|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo
16.1.2016 21:10:55   
borica
Sve je to veoma cudno. Kod nas se januarska na primer prima u februaru, i da je akontacija za januar, prvi mesec bolovanja poslodavac treba da ti isplati. Meni je tako sad prvi deo decembarske, 6 januara skola uplatila deo od 65%, a drugi ce biti 21. Ostatak naravno cekam i ko zna kad ce, a vec od februara svih 100 % prelazim na RFZO.
Sto se tice zabune oko potvrde, to bi valjda tvoja direktorka trebala da zna, i meni je dr. prvo dala potvrdu kao dokaz da sam otvorila bolovanje, a onda tek u periodu od 25-30 u mesecu krenula sa doznakama.

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 401
16.1.2016 22:04:54   
jess021
Voci, Isi, ja sam jedna od onih koja, je sto se tice trudnickog bolovanja i porodisljkog, prosla ka bos po trnju i vrlo dobro znam kako funkcionisu nasi zakoni i kako beozbraznim poslodavcima nekad jendostavno ne mozes nista.
Ja sam otvorila porodiljsko 09.09. i jos nista nisam dobila, ali to nije tema ovog posta.
Ja sam zbog svega toga, u trudnoci, isla i u rfzo i u poresku i kod ombudsmana i kod gradonacelnika. Nervirala se, kod gradonacelnika se isplakala, a to je njih potreslo toliko da su zaboravili sta sam pricala, a da jos nisam ni vrata zatvorila. Sa tim nerviranjem ni sebi ni detetu nisam sigurno nista dobro donela.
Dakle, treba da traztie svoj novac i svoja prava, ali ne na taj nacin.
Isi, glavom kroz zid se ne moze.
Lepo, mirno i stalozeno, ako treba angazujete advokata ( i ja sam tako blokirala gazdi racun i napalatila svoje zarade)i samo napred.
Nerviranjem i svadjanjem necete nista postici.
I jos jedna stvar, kako se vi ponasate prema sebi, tako ce se i drugi ponasati prema vama.Dobro ovo zapamtite.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 402
16.1.2016 22:11:01   
vocicana
Borice potpuno se razumemo I sve sam uradila kako valja I po zakonu.
Jess user posted image u ponedeljak, zapamtice I trudnicu I med sestru I zakon I zakonopisca! Hvala ti veliko na podrsci, jedva cekam taj ponedeljak. Necu vam govoriti o reakciji mm na sve ovo!
Ljubim vas, ovo su vazne informacije za sve buduce mame koje ce defakto imati mozda slicne, mozda iste probleme, ali citajte I drzite se svog!

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 403
16.1.2016 22:51:22   
branki*
Strasnouser posted image ali,sve je moguce kod nas u zemlji srbijiuser posted image
Voci,ako imas pravo i zakon na svojoj strani,isteraj na cistac!
Jbt,i za ovu crkavicu za..bavaju.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 404
16.1.2016 22:53:50   
jess021
Voci, po nasem zakonu o radu, poslodavac je duzan da do 30. u mesecu isplati zarade za prethodni mesec, u ovom slucaju do 28. februara da isplati plate za januar, tako da tvoja direktorka jos uvek ne krsi zakon.
Ovo ti pisem iz najbolje namere, da znas sta mozes da ocekujes kad u ponedeljal odes tamo.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 405
18.1.2016 17:00:51   
vocicana
Previse sam se iznervirala zbog izbacivanja posta!
Ukratko na kraju sam danas zavrsila u inspekciji rada, sve objasnila, gde bez obzira koji deo plate se ispllacuje, nema osnova ni podloge da trazi da se doznake izdaju unapred, posebno ako o tome nije izvestila dom zdravlja, a nije, morace da se sutra cuje sa pravnikom iz inspekcije ne bi li " ispeglali," stvari preko telefona, jer se direktno krsi zakon, a ja ocekujem poziv I neki bilo kakav ishod.
Ljubim vas sve.
Duzni su da me isplate do 30 dana redovno kada I ostale, a to mi je vaznije je od svega, da sam u pravu!

< Poruku je uredio vocicana -- 18.1.2016 17:01:50 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 406
18.1.2016 18:59:00   
borica
Drago mi je da si isterala stvari na cistinu i pokazala im da ne mogu da se ponasaju kako zele, jer postoji zakon koji treba da se postuje.

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 407
18.1.2016 21:25:56   
vocicana
Msm bilo kako bilo, mnogo nerviranja, mnogo utrosenog vremena na gluposti koje su me kostale samo zdravlja I strpljenja, veruj mi da sam mogla mleveno meso od nekoga da napravim. Trudnoca me je izopacila totalno.
Nista mi ta zena nije uradila, msm direktorka, ali zasto da se kola na meni lome stalno, zasto da se nerviram I penim svaki cas ni zbog cega. Radila sam uredno, postujem pravila igre, ispostujte VI nas sitnu boraniju, koja ponizavajuca cifra, koja katastrofa! Thanks

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 408
18.1.2016 21:38:51   
jekiki
E ljudi moji, nasa administracija je cudo, sto da bude jednostavno, kada moze komplikovano
Voci samo napred , ne popustaj im ni mrvu user posted image

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 409
22.1.2016 12:29:46   
Maraj
Drage jeste primile porodiljsko ovaj mesec? Zar ne treba da je isplata 20.u mesecu? Evo danas 22.kod mene nema uplate za prethodni mesec....
kad krene porodiljsko , zar ono nije redovno ....da l su ovi moji u racunovodstvu opet nesto zeznuli....svaki mesec se ganjam s njimauser posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 410
22.1.2016 15:42:25   
New Mom
Refundacija poslodavcu je od 16. pa do.poslednjeg dana u mesecu. Najcesce bude 20. ali ako bude i kasnije, ne kasne.
A kad ce konkretno da poslodavac uplati posle porodilji, to zavisi od poslodavca.

