|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat]
8.10.2015 8:27:07   
jekiki
Bravo UM za devetiiiii user posted image
Voci samo polako i ne preteruj sa nekim naprezanjima

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 476
8.10.2015 8:27:10   
branki*

IZVORNA PORUKA: madre

ja tako volim punjene paprike, a retko ih pravim, bas bih mogla sutra! vidim da si mi ovde sestra po gladiuser posted image
tu sam ja svaki dan, ali ne pisem, tesko mi sa tel..
imam zene jednu brigicu, treba da odlucim da li da pustim dete na rekreativnu u decembru ili februaru, nikada se nismo odvajali, on kao zeli, ali mislim da nema pojma sta to zapravo znaciuser posted image vazno je napomenuti da on NE VOLI da ide ni u vrtic!user posted image ne mogu da nadjem temu, a mislim da ima nesto slicno...

madre,samo za tebeuser posted image
ekskurzija u predskolskom uzrastu

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 477
8.10.2015 8:32:38   
sonyasha
Jeki, držimo fige!user posted image
UM, čestitam deveti,to je nqjlepši momenat!user posted image
Inače, dobro jutro! Bila sam da dam krv i urin i tako, taj deo sa nejelom od šest popodne do osam ujutru ubijauser posted image
Voci, uživaj u čarima manjka apetita! Ja sam se do sedmog ugojila dva kila a onda je došlo treće tromesečije i kao pekmen sam user posted image Naravno, meni se sve odmah lepi, nema čuda, ali zato kada daće Bog ušemimo dojenje kreće neka zdrava dijetauser posted image

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 478
8.10.2015 8:33:34   
bebilule
Jutro trudnjace. Ja sad iz kreveta, cekam da mi provri voda za kafu, ludo mi se pije.
Jekiki, ajde kupi svoje igracke i izlazi iz ovog pijeska, vidis da je krajnji vakat user posted image user posted image user posted image .
Um devetiiiii user posted image .
Voci, pa ti si punih 14, danas usla u 15. nedelju.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 479
8.10.2015 8:35:02   
vocicana
Jao moj friend! Pa ne znam sta da mislim, a znala sam kada smo planirali bebu da ce biti zurka sa mojim ledjima, rekla sam da ako ne bude se desilo nista u narednih oar meseci da ne planiram da radjam uopste, koliko to sebicno zvucalo. Znala sam da ce ovako biti, znala!!! Nisam samo verovala da ce ovako brzo da pocnes da me boli, jer zaista se nisam ugojila, ali kod mene je bas to, malo gore ili dole sa kg, bolovanje mesec dana, kao baba sam neka. Pih!

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 480
8.10.2015 8:38:31   
vocicana
Moja Sony, mali Buda I ti user posted image , ma ne znam sta je, ovo je sada malo I autosugestija zbog ledja I kilaze, pa mozda tako samo razmisljam. Nemam pojma, a veryjte mi da me ne interesuje toliko ni koliko cu se ugipojiti ni sta, ali ovo je strasno opstrujcija. Luke moje, da, kako ide vreme majko mila, a stalno citam kako kazete, za cas prodje, dok se okrenemo eto bebe. Neka, samo neka je sve dobro

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 481
8.10.2015 8:55:13   
Anoniman
jekik, sony, bebi hvalauser posted image

pitah u pravoj temi, ajd i ovde, susila bih igradicu u susari na koliko da je stavim, kontam da je 50, 60 minuta dovoljno...

(odgovor članu jekiki)
  Direktna veza do poruke: 482
8.10.2015 10:20:57   
alex88
Bravo devojke za move nedelje,ja prezive pregled pa cu jos malo kuci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 483
8.10.2015 10:42:20   
marinchica
Gde ste zene moje drage. user posted image
Voci, jel nosis neke steznike? Kicma je problem i kod mene u familiji, moja sestra je odlezala trudnocu zbog problema s kicmom. Zeznuto...
Jekiki samo hrabro, prodje i svo to vreme 40.nedelja! user posted image
Ja imam problem sa besikom, iako se trudim da ne pijem puno vode uvece pred spavanje ujutro kad ustanem ne mogu da pocnem da piskim i probudi me bol, kao da mi besika pritiska matericu...ili obratno. Ja se nekad nocu budim nekad ne za toalet, ali od kad sma 9.nedelja cak i danju ako ne odem odmah, pocne brrrzo da me boli.
Jel se to sredi sve samo kad se rasiri materica dovoljno? Bas me boli ujutro...
UMuser posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 484
8.10.2015 10:48:49   
borica
Zdravo zene! Danas je bas hladno. UM bravo za 9 - ti user posted image .
Jekiki srecno!
Voci jos malo pa ces da osetis pokreteuser posted image .Posavetuj sa sa doktorkom da li mozes neki pojas da nosis zbog problema sa kicmom. Ja cu na bolovanje najverovatnije nesto pre amniocinteze, ionako treba mirovanje i pre i nakon , pa sam tako resila.

