Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 21:10:55
|
|
|
|
borica
|
Sve je to veoma cudno. Kod nas se januarska na primer prima u februaru, i da je akontacija za januar, prvi mesec bolovanja poslodavac treba da ti isplati. Meni je tako sad prvi deo decembarske, 6 januara skola uplatila deo od 65%, a drugi ce biti 21. Ostatak naravno cekam i ko zna kad ce, a vec od februara svih 100 % prelazim na RFZO. Sto se tice zabune oko potvrde, to bi valjda tvoja direktorka trebala da zna, i meni je dr. prvo dala potvrdu kao dokaz da sam otvorila bolovanje, a onda tek u periodu od 25-30 u mesecu krenula sa doznakama.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 22:04:54
|
|
|
|
jess021
|
Voci, Isi, ja sam jedna od onih koja, je sto se tice trudnickog bolovanja i porodisljkog, prosla ka bos po trnju i vrlo dobro znam kako funkcionisu nasi zakoni i kako beozbraznim poslodavcima nekad jendostavno ne mozes nista. Ja sam otvorila porodiljsko 09.09. i jos nista nisam dobila, ali to nije tema ovog posta. Ja sam zbog svega toga, u trudnoci, isla i u rfzo i u poresku i kod ombudsmana i kod gradonacelnika. Nervirala se, kod gradonacelnika se isplakala, a to je njih potreslo toliko da su zaboravili sta sam pricala, a da jos nisam ni vrata zatvorila. Sa tim nerviranjem ni sebi ni detetu nisam sigurno nista dobro donela. Dakle, treba da traztie svoj novac i svoja prava, ali ne na taj nacin. Isi, glavom kroz zid se ne moze. Lepo, mirno i stalozeno, ako treba angazujete advokata ( i ja sam tako blokirala gazdi racun i napalatila svoje zarade)i samo napred. Nerviranjem i svadjanjem necete nista postici. I jos jedna stvar, kako se vi ponasate prema sebi, tako ce se i drugi ponasati prema vama.Dobro ovo zapamtite.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 22:11:01
|
|
|
|
vocicana
|
Borice potpuno se razumemo I sve sam uradila kako valja I po zakonu. Jess u ponedeljak, zapamtice I trudnicu I med sestru I zakon I zakonopisca! Hvala ti veliko na podrsci, jedva cekam taj ponedeljak. Necu vam govoriti o reakciji mm na sve ovo! Ljubim vas, ovo su vazne informacije za sve buduce mame koje ce defakto imati mozda slicne, mozda iste probleme, ali citajte I drzite se svog!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 22:51:22
|
|
|
|
branki*
|
Strasno ali,sve je moguce kod nas u zemlji srbiji Voci,ako imas pravo i zakon na svojoj strani,isteraj na cistac! Jbt,i za ovu crkavicu za..bavaju.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 22:53:50
|
|
|
|
jess021
|
Voci, po nasem zakonu o radu, poslodavac je duzan da do 30. u mesecu isplati zarade za prethodni mesec, u ovom slucaju do 28. februara da isplati plate za januar, tako da tvoja direktorka jos uvek ne krsi zakon. Ovo ti pisem iz najbolje namere, da znas sta mozes da ocekujes kad u ponedeljal odes tamo.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.1.2016 17:00:51
|
|
|
|
vocicana
|
Previse sam se iznervirala zbog izbacivanja posta! Ukratko na kraju sam danas zavrsila u inspekciji rada, sve objasnila, gde bez obzira koji deo plate se ispllacuje, nema osnova ni podloge da trazi da se doznake izdaju unapred, posebno ako o tome nije izvestila dom zdravlja, a nije, morace da se sutra cuje sa pravnikom iz inspekcije ne bi li " ispeglali," stvari preko telefona, jer se direktno krsi zakon, a ja ocekujem poziv I neki bilo kakav ishod. Ljubim vas sve. Duzni su da me isplate do 30 dana redovno kada I ostale, a to mi je vaznije je od svega, da sam u pravu!
