RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Mariya -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 17:34:09)

Eco moras se odlučiti,ili će da plače pa da se uspava sama,ili ces ke ti nosati i uspavljivati.ovako će ona shvatiti da ako se dere dovoljno dugo i glasno ti ćeš doći i uspavati je.

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 17:40:57)

Joj, sve znam, ali šta ću, žao mi je, jutros je brže zaspala. Baš se loše osjećam, a ne mogu više. Joj, jesam ja vama dosadila, izvinite žene samo se jadikujem[sm=smiley13.gif]!

Torbica -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 20:12:57)

Drageeeee [sm=smiley31.gif]
Koma sam, klinci u krevetima a ja treba da procitam nesto, ljubim vas sve, duga mi je ova nedelja, jedva cekam vikend da malko odspavam.

Mariya -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 20:14:12)

IZVORNA PORUKA: jess021
Da li je kupati svaki dan ili ne?!
Da li joj oblaciti dva sloja garderobe ili ne?
Da li su grcevi ili je gladna?
Da li stavljati puder ili kremu?
Da li je buditi za hranjenje ili ne?
Stavljati kapicu posle kupanja ili ne?
Ovo za piku sto sam vec pisala.
Svi imaju svoj odgovor i razlog zasto tako misle, a ja nemam pojma koga da slusam. Jos mi i mama moja redovno pametuje pa smo se danas i posvadjale.
O dojenju da ne pricam[sm=smiley19.gif]

O, Jess, sve smo mi prošle tvoje muke sa prvom bebom[sm=smiley31.gif]

Ja moje devojčice kupam svaki dan od rođenja. Ne zato što su prljave nego se slažem sa Von, bebe vole rutinu i tako ćeš je naučiti da posle kupanja idemo u mrak, dobija se sika ili mleko pa spavanje. Kupanje će je opustiti, lakše će zaspati.
Oblači je kao što oblačiš sebe. Pa je onda pokriješ ćebetom i sigurno joj neće biti hladno.
U početku, kad god plače, ti nju stavi da sisa, to će je smiriti, ako je gladna naješće se.
Puder nema potrebe da stavljaš zimi, možda na pregibe ako primetiš da se malo znoji. Maži joj guzu pavlovićevom, a telo, ako joj je suva koža maži je, ako nije ne moraš. (Ja L mažem od rođenja a H mažem samo posle bazena, skroz im je drugačija koža).
U prvih nekoliko nedelja je budi za hranjenje. Posle 5-6 nedelja samo ako spava više od 5-6 sati.
Stavi joj kapicu na 15-20 minuta posle kupanja, neće joj škoditi.
Za piku su ti pisale i ostale mame, ja sam im brisala i mazala pavlovićevom, tako su mi rekli i pedijatar i babica i ginekolog.
A što se tiče saveta i pametovanja... Ti teba da se informišeš, pa onda odlučiš kako ćeš sa svojom bebom i kad to znaš onda u startu ućutkaš svakoga ko te "savetuje". Ili samo klimaš glavom dok oni pričaju i sve se slažeš, a posle radiš po svom.
A mami lepo reci da ona treba da ti pomogne i pruži podršku a ne da ti pametuje i filozofira. Vremena su se promenila i deca se više ne odgajaju kao pre 30 godina. Jeste ona odradila dobar posao sa tobom, ali ti ćeš tvoje dete odgajati, hraniti, pojiti, oblačiti itd. kako ti misliš da treba, a ne kako ona misli da treba.
Dojenje...nisi pisala šta je problem. kad možeš, pročitaj temu, naći ćeš korisne savete. Univerzalni savet je: samo je stavljaj da sisa!! Ne gledaj na sat, ne misli na obaveze, samo joj daj da sisa da navuče mleko.

wivern -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 20:22:02)

Di ste zene.
Jess kako god da uradis neces pogresiti, ti svoje dete znas najbolje. Svako dete je za sebe i ono sto je odgovaralo mom ne znaci da ce odgovarati tvom... U svakom slucaju ne obaziri se na druge, saslusaj ali ti donesi odluku sta i kako.
Moj se M danas napucao supice i dzige [sm=bravo.gif], ali naravno da nije bila kasa nego kao obrok za nas velike [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 20:35:20)