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 485
8.10.2015 11:10:39   
janabons
Jutro i od mene
Jedva ustala zbog kicme, konstantno prisutan bol, budila se 20 puta nocu da prosetam, vise ne znam sta cu sama sa sobom....samo da izdrzim jos mesec danauser posted image
Ja se plasim da ne zavrsim kao moja sestra, mucila muku s kicmom celu trudnocu, na kraju se posle porodjaja ukocila, mesec dana maltene noje mogla da ustajeuser posted image
Voci,probaj sa pojasom, mozda pomogne, sta drugo da ti kazem, ili neke masaze , ima onih koje su dozvoljene u trudnoci, bar nesto da ti ublazi.
Mene sve tesi sto sam na kraju, ali ti tek treba da guras.
Jekiki, realno je da te zadrze u bolnici, tu se ocigledno nesto desava. Aj ti polako, srecan ti put iz ove temeuser posted image

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 486
8.10.2015 11:12:16   
janabons
UM, cestitamo za ulazak u devetiuser posted image
Evo sad cemo i mi jos malouser posted image
Alex, idi kuci i odmaraj, veliki posao si obavilauser posted image
MArincice, posle 18. nedelje se podize materice, tada se te tegobe smanjuju ili nekima i nestaju, pa se opet vracaju na kraju trudnoce

< Poruku je uredio janabons -- 8.10.2015 11:18:47 >

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 487
8.10.2015 11:24:57   
Anoniman
Hvala drugariuser posted image user posted image

Mi bili do idee u nabavci, sada cu da jedem, nesto, pa da spremam rucak!

Jana baci pogled u temu ljuljaske, dvoumim se izmedju one kao tvoje i jos jedne, onna druga otpada....

Jana posto u temi niko ne odgovara, da pitam tebe sta mislis moze li ogradica u susari, ja se mislim moju da ubacim, jer pada kisa, a ako budem cekala, bice vecnost da se osusi na ziciuser posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 8.10.2015 11:26:19 >

(odgovor članu janabons)
  Direktna veza do poruke: 488
8.10.2015 11:26:51   
marinchica
Stigle mi knjige Sta da ocekujete dok cekate bebu i sta da ocekujete u prvoj godini.
Imam rucak, vremena imam, muz nije tu, bas mi je ulepsalo ovaj tmurni dan.user posted image
Taman tamo da vidim za besiku.

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 489
8.10.2015 11:30:30   
Anoniman
Marince videces za ovu prvu da nisi pogresilauser posted image

Direktna veza do poruke: 490
8.10.2015 11:57:18   
janabons
Jooj, Um, stvarno ne znam, jos uvek nemam tu dobru stvaruser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 491
8.10.2015 12:01:24   
Anoniman
jana hvala u svakom slucajuuser posted image
ja juce susila cebice, i pelene svedske i tertra, svedske mi se nisu umrsile ni u jednoj masiniuser posted image
danas cu da probam sa ogradicom, ali prvo cu uzeti jednu uninu pa ovu novu, na 4o minuta, pa sta bude..

odoh da pravim paprike za rucak, ljubim vas user posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 8.10.2015 12:02:42 >

(odgovor članu janabons)
  Direktna veza do poruke: 492
8.10.2015 12:10:24   
Valerie
samo da vam mahnem drage user posted image
da vam prodju tegobe user posted image !

mi sikimo i spavamo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 493
8.10.2015 12:41:21   
vocicana
Maki, borice, evo razmisljam se I porucicu preko Akse online pojas Carrivel, ja cu poludeti od bolovanje, ma nemoguca boli. Piskenje ujutru...nema sansi da lezim dugo, a I ja sam Marinchice osecala taj bol nakon p.....zato sto se isprazni, pa to je normalno. Valjda ce se uskoro podici gore materica pa da predahnem. Sve sam zavrsila za sada, rucak imam, music trenutno nije tu, malo cu da se ispruzim.
Ne znam kada da ocekujem pokrete bebice, posteljica mi je na prednjem zidu, kazu da se oseca, ali ne toliko kao kada je na zadnjem zidu, jedva cekam da se istopim u tim novim desavanjima, jasno ovo dete, s obzirom kako me ovo boli, da li I ono jadno oseca nesto.

