RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 20:26:18)

Cirkus za danas gotov,mirna sam do utorka.Andrej je stalno čačkao ove dvije,otimao im igračke,naljutio me kad je otišao u sobu od T a ona za njim i viče mi ujna istjeraj T iz sobe neću da je vidim ovde,rekla sam to je njena soba i ima pravo da udje kad hoće.E sad izbio me iz cipela kad je zaovi viknuo "mama jebem ti mater" i ti si govno.Ona na to ne reaguje,kao prestaće ako ga ignoriše,da li bi vi na mom mjestu pustile da ona radi kako hoće ili da mu ja nekako objasnim da se to ne govori [sm=zmeden.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 23:05:50)

Emice moj Vuk ima 5 godina. Secam se dobro jedva je stojao na ngama ali zato je znao da opsuje. Od tada do danas ja se borim sa psovanjem. Sve moguce i ne moguce sam probala ali ne vredi. Ali tesi me to sto u vrticu nikada nije opsovao ( pitala sam tetu). On psuje samo pred bliskim ljudima. Zna da je to ruzno ali ganja neki inat ili sta vec.
U kuci je harambasa ali kada negde dodje drugo dete, cak ga ni ja ne mogu prepoznati koliko bude fin. To mi govori da on savrseno zna da je to ruzno i jednostavno mene izludjuje.
Isto tako u vrticu jede sam a kuci trazi da ga neko hrani.

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 23:06:36)

Iju Emice nije mi to bas normalno. Njoj moze da prica sta zeli, ali ja mu ne bih dala da se samnom tako ponasa. To je cist bezobrazluk. Svaka njoj cast sto mu to dopusta, uzas.
Bas mm i ja pricamo kako da se ponasamo pred Maksom, zbog psovanja. I u sred razgovora ispod prozora se cuju deca na fizickom " pusi k*** majmune" " sestra ti je q***" ... Ja ovako matora ne koristim takve psovke,i ondaskontamo da ne mozemo da ga izopstimo od psovki ali mozemo da ga vaspitamo da ih ne koristi.

dijana1* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (17.9.2015 23:11:19)

Wiv , Vuk je juce dosao iz vrtica i kaze mama jedan drugar je rekao nesto mnogo ruzno, hoces da ti kazem? I ja mu objasnim ako je ruzno da nema potrebe da ponavlja ruzne stvari.... ma nisam ni zavrsila on je jedva docekao da to ponovi jeb.. te pas[sm=hudicek1.gif] poludela sam
i naravno izasao ispred zgrade i cujem tu psovku. Skocim brze bolje i opomenem ga i vise ga nisam cula.
Sta da radim???? Uopste mi nije drago sto mi dete oboava psovke[sm=smiley13.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 0:33:13)

Dijo o tome se i radi. Ne mozes ga spreciti da cuje takve stvari, cak ni da ih ne ponavlja. Ali da ih malo sputavamao to mozemo. ili barem da ih edukujemo kome i kad se to kaze [sm=zz_giggle.gif][sm=zz_redcarded.png]

jovicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 1:29:21)

kod nas je bilo danas 200 na sat, gomila gostiju, gomila stvari.... i ja jos dopustila sebi taj luksuz da gledam film do pola 2, nadrljala sam sutra, nadrljala[sm=smiley22.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 7:09:56)

jutro,mame!
jovice,ne pamtim kad sam gledala film..ne usudjujem se,jer evo 8 meseci nista od spavanja,ne mogu da funkcionisem po danu,osecam se lose i onda racunam bolje da legnem uvece bar ranije.
muz na poslu.b nesto kaslje,nisam ga odvela u obdaniste,nije isap ni juce,ne moze ni kod logopeda.ako bude ovako,necu ici na svadbu,ostacu sa njima.i ovako ne znam ko bi cuvao boku,mama mi tek dolazi u subotu popodne.a,ona je haos,bez sise uzvristala bi se,ko zna kako bi to bilo.
pijem kafu i da se promuvam ovde malo,pa redom sa obavezama.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 7:49:21)

