RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (15.9.2015 7:38:19)

Dobro jutro mame.

Ja sam u bedaku. ali bas onako nemam volje ni za sta. Nemam posao, para nam treba, gledam oglase oci mi pobelese vise od racunara i onda odlepim i igram neku igricu na kompu i tako "trosim vreme" dok mi Duca spava. Bas mi sve nekako skenj.

No necu ovde sad da kukam ali sam shvatila da to moje "skenj" utice i na to sto vam ne dolazim da caskam sa vama. Sad se odlucih da cesce dolazim da me malo iscupate iz te neke depresije. [sm=smiley1.gif]

Idem da vidim sta ste piskarale.

Ljubim vas punoo

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (15.9.2015 7:52:21)

Dobro jutro,jutros nas damica probudi "pjevajući",prije pola 7 je počela.Nos joj i dalje curu,pokoji put kašljucne,valda će je brzo proći.
Šerpi,Ljišo [sm=smiley31.gif]

daca77 -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (15.9.2015 8:15:38)

Dobro jutro i od mene!!!
Serpi, svaka cas_t...ja se tebi divim i prosto me sramota da bilo sta kazem...moja N je postala bas nemirna, iako ne misli o sedenju, ustajanju a jos manje o prohodavanju. SLedece nedelje idem po 2.izvestaj kod fizijatra pa cu ga propitati da li mi to malo kasnimo u razvoju. I dalje imamo 6 podoja u toku 24h i nema nade da nesto menjamo...ja i dalje ubedjena da ce mi produziti bolovanje, u suprotnom za tacno 2 meseca se vracam na posao.
Ljiso, glavu gore...znam kako ti je, jer i mm se samo nervira oko posla...ubija se za neku sicu...

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (15.9.2015 8:19:31)

Samo da mahnem. Imam posla. Rucak, pripreme za casove.
Ljiso pisem ti iz skole. Nema sekiracije. Mami sam se zalila kako ni je deset hiljada manja plata. Malo me je utesila da sam najbitnija deci zdrava. Gledam svoju sestru onaj dan. Ide u 6 na posao, a vraca se u 5. Nista nije sa decom. A direktor joj je kreten. Ono sto on radi ja ne bih trpela.
Daj da cuvamo zdravlje. Jesu pare bitne, ali kad neke stvari trenutno ne mozemo da promenimo cemu tuga. A verujem da ces uskoro da nadjes neki poslic.Zagrljaj za tebe.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (15.9.2015 9:25:03)

Jutrić i od mene.

Šerpi draga [sm=smiley31.gif]

Mene keva iznervira u roku od odmah. Života mi, nije mi jasno kako ja ispado' normalna od nje onakve paranoične drama queen???
Pita ona, kako Ani u školi, jel uče slova. Kažem, ma jok, tek su juče radili one uspravne crte. Ionako Ana zna sva slova i brojeve, jedino kad piše meša s i z(ž) i j naopačke piše. Tek će mama ''vodi je kod psihologa, logopeda'' [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

I tako. Luka standardno kidiše na kablove, jbt kao da psa imam, a ne dete hahah

Sa mužem i dalje na polu ratnoj nozi.

Ljišo ženo, sve te razumem. Pisala ja, samo da mi jave da li je primljen i moram pod hitno da krenem da radim nešto. Ali negde da idem. Pošto naravno, kod ovih tu što imaju restoran bi mogla da radim kad god. Ali - to je 2 metara od kuće, plus su oni navikli na babu od mm da je cimaju kako stignu i kako njima paše, ona na ofingeru kao daje bila. To ja ne bi trpela. Dakle, čistačica - čistačica, ali da se maknem iz ove selendre.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (15.9.2015 10:46:27)

Trćo nemoj u restoran osim ako je baš toliko zapelo,stalno pišem kako mene ovde drndaju u restoranu.U subotu sam radila 10 i po sati i imala sam dvije pauze po 5 min samo da ispušim a od ručka ni traga ni glasa.

