|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
5.9.2011 13:05:05   
mirjanica
Nama je pedijatar savetovala da stavimo knjige ili bilo sta ispod duseka bebi da podignemo malo uzglavlje! Tako da vec tri nedelje tako spava! Mi koristimo as i u kolima i kao kolica, samo to i imamo, takva su nasa kolica! Meni isto bebac izgleda zgrcen u tome, krivi glavicu, vratic, ali nas drugi koji su to isto koristili ubedjuju kako to nista ne skodi, da su upravo i pravljeni za bebe od rodjenja, da ih podseca na polozaj u stomaku gde nisu lezali ravno... Mm se slaze a meni ga ipak zao kad vidim kako se zgrci.. bar dok jos malo ne poraste!

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 726
5.9.2011 13:25:07   
dejana007
evo citam vasa iskustva, pa rekoh da podelim sa vama i svoje iskustvo.
moj nikola je super sto se uspavljivanja tice, samo trebala da ga upoznam user posted image . naravno, vrlo lako se uspava u autu i u rukama. inace se, u kuci, uspavljuje nakon kupanja, dok sisa, kad zavrsi sa sisanjem gurnem mu cuclu i nakon par trenutaka smestim u krevetac i to je to. ako se i probudi ja ga ostavim samog. tj udjem na 3 -4 min da vidim sta radi. cesto kad ostane sam zaspi a ako me primeti hoce da se igra. ako bas zaplace opet cucla i narucje, ali ne duze od 5 min. brzo se tako uspava. obozava svoj krevetac, zato nemam problema :)

jedno 3 dana me budio na sat i po nocu, sto me bas iznenadilo jer prespava noc. ukapirala da ne voli da spava naobucen, tj u zekici za nogavicama i rukavima, tako da se vratila tome da spava u bodicu kratkih rukava te smo sad opet o.k user posted image naravno obucem mu carapice i stomacic pokrijem pelenom.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 727
5.9.2011 14:32:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mirjanica

Nama je pedijatar savetovala da stavimo knjige ili bilo sta ispod duseka bebi da podignemo malo uzglavlje! Tako da vec tri nedelje tako spava! Mi koristimo as i u kolima i kao kolica, samo to i imamo, takva su nasa kolica! Meni isto bebac izgleda zgrcen u tome, krivi glavicu, vratic, ali nas drugi koji su to isto koristili ubedjuju kako to nista ne skodi, da su upravo i pravljeni za bebe od rodjenja, da ih podseca na polozaj u stomaku gde nisu lezali ravno... Mm se slaze a meni ga ipak zao kad vidim kako se zgrci.. bar dok jos malo ne poraste!

jao to su i nama rekli, da ih taj polozaj podseca na polozaj u stomaku. ali moja beba odavno vise nije u fetusnom polozaju, ona voli da razbaca ruke i noge, da opusteno spava. user posted image i u stomaku nije tvrdo, bebe plivaju u vodi, a ne leze na tvrdoj podlozi. ne znam sta vise izmisljaju, ali meni se te njihove nove teorije nikako ne dopadaju.

sto se uspavljivanja tice, primecujem da je moja beba nekada nervozna, kao da joj se spava, a ne ume da se uspava. ili odbija da se uspava. nekada preklapa ocima, samo koluta..a ipak se bori i place.

Direktna veza do poruke: 728
6.9.2011 11:30:39   
ikadunja
Moja user posted image je jako nervozna kad joj se spava. Do sada se dva puta sama uspavala, inace se uspavljuje u rukama. Preko dana spava u kolicima, jer moram da je ljuskam dok spava, a nocu u kreveticu. Uvece mi je lakse, posle kupanja dobije mleko i odmah se uspava, ali zato preko dana pevanje, nosanje, ljuljanje... Jos ako joj prodje vreme spavanja, muke dok se uspava...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 729
6.9.2011 12:07:29   
Crvenkapa85
ja sam mikiju podmetnula dve knjigice na uzglavlje,tipa debljine 1cm...on se sav sroza dole niz krevetac i izokrene naopacke

(odgovor članu ikadunja)
Direktna veza do poruke: 730
6.9.2011 18:02:58   
Anoniman
mislim da imamo zestok problem sa uspavljivanjem. user posted image
po citav dan ne spavamo, a da li su u pitanju grcevi, iskreno pocela sam da sumnjam! 
npr. beba mi place, nosam je i pokusavam da je uspavam. kad je spustim u krevetac, spava jos 5 minuta i cim otkrije da sama, pocinje plakanje. onda je ja uzmem, ona toliko jako place i pri to krklja nesto. kao da je uvredjena, takav utisak imam. opet je uspavam, opet isto.. citav dan tako!! pomislim da je gladna, dam joj da jede iako mozda nije vreme za jelo. uspava se na sisi.. ako je sputim odmah u krevetac, budi se posle 10 minuta sa stucanjem. onda mi je jos gore, jer stucavica nikako da prodje. ako je podignem na rame da podrigne, ona se probudi, pa se zaceni od plakanja sto sam joj uzela sisu. lepo se naljuti na mene. kad konacno zavrsimo sa sisanjem, podrigivanje, stucanjem isl. i kad je uspavam moze da spava samo meni na grudima, nikako sama u krevecu! kod mene na grudima moze da spava po dva sata, skuvamo se i ona i ja. a ja od nje bukvalno ni u wc ne mogu da odem. 
pricajte iskusne mame, gde gresim??  user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 731
6.9.2011 19:28:13   
ivaj
Odustajem od toga da je naucim da spavauser posted image
Ne mogu da izdrzim.Sinoc je toliko plakala da smo prekinuli sa planiranom procedurom.

