Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 17:54:32
|
|
|
|
Maraj
|
Hvala dunja. U prvoj trudnoci sam bila na bolovanju pre trudnoce zbog vto. Pa ne znam sad kako je...zato pitam. Znaci firma mora prvi mesec da mi uplati 100%? Verujem kakvi su da ce mi uplatiti 65%. Zato pitam, da znam da l imam osnov da se odma bunim
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 20:02:05
|
|
|
|
Rosita
|
Maraj, par klikova, zakon o radu, lepo im prosledis, markiras, pise crbo na belo.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 20:10:51
|
|
|
|
isidora88
|
Maraj plata se dobija 100% nema vise da cekas da ti drzava uplati 35% i slicno. Znaci firma ti prvu platu uplacuje isto kad i svima i to 100%, posle toga cekas uglavnom jer vecina firmi ceka da drzava uplati, mada neke uplacuju trudnicama redovno pa cekaju refundaciju drzave. Ja sam u drzavnoj firmi, na komisijskom bolovanju sam od oktobra i primila sam tu platu pre par dana, znaci kasne oko 2 meseca.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 20:38:45
|
|
|
|
Maraj
|
Isi i ja sam u drzavnoj firmi. Radim u skoli. Al nam je racunovodstvo katastrofa. Stalno imamo problema sa njima. Zato pitam na vreme , jer znam da cu i ovaj put imati muku sa njima. Za primer, proslo trudnicko, su mi zakinuli jednu platu za 8000. Navidno zbog kolektivnog godisnjeg koji mi u prosveti imamo u avgustu. Zbog uskladjivanja plata, meni je septembarska plata bila 8000 din manja. Ja sam poludela. I tako je i ostalo. Zato sad i ovo pitam. Stalno neke muke sa njima kao da iz svog dzepa daju. Cek ako sam te isidora sad dobro razumela, celo trudnicko mi leze plata 100%? Ne kao pre 65% + 35% ?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 21:56:45
|
|
|
|
Rosita
|
Da, jer je ranije bilo 65 posto drzava, 35 posto grad. Sad 100 posto drzava. Celo trudnicko.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 22:05:37
|
|
|
|
vonavoj
|
Prvo ne kasni..ide kad i za sve zaposlene..a posle ide jednom mesecno isplata... Stalno slusam price o losim knjigovodjama..i u soku sam ko sve radi...ja radim kao sef racun.u privatnoj firmi..sve sama radim i nikad nista nije kasnilo..nije to neka mudrost kad znas sta trrba od dokumentacije.. Nije mi jasno kako su ti smanjili 8000 kao imas resenje koliko ti pripada porodiljskog 12 meseci..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 22:10:14
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Avgust je u celoj drzavi kasnio i tek je ispacen 1.12. Ja imam jos septembar i oktobra da primim.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 22:12:47
|
|
|
|
isidora88
|
Da, celu platu primas odjednom. Da li ce ti kasniti trudnicko zavisi od racunovodje koliko cesto nosi da preda zahteve za isplatu, da li ide jednom mesecno, vise pita, da li kasni sa predajom zajteva...
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 22:14:45
|
|
|
|
isidora88
|
Masnice meni je isplacen oktobar, bila je uplata. Mene sad zanima da li ce biti isplata za novembar ovaj mesec ili ce opet kasniti
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 22:23:09
|
|
|
|
Maraj
|
O hvala drugarke. Nisam to znala. Pa da. Kad su mi 2015.god zakinule taj septembar tj avgustovsku platu. Navodno one u racunovodstvu nemaju nista sa tim . One su samo predale papire u trezor i oni su u trezoru izracunali da mi je ta plata manja za 8000din zato sto su moje kolege bile na kolektivnom godisnjem. Ma cista glupost. Odlepila sam ukratko receno. A i sad su me iznervirale kad su mi rekle da je prvi mesec trudnickog 65% a ne 100%.
