Ana007
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja verovatno za mnoge mame grešim , ali to radim već neko vreme i nemamo problema - Nina uglavnom isprazni flašicu sa mlekom i zaspi kada proguta poslednju kap . Zaspi , lepo , popapi sve iz flaje , okrene zadovoljno glavu , malo se ušuškulji u mom krilu i zaspi , i ja je samo spustim u krevetac . Nastavi da spava bez problema , jedino što je ja tada NE DIŽEM DA PODRIGNE . Ranije sam to radila , tj , dizala je , ali se ona istog momenta probudi , i bude jaaaako iznervirana , pa dreči po sat vremena . Ovako je samo spustim , okrenem na bok i sve 5 . Druga stvar - jedno vreme je imala potrebu da spava sa flašicom u ustima . Tj , da nešto žvaće , da se teši umesto sike , pretpostavljam . Cucla nije dolazila u obzir jer je ispadala stalno , pa je nju to stalno nerviralo . I ja sam joj dozvoljavala da "licka" cuclu od flašice . Ona zaspi nakon spuštanja u krevetac , ali ako vidim da kenka - stavim joj praznu flašicu , "potkočim" nežno nekim peškirićem , ona to licka i zaspi , ja posle sklonim flajku i super . I kod mene je tako.Ranija posle mleka pred spavanje,ja sam je dizala da podrigne,a ona već u polu snu.Držim je da podrigne,ona se skroz razbudi i postane besna.Posle toga joj treba duže da zaspi.Pa sam počela kad je tako u polu snu,kad završi sa jelom,samo je prenesem krevetac.I ona nastavi da spava bez problema.Evo sinoć je zaspala dok je jele,spustila sam je u krevetac,promeškoljila se noćas,samo sam joj rekla šššššš ,i nastavila je da spava do jutros do 8.Ne znam šta joj bi,uvek se budi u 7.