Verus
|
Vidis, to mi drugarica kaze....sto duze cekas metod plakanja ne pomaze. Naime postoje 3 metoda uspavljivanja: prvi, gde dete dojis, mazis, ljuljas itd, drugi metod gde ga pustis da place dok ne zaspi, i tako se vremenom navikne, i treci metod, koji se meni najvise dopada, i koji pokusavam jeste izmedju: znaci, stavis u krevetic i kad krene da place vratis se podignes dete, pronunas ga i vratis u krevetic. Naravno, opet ce da zaplace, pa se vratis i sve isto itd. Zena koja je "izumela" treci metod, kaze da je prvu noc usla i to radila 126 puta, drugu noc 30 puta itd. Na kraju dete shvati da si uvek tu kad zaplace i onda mirno zaspi samo, jer zna da ces biti tu ako te treba. E meni se zato ta zadnja metoda dopala. Iscitala sam stvarno sve i svasta.....eto, veceras sam isla kod frizera, i mm je stavio da spava, i kaze daje bio haos. Popila je 220ml mleka, trlja oke (on je drzi u krilu, sedi na stolici), cupa sebi kosu, lupa se po glavi, jedva gleda a sili se da ne zaspi....Vodili smo je prosle nedelje na bazen i bili 2 sata, i tad je zaspala ko top. Verujem da moraju da se umore da bi zaspali, a opet, veliki su oni sada..pa ne mozes reci sad se spava i da ocekujes da odmah zaspi to razumem. ALI mislim da dete treba biti izmedju 20 i 21h u krevetu. Zaista ne mislim da beba od 14 meseci ima sta da trazi budna kasno uvece. To je moje vreme, to malo sto imam, a i primetila sam da ako legne u 22h ustaje u 7. A pre neko vece je zaspala u 20h i ustala u 7. Znaci spava duze i kvalitetnije ako na vreme ide u krevet. TO je za njeno dobro. OVo sto Snelle kaze da zaspi kad je umorna...Helena sad vec velika, zna da je zabavnije biti dole i igrati se sa nama nego spavati, i ako je pustim, ona ce biti budna sa ocima ko tanjirima, a realno, zaspala bi u 20h. Zaista verujem da je red bitan sto za njih, sto za roditelje... Ne znam...pokusavam pa sto bude....ali sa 5 meseci sam je premestila u njenu sobu i mislim da bi mi bilo ne jedan nego 10 koraka u nazad da je uspavljujem sa mnom u krevetu....
< Poruku je uredio Verus RR -- 11.6.2011 3:53:48 >
|