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 7:51:07)

gde ste,mame!nema nikog[sm=smiley13.gif]
ja nisam mogla da ustajem da se spremim da vodim b u vrtic,toliko sam vise nenaspavana i glava me boli da nisam mogla jos da ustajem u pola7 i da trcim odmah da se spremim.posle cujem da kaskle.mozda je i bolje sto onda nije otisao,videcemo.boka jos spava.stavila kasicu da kuvam i za bozu dorucak.
danas cu da zovnem direktorku da vidim nesto to oko dopune posla.ako upali,prekinucu bolovanje.ako ne,bar sam probala.toliko je muvanja u prosveti i toatalno rasulo da je to haos!
rucak imam od juce,sva sreca da ne moram i sa tim da se bakcem.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 8:07:41)

Dobro jutro mame. Opet zurim. Odoh da sirim ves dok se ova mala nije probudila. I da stavim pasulj i brisem na posao.
Branki, jel moze neko Bozu da vodi u vrtic? Muvanje u prosveti toga ima.

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 8:18:37)

ja sam juce stavila pasuljcinu[sm=smiley36.gif]bio mi je i tata na rucku,on obozava pasulj-
sanjice,kad je boka bila mala bas,moja svekrva ga je vodila i dovodila.ali,sad dok je toplo i lepo vreme,vodim ga ja i dovodim,da je ne gnjavim bas,i ona se zali kako je bole noge i sta znam.kad bude kisa i sneg,pa ne mogu ja sa bokom,onda ce ona.a,muz mnogo rano ide na posao i kasno dolazi,zao mi da bas toliko rano ide u obdaniste.ali nekad ce i morati.ili da pitam onu babu iz zgrade da nekad pricuva boku,a da ga ja vodim,naravno i da joj dam neki dinar.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 8:26:13)

Dobro jutro mame,kod mene je u nedelju bio pasulj,sve smo zaredale [sm=smiley36.gif]
T je super spavala ali sam ja kasno legla pa se opet nisam naspavala [sm=smiley36.gif]
Danas sam sama sa tri indijanca pa kako mi bude [sm=jezicek.gif]

amdn -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 10:14:54)

Jutro mame,danas nemam casove pa sam resila da operem prozore i sredim stan, lepo je napolju pa bi najradije sedela negde i suncala se :)
Emice bice vam veselo sa indijancima,
Mame bas je nezgodno sa cuvanjem dece kad se mora na posao a oni bolesljivi, moja sveki ranije nije htela ni da cuje za cuvanje, sad kad je J startiji sad hoce, sda dete sve zna samo pa baba uskace, ranije sam je pljuvala a sad sam srecna jer ipak pomeri sve obaveze, sem dr naravno pa ga cuva.
eto u nedelju u pola 10 mi javlja sekretarrica iz skole da imam cas u 9:40 jbt poludela sam, alo bre jel znate kad se javlja.

Frcokla -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 10:56:47)

Mamice, molim za savet!
Da li mogu svoju bebicu da vozim u onoj zimskoj tvrdoj korpi na zadnjem sedištu? Da li je to po propisu.
Ono malo sedište mi se čini skroz neudobno za duži put... Ovde bi mogao lepo i da leži da se ispruži, A može i da se podiže odozdo u neki drugi položaj. Imate li iskustva s tim?
Ono se takođe može vezati kaišem kao i svako drugo.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 11:10:22)

Frcokla koliko ja znam, to je po propisu. Imaju dve vrste tih ležećih korpi za auto. Jedna je da se veže sa dva pojasa sa zadnjih sedišta. Druga je sa onim isofixom (čini mi se da se takozove) - noga koja se postavi na pod auta.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 11:30:40)

Amdn meni nije problem cure čuvati,one se zaigraju u sobi i ne osjetim da ima još jedno.ali kad je i Andrej tu onda izlude načisto .
Frcokla ja bih radije u normalno jaje,sigurnije je.T je 6 Mj.imala kad smo prvi put išli za doboj i izdržali smo [sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 11:37:35)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha
Ja sam u bedaku. ali bas onako nemam volje ni za sta. Nemam posao, para nam treba, gledam oglase oci mi pobelese vise od racunara i onda odlepim i igram neku igricu na kompu i tako "trosim vreme" dok mi Duca spava. Bas mi sve nekako skenj.

Ljiso i ja pre neki dan napisah ovakav post, jedina razlika je sto ja imam posao ali kad se budem vratila najverovatnije ce mi smanjiti platu za 15 000. Tako da sam i ja u fazi trazenja posla, i znam da nema nista.
Serpi zeno svaka ti cast [sm=bravo.gif]
Frcokla imas u OVOJ i OVOJ temi dosta zanimljivih stvari da procitas. Meni su bile korisne teme, svasta nesto sam saznala tu. iskreno nisam se udubljivala u taj problem sa autosedistima pa sam u jednom trenutku bila zbunjena kao i ti. Ako te ne mrzi iscitaj.

