|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo
13.1.2018 18:40:16   
vonavoj
Uzima se trudnicko..ali ono je isto 100%..

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 576
13.1.2018 19:58:05   
Misha i Ljisha
Hvala von. Tako sam nekako i racunala kad sam uplacivala sebi. Da mi bude prosek izmedju 35 i 40 000.
Mada moram priznati da sam onako citajuci svasta po netu imala tracak nade da je to 100% plate user posted image
Nema veze. S obzirom da necu moci raditi sigurno bar pola godine kad se bebac rodi i ovo ce nam dobro doci.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 577
13.1.2018 20:04:30   
Rosita
Von, a je l se uzima prosek 12 meseci pre pocetka porodiljskog ili prosek 6 meseci? Izvini ako se ponavljam. I, je li 45 dana maksimalno pre vtp da se otvori porodiljsko? Da li je poslodavac duzan da plati kad i ostalim zaposlenim?

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 578
13.1.2018 20:48:16   
vonavoj
Uzima se 12 meseci od pretposlednjeg meseca pocetka porodiljskog..npr.od maja 2017. je porodiljsko,zadnji mesec je april 2017. Koji ulazi u 12 meseci proseka.. nije poslodavac da obavezan da isplacuje porodiljsko kad i ostalim zaposlenima..obavezan je da to cini jednom mesecno od kad mu stigne resenje.
Ljisha..najbolje je uplacivati doprinose na minimalni iznos za doprinose..sad je valjda za celu godinu 23.053..znaci x26%treba uplacivatu u pio..jer dzabe si ti uplacivala na 35.000 kad ce onih 6 meseci da ti puno spuste iznos koji ti sleduje..

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 579
13.1.2018 20:55:17   
vonavoj
Od 45 do 28 dana se otvara porodiljsko.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 580
13.1.2018 20:57:42   
Misha i Ljisha
IZVORNA PORUKA: vonavoj
Ljisha..najbolje je uplacivati doprinose na minimalni iznos za doprinose..sad je valjda za celu godinu 23.053..znaci x26%treba uplacivatu u pio..jer dzabe si ti uplacivala na 35.000 kad ce onih 6 meseci da ti puno spuste iznos koji ti sleduje..

Ne ja sam uplacivala vise a prosek ce mi biti 35000 kad mi uzmu za 6 meseci drzavni prosek

Znaci ja sam uplacivala preko 30 000 doprinose samo ovih meseci. A plata mi je na te doprinose oko 50 000. Kako sam ja izracunala. Izes ga nisam knjigovodjauser posted image

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 13.1.2018 20:58:49 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 581
13.1.2018 21:09:28   
vonavoj
Pa dobro..koliko bude..sreca da te ne hvata zakon koji krece od 1.7.koji uzima prosek od 18 meseci..umesto dosadasnjih 12..

Direktna veza do poruke: 582
13.1.2018 21:12:28   
Misha i Ljisha
Da malo sam se preznojala sa tim novim zakonom. Onda bi bas bilo da sam procerdala novce. Al dobro, sta da radim. Kazem bolje ikakva zarada tokom tih godinu dana nego nikakva. I jos racunam dete nece krenuti u vrtic bar do septembra kad napuni godinu tj tad ce imati godinu i po. Znaci tih pola godine ce nam biti gadno ali racunam tad cu moci valjda NESTO da radim online i da odrzim po koji cas pa da se izvucemo.

Vise mi je pun ocin novaca iskreno da vam kazem. Moram smisliti neki bizmis user posted image ili u nesto isplativo da ulozim.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 583
13.1.2018 21:15:06   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Od 45 do 28 dana se otvara porodiljsko.

Nego ovo moram izracunati kad da otvorim porodiljsko. Meni je dr zakazao UZ vec za 16ti mart cini mi se, a 23.03. je 28 dana pre vtp. Ja bih tacno 23.03. otvorila bolovanje. Mada ne znam da li ima neke razlike???

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 584
13.1.2018 21:19:39   
vonavoj
Ima razlike kad radis..ja cu sto kasnije da otvorim da bi kasnije pocela da radim..a za vas koje uplacujete sto ranije otvoritw manje doprinosa morate da uplatitw..ako ste vec ispunile 6 meseciuser posted image

Direktna veza do poruke: 585
13.1.2018 21:50:58   
Misha i Ljisha
user posted image Pa ja se nadam da cu raditi do pred polazak u Betaniju ehehhe...Meni i jeste u cilju ustvari da primam nesto dok beba ne napuni godinu. Tj i ja bih u tom smislu sto kasnije da se vratim na posao.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 586
22.1.2018 11:54:21   
Maraj

IZVORNA PORUKA: Maraj

Von molim te mi pomozi tj rastumaci da znam sta da radim
E ovako
Radim u prosveti
Od 1.12. Sam otvorila bolovanje prvo do 30.12.
31.12 mi ide preko fonda
E sad upravo mi je legao prvi deo plate za prvo bolovanje (od 1.12. Do 30.12) poodosta umanjen. Dakle izracunala sam da mi je otprilike 65% prvog dela plate uplaceno.
Mene sad zanima, da li su ispravno uradile moj obracun? Da li sam trebala da primim 100%plate ili 65% user posted image
Poludela sam. Ocekivala sam da cu primiti 100%

E pa ovako. Danas mi je legao drugi deo decembarske plate. Uvecan naravno. Nike da nisam strepila, koliko ce mi uplatiti...
Devojke, von, hvala vam puuuuno. Ipak je istina da je prvi mesec trudnickog 100%. A eto moje racunovodstvo to nije znalo user posted image
Nisam dobila bas celu celu platu. Kad se sabere prvi i drugi deo, plata mi je manja za neke 3000 nego kada radim. Da l zato sto samna bolovanju od 1-30.decembra. Al 31.je svakako bio ne radan dan. Ko ce ga znati
Pitanje je da l i ove moje u racunovodstvu znaju da saberu 2 i 2....
U svakom slucaju hvala vamjos jednom
Von posebno.
Divno je imati vas ovde na rr , zene raznih profila....

