RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

dijana1* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 0:42:36)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Moji nikad nisu psovali,ne psujemo ni mi a da vam budem iskrena,ako je i snobovski,ne druzimo se sa kocijasima,tako da nemamo toga..Ako nesto i cuju,ne zalepi im se i kazemo da to nama ne prilici,i nikad problema. Po meni-nedopustivo da deca psuju...Ljubim vas mame

Mnogi su zavrsili fakultete pa opsuju. To sto je mom detetu zanimljiva psovka ne znaci da smo porodica " kocijasi". Bitno mi je da zna da je to ruzno i da u vrticu ne psuje.
A komentar bas zvuci snobovski. Sto bi Zika rekao "na nivou"

mirkam -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 7:42:11)

Jutro mame [sm=kava.gif]
Nisam svracala neko vrijeme, pa reko da vidim sad sta raditem dok moji, za veliko cudo, jos spavaju.
Vidim pricate o psovkama.Eeee sta bih ja dala da moj M opsuje, ma i najgoru psovku, samo da progovori vise [sm=smiley36.gif]
Salim se naravno. Ja ne psujem u opste, a mm vrlo, vrlo rijetko, tako da iz kuce to nece "iznijeti" na ulicu.E sad, svjesna sam da ce to donijeti iy vrtica ili na kraju parka, prije ili kasnije, i uzasno mi je ruzno kad djeca psuju.Svakako cu ga usmjerasvati da to nije lijepo, trudicu sve svim silama da mu objasnim,ali Boze moj, mislim da nije smak svijeta i da vecina djece prodje tu "fazu".Ako se ne psuje u njegovoj neposrednoj okolini, ako se stalno prica i usmjerava, sigurna sam i da mu ta navika nece ostati "zauvjek".

ishler -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 8:22:20)

Dobro jutro.Nisam pronasla temu pa da vas pitam ovde,mame cija deca imaju respiratorne alergije da li koristite anti alergijski jastuk i koji i jeste li koristili nekada sprej protiv grinja?

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 8:35:24)

Dobro jutro,T opet spavala do 8,spavala je cjelu noć sa nama i baš sam uživala.
Ishler javiće se već neka mama sa iskustvom [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 8:47:54)

Išler ja ti nemam pojma za to.

Mi se probudili, Luka lepo spavao do pola 8, onda se javio čovek, da jede [sm=smiley36.gif]

SAd kaficu pijemo pa možda nateram mm da odemo pečurke da lovimo [sm=jezicek.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 11:06:28)

Tu kod vas ima dosta pečurki,moj ujko je išao baš često da ih bere.

Torbica -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 12:07:19)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

IZVORNA PORUKA: Torbica

Moji nikad nisu psovali,ne psujemo ni mi a da vam budem iskrena,ako je i snobovski,ne druzimo se sa kocijasima,tako da nemamo toga..Ako nesto i cuju,ne zalepi im se i kazemo da to nama ne prilici,i nikad problema. Po meni-nedopustivo da deca psuju...Ljubim vas mame

Mnogi su zavrsili fakultete pa opsuju. To sto je mom detetu zanimljiva psovka ne znaci da smo porodica " kocijasi". Bitno mi je da zna da je to ruzno i da u vrticu ne psuje.
A komentar bas zvuci snobovski. Sto bi Zika rekao "na nivou"

Prvo, nisam rekla da ste porodica kocijasa... A drugo, ne krijem da mi je totalno antipaticno da andjelcici psuju, pa nek sam snob zbog toga.

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 13:47:16)

gde ste,mame!ja umirem od vrucine!a,tek juce...pakao je bio.isli na tu svadbu.ja ustala rano da idem kod frizera i naravno da nisam bila zadovoljna ,kazem joj ravno,ona fenira unutra,kazem stepen,on sisa kao moja baba!ali,ajde,bar je skratila one ofucane krajeve.posle sam ja sama doradila friz i bilo ji ok.dojem kuci,pocnem da cistim,da ih hranim,jer je zaova ih cuvala,pa da joj ne bude obaveza da ih i hrani.boka se tako uzvristala da je to haos.nos joj curi,nervozna.od 12 do 2 sam je nosila.a,svadba u 2.ja se iznerviram,nisam htela ni da idem.muz ode,da ne kasni.na kraju okjo 4 sam se i ja spremila i otisla.a,tamo u sali,200 stepeni,pakao,vecu vrucinu nisam dozivela.imaju 2 klime na onoliku salu.sedela do 7 i dosla kuci zbog bojane.i tako...
u toku noci je dobila temperaturu,pa nismo nimalo spavali,tako da svo troje su bolesni,samo sam ja ok.boka je sva kenjkava,boza kaslje kao magarac,a muz isto.
sanjice,srecan divan dan i ovde[sm=bravo.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 16:14:35)