A inace da ti odgovorim na pitanje - refundacija poslodavcima je bila juce.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 411
22.1.2016 15:56:49   
Maraj
Hvala nm

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 412
27.1.2016 17:23:14   
Valerie

IZVORNA PORUKA: New Mom

A inace da ti odgovorim na pitanje - refundacija poslodavcima je bila juce.

znaci svima istog dana isplacuju
pitala sam se sta je ovo http://www.rfzo.rs/index.php/osiguranalica/pregled-naknada-zarade

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 413
12.2.2016 9:16:23   
Anoniman
Ovako oktobar, novembar i decembar sam primila od poslodavca,sada mi jos nema porodiljskog za januar ako sam presla na drzavni budzet kada od prilike bude uplata?
Moracu da zovnem knjigovodju.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 414
12.2.2016 9:39:24   
Maraj
Um krajem meseca. Posle 20.uplacuju. ni ja nisam dobila za januar

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 415
12.2.2016 9:56:36   
New Mom
UM, ako ce ti poslodavac uplacivati posto mu prodje refundacija, onda da znas da refundacija bude izmedju 16. i poslednjeg dana u mesecu. Najcesce to bude oko 20.og u mesecu. A kad dalje ti dobijes, zavisi od poslodavca.
Kad ti pusti, on je u obavezi da najkasnije do 5.narednog meseca preda dokaze o tome i zahtev za novu refundaciju, da bi ti islo redovno.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 416
12.2.2016 9:59:57   
Anoniman
Nm, Maraj hvala, meni je do sada uplacivano svakog 8 u mesecu, poslodavac nije cekao refundacijuuser posted image ali za januar jos nemauser posted image bas cu videti sta kaze knjigovodja.

kada mi je stiglo resenje za porodiljsko, poslodavcu je stiglo da ce mu sve biti refundirano u februaruuser posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 417
14.2.2016 20:35:44   
branki*
devojke,molim vas ako ima neki pravnik ili ko ve zna kako ovo ide...npr,ovakva je situacija..
radim u firmi nekoj ili preduzecu,plata je 40000 dinara i radim 10 godina,onda se desi povecanje plate i plata bude 60000 dinara.nakon 2 meseca,otvorim porodiljsko bolovanje.koliko ono iznosi onda?60 000 ili se uzima drugaciji prosek?
bola bih vrlo zahvalan ko zna.

branki

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 418
14.2.2016 20:48:03   
dunja RR
Branki, ako sam te dobro razumela, porodiljsko je otvoreno 2 meseca nakon povećanja plate? Za porodiljsko se uzima prosek za prethodnih 12 meseci, bez ja mislim prevoza, i mislim još neka stavka da se odbija, mislim da će Von najbolje objasniti.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 419
14.2.2016 21:38:39   
New Mom
Prosek 12 meseci, bez meseca kad je otvoreno bolovanje. A svaka od plata umanjena za prevoz (ako ulazi u neto platu), topli obrok i regres.
To je sada. Po novom zakonu prosek ce se uzimati za 18 meseci. Al to jos nije usvojeno.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 420
14.2.2016 22:24:46   
branki*
Bzv,znaci bolovanje nece biti u visini plate,nego puno manjeuser posted image user posted image
Hvala!

branki

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 421
14.2.2016 22:30:23   
jess021
Branki, jel ti pitas za trudnicko bolovanje ili porodiljsko odsustvo?
Za bolovanje se uzima prosek 3 plate koje prethode otvaranju bolovanja, a za porodiljsko 12 meseci.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 422
14.2.2016 23:10:40   
vonavoj
Nm,je lepo napisala..a po novom ce biti uzas za one koji kratko rade,npr.radila je 3meseca za po 30.000..u prosek joj ulazi samo tih 90.000 i dele se sa 18meseci...
Do sad je bio min 6 meseci,a drugih 6 je skoro minimalac..a sad toga nece biti..to sam novo slusala na seminaru,ali nije usvojeno!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 423
14.2.2016 23:12:29   
vonavoj
I porodiljsko ce se uplacivati direktno na racun porodilje..znaci bice kasnjenja. A trudnicko ce biti 100%,poslodavac isplati,pa refundira..ma bice tu jos promena!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 424
15.2.2016 6:52:45   
branki*
bzv..
ja je jos ubedjujem da je porodilssko 100 posto i da ce primati taj iznos nakon povecanja,user posted image a,ono kad se izracuna taj prosek 12 meseci bude dosta manje.bzv.
glup zakon.
hvala,zene!

< Poruku je uredio branki RR -- 15.2.2016 6:53:17 >

branki

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here