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 587
23.1.2018 15:03:27   
vonavoj
A gde ce ti uci 31.12.nema veze sto je neradan dan..i to se placa..bolovanje ide po kalendarskim danima,a ne radnim danima..stvarno su kreteni..
Ali dobro,neka si ti dobila pariceuser posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 588
23.1.2018 16:54:54   
Maraj
Von je l mozes molim te i da mi objasnis kako ide sad obracun plate? Uzimaju se poslednja 3 meseca jel da? Jel ulazi i ovaj prvi mesec bolovanja i prethodna dva ili kako? Jel mozes da mi napises formulu, kako da izracunamkolika ce mi plata biti mesecno.
Npr. Decembar- prvi dan bolovanja koji mi je poslodavac platio je npr 39 000
Pre toga radila novembar npr 42 000 din
I isto toliko oktobar 42 000 din
Kako sad racunam? Jel se ta tri meseca uzimaju kao prosek?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 589
23.1.2018 17:49:34   
vonavoj
Maraj, ja radim u privatnoj firmi..kod mene je to sve drugacije..trebalo bi zadnja 3 meseca i prosek..

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 590
23.1.2018 20:45:39   
milicicak
Da li moze neko da mi objasni kako ide sve to sa trudnickim bolovanjem? Meni je sve vezano za bilo kakvo bolovanje apsolutno nepoznato, za ceo svoj radni staz imam samo 7 meseci porodiljskog.
Elem, bolovanje sam otvorila 9.1. i dobila neku potvrdu o sprecenosti za rad. Dr mi je rekla da dodjem do 7.2. po doznake (ako se tako kaze). Posle danasnjeg pregleda sanse su sve vece da cu morati da produzavam bolovanje bar jos mesec dana. Koja je procedura u Bg? Dr mi daje uput i idem na komisiju? To se zakazuje?
Hvala

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 591
23.1.2018 20:50:43   
Maraj
Milicicak to prvo bolovanje od 30.dana ide preko poslodavca tj poslodavac ti isplacuje platu za tih 30 dana. E ako budes morala da produzavas duze od 30 dana onda ides na komisiju. Komisija u bg-u je u Vladetinoj br 3. To ti je preko puta Masinskog fakulteta. Uput za komisiju ce ti dati ginekolog , kada budes otisla po te doznake 7.2.
Ne zakazuje se. Najbolje da budes tamo oko pola 8. Tada pocinju da rade. Guzve su velike jer je tamo komisija za ceo bg. Ali trudnice idu preko reda. Problem je sto 20 trudnica dodje u isto vreme pa ti cekanje ne gine

< Poruku je uredio Maraj -- 23.1.2018 20:53:23 >

Direktna veza do poruke: 592
23.1.2018 20:55:51   
milicicak
Hvala, Maraj.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 593
23.1.2018 21:12:30   
Duškić
Jesu guzve ali brzo to ide. Ima salter posebno za trudnice, dodje cika pokupi to, ima i klupica sednes i sacekas.

Direktna veza do poruke: 594
23.1.2018 21:17:30   
Maraj
Ja sam bila 3. i 4.januara. svi smo bili zajedno. I trudnice i "ostali". Uski hodnici. Guzve nenormalne. Ma haos...

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 595
24.1.2018 17:24:52   
isidora88
Milicak ako imas godisnji odmor koji nisi iskoristila, uzmi te dane posle 30 dana trudnickog, posle uzmes godisnji pa opet 30 dana i tek onda na komsiju. Cisto ds ti ne propadne godisnji ako imas.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 596
26.1.2018 7:35:53   
pari
Drage,može mala pomoć? Ja sam juče primila neki deo bolovanja od države. Interesuje me da li država uplaćuje 100% ili uplaćuju iz dva puta 65% država+35% grad? Hvala puno!
Inače,samo da javim da je to bilo za mesec novembar.

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 597
26.1.2018 7:43:17   
Maraj
Pari koliko sam ja citala, promenjeno je. Navodno nema vise 65% + 35% vec drzava uplacuje direktno poslodavcu svih 100% , a poslodavac tebi prosledjuje.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 598
26.1.2018 8:16:50   
pari
Hvala maraj! Čisto da znam onda da mi je to to. S tim što ću tek od sledećeg meseca znati tačno jer mi je prvih 10 dana bilo preko firme jer je to bilo onih prvih 30 dana bolovanja...a 20 preko države...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 599
26.1.2018 11:17:23   
isidora88
Von treba mi pomoc. Leglo mi je danas trudnicko ali 2000 manje nego prosli i pretprosli mesec. Da li su nesto pogresno obracunali ili je ok ta razlika? Zar ne treba isti iznos da primam?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here