Dijana, probaj da sedeš sa njim i dogovoriš se, tipa- na nedeljnom nivou, ako bude više dana bez psovki od onih kad je opsovao bar jednom, dobija nagradu- dogovarate se koju, da se na početku zna, nešto što voli, ništa veliko. Ako bude obratno - ništa, probaj to na početku, ako ne ide, onda u toj varijanti nešto mu oduzmeš na kraju nedelje, nešto što voli. Mada bolje za početak bez kazne. Sve to slikovito predstavite i zalepite na frižider. Tipa autobus sa sedam prozora i na kraju dana crtaš na prozor recimo srećnog smajlija ako je dan bez psovki, a tužnog ako je psovao. A na cilju, npr stanici na koju treba da dođe bus nacrtaš nagradu. Zajedno svako veče crtate smajlije. Može da bude i neka mala dnevna nagrada ako je dan bez psovki. Pa onda razradite mesečnu nagradu i td. To pali kad je slikovito i kad dete učestvuje, a on očito može da ne psuje, treba mu trening dok to ne iščezne. Nađi malo na netu ove strategije ili popričaj sa vrtićkoim psihologom, ja ovako nabacah, nije baš lepo opisano. Sve je bolje od vike i pretnje. Kad vidi korist od nepsovanja i štetu od psovanja, trudiće se i to će da iščezne.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (20.9.2015 20:36:44)

Dobar dan zene.Provela sam divan dan sa mojima. Odoh da se kupam, pa da pisem malo casove.
Branki ako Boka kaslje obavezno idite kod dr. Znam da znas. Njima se tako malima za dva sata. spusti na plucima.
Sofiji vec dve nedelje curi nos. Hvala Bogu izgleda je malo ojacala. Nadam se da ce tako da ostane.Dajem joj beli slez. Sigurno da vrsi posao.
Mene isto steze grlo. Juce sam bila bas kilava

eca89 -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 7:01:15)

Dobro jutro mamike, evo i mene, nedostajale ste! Krstili smo se, postaviću slike u temi, A.je bila prava dobrica, zakenjka na trenutke, ali nije suzu pustila, a ja se prepala da ce haos napraviti, a ona mirnica moja kad ju je pop posuo vodom svi očekuju da počne plakati, a ona se riba oduševila[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]!
Branki, da brzo ozdravite[sm=smiley31.gif]!

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 7:50:56)

Dobro jutro,jeste mi naspavanje?
Eco falila si [sm=smiley1.gif]
Ja sam svojoj dami sinoć šišala šiške,jedva [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 8:08:48)

Jutro drage moje.

Što se tiče psovki, pa vi niste radili u građevini [sm=jezicek.gif] i to ne msiim na gradilište. Mislim na direkciju gde sve dipl ing do dipl ing imali smo čak i mr dipl ing. Što mašinstva što elektrike, arhitekture... Majko moja kad to krene da psuje. I opet, psujem kao kočijaš, a eto u firmi (pred direktorima, koji isto tako su najstrašnije psovali) nisam. Pred mlađim kolegama da. Zna se pred kim se može. U osnovnoj sam imala drugaricu gde u kući nikad niko nije opsovao, ni ona. A opet smo svi oko nje psovali.

Emice, ma ima samo moraš da znaš gde i da ideš u pravo vreme (čitaj s prvim jutarnjim suncem, ako ne i pre) što mi nikad ne radimo [sm=jezicek.gif]

Juče nađosmo par marela (kišobrana kako li e kod nas kaže) i par lisičarki.

Luka kao sat da ima navijen. U 7 je budan.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 8:42:52)

Jutro! [sm=smiley1.gif]
Emice , kako si se usudila da je sisas ? Ja bih jedino kad bi bila vezana u stolici.. ruke, noge, glava da se slucajno ne mrdne ili ne daj Boze krene da bacaka !
Sto se psovki tice , toga nekad nije bilo kod mene...a sada -jbm li ti sunce, sliku itd. [sm=jezicek.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 10:25:06)

