Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 13:20:31
|
|
|
|
eca89
|
I tako vam ja džabe odo, samo smo više od pola sata sjedile u čekonici sa bolesnom djecom, ne znam kako mogu dovesti djecu kojoj tek izbijaju vodene ospice ! Naime, ništa mi dala nije, rekla da nije ni dermatitis, niti ekcem, kao suva joj je koža, a nagle promjene tempature su, vrućine i tako da samo mažem bepantenom, da nije suva kaža i to je to.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 13:23:32
|
|
|
|
Trcosava
|
Eco kako misliš kako mogu da dovedu kome tek izbijaju? A kad da dovedu? Pedijatar i tako ne može ništa da ti kaže, mora da te šalje kod dermatologa. A i tamo je velika verovatnoća da prođeš kao i ja - pregled kraći od 3 minute, nije to ništa. Mažite ovo i to će možda proći do puberteta
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 14:08:41
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Eco kako misliš kako mogu da dovedu kome tek izbijaju? A kad da dovedu? Meni su rekli da ne dovodim A. kad su joj izbijale, kao tad su zarazne zaraziće drugu djecu. Elem ,tražila sam ja da idem dermatologu, kao ona smatra da nema potrebe, spominjala je neku pigmentaciju , kao to je sve ok.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 15:18:09
|
|
|
|
wivern
|
Zdravo mamike. IZVORNA PORUKA: eca89 Meni su rekli da ne dovodim A. kad su joj izbijale, kao tad su zarazne zaraziće drugu djecu. A? Nego kad da dovedes? Pre nego sto izbiju ili kad prodju? Zaraznost kod varicela ide dva dana pre nego sto izadju prve ospe i traje dok se sve ospe na kozi ne sasuse. Jednom sam sedela u cekaonici doma zdravlja mrtva bolesna, jedva disem, kasljem, temperatura preko 38 i kaze mi neka baba "ovde si dosla da kasljes". E vala jesam. Lekari sluze da te lece a ne da se konsultujes sa njima, tako da i te zene sto su dovele bolesnu decu razumem. Izvinte sto sam ovako odlepila i ja sam celu noc bila u groznici pa sam sada naelektrisana na ovu temu
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 16:15:14
|
|
|
|
eca89
|
Razumijem ja tebe Wiv, nego su meni tete rekle da je ne dovodim!
< Poruku je uredio eca89 -- 13.8.2015 16:16:03 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 21:09:23
|
|
|
|
Trcosava
|
Da se razumemo, nisam ni ja Anu vodila, ali samo zato što su vladale boginje u vrtiću. Zvala, rekla da su u vrtiću boginje, da su i njoj izašle i da li ima potrebe da dolazim. Kaže nema, dođite samo sa karticom po sirup. Ali ima mama koje ne znaju, možda sad i nije neka epidemija i ne zna žena.
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 21:13:23
|
|
|
|
wivern
|
Cekajte bre pa cak i u mom domu zdravlja postoji ulaz za bolesnu i ulaz za zdravu decu, kao i soba za karantin za boginje.
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 21:16:05
|
|
|
|
veselicaa
|
Ja moje nisam vodila kod dr kada su dobile varicele,raspitala sam se cime da mazem,sirup za temperaturu ionako uvek imam kod kuce tako da nije bilo potrebe.A kada ides kod pedijatra moras biti spremna na to da ce tamo biti bolesne dece.Lose je kada krenes za vakcinu sa detetom a u cekaonici budes sa decom koja kaslju,mada su u nasem domu zdravlja razdvojili prostoriju za vakcine potpuno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 21:31:37
|
|
|
|
branki*
|
Mame,da se javim da sam tu.citala sta ste pisale.bas sam umorna,ceo dan neka jurnjava...
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 13.8.2015 23:14:55
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro vece! Mene je dr grdila sto nisam T dovela kad je imala boginje. Nisam je dovela iz proatog razloga sto ih je Sofija dobila i znam kako izgledaju. Znam sta treba da radom. Trebalo je da bi zabelezila da ih je dobila. Inace kod nas sve standardno. Pakleno je ovih dana. Deca podivljala.Ja sam podivljala. Sad zavrsavam knjigu i uzivam u tisini. I cekam da zavrsi masina.
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 5:14:51
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Opet zurka. Pa da, ona jedna noc spavanja je bila pauza, da se gospodin odmori, pa da nastavi dalje Danas u Big.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 7:47:31
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: wivern Cekajte bre pa cak i u mom domu zdravlja postoji ulaz za bolesnu i ulaz za zdravu decu, kao i soba za karantin za boginje. Jbg. ovde nema karantin za boginje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 7:49:24
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro mamike, prspavana noć od 22h- 07h , uh kako prija san!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 8:00:38
|
|
|
|
emicaa
|
Eco vjerujem ti da prija san,kod mene i dalje ništa od toga.opet je divljala. Nego dobro jutro mame,kako ste
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 8:06:36
|
|
|
|
Trcosava
|
Jutar! Jutar, ovo moje dete je zub mučio i zato se valjda budio u pola 7. Već dva dana spava do pola 8. Od 9. Juče smo išli na Bohinj, danas možda opet - muž mi je kući danas. Danas još lepo vreme, posle najaviše kiše. Videćemo da li idemo da se bućnemo ili ne. Ako idemo, idemo kasnije popodne i ne znam da li će moći komšinica sa nama - to nam samo znači da smo ga nadrljali sa Anom.