Direktna veza do poruke: 494
8.10.2015 12:42:10   
vocicana
Valerie jedan user posted image user posted image za vas! Uzivajte!!!!

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 495
8.10.2015 12:47:50   
sonyasha
Valerie, veliki pozdrav za vas!
Mnogo mi je drago kada čujem tako da bebica siki i spavka, kod nas sa Vojinom od starta nije bilo tako, nije voleo da spava(kao i sada), a odmah su krenuli i grčevi, tako da mi nismo imali taj period adaptacije, miran period, od prve noći žurkauser posted image

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 496
8.10.2015 12:57:33   
marinchica
Voci pojasi su zakon, mislim da ce ti biti mnogo lakse. Ja isto jedva cekam da osetim pokrete bebe...sad samo cekam UZ da mi kazu jel mrda i jel kuca, valjda strah zbog prethodne biohemijske.
Jao UM, mi planiramo da kupimo masinu za susenje vec godinama....sad kad si napisala sam skontala da cemo zbog bebe morati da tresnemo i taj trosak. Sreca moja da imam puno drugarica koje ce mi dati i ljuljaske i hranilice i svasta nesto, inace...prsli bi skroz.
Nemam susaru ni ja tako da ne znam sta da ti kazem...
Meni je ovo trenutno najvece opterecenje...overa wc-a svakih pola sata, ne mogu prakticno nigde da idem, gde i da podjem trcim u wc. A kod nas moras u kafic pa da narucis da pijes da bi isao u wc....inace te gledaju kao kretena, i sta sam uradila? Piskila i popila sok...pa nista onda sam narednih pola sata mirna kad cu opet morati u kafic. user posted image
Kod mojih u USA imaju toalete i u supermarketima, skoro svim prodavnicama, posebne objekte...nema gde god da podjes ne moras da mislis. Ne pita te niko jesi li kupio sta ili ne. Druga prica skroz, generalno.
Valerie veliki pozdrav!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 497
8.10.2015 13:04:22   
vocicana
Mi smo trenutno u fazi razmusljanja o manjku prostor u stanu, zbog bebice, za sada nije frka, ali bice kasnije. Nenznam ni sama, tesim se sto cemonse roditi n prolece, pa se nadam da pregrmimo taj najgori period oko susenja I pranja. Imam I ja jos dosta do tih momenata, ali ok, nije na odmet razmisljati. Uzivaj uz knjige, ja cu se baciti na strucnu literaturu sa moja vise skole, da se navijam slatko svega.

Direktna veza do poruke: 498
8.10.2015 13:19:44   
dijana1*
Jekiki jos malo, krenulo je touser posted image
UM cestitam za sigurnu zonu!
Lisa ja u drugoj trudnoci nisam htela da znam pol i kada dodjem na UZ prvo naglasim da mi ne govore. A u prvoj trudnoci sam vec u 11-12 nedelji znala da je decak. Tako da sam prosla i jedno i drugo i vise mi se svidja prva varijanta kada ne znam pol. Kako je samo dobar osecaj kada se porodis prirodno i babica ti kaze cestitamooo mama dobili ste decaka ili devojcicu. A tebi tih par sekundi kao godina od uzbudjenja i srece.
Marince prvo i trece tromesecje je karakteristicno po cestom odlasku u vc. Tako sam i ja u prva tri meseca non stop isla u vc a u drugom tromesecju nista. A sada mi beba kampuje na besici tako da sam i u vc-u stalno i to samo po par kapi.
Vozi uzmi magnezijum direct i kupu pojas pa ga nosi. Sa pojasom je mnogo lakse.
UM ja imam susilicu ali mi se garderoba u njoj skupi. Tako da u njoj susim peskire i posteljinu a garderobu na zici. Ja ne bi stavljala ogradicu u susaru.

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 499
8.10.2015 13:34:03   
Anoniman
evo mene, rucak se krckauser posted image

voci sto rece di uzmi mg direct, marince totalno te razumem za toalet, najteze mi je kada sam negde u gradu a piski mi se....

di, ja u susari susim peskire, posteljinu, nase stvari , ali ne sve,mnpr nove stvari ne stavljam u susaru..ajd razmislicu da l da ubacujem ili ne ogradicu, prala sam svedske i tetra nisu mrdnule u susar, veceras me ceka peglanje, prve ture stvarcica, i pelenicauser posted image

marince mi smo za U sve kupili nista dobili nismo, ali nisam kupila lezaljku a sada sam se bas nameracilauser posted image mada za ovu bebu sam kupila i nova kolica, a susasra ja sam nasom zadovoljna, nista mi ne cepa i ne guzva, i ne skuplja, i gorenje je...

valerieuser posted image

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here