Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:33:48
|
|
|
|
Nensi*
|
Znaci nama je kasno da sad pocinjemo sa ovom metodom?
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:38:06
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Znaci nama je kasno da sad pocinjemo sa ovom metodom? Ako još ne stoji sam, nije. Ako stoji, opet nije, ali će biti malo dugotrajniji proces... Inače, sad sam našla svoj prvi post na 1. strani ove teme. Mi smo počeli sa ovim kad je Stefan imao godinu dana. I čitajući svoje postove, vidim da je to išlo dosta brzo (već sam i zaboravila, morala sam da se podsetim). I meni nije bilo tako strašno. Strašnije mi je bilo ono mrcvarenje pre toga.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:39:30
|
|
|
|
Nensi*
|
Vuk stoji vec uveliko...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:39:42
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Sem ako beba spava u drugoj sobi. Onda ćeš morati da ustaneš nekoliko puta, a posle otvori vrata i nek ti čuje glas ako soba nije daleko.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:42:19
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Vuk stoji vec uveliko... Šta da ti kažem, draga. Što duže budeš čekala i više odlagala, biće vam sve teže, a ti sve više neispavana i nervozna. Ja sam na ovom slučaju shvatila da se neke stvari neće same rešiti, da moraš sama da ih rešiš.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:43:26
|
|
|
|
Nensi*
|
Znam da to moram sto pre da primenim...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:45:21
|
|
|
|
bebuska
|
Ja sam svoju bebu dojila do prije 15 dana...Od rodjenja je bio dobra beba budio se 2 puta nocu jeo i samo ga vratim u krevetac i on nastavi spavati...Nocni podoj je sam izbacio sa nekih 4,5 mjeseca...I sve super do prije nesto manje od 2 mjeseca kada je pocelo budjenje po noci sve cesce i cesce da se to sad svelo na svakih pola sata... I sad pije mlijeko pred spavanje oko 22h i ujutru u 6 ali se budi svakih pola sata i nema sanse da nastavi spavat dok ga ne uzmem a cim ga uzmem on spava i onda ga vratim u krevetac legnem spavati i za pola sata ista prica... Mislim da je to samo zato sto je strasno vezan za mene... Strasno me to iscrpi a ne znam kako to rijesiti jer nisam dovoljno jak karakter da ga mogu pustiti da place...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:46:59
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Znam da to moram sto pre da primenim... Ili to ili da nađeš neku caku što vama odgovara. Meni je drugarica rekla: "Sačekaj do 3. godine, tad se više neće buditi". Kad sam shvatila da neću normalno spavati još dve godine, definitivno sam odlučila da moram nešto da preduzmem. Da ne spominjem da se dešavalo da se i mm i ja posvađamo u sred noći u sred Stefanove seanse urlanja jer smo oboje bili mrtvi umorni i vremenom postali nervozni i razdražljivi. Prava porodična drama...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:46:59
|
|
|
|
Dada81
|
Koliko puta ti se Vuk budi u toku noći,Nensi? Izvini,ako si pisala,ne stižem čitati. Nama se situacija promenila od kad smo ja i on prešli u drugu sobu. Sada se lepo okrene na stomak i zaspe,u krevetcu nije imao mesta za to,mada još nisam potpuno izbacila taj noćni podoj,ali mislim da ću uspeti postepeno..bar se nadam.Meni je i ovo uspeh,kakve su nam noći bile..