< Poruku je uredio Maraj -- 12.12.2017 22:27:19 >
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.12.2017 22:59:35
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
To ti je prvi mesec bolovanje od drzave ili? Moj knjigovodja predaje na vreme vidim preko piba. Meni je juli legao kad treba. A avgust je bas dugo kasno i ostalim trudnicama.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.12.2017 7:23:01
|
|
|
|
Maraj
|
Maanice, sta vidis preko piba?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.12.2017 7:48:55
|
|
|
|
medamisko
|
Da. Kasni posle, dva meseca ali to su nesto pricali pre par dana na tv da ce uskladiti.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.12.2017 8:11:54
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Maraj kada ukucam na sajtu rfzo svoj pib vidim i kada su dokumenta preadata ,za koji mesec, i kada su uplate bile.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.12.2017 8:23:42
|
|
|
|
Maraj
|
Pa ja ne znam svoj pib. Gde to gledas? Gde ti se nalazi pib? Ja znam pib od firme ali sta je moj pib?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.12.2017 8:47:33
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Ja sam ga dobila uz svoju zdravstvenu knjizicu ,onaj papir gde je zalepljena sto cuvas.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.12.2017 8:56:05
|
|
|
|
isidora88
|
Maraj za nas u drzavnim firmama ti ne vazi to gledanje na sajtu rfzo jer nas ima jako puno na bolovanju po raznim osnovama, a na sajtu ne pisu imena zaposlenih tako da ti nista ne znaci. Kod mene u firmi sva trudnicka bolovanja se isplacuju isti dan, nema veze kad je predato tj.kog datuma. Dok sam bila kod privatnika sam pratila sajt jer sam samo ja bila na bolovanju pa sam znala i kad je predata dokumentacija i kad mi je isplaceno.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.12.2017 19:49:41
|
|
|
|
Kokonat
|
Zanima me kako funkcioniše porodiljsko bolovanje. Znam da se mnoge zene prijave u trudnoci kod nekog da bi kasnije dobijale nadoknadu? Da li je neka od vas ovo praktikovala i koji su troskovi, koliko dugo je potrebno da budes prijavljen? Citala sam po netu i skontala otprilike, ali mi nije jasno koji su troskovi?
< Poruku je uredio Kokonat -- 16.12.2017 19:50:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 27.12.2017 11:16:58
|
|
|
|
Maraj
|
Imam pitanje za trudnice na teritoriji grada Beograda.... Gde idete na komisiju za produzetak trudnickog bolovanja? U prosloj trudnoci sam isla na N.Beogradu gde mi je i Dom zdravlja. Sada u ovoj trudnoci dr me salje u Vladetinu. To mi je sat vremena od kuce.... bas mi je daleko... jel i vi idete tamo? Od kad je to promenjeno? Ranije mi je komisija bila ispred nosa, na opstini na kojoj zivim a sad me salju u Vladetinu
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 27.12.2017 12:39:10
|
|
|
|
smeško
|
Maraj,sve idemo tamo. Tako je bar dve godine.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 27.12.2017 13:08:38
|
|
|
|
Maraj
|
Piiiih... bas bezveze. Ja sa N.bg... bas mi je daleko. Al ajd... hvala ti smesko. Kad se mora, nije tesko...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 27.12.2017 15:16:40
|
|
|
|
Maraj
|
Evo saznah i od komsinice da je i ona isla u Vladetinu. Al kaze da daju na 2- 3 meseca produzetak. Ako je tako, bar je to ok. U prosloj trudnoci su davali samo mesec dana
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 28.12.2017 22:14:54
|
|
|
|
vonavoj
|
Svuda sad daju po 2-3 meseca..a ima i logike..ako je rizicna trudnoca.pa nece nista biti bolje za mesec dana..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 28.12.2017 22:17:25
|
|
|
|
vonavoj
|
I najnovija informacija,koju sam skoro procitala..sad u prosek za porodiljsko ulazi 18 meseci unazad,od meseca otvaranja porodiljskog..pre je bilo 12 meseci... A za vas koje ne radite.koje bi da uplacujete samo 6 meseci,uvek to radite na minilac,jer se ne isplati nista drugo..ostali meseci povuku mnooogoo vise...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2017 9:29:07
|
|
|
|
isidora88
|
Von zar primena tog zakona nije od 1.07?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?