Tristan -> RE: Inseminacija IV deo (2.6.2018 12:03:25)
|
Drage buduće mame! Ja bih da podelim svoje iskustvo sa vama na ovu temu. Ja sam imala sindrom policističnih jajnika i izostanak ovulacije (koji se potvrdio folikulometrijom iz par puta/meseci). E sada, ja kada sam ukapirala da će to teže ići posle ne više od 6 meseci pokušavanja da ostanem u drugom stanju, ja sam uradila sve od analiza što može da se uradi i što može da ima uticaj na reproduktivno zdravlje žena. Iz isksutva moje prijateljice, nisam želela da mi se dese "par godina" i ono "još samo ovo da proverimo". Ovo je bilo jako skupo i možda malo preterano, ali ja sam želela bebicu što pre, zbog godina mog partnera. Sve te analize su pokazale na kraju da je suštinski sve ok osim: insulinske rezistencije, vitamina D i mutacije MTHFR-a (zbog ovoga sam morala da pijem specijalnu folnu kiselinu - u aktivnom obliku, koju je teško naći u Srbiji). IUI je rađena u NS-u, kod divne doktorke koja je profesorka na fakultetu, a radi u jednoj privatnoj klinici, gde ima dosta doktora sa čuvene Betanije. Cena je 30.000,00 din. U decembru 2017 smo imali ideju da uradimo prvu Inseminaciju. Pila sam Femozol 3 tablete dnevno od 3-5 dana ciklusa za izazivanje ovulacije, ali zbog ne tako dobre komunikacije sa doktorkom i klinikom, ispustili samo pravi dan za primanje Pregnila. U januaru je bio sledeći pokušaj. Bila sam u Španiji kada sam se javila doktorki da je ciklus počeo (mene je iznenadio jer je došao prvi put na 28. dan i poremetio mi sve planove). Sa aerodroma, išla sam u neku ordinaciju u BG-u samo da mi se uradi UZ i da vidimo kako sam odreagovala. Slala sam rezultat doktorki na Viber. Imala sam 2 vodeća folikula. Prema njenoj instrukciji, sutradan uveče sam ponovila UZ. Tada mi je rekla kada treba da primim Pregnil i kada da dodjemo u NS na IUI. Znači, Pregnil sam primila u jednoj privatnoj klinici u BG na Božić (bilo je jako teško to odraditi) :) Pošto ja nisam očekivala tako rani ciklus, imali smo bukirano skijanje na Kopu dan posle Božića i celu tu nedelju. Otišli smo u ponedeljak na skijanje, u utorak ujutru krenuli smo na NS, odradili inseminaciju (spermogram nije baš bio tako dobar kao ranije) i vratili se na Kop (10 sati putovanja). Ja sam to veče plivala u bazenu, a sutradan već skijala... Jer mi je doktorka rekla da se potpuno normalno ponašam. Ne mogu reći da sam u glavi bila 100% opuštena. Naravno da sam mislila o tome skoro sve vreme... I na kraju službeni put u Sarajevo i tamo pada 14. dan. od IUI. Odlazim u neku laboratoriju tamo da uradim betu... Kada sam se vratila posle par sati, dve sestre su me grlile, a ja plakala od sreće.... Evo me sada u 6. mesecu sa jednim dečakom :)
|
|
|
|