Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.3.2019 5:46:54
|
|
|
|
mirana1
|
IZVORNA PORUKA: Sanidej Po novom zakonu trudnicko ne ulazi u obracun za porodiljsko. Porodiljsko se obracunava ovako: ako ste koristili trudnicko, gleda se 18 meseci pre otvaranja TRUDNICKOG. Ako niste koristili trudnicko, gleda se 18 meseci pre otvaranja PORODILJSKOG. bas tako.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.3.2019 7:31:53
|
|
|
|
Nackilii
|
Sjajno, hvala vam puno :) To mi i odgovara :)
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.3.2019 10:51:10
|
|
|
|
Sanidej
|
Ako ste imali bonuse ili stimulacije i to ulazi u obracun (jedna pozitivna strana novog zakona)..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.3.2019 11:24:46
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Sanidej Ako ste imali bonuse ili stimulacije i to ulazi u obracun (jedna pozitivna strana novog zakona).. . Za porodiljsko da, za trudnicko ne 😣
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.3.2019 11:49:53
|
|
|
|
Sanidej
|
Novi zakon se i odnosi samo na porodiljsko, za trudnicko se nista nije menjalo
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.3.2019 11:54:17
|
|
|
|
Sanidej
|
Da preciziramo, prvih 30 dana trudnickog (na teret poslodavca) obuhvata sve sto ste zaradili u prethodnih 12 meseci (i bonuse, stimulacije), od 31og dana se trudnicko racuna kao prosek 3 meseca koji prethode mesecu otvaranja trudnickog bolovanja. To je tako odavno i ne dotice ga novi zakon.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.3.2019 12:58:37
|
|
|
|
bubulence
|
Meni je u petak leglo trudnicko. Prethodni mesec je islo na teret poslodavca i dobila sam prosek za 3 meseca + su mi uplatili sve bonuse kao i ranije iako to nisu u obavezi. . Ovaj mesec sam dobila samo osnovicu iz ugovora, kao sto mi je i receno. Inace je u pitanju strana kompanija sa 2000 zaposlenih, koja se strogo pridrzava zakona
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.3.2019 17:15:30
|
|
|
|
Nackilii
|
Da, to mi je bilo bitno, da znam da ulazi i bonus za proslu godinu. Mislila sam da se i trudnicko isto racuna kao porodiljsko, hvala na pojasnjenju :) Da znam koliko mogu da ocekujem.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.3.2019 19:45:34
|
|
|
|
Milena14
|
Zdravo, da li mozete da mi objasnite kako se obracunava trudnicko po novom zakonu? Radim u drzavnoj ustanovi ali nemam tih 18 meseci spojenog radnog staza... 😒 U napred hvala 💕
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.3.2019 20:57:13
|
|
|
|
isidora88
|
Milicak imas pp :)
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.3.2019 21:03:45
|
|
|
|
Maraj
|
Milena, koliko meseci imas spojeno? Oni ti svakako racunaju 18 meseci prosek i ako nemas 18 meseci. Npr plata ti je 50 000 svaki mesec. Unazad 18 mesesi si primala po 50 000. Onda racunaju 18× 50 000 pa podele na 18. Ti ako nemas tih 18 vezanih vec npr 12. Oni ce ti 12 meseci mnoziti sa 50 000 a ostalih 6 meseci sa nulom ( 0 ). I opet podeliti na 18. Ne znam da l si me razumela....
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.3.2019 22:57:47
|
|
|
|
Milena14
|
Od 18 meseci ima 4 meseca i 20 dana prekid. Pa znaci sada saberem zaradu iz ostalih 14 i podelim sa 18?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.3.2019 23:22:50
|
|
|
|
Sanidej
|
Milena je pitala za obracun trudnickog, ne porodiljskog. Procitajte par postova iznad, objasnila sam.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.3.2019 23:25:59
|
|
|
|
Sanidej
|
Novi zakon nije uticao na obracun trudnickog, samo porodiljskog..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.3.2019 9:31:01
|
|
|
|
Milena14
|
Jesam, hvala puno😊 Jel moze neko da mi kaze za koji mesec ste primili trudnicko? Inace radim u Zdravstvenom centru pa sam cula da uplata kasni par meseci.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.3.2019 10:30:48
|
|
|
|
nata11
|
Kasni oko mesec i po. Ja primila za decembar.
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.3.2019 11:03:01
|
|
|
|
bubulence
|
Mislim da to zavisi od firme. Ja sam prosle nedelje dobila za februar.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.3.2019 11:19:25
|
|
|
|
Sanidej
|
Proveravajte u rfzo da li firma redovno predaje doznake, da Vas ne bi zavlacili
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.3.2019 15:19:44
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Mislim da to zavisi od firme. Ja sam prosle nedelje dobila za februar. Tebi firma uplati regularno platu kada i svima pa onda oni traze refundaciju. Tako i meni bilo 1 mesec a onda knjigovodja trazio da idemo ovako preko uplate sa posebnog racuna zbog '''' lakseg pracenja''''. 😶
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.3.2019 15:21:12
|
|
|
|
nata11
|
Sanidej pracenje preko sajta ne radi. Meni za sve podnete zahteve stoji U obradi- i za isplacene i neisplacene. Jedino sto vredi sto vidite datum podnosenja.
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.3.2019 15:48:23
|
|
|
|
bubulence
|
Pa da nato, mnogo vam je lakse ovo da ti kasni uplata 😠. Kakvo crno pracenje, isplate ti, predaju papire za refundaciju i gotovo.. U prosloj firmi i trudnoci sam cekala refundaciju ali je to bilo isto redovno. Predavali su do 05.u mesecu, drzava njima uvek uplacivala do kraja meseca, i oni odmah meni prebacivali na racun... Ali je to bilo pre 4 godine
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.3.2019 16:29:56
|
|
|
|
nata11
|
Ma ne radi se o nemanju para ja sam trenutno u nasoj porodicnoj firmi nego mi je knjihovodja takav, aljkav. Sve izvodi besne gliste. Evo gledam jos nije predala za februar.. a odnela joj jos 26.2.
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.3.2019 10:44:34
|
|
|
|
buba m
|
Ja radim u prosveti. Pre 5 godina, kad sam prvi put bila trudna, kasnila je uplata dva meseca. Sad sam ponovo trudna. Nadam se da više nije tako. Imam stambeni kredit a banka ne pita... Za ratu mora biti...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.3.2019 10:46:48
|
|
|
|
Sanidej
|
Katastrofa. Ispada da zena treba da bude srecna kad dobije platu na vreme, a to je zakonska obaveza
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.3.2019 8:42:24
|
|
|
|
Filadendronka
|
Trudnice koje ste imale fiksnu platu, da li vam je na trudnickom svakog meseca isplacivan isti iznos? Moj knjigovodja se skroz pogubio i pojma nema sta mi cini da licnim dohotkom (poceh kao Pantic u Tesnoj kozi). Jasno mi je da se od plate odbija regres,topli obrok i prevoz. Zna li neko bas konkretno kako ide obracun tokom trudnickog bolovanja?
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?