Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 18:11:07
|
|
|
|
madre
|
cao, drugari mnogo mi je zao sto ne pisem kao ranije, ali tako retko palim laptop... lisa, bravo za ucenje, samo tako nastavi alex, bice sve dobro, budimo pozitivni... leskari, imas ovu temu stalno da ti ne bude dosadno i proci ce vreme! marincice, tako je, ne daj se iznervirati ja sad pravila neke slatke mafine, bas me zanima kako su ispali...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 18:31:03
|
|
|
|
marinchica
|
Moj muz na putu, dva dana, ja se ozdrala punjenih paprika i prekinula od spavanja do sad. Nocas cu da blejim kao vampir. I sad nemam pojma sta da jedem...a opet sam gladna.... Madre, pa gde si ti zeno, pozdrav i za tebe
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 18:48:10
|
|
|
|
madre
|
ja tako volim punjene paprike, a retko ih pravim, bas bih mogla sutra! vidim da si mi ovde sestra po gladi tu sam ja svaki dan, ali ne pisem, tesko mi sa tel.. imam zene jednu brigicu, treba da odlucim da li da pustim dete na rekreativnu u decembru ili februaru, nikada se nismo odvajali, on kao zeli, ali mislim da nema pojma sta to zapravo znaci vazno je napomenuti da on NE VOLI da ide ni u vrtic! ne mogu da nadjem temu, a mislim da ima nesto slicno...
< Poruku je uredio madre -- 7.10.2015 18:55:04 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 19:25:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Jaoj punjenje paprike, ja cu sutra da napunim one iz tursije, sveki ih stavila, i malopre kazu da su stigle, eto ideje za rucak Hvala Marince... Ja zamesila za pizzu svako vece mi se jede, pa odlazem, inace mm mi opet kupio princes krofne, lepo ja rekoh da cu u 9 om da dobijem koliko i za ovih 8 meseci Madre ne znam sta da ti kazem, jos se nisam u toj situaciji nasla,ide li se njemu, gde idu?
< Poruku je uredio Unina mama -- 7.10.2015 19:26:13 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 19:44:30
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
UM nismo saznali pol. Pola ljudi mi ne verije da ne zamo. Misle da neću da kažem, a iskreno ne znamo i ja baš i volim što to ne mogu da biram i ne moram još da znam. Volim nekako da u svakom danu imam po nešto lepo. Nisam nestrpljiva da saznam. Važno mi je samo da je zdravo i da napokon dođe.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 19:50:05
|
|
|
|
Anoniman
|
ma da lisa to je najbitnije onako sam te pitala, posto nisi dugo pisala mislila sam da znas...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 19:55:24
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
Ako si pitala, ne ljutim se ja. Možda do kraja i saznamo ako neki doca lupne slučajno a dešava se. Ja se iskreno ne bih nasekirala ni da saznam, ali nije mi baš stalo da se trudim. Ako saznam pbjaviću ja ovde ali za sada iskreno ne znamo. Možda se dragi predomisli mislim da je on radoznaliji, mada vidim da ni njega nije baš uhvatio neizdrž. E tto je iskreno jedino što bi me pokolebalo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 20:00:31
|
|
|
|
marinchica
|
Madre, kako ce reagovati to je sve individualno, ti klinci se promene kad dodju u drustvo. Neka deca mogu bez roditelja da izdrze. Ja sam po ceo dan bila kod ograde u vrticu cekala sam mamu da dodje po mene, mrzela sam vrtic, valjda jer smo ziveli u ulici punoj dece. Prva rekreativna- Suplja stena ispod Avale, sta da ti kazem, moji su dosli po mene 3. dan. Ja nikako nisam moga bez roditelja. Mozda...da testiras dete kako ce se ponasati ako ga posaljes u goste kod rodbine na par dana prvo? Kupila sam i suve paprike, i njih cu da punim. UM i ja bih pizzu mogla svaki dan. Sad mi je neka faza-prijede mi se nesto, dok dodjem do prodavnice, smuci mi se.