Wiv,bravo za maksu[sm=bravo.gif]
Eco,ma gde dosadila,samo ti kukaj ako ti je lakse,nego ja nemam pametan savet.ja tako kao se iznerviram i pustim boku da se dere i onda dodjem i uzmem je[sm=smiley13.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 20:37:34)

Zdravo devojcice.
Meni je ceo dan bio u nekoj brzini. Trci u jednu skolu. Dodji kuci da spremis rucak. Trci u drugu skolu.Kad su se zavrsili casovi trci u posetu, u bolnicu kod mm-ovog ujaka i brata. Imali su saobracajnu nesrecu. Skroz sam potonula kad sam ih videla.
Posle po T u vrtic. Mm je pravio kutiju za med koji treba da posaljemo sutra Nati. Onda smo T i ja otisli u Rodu da kupimo namirnice. Prvi put u tako veliku kupovinu. U ppvratku me zpve drugarica sa RR-a da dodjemo u igraonicu. I tek malo pre smo T i ja stigle. Sofija vec spava. Sad T da procitam pricu i krevet.
Eco mozda i uspes da je naucis da se sama uspava. Samo budi istrajna. Ako ti je tesko onda odustani.
Jess citaj sta ti treba za bebe, ali sve po svom osecaju radi. Najbolje je sama da odlucis sta je dobro za tvpje bebe. Veruj mi neces pogresiti. Tebi sad rade hormoni, pa si u haosu i plus mamino zvocanje.

New Mom -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 20:47:36)

IZVORNA PORUKA: jess021

Ne znam kako je u drugim gradovima ali ja sam skontala da su u NS svi ludi. Dolazile su mi cetiri babice i svaka prica svoju pricu koja god da je tema u pitanju, danas sam i otplakala jer sam vise luda i ja, nemam pojma sta i kako.[sm=smiley19.gif]

[sm=smiley31.gif] Za druge teme necu da ti pametujem. Za „moju" temu, tu sam, nadam se da znas.

superm -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 21:50:05)

Jess draga samo opušteno. Meni je Mica treće dete pa sigurno negde pogrešim. Svakim danom sve više upoznajem svoju bebu, njene potrebe. Biće sve u redu. [sm=smiley31.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 21:58:11)

Eco, mi smo tranziciju od uspavljivanja sisanjem ili ljuskanjem do sadasnjeg citanja pred spavanje vrsili tako sto je najpre zaspivao u narucju dok sam ja sedela u fotelji+ pevanje, bunio se, al meni dovoljan prvi korak. Onda sam krevetac priljubila uz krevet i ja bih legla na krevet i pevusila dok ne zaspi. Opet bunjenje, ali ja opet ok jer sam tu i ne grize me savest. I tako, malo po malo. Vec posle godinu dana za dnevno spavanje polako smo dolazili do toga da uskace u krevetac, ja citam i zaspi. Pre par meseci sam resila da mu citam na velikom krevetu pa tek onda u krevetac i gasenje svetla, kako bi gledao slike i ja malo pojasnjavala procitano. Sve polako i korak po korak. Ja nemam kapacitet za pustanje da place a i ne slazem se sa tim, tako da sam ovako, polako.

amdn -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 22:00:16)

pozz mame, evoopet da se malo ukljucim u druzenje
Jess ne brini, to sto pricas me podseca skroz na mene, mada sam ja imala sa svekrvom rasprave,ona je Jurija pokrivala u avgustu i oblacila da se slucajno ne smrzne,hladne mu ruke a napolju +38
bilo nam neko drustvo iz vrtica pa sad raspremam stan, momci se bas lepo izigrali, ljubim vas sve i pratim, a kad imam vremena eto me opet
laku noc vam zelim

janabons -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (22.10.2015 22:06:48)

Jess, potpuno se slazem sa MAriyom u vezi saveta. Cinjenica je da ti najbolje znas sta je pametno za tvoju bebu. Delujes mi sigurno i samouvereno, to su te malo hormoni uzdrmali[sm=smiley31.gif]
A da svi pametuju, uvek bilo i bice. RAdi kako TI mislis da treba, i videces kako bebi to prija i bices sve mirnija i spokojnija.
New Mom ti je tu za sve sto se tice nedoumica oko dojenja, vidim da je mnogim zenama pomogla.
Bice sve ok, samo napred