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:51:01
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: Nensi RR Znam da to moram sto pre da primenim... Ili to ili da nađeš neku caku što vama odgovara. Meni je drugarica rekla: "Sačekaj do 3. godine, tad se više neće buditi". Kad sam shvatila da neću normalno spavati još dve godine, definitivno sam odlučila da moram nešto da preduzmem. Da ne spominjem da se dešavalo da se i mm i ja posvađamo u sred noći u sred Stefanove seanse urlanja jer smo oboje bili mrtvi umorni i vremenom postali nervozni i razdražljivi. Prava porodična drama... Cake nema jer on nocu hoce samo sisu i nista vise...A i ja sam mnogo nervozna,da ga ne dojim pila bih lekove za smirenje...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:52:06
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: bebuska Ja sam svoju bebu dojila do prije 15 dana...Od rodjenja je bio dobra beba budio se 2 puta nocu jeo i samo ga vratim u krevetac i on nastavi spavati...Nocni podoj je sam izbacio sa nekih 4,5 mjeseca...I sve super do prije nesto manje od 2 mjeseca kada je pocelo budjenje po noci sve cesce i cesce da se to sad svelo na svakih pola sata... I sad pije mlijeko pred spavanje oko 22h i ujutru u 6 ali se budi svakih pola sata i nema sanse da nastavi spavat dok ga ne uzmem a cim ga uzmem on spava i onda ga vratim u krevetac legnem spavati i za pola sata ista prica... Mislim da je to samo zato sto je strasno vezan za mene... Strasno me to iscrpi a ne znam kako to rijesiti jer nisam dovoljno jak karakter da ga mogu pustiti da place... I Stefan je kao beba spavao dobro. Budio se dva puta (oko 1-2h i oko 5-6h), jeo gotovo spavajući, ja ga vratim u krevetac, on se okrene i nastavi spavati. I tako sve do 6. ili 7. meseca. Onda počinje drama koja je kulminirala buđenjem na svakih pola sata, višenjem na sisi, ljuljanjem do iznemoglosti, urlanjem i zacenjivanjem... E, onda sam posle 3-4 meseca takvog mrcvarenja skroz pukla... Do tad sam uvek nalazila opravdanja - faza, zubići, vezanost za majku, strah... Prava istina je da samo sebe zavaravamo i produbljujemo problem.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:52:48
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Dada81 Koliko puta ti se Vuk budi u toku noći,Nensi? Izvini,ako si pisala,ne stižem čitati. Nama se situacija promenila od kad smo ja i on prešli u drugu sobu. Sada se lepo okrene na stomak i zaspe,u krevetcu nije imao mesta za to,mada još nisam potpuno izbacila taj noćni podoj,ali mislim da ću uspeti postepeno..bar se nadam.Meni je i ovo uspeh,kakve su nam noći bile.. On oko 21h zaspi posle flasice odmah,bez ljuljanja nunanja i slicno...Spava do nekih 23-00-1h kako kad,tad sisa,i u drugoj polovini noci krece zurka...Znaci oko 4h krece budjenje bas cesto,nekad i na pola sata,i tako dok ne ustane...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:53:45
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Cake nema jer on nocu hoce samo sisu i nista vise...A i ja sam mnogo nervozna,da ga ne dojim pila bih lekove za smirenje... Naša priča. A hvata me frka jer mi se desilo u 2 noći da mi mleko nije nadošlo, verovatno od sve te nervoze tada.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:53:47
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Didy Do tad sam uvek nalazila opravdanja - faza, zubići, vezanost za majku, strah... Prava istina je da samo sebe zavaravamo i produbljujemo problem. Ja se nalazim u svemu sto napises Uzas
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:54:42
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR On oko 21h zaspi posle flasice odmah,bez ljuljanja nunanja i slicno...Spava do nekih 23-00-1h kako kad,tad sisa,i u drugoj polovini noci krece zurka...Znaci oko 4h krece budjenje bas cesto,nekad i na pola sata,i tako dok ne ustane... Isto, sisanje, sama zaspi, a onda od 1h - vuhu.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:55:25
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR On oko 21h zaspi posle flasice odmah,bez ljuljanja nunanja i slicno...Spava do nekih 23-00-1h kako kad,tad sisa,i u drugoj polovini noci krece zurka...Znaci oko 4h krece budjenje bas cesto,nekad i na pola sata,i tako dok ne ustane... Kod nas je potpuno isti scenario .
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 22:57:44
|
|
|
|
bebuska
|
Ja se ne zavaravam, ja znam da sam ja jedini krivac... Lijepo je mama meni govorila da ne valja to sto radim da cu ga previse vezat za sebe a ja sam u fazonu sve "neka ja cu, mogu ja sve sama..." i sad i kad mm ustane dzabe place dok ga ja ne uzmem...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 23:02:03
|
|
|
|
Didy
|
Kod nas bi sve bilo "u redu" da je on spavao pored mene i kačio se za sisu svakih pola sata kad se promeškolji. Ja to sebi nisam htela da dozvolim. Prvo, jer nisam mogla da se naspavam tako, drugo jer su me grudi bolele kad počne na prazno da vuče, treće jer sam znala da to nije trajno rešenje, već privremeno i odlučila sam da nema našeg kreveta i nema dojenja u toku noći. Pošto nikako drugačije nisam mogla da ga smirim, on je urlao i urlao jer je navikao da se tako uspavljuje. Mislila sam da je razmažen, bezobrazan, a u stvari sam ja stvorila kod njega tu naviku jer mi je tako bilo najlakše da ga uspavam. Legnem , opustim se, nekad i zadremam, prijao mi je taj osećaj u početku. Posle se sve zakomplikovalo. Znači zaključak je da sam ja htela sebi da olakšam u jednom trenutku (uspavljivanje dojenjem), a nisam shvatila da to nije trajno rešenje, nadajući se da će se stvari same rešiti vremenom. Vremenom se sve zakomplikovalo i ništa se, naravno, nije samo rešilo.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 23:06:12
|
|
|
|
Dada81
|
Da,isto nam je,Čupa,Snelle,Nensi...Ja se već odavno žalim na to. Ali,ovih par noći mnogo bolje. sve očekujem povratak na staro,ne daj Bože! Muž ga počeo nositi,tada tih par puta u toku noći,samo da D nije blizu mene,dosta mi pomogao...Bilo je večeri kada i on pada s' nogu,pa uletim ja sa sisom ali mali se stvarno manje budio plačući.Ja od porođaja,do skoro nisam uspevala sastaviti mi 4 sata sna...Strašno...Znam kako je!