< Poruku je uredio marinchica -- 7.10.2015 20:02:42 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 20:26:45
|
|
|
|
alex88
|
Marince posalji neku suvu papriku,obozavam ih
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 20:36:08
|
|
|
|
jekiki
|
De ste stomacici, sta se radi Ja sutra u Misovic na kontrolu, pun termin, pa sta ce reci videcu sutra, bas me frka uhvatila a bila sam do sada cool
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 20:39:22
|
|
|
|
adulence
|
Trudnice masem vam... Jekiki ja sam se porodila vece uoci termina k mog odlaska u misovic...ahahahhako zna mozda i kod tebe nocas krene...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 20:44:44
|
|
|
|
marinchica
|
Uh i ja Alex, zapecem ih u zemljanoj tavi. Mmmm. Saljem! E trudnoca je jedno veliko klopanje. Jekiki, srecno draga sutra!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 20:54:08
|
|
|
|
jekiki
|
Adulence nukad se ne zna, mozda krenem tvojim stopama, juce ujutro mi je bio lazni alarm Marinchice hvala draga
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 21:28:10
|
|
|
|
popkica bebic
|
Drage, nema me ceo dan zbog obaveza, ugl.kucnih! Vodila danas V u vrtic, pojavio se 2.krug varicela i sad mi je frka. Jesam ih prelezala, ali se bojim. Sada sam napravila sarmu, kupio mi je muz glavicu kiselog kupusa. Malocas sam bila u agoniji od bolova u zelucu, rekoh odo' ja. Izgleda da mi preparat za gvozdje ne prija i pre me je mucio bol, tj. boluckanje, ali me sada i znoj obli od bolova. Uf! Prolazi, ali me sekira. Alex, draga, ne daj da te crne misli obuzmu. Imam i ja neka losa iskustva, ne tog tvog tipa, ali maltene slicno i celu prvu trudnocu provela sam strahujuci, a sada radim pa nemam kada da mozgam crno. Nadam se lepom ishodu. Ne znam jesi li vernik, ali pricescuj se, od Toga nema Veceg Leka na Zemlji!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 21:32:15
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: marinchica Mozda...da testiras dete kako ce se ponasati ako ga posaljes u goste kod rodbine na par dana prvo? tako sam nesto i mislila da uradim, da ga posaljem negde sa babom i dedom, pa da vidim kako ce da reaguje... problem je sto ja moram sutra da ga prijavim ako ide. sad, pred spavanje mi rece da se salio da zeli da ide, ne zna on koliko je vazno da dobro razmisli, mada mislim da on to i nije u stanju. inace, on je od te dece koja ne mogu bez mame, zato mi je i cudno da danas vaspitacicama govori kako zeli da ide, a ja jutros rekla da nece ici, pa one misle da mu ja ne dam! inace, ja sam malopre omlatila dva i po topla sendvica, definitivno se ne smem vise meriti! bljujem i vatru od gorusice..
< Poruku je uredio madre -- 7.10.2015 21:33:58 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 21:55:22
|
|
|
|
marinchica
|
Nemam pojma Madre sta da ti kazem...ako ode a nespreman je, dusu ce isplakati, ako ne ode plakace sto nije isao s drugarima. Moja majka je uvek plakala kao kisa kad je isla na posao, ja sam je preklinjala da ne ide svaki dan i plakala do negde trece godine moje. Prvo otplacem ljudski jedno sat ujutro, tek posle se igram. I zvala sam je na posao, stavim stolicu, popnem se, tad su bili oni telefoni na zid sto se usrafe 80-ih, znala sam kako idu brojevi za njen posao, i tako sam ja zvala, cekala da se jave i govorila "Ajo jel to banka, mojim Majiju"Jadna zena sa mnom....
< Poruku je uredio marinchica -- 7.10.2015 21:56:36 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 22:02:15
|
|
|
|
madre
|
hvala ti na pomoci vrlo mi je zeznuta situacija, ali videcu sta cu... kako je tebi bez muza, kako ubijas slobodno vreme?
