RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

mamin mish -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 8:29:08)

Jutro zene.
Torbi [sm=smiley31.gif].
Ja se u potpunosti slazem sa Torbicom. Svako treba da spava u svom krevetu. Moja T je od kad se rodila spavala u krevecu. Bila sam malo ostrija na pocetku zbog nosanja i uspavljivanja ali naucila je sama. Kad se prvi put razbolela sa oko 7m ja je prebacim par noci kod nas u krevet. U to mi je na nos izaslo dok je nisam vratila na staro ali uspela sam. Sad je vec velika i spava sama u svojoj sobi, zna ponekad da dodje kod nas ali je ja vratim u njenkrevet.
Inace mi T sutra ide na izlet sa vrticem.

adulence -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 8:35:31)

Samo da vam mahnem na brxinu,malac spava a ja odoh da sredjujem kosj i obrve ..i da slazem se sa Torbicom i safa kada ih imam dvoje,svako je u svom krevetu...danas mi je mm slobodan,pa cu da idem do socijalnog da sredjujem za roditeljski...

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 8:40:31)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Eco voce ne bi trebalo da se daje za veceru.

Pa, šta da joj dajem? Tako mi je patronažna rekla, jer još nisam uvela mlijeko kravlje.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 8:42:16)

Ishrana bebe od 6-9 meseci!pisacemo tamo[sm=smiley1.gif]

Mariya -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 8:50:44)

Eco,daj joj nešto konkretno umesto voća[sm=smiley36.gif].ja voće dajem za doručak i užinu.večera je mleko-mlečni proizvodi i žitarice,najčešće lino i sl.kasice.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 9:03:06)

boka spava.odoh da nalakiram nokte zacas.vec sam se nasminkala,jos da vidim sta cu obuci i cekam muza da me vozi do skole posle.

daca77 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 11:52:55)

Samo da vam mahnem, mame [sm=smiley1.gif]
Branki, kod tebe je bas dinamicno...jurnjava opasna, ali vidim da si se uhodala [sm=smiley31.gif]
A ja vam do juce kukala kako ne znam kako cu da izbacim podoj u vreme uzine, danas mi N zaspala bez sisanja i meni nesto dodje zao...sad tek vidim kako deca brzo rastu i dodje vreme kada ce i moja N moci vise sati bez mene[sm=smiley13.gif]

superm -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 12:10:58)

Dobar dan mame!
Danas Mica puni mesec dana! [sm=sloncek.gif][sm=zz_dance.gif]
Noćas je slabo spavala, užasno sam umorna, da se tako izrazim.
Desna dojka mi je dobro. Neverovatno ali kupus mi je puno pomogao. Moram da se potrudim i da redovno izmlazam mleko.
Torbice, [sm=smiley31.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 12:45:18)

Gde ste mamikeeee [sm=bravo.gif]
Superm meni je kupus pomogao vise puta, da covek ne poveruje. Ali sam ja po savetu NM prestala da se izmuzavam, i to mi je bas znacilo. Od tada nisam imala problema.
Moj malisa opet celu noc na siki. Kao da zna da sitno broji sa sikenjem, pa ko veli da se nasiki [sm=smiley36.gif]

Mariya -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 13:23:44)

Daco nemoj da ti je žao što će ona moći bez tebe,gledaj na to da ćeš ti imati čak nekoliko sati samo za sebe,a bez nje[sm=smiley36.gif]
a za spavanje Mi ništa ne govorite...sinoć su se naizmenično budile.lu kašlje a h.plače,valjda joj rastu zubi.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 13:25:29)

Stigli od hematologa,hem 107..dr kaze da je ok..da pije i dalje ferum,3ml..
Inace,prespavala je noc u krevecu..ja see zaista trudim i nw mogu da se odmorim kad je pored mene..ali do 21-23 je plakala 10 puta,smrzla sam se nunajuci je..a svaki put ustane u krevecu!

superm -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 13:41:13)

IZVORNA PORUKA: wivern RR

Gde ste mamikeeee [sm=bravo.gif]
Superm meni je kupus pomogao vise puta, da covek ne poveruje. Ali sam ja po savetu NM prestala da se izmuzavam, i to mi je bas znacilo. Od tada nisam imala problema.

Ali moram da izbacim višak mleka. Upravo mi se problem i desio zbog toga što nisam izbacila višak redovno.

jess021 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 14:01:36)

Nasla sam temu Higijena decakove pise, ali ne nadjoh nista za devojcice.
Lenka u piki ima jos onog sirastog maza, jedna babica nam je rekla da se to ne dira i da ce nam nakon savetovalista, koje je 18.11., doci i pokazati kako se skida, a druga nam je rekla da to skinemo sa bebi uljem???!!! Sta da radim?