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 6:26:09)

Jutro,mame!

serpica -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 6:34:06)

Dobro jutro i od mene... [sm=smiley1.gif] [sm=kava.gif]
Jess tek sad procitah tvoj post.. vidi sto se dojenja tice tu nikad nije lako koje god po redu bilo dete,ja sam imala ogroman problem sa dojenjem iako mi j cetvrta beba,malo je falilo da odustanem da nije bilo NM verovatno bih tako i uradila..zena je zmaj ja nemam reci kojim bih mogla da joj se zahvalim. Ni jedna patronazna sestra,ni jedan pedijatar ni jedna drugarica niko nije znao kako da mi pomogne,svi su bili u fazonu "ma daj,nema nista od sisanja,daj joj AD i ne nerviraj se"
A jesam se nervirala pord gomilu obaveza u kuci i starije dece uspela sam da istrajem i ona sad uziva da sisa..naravno nista od toga ne bi bilo da nisam pozvala NM... hvala joj do neba.. [sm=smiley1.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 6:45:10)

jutro mame,ne stizem da se javljam zbog posla,ljubim vas sve
JESS sve ti vec mame lepo rekose,radi sama po svom osecaju,onako kako TI mislis da treba,svaki pocetak je tezak,te nedoumice smo sve imale,mesanja sa strane isto tako,ali veruj to tolikom brzinom prodje da nisi ni svesna,ja cu ti samo reci da ja moju devojcicu kupam jos uvek a ima pune dve godine,ja uzivam u tome i dalje ima raspored koga se strogo drzimo i tako je lakse i meni i njoj,ja nju mazem mlekom za telo od pocetka,iako neki to ne preporucuju,to je bio moj izbor,oblacim je kako je i vreme,briga me sta drugi misle,meni su se mesali kako je ne utopljavam dovoljno,ali ja nikog nisam slusala,za dojenje ti ne mogu pomoci ,ja sam malo dojila ,pozdrav

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 6:54:58)

Dobro jutro mamike, mi smo konačno spavale, 2x se samo budila. Nije bilo onog kad zaspi milion puta, e sad juče joj nisam dala ništa mliječno, neću joj davati par dana, pa ćemo vidjeti!

IZVORNA PORUKA: Rosita

Eco, mi smo tranziciju od uspavljivanja sisanjem ili ljuskanjem do sadasnjeg citanja pred spavanje vrsili tako sto je najpre zaspivao u narucju dok sam ja sedela u fotelji+ pevanje, bunio se, al meni dovoljan prvi korak. Onda sam krevetac priljubila uz krevet i ja bih legla na krevet i pevusila dok ne zaspi. Opet bunjenje, ali ja opet ok jer sam tu i ne grize me savest. I tako, malo po malo. Vec posle godinu dana za dnevno spavanje polako smo dolazili do toga da uskace u krevetac, ja citam i zaspi. Pre par meseci sam resila da mu citam na velikom krevetu pa tek onda u krevetac i gasenje svetla, kako bi gledao slike i ja malo pojasnjavala procitano. Sve polako i korak po korak. Ja nemam kapacitet za pustanje da place a i ne slazem se sa tim, tako da sam ovako, polako.

Rosita, meni je baš žao, pošto se ona tako uvijek uspavljuju, pretežno na siki, to mi je blo ok, uspava se dok večera, ja je prenesem u krevetac i spavanjac do jutra, e sad je nastao problem kad ne zaspi na siki, nego hoće da je nosam, joj ja se sve nadam da će proći. Kaže mi mm da sam žena bez srca kako sam je mogla pustiti da plače[sm=smiley19.gif]!

Trcosava -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 7:17:37)

Oo ala smo aktivne od ranog jutra [sm=jezicek.gif]

Jess draga, za sva ona pitanja - radi kako tebi paše i bebi. vidiš sama posle par dana. Tu neću da ti pametujem.

Što se tiče higijene ribidžona - meni je isto patronažna rekla da se ne skida, ali ja sam posle nekih sedam dana možda skidala - pelenu nakvasim i obrišem kao i sebe što perem. Ana nikad crvenu ribicu nije imala, a pelenu je nosila do 2.5 godine!!!!

