tice uspavljivanja slazem se sa Dijom. Nisu sva deca ista, ja nemam problem sa M nekad ga nosam pa zaspi, nekad dodje sam i samo spusti glavu na moje rame (znak da hoce da spava), nekad urla i ne mozes ga svitlati.. Sestrino troje klinaca su svi razliciti za spavanje, ovaj srednji se oduvek sam uspavljivao i dan danas je takav. Ako mu se spava spavace i na stolici.
Jedino sto na vreme treba odluciti kako cemo i da li uspavljivati dete i toga se pridrzavati. Ne ono danas ovako sutra onako.
Mi jos malo pa krecemo u jasle [sm=bravo.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 12:16:35)

wiv,srecno vam bilo[sm=bravo.gif]
sanjice,ja sam taj altiprim davala bozi,po savetu vonavoj[sm=smiley36.gif]
boka zaspala konacno,videcemo dali ce spavati duze od 15 min.mnogo sam gladna,jos nisam jela.cekam da skuvam spagete,sos sam spremila,pa kad sipam da jedem,ima sve da se pusi!

Ana RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 13:01:56)

Ćao mamike [sm=smiley1.gif] šta se radi?

Moje dete jutros čim se probudio počeo da kuka da ga boli stomak i da hoće da kaki - kad proliv. Baš reeeetko ima proliv, kod njega stomačni virusi idu sa povraćanjem. On se meni od aprila meseca žali na bol u stomaku, svakodnevno. Bili kod dr, pa čak i u Tiršovoj su ga pregledali i kao sve ok. Ne znam šta da radim. Još jedino nismo stolicu analizirali.

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 13:06:47)

IZVORNA PORUKA: branki RR

e,kad bismo moogle mi mame ovih nasih prgavih devojcica da se skupimo,pa bar da imamo drustvo i da se komplet izjadamo i utesimo[sm=smiley36.gif]

Joj, Branki super bi bilo, samo mislim da smo nas dvije najkritičnije[sm=smiley36.gif], Daca nam je pobjegla, njena je sad bubica, hvala Bogu.
Sretoh sad u zgradi komšinicu, njena curica ima 11mjeseci, kaže spava po cijelu noć od rođenja, kaže nekad je jela dok je dojila noću i to jednom, rek''o sretnice, kaže zubiće i ne osjete, mislim se onako sama u sebi, e Jelena tebi je super[sm=zz_banghead.gif]!
Nego nije sve tako crno, evo veselim se kao malo dijete, završili su mi balkon konačno, kad se A.probudi ću oribati terasu, oprati prozore i raširiti veš da se suši, već sam uključila mašinu, baš sam sretna jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee[sm=bravo.gif]!

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 13:11:55)

Ana,i meni je T pocela da se zali na bol,tj,mislim da se folira,da ne bi jela,isla negde,sve ono sto nece..kod nas je tako..sad su oni mali mudraci..

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 13:20:39)

I meni se T zali, ali mislim da je nekad ipak boli. U zsvisnosti od toga sta je jela.
Eco mene sramota da kazem da meni Sofija od nekih sest meseci spava cele noci.
Verujem da je tesko i verovatno bih i ja kukala kad ne bi spavala cele noci.
Zato je T bila takva da cim ispadne cucla moramo da joj vracamo.

Ana RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 13:39:11)

Ma sigurno i on folira nekad, pogotovo kad treba da ruča nešto što ne voli, ali nekad stvarno vidim da ga boli. Nisam pametna. Zakazaću sistematski pa ću videti opet sa dr, uradićemo i analizu stolice.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 13:56:42)

Ana najbolje je da odneses stolicu. To ce najpre da vide ako nesto nije kako treba. Ali mislim da nije nista. Mozda mu stvarno smeta nesto sto pojede.

wivern -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 13:57:27)

Anci mene je često boleo stomak kad sam bila mala, i sad me ponekad boli. Tj imam užasne i bolne grčeve, ali meni je to od nervoze. Sva mervoza mi se oslikavala preko stomaka i grčeva. Možda je samo to, nervozni stomak.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 14:25:24)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ma sigurno i on folira nekad, pogotovo kad treba da ruča nešto što ne voli, ali nekad stvarno vidim da ga boli. Nisam pametna. Zakazaću sistematski pa ću videti opet sa dr, uradićemo i analizu stolice.

Bas to..mislim da je faza..mada meni T sad pije i ferum,mozda je ponekad i od toga boli,vidim da se pozali kad joj se kaki..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>