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 14:07:37)

superm,smanji izlazavanje..veruj mi,tako sam se ja prevarila prvi put,ali drugi jok..stavljaje je cesce da sisa i pokusaj da samo olaksas malo tezinu u grudima..

superm -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 14:15:59)

Jess, ja to brišem pomalo pelenom posle kupanja.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 14:23:17)

jess,ja sam brisala sa sterilnog gazom,koju pokvasim[sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 14:24:11)

Superm, hvala! I ja cu tako.
Ne znam kako je u drugim gradovima ali ja sam skontala da su u NS svi ludi. Dolazile su mi cetiri babice i svaka prica svoju pricu koja god da je tema u pitanju, danas sam i otplakala jer sam vise luda i ja, nemam pojma sta i kako.[sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 14:24:21)

Meni je patronazna za U govorila da skuvam kamilicu, pa natopim tufer i tako obrisem...

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 14:46:12)

jess021,sta te jos muci,pitaj slobodno,nijedno pitanje nije glupo!

jess021 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 14:51:45)

Von, samo kazi[sm=smiley1.gif]
Da li je kupati svaki dan ili ne?!
Da li joj oblaciti dva sloja garderobe ili ne?
Da li su grcevi ili je gladna?
Da li stavljati puder ili kremu?
Da li je buditi za hranjenje ili ne?
Stavljati kapicu posle kupanja ili ne?
Ovo za piku sto sam vec pisala.
Svi imaju svoj odgovor i razlog zasto tako misle, a ja nemam pojma koga da slusam. Jos mi i mama moja redovno pametuje pa smo se danas i posvadjale.
O dojenju da ne pricam[sm=smiley19.gif]

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 15:04:12)

IZVORNA PORUKA: jess021

Von, samo kazi[sm=smiley1.gif]
Da li je kupati svaki dan ili ne?!
Da li joj oblaciti dva sloja garderobe ili ne?
Da li su grcevi ili je gladna?
Da li stavljati puder ili kremu?
Da li je buditi za hranjenje ili ne?
Stavljati kapicu posle kupanja ili ne?
Ovo za piku sto sam vec pisala.
Svi imaju svoj odgovor i razlog zasto tako misle, a ja nemam pojma koga da slusam. Jos mi i mama moja redovno pametuje pa smo se danas i posvadjale.
O dojenju da ne pricam[sm=smiley19.gif]

Ja sam moje kupala svaki dan,prvenstveno jer bebe vole ritual,znaju da sledi noc.
Oblacis je isto kao i sebe,ja obucem bebi bodic sa kratkim rukavom i preko duksic sa dugim. Dole pantalonice.
Da li su grcevi ili je gladna,ja sam mojima uvek nudila sisu,nisam gledala da li je proslo 2-3 sata..pogotovo kad je beba tako mala..za grceve sam davala enterokind. Nisam stavljala kapice,jer je u sobi bilo toplo,obrises kosicu peskirom i eventualno stavis dok je oblacis i dojis i posle skines..znaci nisu spavale sa kapicama..iako su rodjenene oktobar/novembar.
A sto se mama tice,sve su zaboravile..i sad se sve menja..

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 16:33:26)

Jess,draga,spremi se na to da ce svi da ti pricaju drugacije,cak i doktori,a kamoli rodbina i orijatelji.ne opterecuj se!znam da ce ti dolaziti da izludis,ali znaj da ce proci!i bice sve dobro!
Ja sam boki skidala po malo,nista posebno,posle kupanja.
Mazala sam joj pavlovicevu,puder sam tek negde stavila 5 meseci kad su bile one vrucine.nisam je mazala nicim,sem pavloviceva za genitalije.nisam je kupala svaki dan,i to sam je dugo preko lakta kupala,mrzelo me da se smaram sa kadicom.
Uvek prvo ponudi siku,tako sam bar ja.
Imas sve to i po temama,ali ovo je ukratko,da ne budem suvise off.ljubim te!ljubi lenku!
Boka drema,kisa pada,ja cu do poste,pa u prodavnicu.

superm -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 16:56:14)

Ja ne kupam bebu svakog dana u kadici. Na 4 do 5 dana. Dovoljno je. Operem joj svakog dana barem jednom guzu i ''piku'' i to u lavabou[sm=smiley36.gif]

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 16:57:39)

Joj, drage moje, ja se grozno osjećam, jutros sam pustila A.samu u krevetac da se uspava. Ulazila sam povremeno da je pomazim i da zna da sam tu, ali ona je onda još gore, e onda je nakon pola sata zaspala, nije baš salno plakala, nekih pola sata je intezivno onako i onda zaspala, spavala je 1,5h.
Sad je opet pustila, lijepo je ručala, presvučem je, ali sad plače više od pola sata, ne stalno, ali se čuje.
Strašno mi je teško baš, boli me i kičma i ruke, neispavana sam strasno, a tako se grozno osjećam[sm=smiley19.gif]!

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 17:15:59)

Nisam izdržala, uzela sam je i istog trena je zaspala, uh kako se loše osjećam!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>