Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 22.4.2018 14:53:53
|
|
|
|
mama Jo
|
Secam se kad sam produzavala bolovanje da su mi rekli da nikako ne zatvaram prvo, nego se to nastavlja... ali ne sme da se zatvori! Tako da je onda moguce da ipak treba neki papir o zatvaranju bolovanja - jer ti ne produzavas... najbolje ce ti reci u pravnoj sluzbi firme.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 24.4.2018 9:41:45
|
|
|
|
Kokonat
|
Cao :) A sta se dogadja po pitanju tog novog zakona? I da li se trenutno racuna prosek 18, ili 12 meseci za trudnicko i porodiljsko bolovanje?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 24.4.2018 10:46:25
|
|
|
|
isidora88
|
Nov zakon ce se primenjivati od 1.07, onaj ko otvori do kraja juna njemu se racuna po starom.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:26:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Danas odes na porodiljsko i nema posla za tebe kad se vratis
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:27:39
|
|
|
|
mama Jo
|
Anck ja nisam ispratila, nije se valjda tako zavrsilo?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:28:32
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa jeste draga.... moje radno mesto ukinuto.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:30:27
|
|
|
|
MimaKos
|
Auuu ja se toga plasim najvise. Promenili sistematizaciju?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:36:35
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj 😯 Meni se to isto desilo samo su mi rekli cim sam otvorila bolovanje da ce mi prekinuti ugovor
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:38:03
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
ja sam stalni radnik, na neodredjeno i jos sa porodiljskog jbt pa da ne veruje covek. Pa ti onda radjaj...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:39:19
|
|
|
|
MimaKos
|
Jel su promenili siatematizaciju? Kako su te otpustili, tehnoloski? Tuzi ih!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:40:22
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
pa okolo naokolo.... bice tuzbe verovatno
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:42:27
|
|
|
|
mama Jo
|
Daj, ja mislim da ne smeju to da ti urade... Sa troje dece treba da imas cak i skraceno radno vreme i povlastice a ne otkaz!! Tuzi i te kako tuzi
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:44:52
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun pa okolo naokolo.... bice tuzbe verovatno Odmah kod advokata i trazi siatematizaciju, sudovi su blagonakloni prema zenama koje se vrate sa porodiljskog
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:48:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: mama Jo Daj, ja mislim da ne smeju to da ti urade... Sa troje dece treba da imas cak i skraceno radno vreme i povlastice a ne otkaz!! Tuzi i te kako tuzi Eto ...ko bi reko al sve se ovde moze
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 17:52:13
|
|
|
|
mama Jo
|
Drzava Srbija sta drugo reci ufffff
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 18:40:04
|
|
|
|
vonavoj
|
Anck.tek sad vidim..a na koji nacin je ukinuto radno mesto? Bices tehnoloski visak (to mogu da urade,i daju ti otpremninu), to je po zakonu..nevezano za porodiljsko..tuzno je,ali tako..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 18:41:44
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne , ponudjene su mi tri plate ii cao ili da radim nesto bzvz preko omladinske..ma sramota
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 18:42:21
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Anck.tek sad vidim..a na koji nacin je ukinuto radno mesto? Bices tehnoloski visak (to mogu da urade,i daju ti otpremninu), to je po zakonu..nevezano za porodiljsko..tuzno je,ali tako.. Ako to urade nekw stvari tome prethode da bi bilo zakonito..npr promena sistematizacije itd, obavezno kod advokata cim dobijes resenje.. ne znaci da je po zakonu, tu se dobija spor na sitnice!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 19:15:19
|
|
|
|
vonavoj
|
Mima,danas je najlakse napraviti promenu sistematizacije....a otpremnina je 1/3 prosecne bruto plate x broj godina u firmi..to je po zakonu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 19:16:39
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Znaci ja sam cetiri godine i samo cetiri plate?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 19:19:08
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Mima,danas je najlakse napraviti promenu sistematizacije....a otpremnina je 1/3 prosecne bruto plate x broj godina u firmi..to je po zakonu. Jeste najlakse ali vecina misli kako ih niko nece cackati i nista ne uradi samo da resenja. Tuzi ih obavezno!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 19:43:41
|
|
|
|
vonavoj
|
Ne.Anck..1/3 tvoje prosecne bruto plate puta 4...lupam, tvoj neto je 30.000..bruto oko 45.000 x 1/3 x4..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 19:48:59
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Znaci 15 000 *4... nek bude ta cifra ..meni to nesto malo.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 20:08:57
|
|
|
|
vonavoj
|
Zakon o radu..Član 158 Poslodavac je dužan da pre otkaza ugovora o radu, u smislu člana 179. stav 5. tačka 1) ovog zakona, zaposlenom isplati otpremninu u skladu sa ovim članom. Visina otpremnine iz stava 1. ovog člana utvrđuje se opštim aktom ili ugovorom o radu, s tim što ne može biti niža od zbira trećine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu kod poslodavca kod koga ostvaruje pravo na otpremninu. Tako ispadne Anck..jako je malo.. Ali na osnovu tehnoloskog viska imas pravo na biro..zavisnosti od godina staza..mislim da za 5 godina 3 meseca..za 10gdina 6 meseci.
< Poruku je uredio vonavoj -- 1.5.2018 20:12:39 >
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 20:12:44
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Uzas
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?