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 23:09:22
|
|
|
|
Jele
|
Kod Uroša je deo rituala flašica, mamina kosa, pa duda kad se probudi u sred noći.... Znači trebalo bi nekako da razbijem taj ritual... Kontam da polako uvodimo omiljenu igračku zajedno na spavanje (to ga do sada nije interesovalo), pa kad se probudi u sred noći možda zagrli igračku i nastavi da spava sam Od kako sam se porodila mm spava sa Urošem i stanje je isto, budi se milion puta u toku noći, vidim da je mm na ivici a tek tri i po meseca spava sa njim... Sa Strahinjom još uvek nema problema te vrste, nadam se da ih neće ni biti, inače ću odlepiti...
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 23:12:28
|
|
|
|
Jele
|
I da dodam, ja sam se ova tri i po meseca 'odmorila' pošteno - naspavala sam se više nego u poslednje dve i po godine.... Ovo buđenje radi sisanja dva-tri eventualno četiri puta u toku noći je pesma bre
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 23:14:44
|
|
|
|
Snelle
|
Dakle, problem je masovne prirode, samo što se o njemu ne govori ili izbegava da se govori
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 23:15:13
|
|
|
|
Didy
|
Ja vam sad pišem sa distance od godinu i po dana i jasnije mogu sve da sagledam. Kumić je u januaru napunio 3 godine. I dalje se budi nekoliko puta u toku noći, pije mleko, prelazi kod njih u krevet... Skinuo je pelenu dnevnu, ali noćnu nikako ne može, jer pije mleko u toku noći i piški. To se vama možda čini daleko, ali će brzo doći. Znači, sve se komplikuje... Kod nas se zna - u mamin i tatin krevet može samo ujutro. Nekad se desi da se probudi baš rano. Ja mu kažem da je rano i da se vrati u krevet da spava jer još uvek svi spavaju. Ponekad se samo okrene i zaspi. Ponekad počne da plače (više se kmezi), ali kad vidi da mi ne reagujemo, okrene se i legne u krevet. Nekad se desi i da ne zaspi i po pola sata, ali zna da ga niko neće uzeti i ćuti u svom krevetu.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 23:20:38
|
|
|
|
Dada81
|
Da,u pravu si,Didy,uspavljivanje dojenjem,da bi ,kao,sebi olakšao..To sam i ja radila...Baš pogrešimo.A,Davidu su sada baš crvene i otečene desni,prosto se bojim da će mu opet doći i da usvoji tu naviku,a ja ću hteti da ga ''utešim'' od bola Jele,taj čin sa kosom mi tako dirljiv Ja to obožavam,meni bi to bilo kao terapija,pa bih stalno zvala dete kod sebe ..šalim se,naravno..
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 6.3.2011 23:21:24
|
|
|
|
Jele
|
Da, brzo to dođe... Evo, Uroš će sad dve godine i ništa, ali apsolutno ništa se ne menja Pisala sam već jednom da je od 5 meseca pa do sada bez i jednog buđenja prespavao 1 ili 2 noći, sad se i ja gubim, sa 4-5 buđenja se može izbrojati na prste i tako, katastrofa za fizičko i mentalno zdravlje roditelja Napisah već negde da je meni na kraju toliko pao imunitet od nespavanje, pa plus nove trudnoće, da sam se baš bila razbolela...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kalendar vakcinacijeVaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Anketa
Бррррр....
пеперутка16
Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....