< Poruku je uredio vocicana -- 18.1.2016 17:01:50 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.1.2016 18:59:00
|
|
|
|
borica
|
Drago mi je da si isterala stvari na cistinu i pokazala im da ne mogu da se ponasaju kako zele, jer postoji zakon koji treba da se postuje.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.1.2016 21:25:56
|
|
|
|
vocicana
|
Msm bilo kako bilo, mnogo nerviranja, mnogo utrosenog vremena na gluposti koje su me kostale samo zdravlja I strpljenja, veruj mi da sam mogla mleveno meso od nekoga da napravim. Trudnoca me je izopacila totalno. Nista mi ta zena nije uradila, msm direktorka, ali zasto da se kola na meni lome stalno, zasto da se nerviram I penim svaki cas ni zbog cega. Radila sam uredno, postujem pravila igre, ispostujte VI nas sitnu boraniju, koja ponizavajuca cifra, koja katastrofa! Thanks
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.1.2016 21:38:51
|
|
|
|
jekiki
|
E ljudi moji, nasa administracija je cudo, sto da bude jednostavno, kada moze komplikovano Voci samo napred , ne popustaj im ni mrvu
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 22.1.2016 12:29:46
|
|
|
|
Maraj
|
Drage jeste primile porodiljsko ovaj mesec? Zar ne treba da je isplata 20.u mesecu? Evo danas 22.kod mene nema uplate za prethodni mesec.... kad krene porodiljsko , zar ono nije redovno ....da l su ovi moji u racunovodstvu opet nesto zeznuli....svaki mesec se ganjam s njima
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 22.1.2016 15:42:25
|
|
|
|
New Mom
|
Refundacija poslodavcu je od 16. pa do.poslednjeg dana u mesecu. Najcesce bude 20. ali ako bude i kasnije, ne kasne. A kad ce konkretno da poslodavac uplati posle porodilji, to zavisi od poslodavca. A inace da ti odgovorim na pitanje - refundacija poslodavcima je bila juce.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 22.1.2016 15:56:49
|
|
|
|
Maraj
|
Hvala nm
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.2.2016 9:16:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Ovako oktobar, novembar i decembar sam primila od poslodavca,sada mi jos nema porodiljskog za januar ako sam presla na drzavni budzet kada od prilike bude uplata? Moracu da zovnem knjigovodju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.2.2016 9:39:24
|
|
|
|
Maraj
|
Um krajem meseca. Posle 20.uplacuju. ni ja nisam dobila za januar
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.2.2016 9:56:36
|
|
|
|
New Mom
|
UM, ako ce ti poslodavac uplacivati posto mu prodje refundacija, onda da znas da refundacija bude izmedju 16. i poslednjeg dana u mesecu. Najcesce to bude oko 20.og u mesecu. A kad dalje ti dobijes, zavisi od poslodavca. Kad ti pusti, on je u obavezi da najkasnije do 5.narednog meseca preda dokaze o tome i zahtev za novu refundaciju, da bi ti islo redovno.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.2.2016 9:59:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Nm, Maraj hvala, meni je do sada uplacivano svakog 8 u mesecu, poslodavac nije cekao refundaciju ali za januar jos nema bas cu videti sta kaze knjigovodja. kada mi je stiglo resenje za porodiljsko, poslodavcu je stiglo da ce mu sve biti refundirano u februaru
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.2.2016 20:35:44
|
|
|
|
branki*
|
devojke,molim vas ako ima neki pravnik ili ko ve zna kako ovo ide...npr,ovakva je situacija.. radim u firmi nekoj ili preduzecu,plata je 40000 dinara i radim 10 godina,onda se desi povecanje plate i plata bude 60000 dinara.nakon 2 meseca,otvorim porodiljsko bolovanje.koliko ono iznosi onda?60 000 ili se uzima drugaciji prosek? bola bih vrlo zahvalan ko zna.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.2.2016 20:48:03
|
|
|
|
dunja RR
|
Branki, ako sam te dobro razumela, porodiljsko je otvoreno 2 meseca nakon povećanja plate? Za porodiljsko se uzima prosek za prethodnih 12 meseci, bez ja mislim prevoza, i mislim još neka stavka da se odbija, mislim da će Von najbolje objasniti.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.2.2016 21:38:39
|
|
|
|
New Mom
|
Prosek 12 meseci, bez meseca kad je otvoreno bolovanje. A svaka od plata umanjena za prevoz (ako ulazi u neto platu), topli obrok i regres. To je sada. Po novom zakonu prosek ce se uzimati za 18 meseci. Al to jos nije usvojeno.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.2.2016 22:24:46
|
|
|
|
branki*
|
Bzv,znaci bolovanje nece biti u visini plate,nego puno manje Hvala!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.2.2016 22:30:23
|
|
|
|
jess021
|
Branki, jel ti pitas za trudnicko bolovanje ili porodiljsko odsustvo? Za bolovanje se uzima prosek 3 plate koje prethode otvaranju bolovanja, a za porodiljsko 12 meseci.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.2.2016 23:10:40
|
|
|
|
vonavoj
|
Nm,je lepo napisala..a po novom ce biti uzas za one koji kratko rade,npr.radila je 3meseca za po 30.000..u prosek joj ulazi samo tih 90.000 i dele se sa 18meseci... Do sad je bio min 6 meseci,a drugih 6 je skoro minimalac..a sad toga nece biti..to sam novo slusala na seminaru,ali nije usvojeno!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.2.2016 23:12:29
|
|
|
|
vonavoj
|
I porodiljsko ce se uplacivati direktno na racun porodilje..znaci bice kasnjenja. A trudnicko ce biti 100%,poslodavac isplati,pa refundira..ma bice tu jos promena!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.2.2016 6:52:45
|
|
|
|
branki*
|
bzv.. ja je jos ubedjujem da je porodilssko 100 posto i da ce primati taj iznos nakon povecanja, a,ono kad se izracuna taj prosek 12 meseci bude dosta manje.bzv. glup zakon. hvala,zene!
< Poruku je uredio branki RR -- 15.2.2016 6:53:17 >
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?