Rekla sam sebi-cimace me do druge godine kad sam budala,ali da je slusam da onako place ne mogu i krajuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 732
6.9.2011 21:16:44   
dejana007
naravno ivaj, razumem. sve je to do bebe. neka je laksa za uspavljivanje, neka ne. cerkica mojih prijatelja do godinu dana toliko pšlakala da je nista nije moglo smiriti. ali nista.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 733
6.9.2011 23:27:58   
Crvenkapa85
macaki a da probas da je stavis u krevetac na neku tvoju majcu da legne,pa nek spava sa majcom koju si ti nosila.....ja sam tako sa majom...

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 734
6.9.2011 23:38:20   
Anoniman
Macaki, jesam dobro razumela da ti spava na grudima? Čuje kako ti kuca srce?
Meni sveki reče, nisam probala, ali sam nekome preporučila i taj se preporodio (ne sećam se kome, dal PodrumŠ user posted image ). Kupi veker! Stavi u krevetac! Kažu da to kucanje sata bebe povezuju sa kucanjem maminog srca.
Mi smo, opet, narezali zvuk fena za kosu na flash, uključili na Repeat, i to je zujalo po skoro cele dane pored krevetca.

Direktna veza do poruke: 735
6.9.2011 23:48:04   
lesica
Joj kad se samo set_im... Kakvi crni fenovi,usisivaci i slicno. Dok je L sisala negde do 4,5 meseca,uspavljivala se iskljucivo sisajuci s tim da joj je uvece nakon sisanja uvek trebala "dorada" od jos 5 minuta. A preko dana se uspavljivala jedino ako je hranim lezeci pa se uspava kraj mene ali je to znacilo da ja moram da lezim sa njom bar 45 minuta. A nda je dosla faza neprekidnog nosakanja i kuknjave,sve dok mi nije pao mrak na oci i dok je nisam ubacila u kolica i krenula da je u njima ljuljam preko praga izmedju hodnika i sobe. Onda kada su joj noge vec uveliko virile iz kolica i kada je ona pocela da ustaje iz istih oko 8.meseca sam resilada je vreme da se "nauci redu" i tako se i dan danas uspavljuje iskljucivo uz svoju odabranu plejlistu pesmica i to tako sto se popentra na mene,ususka i ucuti. Ali se bar uvece bez problema zacas sama uspava. Htedoh reci,svi oni pronadju nacin da nas malo zezaju,a mi smo tu da ih pustimo i istrpimouser posted image bar ja ne mogu da je ne mazim kada se jedino tad ususka kod mene.

< Poruku je uredio lesica -- 6.9.2011 23:49:56 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 736
6.9.2011 23:53:53   
Crvenkapa85
IZVORNA PORUKA: Tash

Macaki, jesam dobro razumela da ti spava na grudima? Čuje kako ti kuca srce?
Meni sveki reče, nisam probala, ali sam nekome preporučila i taj se preporodio (ne sećam se kome, dal PodrumŠ user posted image ). Kupi veker! Stavi u krevetac! Kažu da to kucanje sata bebe povezuju sa kucanjem maminog srca.
Mi smo, opet, narezali zvuk fena za kosu na flash, uključili na Repeat, i to je zujalo po skoro cele dane pored krevetca.

Tash aj mi posalji da imam za svaki slucaj za sledecu vakcinu pripremljne zvukove user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 737
6.9.2011 23:59:38   
Anoniman
http://www.ringeraja.rs/forum/fb.asp?m=552656

Direktna veza do poruke: 738
7.9.2011 1:21:06   
Anoniman
jao jadne bebe kako ih varamo! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 739
7.9.2011 13:44:43   
mirjanica
Macaki, i moj Bane isto tako. Ne spava lepo ima vec dve nedelje. Bili smo tada kod svekijevaca za vikend pa sam mislila da je zbog promene, da smo mnogo poranili.. medjutim, evo i dalje isto. Uvece cim jede zaspi i celu noc super spava. Budimo ga nocu da jede i da ga presvucem. Desi se da spava i jede. Mali je jos da ga pustim celu noc da prespava bez jela. Ali zato posle jutarnjeg obroka (oko 5,6 sati) vise nema spavanja. Rucka, i onda dok podrigne, onda nosanje i kmekanje, pa ako nam zaspi u rukama cim ga spustimo budjenje za 10-15 minuta, i tako u krug. Onda nikad ne docekamo da prodje 3 sata do sledeceg obroka nego mu damo ranije, kao gladan je, i tako... Kako tvoja beba spava uvece? Izgleda nam je to sada takav period i sta da radimo nego da ih nosamouser posted image ! Nase babe se vec zale na bolove u ledjima! Sta da im radim, same su trazile da cuvaju unuka!