< Poruku je uredio madre -- 7.10.2015 22:04:04 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 22:07:07
|
|
|
|
marinchica
|
Sta ubija vreme u trudnoci kad muz nije tu? Hrana Madre, hrana! LJubim!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 22:11:18
|
|
|
|
dijana1*
|
Alex bitno je da si uradila serklaz i da je sve proslo kako treba. Znam da se plasis da li ces izgurati do kraja ali ja verujem da se uz strogo mirovanje i stalni nadzor dobrog dr. dodje do kraja. Zato samo polako, veruj u sebe i svoju bebicu i bice to sve ok. Jekiki ako mislis da pratis Adulence dobar si uzor nasla kod nje je bas bilo expresno brzo Madre ja bi ga pustila. Ipak se oni drugacije ponasaju sa tetama i drugarima. Ja do prosle godine nisam mogla da zamislim da pustim Vuka da ide negde sa nekim ili sa vrticem ali ove godine sto se mene tice moze da ide ako bude hteo. Ja sam danas ipak otisla do dr da me pregleda. Beba me nenormalno gura i udara i to bas nisko. Sva se zgrcim i uopste mi nije prijatno. Tera me da idem u vc ali kada odem samo nesto malo bude. Tacno udara po besici pa me boli. Ali cini mi se da se i Maraj u ovom periodu zalila i da je imala slican problem. Nisam sigurna. uglavnom grlic isti kao i pre 3 nedelje i stavila me je kratko na ctg i nema kontrakcija. Kaze ona ima tu i psihe jer sam se V porodila 31+2 a sada sam 30+4 . A za 2 nedelje idem na UZ.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 22:22:26
|
|
|
|
janabons
|
Dobro vam vece mackice MAdre , najbolje je da poslusas majcinski instikt, on te nikad nece prevariti DI, super sto je je sve ok. ZA nedelju dana idem na uz, jedva cekam da vidim kako napredujemo i da li je sve pod kontrolom, a onda krece i ctg, i za mesec dana u bolnicu da cekam cr, jedva cekam
< Poruku je uredio janabons -- 7.10.2015 22:23:36 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 22:53:27
|
|
|
|
borica
|
Dobro vece drage moje. Vidim kod vecinu nas sutra na meniju punjene paprike, i ja sam ih planirala. Madre imamo istu brigicu, i nas sin sa vrticem ide na 7 dana na zimovanje. On zeli, kaze da shvata da nece spavati kuci nekoliko noci, ali nekako me je strah.Mada sa koleginicama sam pricala, neke su pustale decu koja su bila i manja.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 8.10.2015 8:06:25
|
|
|
|
jekiki
|
Samo da vam poželim dobro jutro pre nego što odem do lekara Noćas opet kontrakcije, sada nesto malo, ali je zato jutros ispala veca količina sluznog cepa, da li je sav izasao nemam pojma. Drzite mi palceve, ljubim i grlim vas sve
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 8.10.2015 8:22:04
|
|
|
|
Anoniman
|
jekik srecno javljaj se obavezno mi od danas zvanicno po terminu u 9 mesecu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 8.10.2015 8:24:11
|
|
|
|
vocicana
|
Mene je net nesto zezqo na tabletu, nije hteo juce celo posle podne da se konektuje. Vidim da lepo ruckate, to je lepo cuti, ja sam nesto ufitiljila, nista mi se posebno ne jede. A danas opet akcija ima da se napesacim, a od kicme niti mogu da spavam, niti dugo da sedim ninda lezim, poludecu. Takvu mi nervozu stvara, da ne znam sta cu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 8.10.2015 8:26:49
|
|
|
|
vocicana
|
Jao Boze....14- ta nedelja trudnoce, lutka moja....ne mogu da verujem kako lepo ide vreme. Zlato malo! Unapred se izvinjavam sto nisam komentarisala problem odlaska deteta na rekreativnu, ali ne znam sta bi rekla. Lisa , beba ce se roditi pa cete videti koga cete dobiti. Bravo za stav! Ljubim vas dvoje nas dvoje
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?