Frcokla -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 14:14:40)

Hvala drage.
Imaćemo nepuna dva meseca, putujemo za 10-ak dana. I ta nosiljka, sedište jaje mi ne izgleda previše udobno za sada i za tako duži put.
Glava mu je nagnuta mnogo ka napred i zaspi on ali nekako teže diše. Pa se brinem.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (16.9.2015 18:44:36)

Gotovo moje dadiljanje za danas,još sutra pa par dana pauze.Moram reći da sam se prijatno iznenadila,super su bili,jedino je stan u blagom haosu bio ali i to sam pospremila,još samo da prebrišem sofu.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 8:43:59)

Opet ja pišem sama sa sobom [sm=smiley36.gif]
Dobro jutro,možete li vjerovati da je moje djetence spavalo do 8,samo se u 4 probudila da pije vode i ćao drugari [sm=smiley36.gif]

cockic -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 10:08:52)

Evo mene,deca u vrtiću bili kući tri dana jer je sin bio prehladjen cera mu pravila drustvo[sm=smiley1.gif]
Ja sam pričala da se na ovaj posao ne vracam,ali na kraju sam morala i dalje sam tamo.tražim drugi posao,ali dok drugog nema moram tamo raditi.otkaz bez sigurnog posla nemam nameru dati.i ako mi dadoše pola radnog vremena kad sam se vratila i manju platu,ali sta da se radi.i ovo znači.a da tražim isti pisao to neću tražim nešto što nema veze sa trgovinom.

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 10:13:20)

Emice evo ja malo kasnim, sorry. Ti znas da mi spavamo do kasno [sm=jezicek.gif]
Dajte neku kafu, nesto...

daca77 -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 11:52:27)

Ovde danima tiho...gde ste mame?[sm=smiley1.gif]

Frcokla -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 12:03:46)

Mamice nemaju vremena... [sm=jezicek.gif]

amdn -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 12:07:46)

juhu mame, evo malo da predahnem, da vidim sta radite ovde, suncano i toplo pa bih samo setkala negde,
Imamo problem sa J i ne znamo kako da reagujemo, od kako smo mu skinuli pelenu na to je bilo jako, jako davno nikad se nije upiskio u gacke, cak i kad smo u autu, busu,bili gde trazi i ako ne moze istog momenta trpi malo,
a sad u vrticu se upiskio 2-3 puta i ne kaze vaspitacici da je mokar, kad dodjem po njega mokar je tri sata jer se obicno upiski kad se spava,
On kaze da pozove vaspitacicu i da joj kaze tiho pa ona njemu kaze bez price, verovatno ga ni ne cuje da mu se ide u WC, pa se upiski a onda ne sme da joj kaze da je mokar.pre dve nedelje je tako bio tri sata mokar i prehladio se isli lekaru, temp, lekovi, haos , \juce posle nedelju ipo otiso u vrtic i opet ista prica
Ne znam sta da radim?
Mame znam da ima vaspitacica medju vama koji je savet, da skrenemo paznju vaspitacicama, mi pricamo sa njim al nemam pojma,
dajte neki savet

cockic -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 13:17:55)

Kod nas se nosi jastucnica i nešto za spavanje,tako da je uvek presvuku jer za spavanje obuće sorc i majcu preko leta.ona i dalje omane na spavanju ne bitno da li je dan ili noć.i dalje je noću stavljam na nosu.a skinula pelene sa 22 m,noćnu sa 2g i 2m.noćnu joj nisam vraćala niti cu.valjda će uskoro prestati.ja bi rekla vaspitacicama da obrate pažnju da li je mokar posle spavanja.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 15:08:40)

Amdm popricaj sa vaspitacicom. Verujem da ce da razume. T se desavalo da se upiski na spavanju, ali su je vaspitacice presvlacile.
Ipak bi trebalo da obrate paznju i da pitaju decu da li se neko upiskio ili se nekom piski. Dovoljno su veliki da znaju da kazu. Eto otuda i prehlada ako bude toliko mokar.
Upravo sam se vratila sa posla. Bas sam se iscrpela. Imam u selu kombinaciju odeljenja, pa trcim na dva fronta.
Sutra ne radim, pa ce dadilja da proseta Sofi da ocistim kucu. U nedelju mi je rodjendan, pa dolaze moji. Mama ce da mi napravi tortu.
Odoh sad da jedem. Mrtva sam gladna.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>