< Poruku je uredio mirjanica -- 7.9.2011 13:46:20 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 740
7.9.2011 14:38:51   
Ana RR
Mirjanice, nama je dr rekla da preko dana jede na 2,5 sata (on sad jede na 3, popije 120ml) a noću da ga ne budimo ako se sam ne probudi. Marko se budi, ali recimo sinoć je zaspao u 9 i probudio se noćas u 2 da klopa. Nekad prođe i više vremena ali ja ga ne budim. Mislim da nema potrebe da ga diraš ako sam ne traži.

Malo sam off, izvinjavam se moderatorima tj. sebi user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 741
7.9.2011 18:32:16   
mirjanica
Pa Anci ne budim ga ako prespava sat, dva, ali bas preko pet sati da spava to mi je malo mnogo, ipak je on mali. Mi smo juce bili kod dr na prvoj kontroli, pitali smo bas za klopu jel mom Banetu je sve malo, rekla je kao da se otprilike daje 100ml + koliko meseci ima beba, sto ce reci mi bi trebali 120 ali kaze ako trazi vise, dajte mu, decaci vise jedu... Tako da smo od danas poceli 140 da mu dajemo, i evo vec dva obroka izdrzao je 3 sata da ne kmeci da je gladan. Izvuce sve u cugu! Nadam se da cemo se zadrzati na ovoj kolicini bar neko vreme..

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 742
7.9.2011 18:39:08   
Ana RR
Ne brini, on će se sam probuditi ako je gladan, nema potrebe da ga budiš. Ja Marka nisam budila, sam je tražio na 2 sata, pa pomerio na 3 a noću prođe i više.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 743
8.9.2011 12:16:21   
limunada
Samo ga stavim u krevetac dam mu dudu i zaspi,nekad kad je jako umoran u roku od 5 min.a nekad mu treba i pola sata,uopste ga ne nunam.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 744
11.9.2011 18:35:06   
dejana007
ne znam u kojoj temi da postavim pitanje pa resila ovde.... Jedno 4 dana uopste ne spavam nocu. bebac se fino uspava oko 22h, i onda oko 01,30h , 02h, krene nervozno da trlja oci, cupa kosicu, i da stenje. Ali se ne budi. Smiri se tek kad mu dam da sisa. Sisa 5 min i nastavi da spava, ali za sat i po opet isto, i opet tako sve dok se ne probudi oko 09h. Dakle ja se budim na sat i po , dva cele noci, mrtva sam umorna. Ranije je fino spavao, prespacva noc... Sta li mu je? kako da resim ovaj problem?

nije mu vruce, jer spava samo u bodicu kratkih rukava, plus otvoren prozor, gladan verovatno nije jer sad i danju jede tek na 2-3 sata. ne znam sta mu je...

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 745
11.9.2011 20:06:40   
cockic
dejana007 ja mislim da ako je lepo spavao nocu do sad da je to samo
prolazna faza.

ali moj savet je da mu ni tad nedajes da sisa jer ce se onda navici na to
i stalno se buditi.
moj mali se tako naucio i sve do 13-14m se budio nocu po sto puta.

znaci mozes da mu ubacis bar jedan taj kasniji podoj jer je opet jako
vruce ali nikako na svakih sat dva da mu dajes.

ja cu se sad za drugo truditi da izbacim taj nocni podoj bas rano
jer sam i dalje hronicno umorna od tih budnih noci
a budi se on i sad zbog vode ali sam nastavi kad je popije.
nadam se da kad prodje ovo toplo vreme nece da se budi.
mada jednom i nije strasno zamisli svakih sat kao moj
sto je meni radio.

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 746
30.11.2011 18:53:59   
PoisonEve
Pomaze nam fen ponekad ali kad cuje OVO momenalno se smiri u uspava user posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 747
30.11.2011 20:19:17   
bratzz

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Pomaze nam fen ponekad ali kad cuje OVO momenalno se smiri u uspava user posted image

I milici se svidja user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 748
30.11.2011 20:59:08   
PoisonEve
Stvarno??? Mini je luda za tom pesmom!

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 749
30.11.2011 23:08:42   
dejana007
da ne bude da samo kukam, pa moram da se pohvalim da moj mali lepo spava vec par nedelja. tako da sam odmorna - konacno :) cekam kad krenu zubici i opet nespavanje user posted image
p.s
fina pesma :)))

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Najlepša imena za decu rođenu na Božić
Ako je vaša beba rođena na Božić ili na drugi datum oko praznika, možda biste želeli da proslavite ovaj period godine ta...
Generacija Beta je stigla - bebe rođene 20...
Godina 2025. označava početak nove generacije. Jednostavno rečeno, generacija Beta se definiše kao oni koji su rođeni iz...

Anketa

Бррррр....
пеперутка16

Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....

Click Here