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 8:59:02
|
|
|
|
branki*
|
Gde ste,mame! Trco,kupacice,gledala sam slike na fb,samo se ti brckaj! Eco,bravo za spavanje Mm odvede bozu na casove,jasa bokomkuci,kuva se povrce za kasu,spremila bozi dorucak...razmisljamo se da produzimo josmalo ovde u bgd..a,javec pocela da pakujem stvari za povratak..
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 9:23:41
|
|
|
|
mama krava
|
Branki, kako Boki okice? Jesi li počela da joj stavljaš kapi?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 9:43:27
|
|
|
|
branki*
|
E,mk,hvala sto pitas,pocela sam od jutros,reko ajde necu juce,da pocnem od danas ujutru,pa cu 3 puta dnevno,tako sam mislila,uzela sam one na T,tobradeks ili tako nesto.
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 10:21:38
|
|
|
|
cockic
|
Jutro ja sam ceri skoro u oči stavljala tobrex kapi.bile joj crvene beonjace u blaga t i prošlo joj od njih.razlika između tobrex i tobradexa je što ove nemaju korti a ove druge imaju. A sto se tice boginja mi imamo sobu za izolaciju u dz.a što se tiče kožnog meni je cera tamo i dobila boginje 20-toro dece je bilo kad sam je vodila u dzirdza za osip ispod pelena(kontaktni dermatitis) na kraju tamo i dobi boginje.nisam pomislila da bi neko doveo dete sa boginjama na kožno. Ja lečila trenutni njen problem kad dobi ovo.ali sva sreća našla sam kremu koja joj je pomogla za to pre nego da dobije boginje.posle 7-10 dana od tog pregleda ih je dobila.tako sa znam da ih je tamo pokupila.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 11:41:55
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: branki RR Gde ste,mame! Trco,kupacice,gledala sam slike na fb,samo se ti brckaj! Eco,bravo za spavanje Mm odvede bozu na casove,jasa bokomkuci,kuva se povrce za kasu,spremila bozi dorucak...razmisljamo se da produzimo josmalo ovde u bgd..a,javec pocela da pakujem stvari za povratak.. Pola sata sam ulazila u vodu!!! Gore na površini topla, a dole hladna. Ja vrela jer sam po najvećem suncu Luku hranila. JEdv sam stisla muda da uđem u vodu (jbg meni ono nije za kupanje) i onda ja se samo smočim, ovekovečim da mužu dokažem da mogu da uđem u vodu i čvarim s posle na suncu. Skapirala sam da ja uopšte nisam tip da ne izlazim iz vode. Ja uđem, malo se smočim proplivam i onda napolje. NORMALNO KAD SAM SAMA A sa mužem ću sama da se kupam negde za 10 godina u pm! I taako JOŠ nismo krenuli u prodavnicu. JBT!!! Sad čekam Luka da se prbudi, užina pa po najvećem suncu da idemo u prodavnicu. Jipikajej"
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 14.8.2015 11:47:48
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR A sa mužem ću sama da se kupam negde za 10 godina u pm! I taako A, ti bi se sama kupala sa mužem, hm, hm ?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 15.8.2015 7:19:20
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Juce nosila karton mleka, i valjda sam nezgodno uhvatila levom rukom, i sad mi trnu kaziprst i srednji prst.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 15.8.2015 9:16:21
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro mamike, evo i mene, noć je bila pravo burna. Ja pospremam stan, valja pakovati stvari, sutra idemo na more!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 15.8.2015 10:45:14
|
|
|
|
branki*
|
Gde ste,mame! Eco i ova moja samo se vrti,ujutru sam sva slogirana..srecan vam put i da se lepo nauzivate na moru😘😘 Prosla jutarnja guzva,muz ce da vodi b na olimp na bazen,nas dve zenske sedimo kod kuce.danas je trebalo da putujemo kuci,ali produzismo opet. Drugo nista novo...
|
|
RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) 15.8.2015 11:48:25
|
|
|
|
emicaa
|
Ni kod nas ništa novo,i dalje ne spavamo nego recite vi meni piju li vaša dječica vodu u noći,T se probudi bar tri puta da se napije.Samo je čujem da vuče.Zaspi odma nije mi to problem nego ne znam jel to normalno da pije toliko. Eco uživajte
< Poruku je uredio emicaa -- 15.8.2015 11:50:02 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?