Aaaaa napišem kilometarki post i izbaci me [sm=hudicek1.gif]
Dobro jutru,mm budio nas dvije u pola 8,jeee dvije noći smo super spavale.
Uglavnom A psuje pred svima,u sub.je na rodjendanu viknuo zaovi ti si givno da su svi čuli.Ja se pred i dalje pokušavam suzdržati od psovki,izleti mi ponekad pa ako ponovo onda jezik mi odpadne objašnjavajući da se to ne govori [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 7:52:21)

emice,koristi ono da kopiras post.sto se tice tog nepozeljnog ponasanja,kazu da je najbolje ignorisati,praviti se da se nista ne desava,ne davati na znacaju.sad koliko je to uspesno,nemam pojma.ja sam kao mala od 3 godine strasno psovala,strasno,a sa 6 godina sam bila najstidljivije i najsmernije i najkulturnije dete[sm=smiley1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 9:05:43)

Cekam dadilju, pa brisem do skole. Imam neke obaveze. Moram da se brzo vratim kuci da je ocistim. Ovi moji toliko prave nereda da cu sad da napisem pravila ponasanja[sm=smiley36.gif]
Djavo me tera da citam od ranog jutra vesti. Naime iz okoline mog grada zivi otac sa detetom od 17 meseci u jako teskom uslovima. Zena mu je umrla. Nema ko da brine o devojcici dok on radi.[sm=smiley13.gif]

Sto se tice psovanja moja T ne zna sta to znaci, a ni ne zna sta je to psovka. Sinoc su neka deca psovala u gradu, pa sam joj objasnjavala.

jovicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 11:13:38)

moji opsuju ponekad, skontali su da je to nesto zabavno[sm=smiley36.gif]
ja sam smanjila na minimum psovke i rekla sam akiju da me opomene ako opsujem isto kao sto i ja njega opominjem. to funkcionise, eto i deca nesto nauce roditelje, prestala sam da psujem[sm=smiley1.gif]

a sto aki ume da te izblamira kad ides negde, pa to niko tako ne ume. na primer izlazi sa rodjendana kao pas na sve cetiri... tako ide po ulici.. pa kod frizera mi je haos napravio pre neki dan. sad je usao u neku bas neprijatnu fazu, ponasa se kao da je on nama roditelj, dere se na nas, ne prihvata bas saradnju i tako.. ali mislim da je samo faza. nadam se[sm=smiley36.gif]
sto je on gori ja se trudim sve finije... ali ponekad me izludi, pa cak malo dobije i po dupetu, sto ja inace ne praktikujem...

branki zato i kazem luksuz za gledanje filma, ceo dan cu biti smorena od umora...

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 11:55:04)

Ma ajd ok da nekad opsuje,Dora je jednom rekla ebe maku,čula od mene kočijaša ali sam počela pazit da to ne govorim i prestala je,zaboravila.Ali on baš previše.
Jovice kako se snalažiš sa troje [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 15:05:34)

jovice,stvarno kako se organizujes,kako se snalazis?
ja nahranila boku,prebrisala stan,imam jos kupatuli i vc i to je to.ali,boka vec svoje prste svud stavlja.
vruce je mnogo!
3+4

jovicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 15:21:49)

bilo je jako tesko bez vrtica, sad kad su krenuli u vrtic, puno mi je lakse...
pa ludnica ceo dan, necu da vas lazem[sm=smiley36.gif], ali slatke su to muke, samo da smo zivi i zdravi.
malo mi je teze sad u kuci ima vise stvari da se odradi, a i mm je cesto u svojoj radionici, pa sam vecinom sama sa decom po ceo dan...
ali dvoriste nam je spas i veci prostor. uzeli smo bas staru kucu, pa i tu sad hiljadu stvari ima da se radi, ma ludnica, ali ide nekako[sm=smiley1.gif]
jedino me muci jos tih sedam ispita, ne znam kako cu uskladiti jos i faks i ucenje..

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (18.9.2015 20:20:46)

Jovice,presli ste u kucu?ako,lepo je za decu.
Mi setali,bas je toplo napolju,bila do lilija da kupim maskaru i jos neke sitnice,sad da uspavam boku,pa cu da se farbam,istusiram,sredim kupatilo.sutra imamo neku svadbu,mislila sam da ne idem.ali,ipak idem,zaova ce cuvati decu.nemam pojma sta cu da obucem.nisam nista kupila,jer nisam mislila da idem.moracu sutra ujutru da teram muza da e vozi kolima da vidim nesto i naravno secamo decu!

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 9:04:46)

Dobro jutro,počela naplata za dvije noći spavanja [sm=smiley36.gif] probudila se četri puta i peti put je sjedila sat vremena,pa smo zaspale u dnevnoj i naravno sva sam se ukočila.

