Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 21:48:21
|
|
|
|
pari
|
Razmišljala sam da ga produžim ali ne znam na osnovu čega
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 22:09:57
|
|
|
|
vonavoj
|
Citam i ne verujem da je na resenju bruto..kod mene je neto,kao da smo u razlicitim zemljama..Procedura za produzetak nije strasna,pari imas temu za to..Mili,ne bj trebalo da bude problema za prekid i nastavak..Inace,za sam prekid porodiljskog se daje samo izjava,i to je to.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 22:16:21
|
|
|
|
milicicak
|
Von, za tu izjavu znam. Ja pisem jednu, mm pise drugu, trebaju nam doznake od pedijatra i ne znam da li moje resenje za porodiljsko da se vidi dokle je otvoreno. Izes ga, sad se to ne zavrsava u firmi nego u 27. marta pa ne bih da bude da cekamo resenje sto godina zbog FT1P
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 22:36:59
|
|
|
|
isidora88
|
Mili znas li kako ce se gledati tm prosek plata sa bolovanje? Da li 18 meseci unazad ili 12 s ozbirom da sam ja po starom zakonu otisla na bolovanje, a muz bi preuzeo mojr porodiljsko? I kad saznas proceduru javi, i mene zanima
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 22:41:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Isidora.mislim po novom..jer je mojim drugaricama sad uslo 18 meseci,koje su produzile porodiljsko.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 14:10:08
|
|
|
|
JelenaT
|
Koliko se ceka resenje za porodiljsko? Koliko posle resenja legne uplata? Da li retroaktivno uplate sve plate unazad sto nam duguju ili ne? Hvala. Pozdrav,
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 14:17:03
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 Mili znas li kako ce se gledati tm prosek plata sa bolovanje? Da li 18 meseci unazad ili 12 s ozbirom da sam ja po starom zakonu otisla na bolovanje, a muz bi preuzeo mojr porodiljsko? I kad saznas proceduru javi, i mene zanima Javljam cim saznam proceduru. I bas me zanima i koja ce cifra da mu bude posto po novom u prosek ulazi sve na sta se placa porez... Jelena, sve zavisi od toga gde i kad predajes papire. Ja sam predala pocetkom avgusta, prvu uplatu sam imala u septembru
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 14:28:25
|
|
|
|
JelenaT
|
Predala sam papire za porodiljsko 20.novembra u Beogradu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 14:53:36
|
|
|
|
bubulence
|
Da li je trudnicko i dalje 100%? Juce mi je stigla platna lista i vidim da tamo pise 65%
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 15:29:05
|
|
|
|
Beograd2018
|
Predala 23.10. A uplata ce biti 20.1., Beograd
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 15:30:33
|
|
|
|
Beograd2018
|
Predala 23.10. I jos nisam dobila..navodno 20.1.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:02:05
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Da li je trudnicko i dalje 100%? Juce mi je stigla platna lista i vidim da tamo pise 65% Da 100% je trudnicko. Vidi garant je tvoje racunovodstvo pogresilo kao i moje. One su mi obracunale platu kao da sam otvorila obicno bolovanje a ne trudnicko. Zali se I ja sam pa su mi posle uplatili ostatak
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:03:42
|
|
|
|
Maraj
|
Nego meni i dalje.nema resenja. Od jula sam na porodiljskom. Primila vec 5 uplata a resenja nema. Neko je pitao...da reteoaktivno uplate sve. Meni je leglo za 3 meseca odjednom Ali resenja mi jos nema Ne znam zasto
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:07:22
|
|
|
|
bubulence
|
Maraj evo javila sam muzu da ode u racunovodstvo i proveri. Verovatno su pogresili. Oni su nama isplatili plate ranije, ja sam prvo koristila godisnji, pa sam 26.12.otvorila bolovanje a oni su vec 27.12. pustili plate. I vidim da su mi racunali 4 dana bolovanja po 65%. Jesu me zvali da pitaju i rekla sam da ostajem na bolovanju, mozda nisam naglasila da je trudnicko...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:09:48
|
|
|
|
Maraj
|
Pa moguce. Moji su meni pogrešno obracunali. Racunali 65%kao da sam otvorila obicno bolovanje. Trudnicko je 100%svih 9 meseci
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:25:41
|
|
|
|
bubulence
|
Javili su se. Greska, uplatice mi razliku sa sledecom platom.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:27:34
|
|
|
|
Maraj
|
Super Ovo je strasno. Ja ne znam da l ima neko ko nema problema sa racunovodstvom Osim zaposleni kod kojih radi vonavoj
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:50:48
|
|
|
|
vonavoj
|
Ne mogu da verujem bubulence,taj zakon je od 2014.te godine..strasno. takp je i kod Maraj bilo.Inace,mene momci zovu da se vratim,bas zbog obracuna plata,kazu ja sam bila najtacnija,hahah..uvek su im prekovremeni inpraznici tacno placeni.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 21:14:03
|
|
|
|
bubulence
|
Sto se tice trudnickog i porodiljskog moja firma je zaista vise nego korektna. Ovo se desilo slucajno, sigurno jer su decembarske plate isplatili vec u decembru, pa je malo nastao haos u obracunu.Ali na primer nikada nisu cekali refundaciju drzave i sl da bi trudnice i porodilje dobile plate...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 21:58:40
|
|
|
|
isidora88
|
Von ali ja ne produzavam bolovanje nego muz nastavlja porodiljsko, a ja sam ga otvorila po starom zakonu, pa bi bilo logicno da i njemu racunaju po starom zakonu jer on nastavlja ono sto je zapoceto.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 22:02:58
|
|
|
|
vonavoj
|
Bubi,sigurno je to.nema sta,i ja bi pogresila,ako ide unapred..tako i mi isplacujemo mesec za mesec.Isi,videces,po nekoj logici,ide po novom..jer se njemu racuna novi obracun za isplatu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.1.2019 19:36:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Drage mame,moze li pomoc. Ko je upucen u novi zakon o porodiljskom. Ovakva je situacija kod mene. Radila sam u toj firmi godinu ipo dana. Zatim otisla na trudnicko a kasnije i na porodiljsko. Medjutim saznala sam da kad mi ovo istekne,a istice mi krajem aprila,nemaju nameru da me ostave da radim,vec tu moj rad u firmi prestaje. Skoro sam to potpisala. Moze li mi neko reci u slucaju druge trudnoce da li imam pravo da produzum porodiljsko. Znam da treba sad nesto imati 18 meseci rada,sta sve ulazi u obracun. Moze li neko da me uputi. Imam li ikakvih prava na produzenje. Ili ako prestanem tu da radim a posle odredjenog vremena nadjem drugi posao,da li cu morati da radim 18 meseci da bih otisla na trudnicko ili mi se nesto priznaje od proslog posla. U oba slucaja moze li mi neko dati odgovor?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.1.2019 8:38:40
|
|
|
|
nata11
|
Sve dok si na bolovanju moraju produziti ugovor o radu. Znaci ako krenes novo trudnicko/ porodiljsko produzava se. Sto se tice primanja u toj situaciji javice se neko drugi, mislim da smo i pisali o tome pa prelistaj unazad.
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.1.2019 12:13:24
|
|
|
|
bubulence
|
Znam jedino da ako sada ostanes trudna moraju da ti produze do isteka sledeceg porodiljskog.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.1.2019 11:40:35
|
|
|
|
Beograd2018
|
Jel zna neko ako 20. U mesecu pada u nedelju, kao sto je sad slucaj, dal je isplata porodiljskog u petak 18.01.?
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?