Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.4.2019 8:31:02
|
|
|
|
Sanidej
|
Ne treba Vam resenje fizicki uopste. Moze da se desi da uplate krenu i pre nego sto resenje stigne na kucnu adresu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 11:39:04
|
|
|
|
JelenaJekac
|
Ja sam od februara na trudnickom. Pocetkom marta mi je firma isplatila platu od 25000, i mislim da za mart treba drzava da uplati oko 20.aprila,ako izuzmemo kasnjenje. Danas je plata radnicima u mojoj firmi i meni je uplacemo 1000 i nesto dinara. Da li imate predstavu sta je to?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 11:43:51
|
|
|
|
JelenaJekac
|
Nemoguce da mi toliko iznosi trudnicko, radila sam punih 6 meseci pre otvaranja bolovanja
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 11:57:35
|
|
|
|
bubulence
|
Trudnicko nema veze koliko si radila, ono je uvek 100% od osnovice iz ugovora. Bez toplog obroka, prevoza i bonusa. Ne znam sta moze biti 1000din, verovatno neka greska
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 12:00:29
|
|
|
|
bubulence
|
Evo, meni je uplaćeno pre 10 min, tacno osnovica iz ugovora, u dinar. Ali meni firma uplacuje kada i ostalim radnicima, ne znam da li ima neke veze
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 12:05:14
|
|
|
|
Sanidej
|
Jekac, idite na 46. stranicu ove teme, detaljno sam objasnila kako se obracunava trudnicko. Pozovite firmu ako imate nedoumica oko uplata. Pozz
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 12:09:33
|
|
|
|
dunja RR
|
Mozda neka razlika, ako su nakon refundacije od strane drzave primetili da ti je prethodno isplaceno manje. IZVORNA PORUKA: JelenaJekac Ja sam od februara na trudnickom. Pocetkom marta mi je firma isplatila platu od 25000, i mislim da za mart treba drzava da uplati oko 20.aprila,ako izuzmemo kasnjenje. Danas je plata radnicima u mojoj firmi i meni je uplacemo 1000 i nesto dinara. Da li imate predstavu sta je to?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 12:16:00
|
|
|
|
JelenaJekac
|
Ali isplata od proslog meseca nema veze sa drzavom. To je bilo za prvih 30 dana, koliko znam to ide na teret firme. Bilo bi mi logicno da su mi oni uplatili platu danas za mart, pa da cekaju refundaciju. Ali ovih 1000 mi bas nema smisla. Moracu da zovem menadzera. A on je uvek upucen jos manje od nas radnika. Uff
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 12:18:06
|
|
|
|
bubulence
|
Da li si na bolovanju od 01.u mesecu?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 12:19:25
|
|
|
|
dunja RR
|
Hm da, cudno.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 12:19:54
|
|
|
|
JelenaJekac
|
Da. Od 1.februara
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 12:28:11
|
|
|
|
bubulence
|
Pozovi racunovodstvo i pitaj, da ne nagadjamo... Mozda je razlika neka...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 13:11:50
|
|
|
|
JelenaJekac
|
Kazu da je neka nadoknada od proslog meseca. A za sledecu uplatu cekam drzavu, verovatno za par meseci 😁
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 13:17:57
|
|
|
|
bubulence
|
Mislim da drzava ne kasni toliko , ako firma uredno odradi svoj posao ti ces u aprilu dobiti uplatu
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.4.2019 13:54:42
|
|
|
|
JelenaJekac
|
Nadam se da je tako
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.4.2019 15:04:19
|
|
|
|
JelenaJekac
|
Da li drzava isplacuje trudnicko na onaj racun na koji se primala plata ili ide nesto preko poste?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.4.2019 15:06:49
|
|
|
|
JelenaJekac
|
I da li i trudnicko isto uplacuju oko 20.kao porodiljsko ili zavisi kad je sve predato?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.4.2019 15:25:35
|
|
|
|
nata11
|
Drzava uplacuje firmi pa firma tebi. Na racun na koji si inace primala platu.
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.4.2019 22:35:59
|
|
|
|
Marija_Lusi
|
IZVORNA PORUKA: JelenaJekac Nemoguce da mi toliko iznosi trudnicko, radila sam punih 6 meseci pre otvaranja bolovanja Po novom zakonu pravo na celu platu imaju samo zene koje su u radnom odnosu 18 meseci ili duze. Na žalost to što si primila verovatno jeste iznos koji ćeš primati.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 17.4.2019 13:00:09
|
|
|
|
JelenaJekac
|
To vazi za porodiljsko, a ne trudnicko. A za porodiljsko znam da nece biti cela plata, ali ne moze bas ni da bude 1000 dinara :D
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 17.4.2019 13:10:00
|
|
|
|
Marija_Lusi
|
Ja mislim da ovaj glupi zakon nikome nije jasan. Cak sam cula da ako se odlucis da rodis odma I drugo dete neces primiti celu platu jer si pre toga bila na trudnickom I porodiljskom I nemaju odakle da ti uzmu prosek. Nemam pojma koliko je to tacno ali mislim da smo bas ostecene.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 17.4.2019 13:14:32
|
|
|
|
JelenaJekac
|
Ma uzas zivi. Ne dao ti Bog da zavisis od drzave i tih njihovih isplata
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 17.4.2019 13:23:32
|
|
|
|
Marija_Lusi
|
Meni je koleginica 6 meseci posle porodiljskog ostala opet trudna. Za sada prima celu platu isto kad I mi za 3 meseca ide na porodiljsko pa cu videti sta ce biti.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 17.4.2019 15:56:48
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Marija_Lusi Ja mislim da ovaj glupi zakon nikome nije jasan. Cak sam cula da ako se odlucis da rodis odma I drugo dete neces primiti celu platu jer si pre toga bila na trudnickom I porodiljskom I nemaju odakle da ti uzmu prosek. Nemam pojma koliko je to tacno ali mislim da smo bas ostecene. Nije tacno.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.4.2019 17:07:59
|
|
|
|
Nackilii
|
IZVORNA PORUKA: Marija_Lusi Ja mislim da ovaj glupi zakon nikome nije jasan. Cak sam cula da ako se odlucis da rodis odma I drugo dete neces primiti celu platu jer si pre toga bila na trudnickom I porodiljskom I nemaju odakle da ti uzmu prosek. Nemam pojma koliko je to tacno ali mislim da smo bas ostecene. Ako se odlucis odmah na drugo, u prosek od 18 meseci ulazi porodiljsko plus 6 meseci pre otpocinjanja trudnickog.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?