Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2018 21:02:28
|
|
|
|
mama Jo
|
Katastrofa stvarno
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 8:10:11
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mame da li znate koliko dugo treba da cekam do prve isplate. Odnela sam izvod iz maticne knjige rodjenih odmah cim smo ga dobili. I zanima me a li kasni porodiljsko. S jedne strane cujem da se isplacuje redovno a sa druge cujem da kasni.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 8:15:53
|
|
|
|
MimaKos
|
Ljiso, porodiljsko prvo tebi uplacuje poslodavac pa taj novac refundira od drzave... ako ti nista nije uplatio nema sta da ceka! Kod trudnickog je drugi sistem, prvih mesec dana poslodavac a posle drzava, a tada se kasni sa isplatama..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 9:34:18
|
|
|
|
vonavoj
|
Ljisha.a kako si ti prijavljena za porodiljsko? Porodiljsko se predaje do 5.og u mesecu..papirologija poslodavca opstini..do kraja meseca se refundira poslodavcu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 9:58:14
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Ljisha.a kako si ti prijavljena za porodiljsko? Porodiljsko se predaje do 5.og u mesecu..papirologija poslodavca opstini..do kraja meseca se refundira poslodavcu. Uplacivala sam pola godine doprinose kod jednog naseg prijatelja koji me je prijavio kod sebe u firmu. Jer sam znala da jedno vreme necu moci da radim punom parom. Mislim ovog meseca dobih svega 150 usd platu. A to ne da nije dovoljno nego... Mi smo sve predali vec 22. aprila recimo. PAr dana posle rodjenja P.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 10:01:09
|
|
|
|
vonavoj
|
Pazi,sad cekas resenje, na osnovu toga poslodavac moze da ti isplati kad hoce,ali ide jednom mesecno..i onda on refundira..i redovno mu vracaju pare.. Sad se ceka resenje i dobra volja poslodavca.. Kod mene je drugacije,mi ne cekamo resenje..jer sami radimo obracun,koji se u 99% slaze sa resenjem..i onda i pre resenja se vrsi isplata porodiljskog i refundira.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 10:09:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
divota. A bas nam treba novaca. Srecom deran sisa ali opet i za pelene i za zivot. Stizu racuni. A ja ne radim za sefa vec ko zna. To sto malo "prckam" to je nista. NAdam se da ce biti fer i ok ipak su to mm prijatelji.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 10:32:52
|
|
|
|
vonavoj
|
Nazovi i pitaj.da ubrzaju resenje..ja zovem opstinu i budem dosadna..ja sam sve za mene vec predala..samo da javim datum rodjenja.. Ne pitajte nista..i opet je gazda ljut na mene..a ko danas sve pripremi i ode..niko..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 10:40:25
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
cek to opstinu?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.5.2018 10:56:20
|
|
|
|
vonavoj
|
Opstina je zaduzenja za izdavanje resenja o porodiljskom
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 14:00:59
|
|
|
|
Maraj
|
Imam ja pitanje Von Da li je trudnicko kao i porodiljsko isto svaki mesec? Tj iznos , da li je isti? Meni se razlikuje Prvo bolovanje mi je od decembra Primila sam jos januar i februar. Ostalo jos cekam. Ali mi nije jasno zasto se iznos razlikuje za ova tri meseca,koja sam primila do sad,po 2, 3 ili 4 000 dinara. Jel to ok? A drugo pitanje je , vezano za porodiljsko Kako se ono obracunava? Jer se uzima prosek od godinu dana pre trudnickog ili i trudnicko ulazi u taj obracun?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 15:06:52
|
|
|
|
vonavoj
|
Maraj, za bolovanje se uzima neki prosek za 3 meseca, u drzavnoj je firmi to drugacije u odnosu na privatnike.tj.uskladjivanje se neko radi..to nisam nikad radila.. A porodiljsko je uvek isto, i za to stignw resenje i 12 meseci je isti iznos..a u taj iznos ulazi neto plata plus minuli rad..znaci onoliko koliko ti pise u ugovoru u radu..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 15:25:50
|
|
|
|
lesli
|
Meni sve plate koje mi isplacuje drzava (u celosti), znaci od martovske, stizu u identicnom iznosu i ista je suma kao pre otvaranja bolovanja. Januar i februar, koji su isplacivali poslodavac tj. deo poslodavac, a deo drzava je nesto nizi bio, a cini mi se da je to zbog toga sto su ovi moji cak i trudnicko bolovanje racunali kao da sam na obicnom i isplatili da li 85 ili 90% koliko inace primam za obicno bolovanje.