Anu sam kupala svaki dan, Luku na 5-7 dana. Jedino kad sam ga kupala svaki dan je kad sam skidala temenjaču. Kad smo se nje rešili - onda ovako.

Eco - nemam ti ništa pametno. Luku sam od malena stavljala bez nosanja i ostalofg u krevet. Ako se dere do iznemoglosti uzmem ga iz kreveta i stavim u ljulju (bio star emsec dva). Ako ućuti, ostavim da spava. Sad već ima rutina i nema više razvlačenja. Ja sam zlo[sm=jezicek.gif] u 12 ga budim za užinu (zaspao on u 10 ili 11), u 18 ga budim opet za užinu (zaspao u 3 ili pola 5) i uveče oko 20.30 u krevet. Peva on, sedi, mlati igračke ali nema plakanja. Ako baš plače, uđem, dam cuclu, pomazim i izađem.

Sa Anom je sve bilo mnooooogoooo drugačije. Jeeeeeeeedva sam je na rukama uspavljivala i to jaaako dugo. Ali je od starta takva bila.

Inače, noćas nisam ništa spavala. Prvo Luka oko 12 pola 1, pa Ana oko 3 kašljala do iznemoglosti. Ustala, donela joj vodu. Luka za to vreme priča u krevetu. Oko 6 su se mm i Ana digli, ide mm danas na ''posao''. On i gazda polažu stiropor na podu za podno grejanje...

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 7:37:51)

Dobro jutro. Sofija se pored mene inhalira. Ne moze dete da spava od kasljanja.
T spava. Necemo danas da je saljemo u vrtic. Zamolila me je da ostane danas. Cekam da dodje dadilja, pa da trknem do pijace.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 8:01:31)

ako,sanjice,ne mora da ide,petak je.valjda ce vise proci taj kasalj[sm=smiley13.gif]
meni b ode u obdaniste,svekrva ga odvede,ja ga samo spustila dole.boka je tu.nema nista novo.kasnije do skole..
vreme jesenje pravo.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 8:10:17)

Branki evo tacno mesec dana koliko je zeza prehlada. S tim sto je bila jedna mala pauza. Pokusava da zaspi. Stavila sam je kod mene da ne bi probudila T. Zagrlila memu (medu) i spava.
Meni treba mama i tata da dodju za vikend da nam donesu zimnicu ako mami bude dobro grlo.

daca77 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 8:17:12)

Jutro i od mene [sm=smiley1.gif]
Dan ne obecava...hladno tmurno, grozno...
Pominjete kupanje, moja N sizi vec 5-6dana i nece na kupanje...toliko urla kao da joj deremo kozu[sm=zmeden.gif]
Kasice vise definitivno nece, vec gnjecenu hranu moram da stavim na komadic hleba i tako jede...kasicicu u podne nece da vidi...
Jess, devojke su ti sve rekle...kad sam ja ovako komplikovana uspela da dojim bez problema, uspece svaka zena...i meni je pomogla puno nasa NM, iako su sveki i mm hteli da mi poljuljaju samopouzdanje, ali nisu uspeli u tome-ja umislila da imam dovoljno mleka za svoju bebu i tu nije bilo pomoci da me neko ubedi u suprotnom[sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 8:34:29)

Dobro jutro i od mene,Relja i ja danas sami uzivali dva dana dok je mm bio slobodan...ne znam jesam li se pohvalila,od ponedeljka mi je Iva krenula na balet,jaooo preslatka je...
Jess zeno kad god si u nedoumici imas br pisi...
Veliki pozdrav zene...

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 9:19:12)

Sanjice,a sta joj dajes protiv kaslja>
Inace,jutro,pokusavam kafu da popijem..ne znam odakle da krenem po kuci,a nista mi se ne radi,ali nista..u tako losoj fazi sam,bolje da ne mracim..
Branki,kako se snalazite/

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 9:21:07)

Dajem joj brocamil, ali posto je sad puna slajma inhaliram je bisolvonom.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (23.10.2015 9:23:29)

On je dobar,ali T je bolji altirpim p,ja sam dosadna sa njim,ali razbija slajm,za 3 dana[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>