|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
5.3.2011 23:12:13   
Snelle
Ma ja se dobro držim dok je u krevecu i plače ali kad se uspava onako mokra od plakanja i plus kad se probudi sva otečena dođe mi da se roknem  user posted image  user posted image  user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 401
5.3.2011 23:12:49   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: nensi27

1 dan.
1 put-3 minuta
2 put-5 minuta
3 put-7 minuta
4 put-7 minuta
svaki sledeci put -9 minuta

2 dan.
1 put-5 minuta
2 put-7 minuta
3 put-7 minuta
4 put-9 minuta
svaki sledeci put-12 minuta

3 dan.
1 put-7 minuta
2 put-9 minuta
3 put-12 minuta
4 put-12 minuta
svaki sledeci put 15 minuta

4 dan.
1 put-9 minuta
2 put-12 minuta
svaki sledeci put 12 minuta

Od 5-og dana svaki put po 15 minuta

Gledajte na sat.Ako to ne radite vec se rukovodite osecajem,3 minute vam mogu delovati mnogo duze.
Ako dete place,po isteku predvidjena 3 minuta udjite kod deteta,utesite ga,pomilujte ga.Mozete mu reci nesto kao "Mama je tu,sve je u redu,spavaj." Obracajte mu se mirnim i sigurnim glasom.Budite stalozeni.Nikako ga ne uzimajte u narucje i ne pruzajte mu pomoc na koju je naviklo.Takodje,dete ne treba da zaspi u vasem prisustvu.Cilj vaseg ulaska kod deteta je da ga umirite,da mu kazete da je sve u redu i da ste vi tu za njega,ali da treba da spava u svom kreveticu.Treba da oset_i vasu sigurnost,mir,toplinu,blagonaklonost,ali i odlucnost,cak iako je suvise malo da razume smisao reci. Ni slucajno ga nemojte grditi ili vikati,morate razumeti da je dete uznemireno jer je suoceno sa novom situacijom,te ga nikako ne treba dodatno uznemiriti i otezati stvari.Ako je ustalo u kreveticu,spustite ga ali ne bezbroj puta.
po isteku oko 2 minuta izadjite iz sobe,bez obzira da li se dete smirilo ili ne.Sad sacekajte 5 minuta,potom jos jednom 7 minuta,prema prikazanom rasporedu.I tako dok vase dete ne zaspi.

Ovo je jedan deo,nadam se da ce ti pomoci...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 402
5.3.2011 23:14:00   
minna
Izdrzi Snelle kad ste vec poceli, i nadamo se da ce biti uspesno i to ubrzo!!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 403
5.3.2011 23:14:09   
madre
IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Pa poenta je da nauce da se uspavaju sami.

ja nisam bas tako razumelauser posted image poenta je da se odviknu od nunanja, siskanja svaki cas... ne vidim nista lose u tome da majka mazi svoju bebicu i tako je uspavauser posted image ja bogdana okupam, dam mu mlekce i posle toga, ako jos uvek nije zaspao, mazim ga, pevam mu, ceskam ga i u roku od 5 min on hrceuser posted image a to mi inace ne smeta...

< Poruku je uredio madre -- 5.3.2011 23:17:17 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 404
5.3.2011 23:15:09   
Ivanka 75
Moja Iva nekad hoce da se uspava sa dudom a nekad ne. Nocu se i dalje budi nekoliko puta, nekad je  zavaram dudom ali uglavnom zaspi nakon sto sisa user posted image  Navukla se izgleda na sisu... A  danju se uglavnom sama uspava u krevecu, samo kad je mnogo umorna trazi da je ljuljam i to nekoliko min i kraj, vec je zaspala i odmah je spustam u krevetac.
Ako bude isti scenario i kad pocnemo sa nemlecnom ishranom moracu i ja radikalne metode da primenjujem!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 405
5.3.2011 23:15:35   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: madre

ja nisam bas tako razumelauser posted image poenta je da se odviknu od nunanja, siskanja svaki cas... ne vidim nista lose u tome da majka mazi svoju bebicu i tako je uspavauser posted image