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 9:11:25)

Pa Emice mnogo ti je dva dana. Opustila si se [sm=smiley36.gif]
I moj M je ustao pre 8, bacao mi se na sojke do pola 9 onako bunovan i sa zatvorenim ocima i nastavio da spava. sad cu da ga budim, idemo u skolu rolera i posle na adu.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 12:09:02)

Ko ide u skolu rolera?[sm=smiley1.gif]
Nas tri smo set_ale. Bile smo u parkicu. Sad da ih spakujem za spavanhe, a ja da spremam rucak.
Mnogo nam je dosao racun za struju, pa sam sinoc do kasno peglala i spremala dorucsk i rucak. Ajde posle da oribam kupatilo i vec je bilo kasno.Zato sam se od jutros vucem.
Branki kako je tata?

Torbica -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 13:02:02)

Cao mame,da se javnem!Mm je nedelju dana u CG..ne pitajte,skola,vrtic,posao,gimnastika,Skolica slikanja...ali hvala Bogu,super sam se otlrganizovala..Jos sam u sredu radila u Urgentnom centru popodne,uskocila komsinica da sredi klince za krevet i da ih pricuva.Sutra se vraca mm.
Moji nikad nisu psovali,ne psujemo ni mi a da vam budem iskrena,ako je i snobovski,ne druzimo se sa kocijasima,tako da nemamo toga..Ako nesto i cuju,ne zalepi im se i kazemo da to nama ne prilici,i nikad problema. Po meni-nedopustivo da deca psuju...Ljubim vas mame

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 17:15:48)

Sanjice pa kako ko, ja [sm=smiley36.gif]. Slepam se uz sestrinu decu [sm=smiley36.gif]
Torbi zato tebe nema.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 19:24:11)

Blago tebi Wiv. Ja obozavam da vozim rolere. Meni su moji jos dok sam bila devojka[sm=smiley36.gif] kupili rolere. Tad je retko ko imao. Sakrili su i nece sad da traze. Ja stvarno nemam kad da idem u selo i da tragam.Ali kupicu na prolece biciklu, pa cemo mm i ja da se vozimo.
T je otisla sa mm do crkve. Sad valjda kupuju namirnice. Veceras cu da spremim rucak, jer sutra dolaze moji na moj divan dan.[sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 19:32:56)

Wiv, citucnem povremeno, cesce sa telefona, pa u hodu, ne kuckam. A tempo mi je stotka, sta cu, grabim, ucim, uzivam, u principu mi je bas dobro. Slobodno vreme maksimalno za porodicu, a kad ih polegam (vec su u krevetima [sm=smiley1.gif] ) citam dok se ne onesvestim... Jedino sto sam par mantila i uniformi sasila, i eventualno ponesto devojcici. E, ona mi je predobra, u skoli joj je super, imamo divnu uciteljicu, vrednica je i sve odradi u boravku tako da sam sa te strane mirna skroz. [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 19:47:30)

Psujem kao kočijaš, ali ne pred Anom. Izuetak je jedino kad me mama izbaci iz takta u stotinki. Onda opsujem, bez obzira da li je Ana tu ili ne.

Ne ponavlja.
ali zato kad odem u Bg ili mama ako dođe - ona uopšte ne kontroliše jezik, pa mi dođe nju da ošamarim. Ana je čula ali kažem ne ponavlja. Zna da je ružno.

Inače, znalo se gde mogu da opsujem. Pred mamom i tatom i u društvu. Kad god je neko dolazio, pred odraslima nikad nisam opsovala. Ni dan danas to ne radim.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (19.9.2015 21:16:25)

E Trćo upravo to,sreća pa se koliko toliko mogu iskontrolisati osim ako me neko izbaci iz takta,i ako opsujem pred njom to je uglavnom jebi ga [sm=smiley1.gif]

Mariya -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 0:04:21)

Veče mame!!
sanjice,pa ti slaviš rođendan isto kad i moja luci!!i kod nas je sutra slavlje,slavimo lucijin4.a heleni 1.rođendan!! Danas smo bili da se slikamo sa tortom,jedva čekam slike,biće predivne!!! Au podne ručak za rodbinu,uveče večera za kumove,biće puna kuca gostiju!!
Lu mi je bila bolesna,povraćala celu noć,pa kad je prestala,dobila T.dr.kaze da je virus.
ovde pada kiša,bljak.[sm=smiley13.gif]valjda me zato i glava boli...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>