< Poruku je uredio lesli -- 25.5.2018 15:31:55 >
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 15:26:17
|
|
|
|
milicicak
|
Von, ajd kad si ovde da pitam :) Jel prosao zakon da se racuna 18meseci za porodiljsko? Ako sam te dobro razumela u obracun za porodiljsko ulazi samo cista plata bez prekovremenih, stimulacija, bonusa?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 15:35:59
|
|
|
|
vonavoj
|
Od 1.7. Ulazi 18 meseci..a isidora je pisala da ne ulazi u obracun prekovremeni.nocne..samo cist neto i minuli rad.. Za resenje se prilaze ugovor o radu, gde sve pise.
< Poruku je uredio vonavoj -- 25.5.2018 15:36:58 >
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 15:39:17
|
|
|
|
milicicak
|
Dakle, mene to svakako kaci. Ponadala sam se da to nije zvanicno kao i onaj za drugo i trece dete no dobro, sta da se radi ionako cu na porodiljsko samo sest meseci
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 15:46:28
|
|
|
|
vonavoj
|
Sto samo 6 meseci, gde radis? A menjala ti se plata? I meni se menjala plata, povecala se od proslog januara..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 15:48:54
|
|
|
|
Maraj
|
Mene moji izludjuju u racunovodstvu Definitivno primam manju platu nego kad radim . Za nekih 4000. Ne znam zasto. Ajd prevoz ne dobijam. Al to je markica, koju mi ne uplacuju. Meni je uplata u celosti, kada radim ista. Sad na trudnickom manja Da covek izludi sa njima. A sto sam poslednju uplatu primila 11.aprila...to je vec druga prica....
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 15:55:50
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Sto samo 6 meseci, gde radis? A menjala ti se plata? I meni se menjala plata, povecala se od proslog januara.. Nema veze sa tim gde radim, mm i ja smo se dogovorili da ako sve bude u redu podelimo porodiljsko, tako smo i sa mini bubom. A plata mi se povecala u julu prosle godine, zato sam pitala
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 16:06:27
|
|
|
|
Maraj
|
Mili a meni tj mojim kolegama se povecala plata u decembru Mene to naravno nije kacilo jer sam tada otvorila trudnicko. Hoce li me kaciti kod porodiljskog garant ne
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 16:09:49
|
|
|
|
milicicak
|
Maraj, i ja primam budzetsku platu, zaboravila sam potpuno to povecanje u decembru...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 16:17:12
|
|
|
|
vonavoj
|
Milicicak, mislila sam da te neko pritiska da se ranije vratis? Moj gazda danas pita devojke, kad mi je termin da odbrojava dane do mog povratka..kad ce proci 2 godine Vec me pitao da li mogu ranije da se vratim na posao..reko da,da,a ko ce dete da mi cuva..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 16:22:37
|
|
|
|
milicicak
|
Von, samo muz :) ozbiljno, ja jedva cekam da se vratim na posao, uzasno mi tesko pada sto ne smem da radim u ovoj trudnoci. Inace, ja i dalje smatram da mi je jedna od najpametnijih stvari koje sam u zivotu uradila to sto je mm bio na porodiljskom sa mini bubom
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 25.5.2018 16:40:33
|
|
|
|
vonavoj
|
Moj ne moze ni godisnji da uzme, a kamoli porodiljsko
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.6.2018 13:16:36
|
|
|
|
pari
|
Pitanjce...Porodiljsko se obracunava tako sto se uzme prosek 12 poslednjih meseci od dana otvaranja porodiljskog...ako sam u to vreme bila na trudnickom,ulazi mi i to...znaci i redovne plate i trudnicko,je l tako?
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?