Gde ste zenskaci...
ME pa gde si zeno, skitas po keju vidim [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 10:26:19)

sanjice,videcu da je odvedemo,bas je grozna noc bila...evo,sad je zaspala.pitala si me za tatu..30.ide opet na vma i bice operacija,tj dve operacije.on kaze da se oseca isto,pusi i dalje,sve isto..mada,on je takav,sve drzi u sebi.
eco,nedostajala si[sm=smiley31.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 11:26:44)

ME samo smo šiške pa to časkom ali opet niće baš najbolje,kad pokušam onako ravno smješno joj pa se vrti inda sam ih zadigla gore,ma kako kod samo da joj ne pada u oči a za pravo šišanje ćemo još počekati,mislim da za sad ne postoji frizerka koja bi je obuzdala [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 14:23:17)

Evo mi od jutros kasljemo, tj. Sofi. [sm=smiley13.gif]Ukljucila sam joj inhalaciju. Cim je ovakvo vreme njoj se zdravlje pogorsa. Nadam se da ovog puta nece da prima inekcije.
Sad sam se vratila sa posla. Idem opet kasnije. Cekam Sofi da se probudi da je inhaliram.
Danas sam svratila do direktorke da je zamolim da petake prebacimo za sesti cas, a ne da im drzim sedmi. Zao mi je tako malene da ostavljam. I sebe mrze i mene taj sedmi. Ja sam uzasnuta koliko negative u njoj. Toliko je histerisala da sam htela da izadjem napolje. Samo sto me nije zveknula. Ne znam sta joj je.
Branki i ovaj moj tata pusi i nema nameru da ih ostavlja. Uzasno kaslje.[sm=smiley13.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 16:41:13)

Sanjice ljudi su prepuni nervoze i nekoga zla,rijetko da će ti neko reći neku lijepu riječ.
I moja mama puši a nebi smjela,kad će operisala krvne sudove na vma doktor joj strogo zabranio ali ona opet,izgovor je ne puši puno,možda 5 dnevno.

Torbica -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 18:46:04)

A da cujete hirurge..... [sm=hudicek1.gif] Da ti se smuci... njihov recnik....
Nama se tata vratio, uzivancija [sm=smiley1.gif] Ljubim vas sve

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (21.9.2015 19:30:28)

Torbi kad sam išla na op bruha u doboju i došao jedan ludi anesteziolog po mene u sobu,mene uhvatila trema i prekrstim se a on će meni pomoli se Bogu ko zna šta će ti se desit na op.Mislim ok jest se on šalio ali ja sam se šokirala.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (22.9.2015 8:03:32)

Mamice gdje ste.Dobro jutro.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (22.9.2015 9:18:02)

Emice dobro jutro.[sm=smiley1.gif]
Sofi jede palacinke. To cu i nama za rucak. Samo cu da ih zapecem.I neku corbicu.
Idem tek kasnije na posao. Veceras vodimo T na ples. Izrazila je da to proba.
Posle bi trebalo da nam dodje drugarica forumasica i njen sin Lazar.

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (22.9.2015 11:30:12)

Ja cu vala danas pastetu. Ud kako otvorih oci jede mi se vruc 'lebac, paradajz i pasteta [sm=smiley36.gif]
MM mi napokon sinoc priredio "romantiku" [sm=smiley36.gif] Oeeeeeeeeee, izbacih silnu frustraciju iz sebe [sm=jezicek.gif]

vonavoj -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (22.9.2015 11:50:12)

Uh,evo i mene,odakle da pocnem!
Posle traume koje nam je priredila kardiolog,pisala sam u temi sum na srcu,sad cekam lekarsku komisiju za produzetak porodiljskog,danas isli kod hematologa,jer je anemicna,koliko nas je kardiolog nagrdila..hematolog je bila mrtva hladna...
Samo je gledala u kucacu masinu (ni komp nema) i tipkala..bebu nije ni pogledala..tek na kraju kad se J vec uznemirila..dala nam uput da vadimo krv iz vene,jer iz prsta moze da da pogresnu krvnu sliku..
Sve u svemu dr nam nista,ali nista nije rekla,osim da se sa dohranom krece sa 4 meseca,a ne sa 6,kako sam ja pocela..[sm=lev.gif],jer majcino mleko nema Fe[sm=smiley24.gif]...ja pitam ok,sta da joj dajem,o cemu da vodim racuna..nista,3 obroka i 2 uzine, (rupa na saksiji)..heeelloooo sta je u tim obrocima...bas sam se iznervirala..prvo joj sve izvlacim iz usta mojim podpitanjima,drugo nista novo nisam saznala.. sutra cekamo rezultate pa ce reci kad je kontrola[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>