Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 8:44:19
|
|
|
|
mirana1
|
Prosto je pitanje sta sve moze i ne moze, ygranem se iznosimaa koje primaju pojedine zene na porodiljskom.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 10:09:02
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Filadendronka Trudnice koje ste imale fiksnu platu, da li vam je na trudnickom svakog meseca isplacivan isti iznos? Moj knjigovodja se skroz pogubio i pojma nema sta mi cini da licnim dohotkom (poceh kao Pantic u Tesnoj kozi). Jasno mi je da se od plate odbija regres,topli obrok i prevoz. Zna li neko bas konkretno kako ide obracun tokom trudnickog bolovanja? Dobila sam tek jednu uplatu, ali u racunovodstvu su rekli da cu uvek dobijati osnovicu iz ugovora + minuli rad. Tako da ocekujem svaki mesec istu platu
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 10:36:10
|
|
|
|
jance
|
Negde sam videla na nekom sajtu proslog meseca da pisu i kad su isplate porodiljskog, ne samo za roditeljski i deciji. Ne mogu da se setim gde, da li mozda imate ideju...?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 10:55:17
|
|
|
|
Sanidej
|
Visina plate na trudnickom zavisi od broja dana u mesecu, odnosno radnih sati. Varijacije su do par hiljada dinara. Porodiljsko je uvek isti iznos.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 10:57:56
|
|
|
|
Sanidej
|
Jance, obzirom da Ministarstvo za rad isplacuje porodiljsko, mozete pogledati njihov sajt.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 11:19:07
|
|
|
|
Sanidej
|
Na pomenutom sajtu pise da ce uplata porodiljskog za februar 2019. biti 21.3. tj. sutra
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 12:38:13
|
|
|
|
jance
|
Nasla. Jeste na sajtu ministarstva
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 12:53:36
|
|
|
|
Maraj
|
Nisam znala da i to moze da se vidi na netu . Hvala
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 12:55:27
|
|
|
|
mirana1
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Nisam znala da i to moze da se vidi na netu . Hvala Ni ja za ovo nisam znala.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 13:29:18
|
|
|
|
Sanidej
|
Tu su navedena i ostala "socijalna davanja" i datumi uplate. Izgleda da i porodiljsko spada u tu kategoriju socijale..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 14:03:01
|
|
|
|
Filadendronka
|
Sanidej, onda to u praksi nije plata 100% kad si na trudnickom. Zapalila bih zakonodavstvo RS! Uhh kako sam besna!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 14:09:09
|
|
|
|
Sanidej
|
Kako kad, draga Filadendronka. Nekad je i vise. Evo i primera: februar je najkraci mesec i ima 20 radnih dana-plata je obicno manja. Jul ima 23 radna dana i dobija se vise nego sto je navedeno u ugovoru o radu. U proseku mesec ima 21-22 radna dana. Suma sumarum, nisu neka odstupanja..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 15:13:10
|
|
|
|
Filadendronka
|
Nista tu meni nije jasno, a svako drugacije tumaci kako treba odraditi obracun. Meni cena satnice varira iz meseca u mesec posto mi je plata fiksna. Dakle isti novac mi leze i kad mesec ima manje/vise dana. Koja je onda knjigovodji satnica merilo za obracun trudnickog?!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 15:19:00
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja sam zaista imala sreće sa tim. Moja firma mi je isplaćivala platu kada i svima i nisu čekali na grad. Dve godine sam bila na bolovanju i primala platu svakog 1. u mesecu plus bonuse i 13. platu, kao da sam u firmi. Zaista za poželeti.
< Poruku je uredio Ana RR -- 20.3.2019 15:23:44 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 15:27:34
|
|
|
|
dunja RR
|
Da tako je, nije isti iznos za trudnicko svakog meseca. IZVORNA PORUKA: Sanidej Visina plate na trudnickom zavisi od broja dana u mesecu, odnosno radnih sati. Varijacije su do par hiljada dinara. Porodiljsko je uvek isti iznos.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 15:31:46
|
|
|
|
dunja RR
|
Na poledjini doznake svakog meseca popunjava se broj radnih dana u datom mesecu,i od tog broja zavisi iznos. To je pravilan obracun. Baci pogled na doznaku. Ispod se upisuje iznos brojevima i zatim slovima. IZVORNA PORUKA: Filadendronka Nista tu meni nije jasno, a svako drugacije tumaci kako treba odraditi obracun. Meni cena satnice varira iz meseca u mesec posto mi je plata fiksna. Dakle isti novac mi leze i kad mesec ima manje/vise dana. Koja je onda knjigovodji satnica merilo za obracun trudnickog?!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 16:20:24
|
|
|
|
Maraj
|
Ja znam da kod mene u firmi salju i na svaka 3 meseca uskladjenje plate sa ostalim zaposlenima
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 17:28:02
|
|
|
|
dunja RR
|
Meni se trazili usklađene svakog meseca.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 17:46:02
|
|
|
|
Sanidej
|
Ne znam za to uskladjivanje, nikad nije pomenuto..radim u privatnoj firmi.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 19:53:51
|
|
|
|
Filadendronka
|
Meni takodje firma isplacuje platu kad i ostalim zaposlenima. Problem je lud knjigovodja koga niko ne kontrolise i koji uglavnom blage veze nema. Pritom radim u muskom kolektivu, tako da je njemu trudnicko/porodiljsko visa matematika. Jos uvek nije podneo zahtev za refundaciju od drzave za moje proslo trudnicko koje je bilo 2015/16. Dunja, moje doznake su naravno pozadi prazne, posto nista nije predato za refundaciju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 21.3.2019 9:28:44
|
|
|
|
Sanidej
|
Leglo "socijalno davanje" ovaj porodiljsko..:)
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 21.3.2019 9:31:16
|
|
|
|
milicicak
|
Jel to za februar? Meni treba da isplate jedan dan 😁 a bas me zanima hoce li mm dobiti ovaj mesec posto mu je resenje stiglo
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 21.3.2019 9:33:33
|
|
|
|
Maraj
|
Da da mili, za februar. I meni upravo stigla poruka da je uplaceno
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 21.3.2019 9:40:11
|
|
|
|
dunja RR
|
Meni su naravno tek juče popodne javili, da donesem još jedan papir, jer sam direktor firme pa traže dodatno, tako da ništa od uplate ovog meseca (porodiljsko). Trudničko je jutros isplaćeno firmi, za decembar i januar.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 21.3.2019 9:41:29
|
|
|
|
Maraj
|
Dunja ni meni nije leglo odmah. Kasni standardno 2-3 meseca. Al onda uplate odjednom sve zaostale uplate
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?