Ja samo prenosim sta pise u toj knjizi...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 406
5.3.2011 23:16:34   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: Snelle

Ma ja se dobro držim dok je u krevecu i plače ali kad se uspava onako mokra od plakanja i plus kad se probudi sva otečena dođe mi da se roknem  user posted image  user posted image  user posted image

I meni tesko, ne mogu da izdrzim pa je uzmem, a kad me pogleda uplakanim crvenim okicama....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 407
5.3.2011 23:18:00   
IVA 11
Otkad smo ovu metodu primijenili mi smo mnogo toga olaksali, i od tad nikad nije plakao i cekao da se uspava na rukama ili nosenjem. Mada ja i sad jaaako volim kad zaspe na mene, i sama ga stavim na grudi i on zaspe. Od drugog mjeseca samo krenem da pjevam pjesmicu i on odmah zaspe(reaguje samo na mm i moj glas) i kao top. Nekad je dovoljno da se spusti u krevetac i sam zaspe, bez naseg pocetka pjesmice. A pjevam mu najcesce ovu, tacnije tonove ove pjesme user posted image :

THE GODFATHER 

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 408
5.3.2011 23:18:02   
choopa choops

Ja sam prije nekih  mjesec dana jedno vece pustila M da se isplace i zaspi. On je ujutru bio sav otecen user posted image A oci su mu kao moje, ima ogromne kese ispod, ma nije na sebe licio ujutru user posted image katastrofa. Ali bezobrazan je bre. nemoguce da je toliko gladan, usamljen, da ga nesto boli pa da se budi toliko. Tacno bezobrazluk user posted image

je li sada zaspala? user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 409
5.3.2011 23:18:20   
Snelle
Ivanka, tvoja beba je još mala, ali moja će uskoro 10 meseci i stvarno ne ide više da sisa po 5-6 puta u toku noći user posted image

Nije još zaspala, a da ostanem sa njom u sobi i da je mazim duže od 2 minuta zaspala bi.
Ivo, jesi se ti baš striktno držala ovih pravila, tj. nisi ostajala sa njim u sobi da bi se uspavao?

< Poruku je uredio Snelle -- 5.3.2011 23:19:48 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 410
5.3.2011 23:19:43   
madre

IZVORNA PORUKA: madre

ja nisam bas tako razumelauser posted image poenta je da se odviknu od nunanja, siskanja svaki cas... ne vidim nista lose u tome da majka mazi svoju bebicu i tako je uspavauser posted image

Ja samo prenosim sta pise u toj knjizi...

verujem ja tebi, ali ja se pitam gde su te bebe koje se same samcijate uspavajuuser posted image oooo, al sam ja zalutalauser posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 411
5.3.2011 23:20:29   
Nensi*
Ma nisu oni gladni uopste...I nije mi jasno gde mu stane toliko mleko koje posisa u toku noci...

Direktna veza do poruke: 412
5.3.2011 23:20:50   
Snelle
Madre, čitala sam na jednom mestu da se zdrave bebe potpuno same uspavaju. Ako je drugačije znači ili da im nešto fali ili imaju loše navike.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 413
5.3.2011 23:22:14   
Nensi*

Madre, čitala sam na jednom mestu da se zdrave bebe potpuno same uspavaju. Ako je drugačije znači ili da im nešto fali ili imaju loše navike.

Uglavnom ovo.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 414
5.3.2011 23:22:17   
choopa choops
Ivo user posted image

Ma nisu oni gladni uopste...I nije mi jasno gde mu stane toliko mleko koje posisa u toku noci...

Ma nama zato pelene i propustaju svaku noc. Jer jede ko nenormalan, pa onda mnogo piski user posted image

Snelle, ne znam ja bi se onda drzala pravila...user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 415
5.3.2011 23:22:28   
madre
IZVORNA PORUKA: IVA 11

Otkad smo ovu metodu primijenili mi smo mnogo toga olaksali, i od tad nikad nije plakao i cekao da se uspava na rukama ili nosenjem. Mada ja i sad jaaako volim kad zaspe na mene, i sama ga stavim na grudi i on zaspe. Od drugog mjeseca samo krenem da pjevam pjesmicu i on odmah zaspe(reaguje samo na mm i moj glas) i kao top. Nekad je dovoljno da se spusti u krevetac i sam zaspe, bez naseg pocetka pjesmice. A pjevam mu najcesce ovu, tacnije tonove ove pjesme user posted image :

THE GODFATHER 

znaci ti si ipak tu dok ne zaspi? pevuckas, mazis ali ga ne nunas kao ranije? samo da vidim da li sam ja ovo dobro razumelaauser posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 416
5.3.2011 23:22:48   
Ivanka 75

Ivanka, tvoja beba je još mala, ali moja će uskoro 10 meseci i stvarno ne ide više da sisa po 5-6 puta u toku noći user posted image

Nije još zaspala, a da ostanem sa njom u sobi i da je mazim duže od 2 minuta zaspala bi.
Ivo, jesi se ti baš striktno držala ovih pravila, tj. nisi ostajala sa njim u sobi da bi se uspavao?

Zato i cek da pocnemo sa nemlecnom ishranom da vidim da li se nocu budi jer je gladna ili ne. I danju jede na 2, 3 sata tako das je noc samo nastavak dnevne rutine.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 417
5.3.2011 23:23:16   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ivo user posted image

Ma nama zato pelene i propustaju svaku noc. Jer jede ko nenormalan, pa onda mnogo piski user posted image

Snelle, ne znam ja bi se onda drzala pravila...user posted image

Ja sam jednom izmerila pelenu ujutru,imala je 400 g user posted image

Direktna veza do poruke: 418
5.3.2011 23:23:34   
Anoniman
Snelle, verujem da ti je jako teško, ali mislim da si pametno postupila što nisi posustala. Time bi joj poslala poruku da plačom i vikom može da ostvari svoje želje. Verujem da ti se srce cepa dok slušaš kako plače, ali si uradila korisnu stvar za njeno vaspitanje. user posted image

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 419
5.3.2011 23:25:26   
Ivanka 75
A da li ta metoda moze da pocne da se primenjuje tokom dnevnog uspavljivanja ili vazi samo za nocno?
Imam utisak da bi se i bebe i mame brze navikle da je to danju.

Direktna veza do poruke: 420
5.3.2011 23:25:54   
Snelle
Moram da budem ovde sa vama dok se ne uspava, tako barem malo skrenem misli user posted image
Mislila sam da ću ovim postpukom da naiđem na osudu, ali ne, naišla sam na podršku! Hvala vam, mnogo mi znači sada kada mi je teško user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 421
5.3.2011 23:26:05   
IVA 11

Prvih puta sam ulazila, kad vec zatvori oci i kenjka da se uzme, ali nisam ga uzimala u ruke. Ja sad imam obicaj da kad zaspe ostanem par minuta dok ne utvrdi i to je to. Izdrzi, tesko jeste, ali ce se brzo navici, vjeruj mi!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 422
5.3.2011 23:27:36   
Ivanka 75
Jer danju je samo spustim u krevetac vratim duduac i izadjem iz sobe ona se malo buni, ja pridjem, pomazim je,  i ona zaspi nakon 10ak min.

Direktna veza do poruke: 423
5.3.2011 23:28:26   
Nensi*

Moram da budem ovde sa vama dok se ne uspava, tako barem malo skrenem misli user posted image
Mislila sam da ću ovim postpukom da naiđem na osudu, ali ne, naišla sam na podršku! Hvala vam, mnogo mi znači sada kada mi je teško user posted image

user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 424
5.3.2011 23:28:34   
Snelle
Ivanka, da bi metoda bila delotvorna mora da se primenjuje i noću i danju!

"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Generacija Beta je stigla - bebe rođene 20...
Godina 2025. označava početak nove generacije. Jednostavno rečeno, generacija Beta se definiše kao oni koji su rođeni iz...
Šta nam bebe pokazuju svojim govorom tela?
Bebe nam govorom svog tela poručuju i više nego dovoljno da ih bolje razumemo!

Anketa

Бррррр....
пеперутка16

Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....

Click Here